reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

u mnie kubki treningowe 3 w obrocie:tak: niekapki aventa sprzedałam, bo za ciężko było z nich pić, a z butelki już nie pamiętam kiedy Alka zrezygnowała... ale kilka miesięcy już nie pije:tak:

reklama
badaicka pieluszką się nie przejmuj, mój Wojtek też tak chodził, chociaż możesz spróbować wymienić na jakąś fajną przytulankę, którą Paula sama wybierze:tak:

U nas jest niestety problem, bo Sara za cholere nie chce pic z niczego innego niz ze smoczka firmy NUK :no: Avent, canpol, miekkie ustniki, twarde ustniki, bidony itd. nie zdaja egzaminu, bo pociagnie raz i rzuca w kat :baffled:
Pocieszam sie, ze podobnie jak w przypadku pieluch na noc, do konca zycia nie bedzie pila z butelki :-p
Mysle, ze do lata pociagniemy, a pozniej przed przedszkolem bedziemy sie oduczac :tak:

Powiem Wam szczerze, ze robie to tez z wygody, bo np. rano jakbym miala ja karmic przed praca jakas zupka mleczna (bo potem kolo 10:00-11:00 je drugie sniadanie - jakas kanapke, parowki, jajko itp.) to zajeloby mi to min. 30 min. :baffled: a tak daje Sarze do butli mleka z kaszka, do tego np. przecier owocowy ze zbozami, w smoczku ma duzy otwor, wypija w ciagu max. 10 min. a jak wiem, ze pozywnie zaczyna dzien ;-):tak:

Badaicka, moze tak jak napisala Bedytka - nie chcialaby mala zamienic pieluchy na jakiegos miska, ktorego by sobie np. sama w sklepie kupila? :-)

sandra ja też myślałam, że będzie problem z butelką, ale kilka razy przelałam kakao do kubka z dzióbkiem i się Alka dała przekonać do schowania butelki:-p

My pewnego dnia calkiem pozbylismy sie butelki. Jednego dnia schowalam wszystkie i kazalam mezowi wyniesc, wytlumaczylam Jagodzie, ze jest juz duza, ze nie potrzebuje butli, dalam jej troche mleka w niekapku Aventa, ale nie chciala zanadto wypic, tylko troche, dwa dni jeszcze jej tlumaczylam dluugo, ze juz mleczka na wieczor nie ma, chyba ze z kubeczka normalnego do kolacji lub niekapka, a w tej chwili juz nie ma problemu - w ogole wieczorem nie chce mleka i nawet sie za bardzo nie dopytuje, czasem tylko zapyta niesmialo "Mamo, mleto?" a ja jej mowie, ze nie, ze juz jadla kolacyjke, ale tak mi sie czasem smutno robi, ze te dzieci sie takie dorosle robia...

hę... to Piotrek musi mieć mleko albo kaszkę - rano i wieczorem. bez tego nie da rady. rano jeszcze w łóżeczku woła, że chce mleko/kaszkę. on widać mleczny chłopak (po mamusi ;-))

:sorry2: czy tylko ja mam takie "stare" dziecko?? oprócz kakao, ostatnio sporadycznie, to Alka czasem jakieś smakowe z kartonu z rurką Wojtkowi spija:-p

Bedyta, my tez juz bezmleczni :-) Serki i jogurty rzadza, a mleko albo kakao czasem w ciagu dnia :-)

reklama
Karoo- a dlaczego jak Jagoda chce to na kolacje lub do kolacji nie dasz jej mleka lub kakao??

my mleko modyf. jeszcze( to przez cholerne zapasy:-p) tylko zaraz po przebudzeniu, później przejdziemy na krowie

mam pytanie odnośnie miodu: można przedawkować??
małej jeżeli słodzę to miodem, do mleka krowiego dodaje miód po inaczej nie wypije, na kolacje codziennie płatki miodowe z mlekiem
boje sie że moze sie to skończyć przemiodowieniem;-)

Do góry