reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Bruno dziekuje jeszcze raz za zyczenia :tak:
chyba musimy zmienic suwaczek bo przez najblizszy tydzien bedzie pokazywal 7miesiecy:-D:zawstydzona/y:

reklama
Witam.

Arturek pospał do 7. Budzi się tak chyba już od 2 tyg. Rano pomaga robić tacie śniadanie do pracy, a mama jeszcze trochę odsypia. Dziś były trzy pobudki w nocy na cyca (wypijał z dwóch). Mniej je w dzień, to pewnie w nocy będzie coraz więcej tych pobudek. Teraz ma 1 drzemkę. Pewnie pośpi 2 godz, jak dostanie cacusia za jakieś 40 minut.

I ja mam dwa do leczenia ale strasznie sie boje dentysty i znając życie wybiorę sie jak zaczną mnie boleć:baffled:

Ja też boję się dentysty. W najbliższym czasie muszę koniecznie się wybrać. Ząb po kanałowym leczeniu rusza mi się w dziąśle. Może w ciągu miesiąca, nastawię się psychicznie na wizytę.
Nie lubię lekarzy. Wstyd się przyznać, ale od czasu porodu nie byłam u gina. Teraz to wstyd iść i się przyznać. Chyba pójdę, jak te zęby Arturowi dadzą spokój i żeby znów jadł ładnie z łyżeczki.

Jak na wszystko inne jak siła nie dałam to nie ruszył on w ogóle nie daje buzi otworzyc...leku ie podasz strzykawką dziąseł nie obejrzysz nic - nie tykaj

U nas trzeba sposobem. Udajemy, że chcemy dać smoka i buzie otwiera (taki sposób przy lekarstwach i oglądaniu dziąsełek). Jak lekarstwo niedobre to i tak wypluje. Jak dajemy łyżeczką zupkę, kaszkę, sinlac to mam taki pojemnik przy nodze z rupieciami (butelki, papierki, maści, pojemniki po ciastkach, talerze, kubki plastikowe). Dam mu jakiś rupieć, on go ogląda, stuka nim i wyrzuca. Na takim oglądaniu jednego przedmiotu wcisnę ze trzy łyżeczki do buźki. Po jedzeniu mamy dużooo sprzątania.

Krzysiowi powoli wraca apetyt. Ale nadal wariuje. Zupełnie odmawia snu w dzień. Jest zmęczony, dziś prawie na rękach mi usnął (nie lulałam go, po prostu nie chciał spać, więc się bawiliśmy, nagle się zapatrzył w dal i oczka miał po chwili jak szpareczki). Zaniosłam go do pokoju, ale wystarczyło tylko, że przełożyłam go sobie na rękach tak jak do położenia w łóżeczku...od razu łzy, krzyk:-(. W końcu zasnął mocno przy karmieniu- padł ze zmęczenia. Nie rozumiem co się z nim stało. Wygląda to tak, jakby bronił się przed spaniem:no:. A przecież nigdy nie zostawiałam go płaczącego w łóżeczku, nie zmuszałam do snu:-(. Ostatni tak ślicznie zasypiał. Nawet go chwaliłam (pewnie niepotrzebnie:dry:). I wszystko się zmieniło w ciągu jednego dnia:-(. Jak ja bym chciała, żeby znów polubił spanie.

Super Asiu, że Krzysio odzyskuje apetyt. Ja nie chwalę Artura, bo jak pochwalę to robi się z niego mały diabełek.

Bruno dziekuje jeszcze raz za zyczenia :tak:
chyba musimy zmienic suwaczek bo przez najblizszy tydzien bedzie pokazywal 7miesiecy:-D:zawstydzona/y:

Tak mi się wydawało, że Bruno skończył parę dni temu 7 miesięcy.

To i ja się witam :-D o standardowej porze :-D

marlena - śpij kobieto kiedy mała śpi :-p u mnie też każde wyjście to wielka wyprawa :tak: a słonka dziś u nas brak, ale padać nie będzie :-p
aniknulka - taa romantyczny wieczór przy winku z m był... :zawstydzona/y: ale również z mamą i bratem bo przecież u nas są :-D
A Bruno, Kochane skończył 7 m-cy 24-do stycznia ;-) ciocia jest na bieżąco :-p

U nas noc standardowa, spałam do 7:30, ale Ola potem nie chciała, padła dopiero teraz :tak: więc i spacerek troszkę się przesunie. Właśnie zjedliśmy rodzinne śniadanie ;-) i popijam z Wami kawkę. Ja teraz tylko na chwilę, będę wpadać później :tak: Miłego dnia!
Chcialabym pospac jak Mania spi tylko,ze jak sie klade w dzien to potem mam potworny bol glowy taki ze mnie typ:-p:-p:-p
Milego dnia!
Marysia ma drzemke nr 2 ja juz sie wykapalam,ubralam,umalowalam i czekam jak Maniulka wstanie teraz siedze cichutko zeby dziecko pospalo troszke:-)

Patyczku,ale masz spasob na Arturka bardzo mi sie spadobal,hihi

Ostatnia edycja:
Ja tylko tak kontrolnie:-D
Padam na twarz. Jak m wróci z delegacji to mu zakazuję wyjeżdżać przez miesiąc. Sama nie daję rady . Tak to m wozi Olka, a dzisiaj rano to była przeprawa, żeby Olka śpiącego zorganizować do szkoły i Antka zabrac ze sobą..nie nie. Na dodatek teściowa nie może już tak często przyjeżdżać, bo mają w domu na stałe teścia ojca, który jest chory i wymaga 24 godzinnej opieki, więc muszę do niej dzieci wozić a to pod miastem pół godziny drogi - a wiadomo czas na wagę złota. Dzisiaj właśnie musze ich zawieźć bo mam wywiadówkę. Musze do przychodni po receptę na mleko ( ale to jak Olka odbiore ze szkoły, żeby mi zostali chłopcy w aucie bo po co włazić z Antkiem do przychodni żeby coś złapał).........aj mówię wam my kobiety to silna płec. Miłego dnia buziaki

Chcialabym pospac jak Mania spi tylko,ze jak sie klade w dzien to potem mam potworny bol glowy taki ze mnie typ:-p:-p:-p
Milego dnia!
Marysia ma drzemke nr 2 ja juz sie wykapalam,ubralam,umalowalam i czekam jak Maniulka wstanie teraz siedze cichutko zeby dziecko pospalo troszke:-)

Ja też siedzę cichuteńko, jak Artek śpi. Siedzę z "laptonem":-D:-D:-D (tak prabacia Artura mówi na laptopa) na kolanach i czekam kiedy zacznie się kręcić. Wtedy dam monia, położe się obok i podmienię monia na cyca.:-D

Wilmek ładny nowy suwaczek.

Dziewczyny macie śliczne nowe avatarki:-):-)

Witam z ranka dziewczęta z pracy :-)
Magda pisze o szkole a u nas ferie jeszcze tydzień :-)
Ja jestem ciekawa do której moi spali bo jak wychodziłam to jeszcze spali :-)

Hej mamusie :-)

wczoraj wieczorkiem nic nie pisałam, bo po spacerze dostałam silnej migreny, a jak mąż wrócił, to okazało się, że jego też mocno głowa boli :dry: małą szybko do spania i koło 20 też już spałam :szok: mała do 3 nawet ładnie spała i jadła, ale potem wiercenie się zaczęło... pobudka po 5 :baffled: potem męczylam małą do spania i przed 7 odpadłą na pół godzinki a ja razem z nią :sorry2:

a Wy wczoraj tyle naprodukowałyście, że dopiero niedawno skończyłam na raty czytac :szok: przepraszam, że nie odpiszę każdej :sorry2:

co do dentysty... ja raz miałam kanałowo leczone i chyba coś źle mi zrobili, bo nie dość,ż mi 2 razy zatruwali, to potem i tak bez znieczulenia się nie obeszło, a teraz coś mnie ten ząb czasem boli :dry: mi też kilka zębów się sypie, a ja durny tchórz nie idę do dentysty :zawstydzona/y: drugie to, że ja nie mam z kim małej zostawić, mąż do 17 w pracy, a do dentysty musze do miasta śmigać, a to kawałek drogi... wieczorem mała do spania i musi mieć cycka, a koło 22 się już budzi na jedzonko...

Widzę, że dziewczyny zmieniają suwaczki, avatarki, wszystkie bardzo mi sie podobają :tak::-)

zdróweczka wszystkim!!!

Jak mała wstanie z drzemki, zje obiadek to śmigam do teściówki, ma wolne, to nacieszy sie wnuczką, a ja odsapnę trochę i w końcu będe miała z kim pogadać ;-)

miłego dnia mamusie!!! Mam nadzieję, że wieczorkiem nie będzie mnie głowa boleć i będe mogła nadrrobic zaległości ;-)

reklama
Witam z rana! Maciek zinhalowany, pokarmiony i zaśpiony więc ja z kawką na bb na chwilkę relaksu:rofl2:

Magdziarko ja co rano mam samoorganizację i to bez samochodu

Witam czerwcowe mamusie.:-):-)
Ja rowniez urodziłam synka w czerwcu 2008r.:-):tak:
Mam pytanko:czy ktoras z Was zetkneła sie ze skaza białkową u niemowlaka?:-(
Czy mozna to jakos wyleczyc z buzki??
pozdrawiam Wszystkie Mamy!!!:happy:

Witam mamę czerwcową! A napewno wiesz że to skaza? Co do policzków to można stosować maści elokom, elosone, elidel ale to wszystko na receptę i steryd! I tylko chwilowe zaleczenie jeśli nie przestaniesz podawać alergenów. Najlepiej przejść się do pulmunologa lub alergologa to pokieruje leczeniem da odpowiednie leki antyhistaminowe i odpowiednie mleko...z dobrze leczonej skazy dziecko wyrasta około 3-4 roku życia...ale do tego czsu trzeba się trochę przemęczyć

Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamy i ich dzieciaczki. U nas noc ok Maciek nie kaszle za to starszaki zaczęły:baffled: Pogoda ładna więc się chyba jednak skuszę na spacer jak Maciej się obudzi

Miłego dnia

ChomikImage.aspx

Do góry