reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Mondzi, jakbym wiedziała jak Ci pomóc to bym pomogła, ale mam to samo i dziewczyny podobnie i jak widzisz, żadna z nas złotego środka nie wynalazła. U nas dopóki się zęby z galopa nie puściły i gorączka nie doszła, to w dzień też nie było źle...ba, nawet teraz jak po ibumie gorączka spadła to młoda sama siedzi i się grzecznie bawi, dlatego nie wykluczałabym u Twojej Julki zębów, ale pewności oczywiście nie mam.

reklama
Mondzi wwiem co czujesz bo my mamy w nocy podobnie. Co prawda ja nie mam sily na walke i daje cyca...15 sekund i Maly spi...
od nastepnego tygodnia zaczynam walke zgodnie z ksiazkami od kamu. czy sie powiedzie, watpie, moja mama wlasnie mnie poinformowala ze ja bylam taka sama i nawet byli ze mna u psychologa to jej powiedzial ze niektore dzieci potzrebuja kontaktu z mama wiekszego dlatego te bezsenne noce....mam nadzije ze moje dziecko jest inne i bedzie wspolpracowac. jesczez kilka takich nocy i nasz zwiazek stanie pod znakiem zapytania bo obydwoje zM jestesmy sfrustrowani na maksa:-(

Mondzi równiez i ja nie mam przespanych nocy.Najlepeij spi od 19.30 do 23.20 lub nawet do 24.30 a potem to już pobudki co godzinę lub dwie.Cyca dostaje tylko dwa razy ok 23/24 i ok 3/4 dziś to się budził nie wiem ile razy nawet tego nie liczę,naszcęście ja szybko zasypiam.Zresztą on jak kiedyś spał dłuzej przy cycu tak teraz po 20 min już nie chce jeść i płacze,masakra
Mnie dziś lekarka powiedziała że hormon wzrostu działa tylko w nocy i tak jak dzici rosną w nocy tak i zęby rwnież dlatego w dziś często sa grzeczne a w nocy wiadomo

Obejrzałam wlasnie Housa, popłakałam sie jak zobaczyłam tą malutką rączkę wyglądającą z macicy i łapiącą Housa za palec:zawstydzona/y::sorry2: ( dla nieoglądających - dr operował dzieciaczka, które jeszcze sie nie narodziło i było w brzuszku u mamy ). Zaraz chyba drugi odcinek a ja padam na buzię i chyba nie obejrzę:-( zmęczona jestem strasznie dziś, młoda znów ma marudę:no:

Mondzi, Florciu współczuję tego okropnego ząbkowania.

Echh, ja też dziś padam na pysk:-(
Rano przyczłapałam po nocnym dyżurze -tragicznie ciężkim zresztą, a moje młodsze dziecię uśmiechnięte od ucha do ucha:-p Bawić się chciała a matka -denatka niemalże:sorry2:;-)
Faceci to mają luzik. Mój wspaniałomyślny m. wybrał się na 3 dni do Spały na jakieś egzaminy sędziowskie i mam w perspektywie cały weekend sama z dziećmi. A on co? Relaks.

No nic, ponarzekałam Wam i trochę mi lepiej. Spływam teraz odsypiać bo moje cudaki zasnęły nareszcie:-) tzn. starszy bo Nati chrapie od 20:00:tak:

Spokojnej nocki dziewczynki, obyśmy wszystkie miały szansę się wyspać, pa.

Ja byłam dzisiaj u najstarszej siostry i jak zobaczyła co mała potrafi to była w szoku :szok::szok::szok: Już zapomniała jak to było,gdy swoje dzieci miała małe :-D:-D(dzisiaj mają już 21 i 20 lat). Trochę ją powkurzałam;-);-), że może niedługo będzie miała okazję oglądać rozwój maluszka, bo przecież w każdej chwili może się dowiedzieć że zostanie babcią, wszak dzieci dorosłe :-D:-)

No i mimo padania na twarz obejrzałam i drugi odcinek:tak: to sie nazywa uzależnienie:tak:
my na nogach od 07:45, dziś młoda troche dluzej dała mi pospać. a teraz oczywiście już rozwala puzzle i czołga sie pod kanapę:sorry:
idę jeść śniadanko.

Radośnie informuję, że tej nocy było cudnie :-)
Pobudka o 1.30 i 4.30. Tatuś przynosił i odnosił, a Juli sam zasypiał. A zapowiadało się fatalnie. Dostała Bobotik (nam się skończyła i woda koperkowa i viburcol), bo moja siostra miała tylko to. Trudno uwierzyć, że aż tak podziałało, ale efektem trza się cieszyć, bo kto wie, kiedy znów tak pięknie będzie.
Rano Michał poszedł do pracy, a ja Syna ustawiłam z krzesłem i ciastoliną obok łóżeczka. Jula jak w hipnozie zapatrzona w brata w końcu zasnęła. Tymka zabrała babcia przerażona jego samotnością, a ja spałam prawie do dziesiątej.
Kamu nie wiedziałam o tym hormonie wzrostu, to znaczy o tym, że ma związek z zębami.

Ja już po uczelni, uff dzisiaj szybko poszło:tak::-D
U nas zima na całego- super!teraz trzeba babcie poprosić zeby z małym została a wyrodni rodzice na narty:zawstydzona/y::-D

reklama
dziewczyny ja z innej beczki.Uwazajcie ze wstawianiem zdjec dzieciako na NK ,tam az roi sie od pedofili:szok: Wczoraj przez przypadek weszlam na watek o pedofilach na NK i sie przerazilam,sama znalazlam kilka i po prostu brak mi slow.Zobaczcie na komentarze:szok::szok:,albo czym sie zajmuje:no:
Logowanie do nasza-klasa.pl

Nie chce mi sie wiecej szukac,ale jest tego mnostwo.K**** noz mi sie w kieszeni otwiera,zwlaszcza,ze na zdjeciach sa czyjes dziedzi:angry::wściekła/y:

Do góry