reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

no to gotujemy ;)

pryzybela mi chodzi o udka hehe łudka :) hmm musze poszukac tego rekawa do pieczenia jesli mowisz ze taki dobry wtedy...dziekuje
 
reklama
Stefcia ja mieszam rozne przyprawy: d kurczaka, vegete, czosnek, majeranek, bazylie, ziola prowansalskie itp, co mam i sie nadaje do kurczaka. Posypuje z reguly rano a potem po poludniu pieke normalnie na blaszce bez dodoatku zadnego tluszczu bo jego sie duzo z kuraka wytapia.
 
DOTKA daję przepis;OPONKI Z CIASTA SEROWEGO-można dawać dziecią od roczku...SKŁADNIK NA 25 SZTUK;;30dag-mąki...25dag-twarogu...jajko..2łyżki śmietany...2-3łyżki cukru...łyżeczka proszku do pieczenia...cukier puder do posypania...olej do głębokiego smażenia...1.Mąkę przenną przesiej z proszkiem do pieczenia...Dodaj do niej zmielony twaróg oraz śmietanę...Następnie wlej dobrze ubite jajko z cukrem...Wszystkie składniki połącz,siekając nożem,a następnie zagnieść ciasto...2.Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj przygotowane ciasto na placek grubości około jednego centymetra...Szklanką wykrój krążki,a w ich środku zrób kieliszkiem dziurki...3.Wyjmij z tłuszczu na ręcznik papierowy by się osączyły a póżniej posyp cukrem pudrem lub odrobiną cynamonu...I o to cały przepis i tak właśnie robię oponki...
 
Joanna, a te oponki dosyc ciemne wychodza? Bo mialam kiedys podobny przepis z jakiejs niemieckiej ksiazki kucharskiej na paczki twarogowe tylko tamto ciasto dosc rzadkie bylo i sie na tluszcz lyzka kladlo i sie te paczki dosc ciemne robily, ze troche wygladaly jak przypalone;-) Ale pyszne byly i sie je obtaczalo w cukrze z
cynamonm. Jestem ciekawa czy te Twoje oponki sa podobne w smaku (chyba trzeba bedzie wyprobowac w weekend:-))

Aha w tamtym przepisie chyba jeszcze troche tluszczu sie dawalo do ciasta za to bez smietany, bo sie robilo z tego rzadkiego, mialkiego twarogu.
 
ja chcialam tylko powiedziec ze juz dawno dawalam przepis na oponki i z tego ci pamietam to weroniczkaa je robila :)
 
PRYZYBELA tak troszkę ciemne ale to jest przepis dla dzieci od roczku więc nie przypalałam ich zbytnio:-D:tak:żeby KSAWEK zjadł i już robiłam trzy razy:-D
 
reklama
Do góry