reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

my jeszcze zadnych zakopow dla dzidzi nie robilismy, malo tego, moj maz zabronil dziadkom kupowac czegokolwiek zeby nie zapeszac (nigdy bym go nie posadzala o jakies przesądy) ale ok. Jak na razie chodzimy razem z tescowa po sklepach z ciuszkami i nad kazdym ubraniem piejemyz zachwytu.. a moj malzonek tylko patrzy na mnie z przerazeniem :-D zna mnie doskonale i juz z gory zaklada ze z malucha bede chciala zrobic malego ksiecia lub ksiezniczke :happy: no coz, ja uwielbiam zakupy a taka okazja jest wprost wymarzona :-D:-D:-D juz slysze te gadanie nad uchem mojego slubnego :-D
Chociaz z drugiej strony widze ze on tez sie cieszy na swoj sposob. Razem z tesciem juz byli w sklepie z modelami zdalnie sterowanymi i ogladali jakies czolgi i helikoptery :-D:-D:-D widze ze bedziemy musieli is na kompromis :happy:

reklama
Myśmy w sumie tez stwierdzili ze na razie jeszcze nic nie kupujemy....
Po wizycie połówkowej jak będę znała już płeć Dzieciątka to dopiero wtedy będę szalała na zakupach.
Zresztą z tego co wiem to już cała rodzinka nie może się tego momentu doczekać....

witam sie i ja:-)
dzisiaj o niebo lepiej sie czuje, prawie zdrowa, tylko znosa troche siapi jeszcze:tak::tak:
wracam dzisiaj do mojego pana, bo od poniedzialku biedaczek sam w domu:-p
wkoncu szkole przeszedl:-p:-p:-p mam nadzieje ze juz sie dowiedzial gdzie co w domu jest:-D:-D:-D
mykam teraz na rosolek a potem po male zakupy zywnosciowe bo jak znam zycie w lodowce mam pustooo, mam nadzieje ze mam jeszcze kota w domu:-):-):-)
odezwe sie wieczorkiem
witam nowe mamuskii, calkiem nas juz sporo jest:-D:-D

Witam wszystkie przyszłe mamusie jakoś przebrnęłam przez posty od wczorajszej wizyty u was.
Ja o rana tzn 7:00 na nogach wyszykować dziecko i męża a jeszcze córka w przedszkolu miała bal a ojciec zażyczył sobie gołąbków to musiałam pójść dopiero wróciłam i wzięłam się za porządki u siebie już padam na pysk

słońce o tak, gołąbki! bardzo lubię!
a ja umyłam podłogi, Tymek zjadł zupkę i teraz chodzi z ręcznikiem kąpielowym na głowie i opowiada że jest królem :-D

niech ten czas szybciej leci, niech już będzie 18-ta i R wróci z pracy, wtedy sceduje na niego obowiązki i walnę się pod koc :rofl2:

Ja z zakupami mam zamiar powstrzymać się do kwietnia/maja jak już będę na stałe na chorobowym i będę miała na to więcej czasu. a wózek juz mam wypatrzony tylko go zamówię pod koniec maja bo będę na niego czekać jakieś 3 tygodnie a chcę mieć pewność że jak się dzidzia urodzi to on już będzie w domu z resztą raczej ostrożnie bo u nas też wysyp maluchów:-D średnio co 4 m-ce się rodzi, było już w listopadzie teraz będzie w marcu i moje w lipcu;-)

ja też z zakupami jeszcze czekam czasu jest sporo :-)
beata1973 pytam z ciekawości ile taka aminopunkcja w lodzi kosztuje?

jak dzwoniłam do poradni getetycznej na ul. Sterlinga 5 pani powiedziała mi, że to koszt +- 1.500 zł. Była bardzo miła, powiedziała jak mam się przygotować, o co poprosić swojego gina, wybrała najbardziej pozytywny termin ogólnie super :-d

El@83 Dopiero teraz zauwazylam, ze mieszkasz w Clifden:) Spedzilam tam 5 cudownych miesiecy dawno, dawno temu :) Przepiekna miejscowosc a okolica fantastyczna! Jest jeszcze coffee shop Mary & Seamus Cullen na Market Street? Seamus piecze najlepsze ciasta na swiecie :) Pozdrow ich prosze ode mnie... chociaz pewnie nie beda pamietac.

reklama
Hi dwupaczki :)
Zakupki dzidziusiowe juz mi się marzą, ale tatuś odwleka sprawę :( - ustaliłam z nim, że od 20 tc zaczynamy, więc musze jeszce troszke poczekać, a kupno wózka zadeklarowała teściowa. Z jednej strony szkoda - bo nie będe miała specjalnie możliwości wyboru, ale z drugiej strony fajnie - a wierzę, że skorzysta z pomocy drugiej synowej i razem wybiorą coś fajnego :)

Podziwiam. :-) Ja jestem kontrolnym swirem i niepotrafilabym zaufac komus w sprawie wyboru wozka (nawet mamie :zawstydzona/y: ). Pewnie zrobilabym liste (nie za dluga ;-)) tych zaakceptowanych i czekala na niespodzianke :-D

"Rozplanowac budzet" dobze powiedziane kasiakom..:tak:ja tez uwazam ze dobrym pomysłem jest zaczac kupowac wszystkiego po trochu ja chciałabym juz miec chociaz podstawy....łuzeczko,wozek....trochce wam zazdroszce tych zakupow w polsce w ikei akcesoria sa przepiekne:sorry2:...a ja musze sie dopiero zorientowac gdzie i co bo mieszkam w IRL w mniejszej miejscowosci ,a dokładnie 1,5godziny od miasta Galway na kazda wizyte tez musimy sie tłuc autem za kazdym razem... :baffled: co wczesniej bylo dla mnie katorga ,teraz juz ok..ale ubranka juz zdazyłąm przegrzebac sa przepiekne i wydaje mi sie ze duzo tansze niz w polsce...pozdrawiam ,lece pozałatwiac pare spraw na miescie do napisania !!!!

Ja tez ze zdziwieniem zauwazylam, ze akurat ciuszki w Ire sa troche tansze:tak: Poczytalam troche i dowiedzialam sie,ze to dlatego ze Irlandia wynegocjowala z Komisja Europejska zerowy Vat na obowie i odziez dziecieca, co osobiscie uwazam za swietny pomysl :tak:
Juz niemoge doczekac sie zielonego swiatla na zakupy :-D

Witam kobitki kochane dziendobry...:-D
monia mamy prawie taki sam termin ja 4lipiec:tak::tak:
dziekuje za miłe przyjecie z powrotem ,mnie dzisiaj zbudził tez taki ssacy bol czasem tak mam czasem nie ledwo co dobiegłam do kuchni zey cos wszamac a tu juz ten odruch....:baffled: naszczescie szybko zapchałam sie kanapka:sorry2:troche mnie juz to wkurza bo wielkimi krokami zblizamy sie do 5 miesiaca ...w nastepny piatek jade do szpitala na usg poznac płec dziecka:-)niemoge sie doczekac:rofl2: bo prosto ze szpitala pedze na ciuszki dla mojego skarba:happy:wiem ze moze troszke za wczesnie ale bardzo mnie juz ciekawi co fajnego mozna znalez bo jeszcze po takich sklepach niechodziłam.a chce sie zorientowac w cenach łuzeczka itd...
a wy gromadzicie juz jakies akcesoria? miłego dnia i dousłyszenia:tak:

Nie wiem czy wiesz ale Irlandki nigdy nie poznaja plci dziecka przed porodem. Nie i tyle. Sama sie zdziwilam, gdy kolezaki z pracy mi o tym mowily, za to one sie dziwily, ze ja chce wiedziec i ze wogole wiekszosc Polek chce:-)
Takie roznice kulturalne sa bardzo interesujace.
Mam nadzieje, ze nie trafisz na jakiegos zatwardzialego irlandczyka w szpitalu, ktory nie bedzie ci chcial powiedziec jaka plec (bo i o tym slyszakam :baffled:).

Do góry