reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

U nas synuś na początku chętnie spał w łóżeczku...teraz niestety nie wchodzi to w ogóle w gre...jedynie wózek...bardzo mu to pasuje a jak nie to koło mamusi w naszym łóżku...

Wysypkę też mamy...szyjka i i czółko bardzo obsypane!

reklama
3 razy dziennie 1 kropla

Dzięki! Tak mi się własnie wydawało, ale wg ulotki to dawka dla dorosłego i straciłam pewność... Do pediatry nie mam jak się dostać.

a mam jeszcze takie pytanie, mój mąż w pracy od koleżanek usłyszał, że jak oczko ropieje to można jakiś masażyk zafundować, słyszałyście coś o tym?

Nic o tym nie wiem. Wiem, że można przemywać, zakraplać, a jak nie pomoże, to my mamy się zgłosić do okulisty, żeby sprawdził, czy kanalik łzowy nie jest zatkany.

dziewczyny a u nas wkurza mnie strasznie ta wysypka. Mała na buzi miała jeszcze kilka dni temu tylko kilka czerwonych chrosteczek na jednym policzku wczoraj już po kilka na obu a jak ją dizś zobaczyłam to aż się przestraszyłam - nawet na uszkach, za uszkami wszędzie te wypryski które podczas karmienia albo jej płaczy strasznie się robią czerwone.
Nie wiem czy ten Linomag którego wczoraj zastosowałam jeszcze nie pogorszył sprawy :szok:
dziewczyny któraś z was chyba miała taką sytuację z poprzednią dzidzią - mamiętam zdjęcia tylko że już nie mam siły szukać tego postu.:zawstydzona/y:

To chyba o moim troliku piszesz. Taką dzidzia okroszczona strasznie. To tradzik niemowlecy, sam zejdzie, raczej nic nie poradzisz. Linomag jest tlusty i ja bym go nie uzywala. Nam polozna kazaza pudrowac buzie delikatnie zasypka.

a mam jeszcze takie pytanie, mój mąż w pracy od koleżanek usłyszał, że jak oczko ropieje to można jakiś masażyk zafundować, słyszałyście coś o tym?

dziewczyny ja taki masażyk zastosowałam jak mojej ropiało oczko - kurcze teraz dopiero mi się przypomniało :zawstydzona/y: jak Mamjakty napisała
zrobiłam ten masażyk tylko 2 razy i ropka znikneła, ale nie jestem pewna czy to napewno po tym - w każdym razie próbujcie

opuszkiem palca należy lekko przycisnąć i ruchami okrężnymi masowac worek spojówkowy - miejsce miedzy noskiem a oczkiem. Pobudza sie w ten sposób kanaliki do prawidłowego nawilżenia oka.

Moja bratanica miała taki problem z zatkanymi kanalikami, oczko jej ropiało i to bardzo, nawet nie mogła go otwierac po spaniu bo az jej sie sklejało - i to był problem zatkanych kanalików, w szpitalu tylko je przetkali i wszystko wróciło do normy.
Takze dziewczyny próbujcie :tak::tak::tak:

Ja mam na takie suchotki przepisaną maść witaminową, robioną w aptece... więc pewnie niewiele Ci pomogłam.

Spróbuj czymś to natłuszczać.

reklama
Do góry