reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witaj Agusiek! :-)
Fajnie widziec (czytac) nowe mamy;-)

No Frog w sumie to masz racje wiesz....co ja gadam z tym leniuchem...! Ale prawda jest taka ze uwielbiam gotowac, to mnie bardzo relaksuje. Zawsze marzylo mi sie miec wlasna restauracje:-). A wogole to polowe tych buleczek juz zjadlam...:zawstydzona/y: chyba musze zaczac uwazac troche na ilosc jedzenia jakie w siebie pakuje. Niby staram sie jesc zdrowo ale chyba moze troche za duzo....i takie oponki mi sie zrobily toche....:zawstydzona/y: Ale co mam zrobic jak ja glodna jestem tak czesto...:-)

reklama
Misia czym ty sie przejmujesz:happy: Teraz musisz jesc za dwoje wiec jak jestes glodna to szamaj tj. wcinaj na co masz ochote i oponkami sie nie przejmuj. Jak urodzisz to zrzucisz wszystko a moze i wiecej:tak::tak::tak: Pierw nie bedziesz miala czasu zjesc bo a to karmienie, a to spanie twoje oczywiscie i dzidziusia. Potem tez nie bedzie czasu a bo to pierwszy usmiech, pierwszy swiadomy scisk raczki, podnoszenie glowki, przewracanie sie na brzuszek i z powrotem i ..... a potem zacznie raczkowac, podnosic sie przy meblach a w koncu zacznie chodzic wiec tego czasu na jedzenie bedzie malo a ruchu malec ci dostarczy to masz jak w banku:-):-):-) Achhh zmachalam sie tym opisem:-D:-D:-DWiec dobra rada jedz ile wlezie;-)

Witam

Agusiek Witaj
Ale fajnie jestesmy na tym samym etapie ciazy....;-) szkoda ze nie mieszkamy kolo siebie ...

Nie było mnie kilka dni od piatku bylam w szpitalu, bo bardzo swedziala mnie skora na claym ciele, myslam ze mam cholestoze ale na szczescie nie, ale za to dopadly mnie skorcze :-( i bylo duze ryzyko ze maly sie mzoe urodzic, wiec lezalam 2 dni ale na szczescie wszytko w srodku ok a te skorcze to juz tak moga byc do konca...

Maly jest wogole o 2 tyg. wiekszy - wazy juz 2240g, wiec gdyby sie urodzil to mowia ze nie bylo tak zle, bo mniejsze dzieciaczki sie rodza i jest z nimi ok...
Na salo udalo mi sie lezec z mama polka kotra urodzila coreczka 2700g jaka kruszynka malutka...
Jak wychodzilam byla 2 polka ktora juz miala skorcze co 2.5 min , wiec cala porodówka nasza...

Wiec jak na razie wszytko OK...maly dostala 2 zaszczyki ze sterydem zeby bylo mocny gdyby cos poscilo:dry:

Teraz zmykam powoli do lozna / zakaz nerów, zakaz sex(ktorego i tak nie bylo:zawstydzona/y:/ , zakaz przemeczania sie, wiec jednym slowem 4 tyg. jestem uziemiona a ja jestem pracoholiczka:sorry2:

milego wieczoru

Hej
Ja mam dostęp :tak:
Zaraz może coś wkleje.

Sofik ojej a co to młodemu już się na świat śpiesz?
No to grzecznie do łózia i nie przemęczac się ;-)

Misia oj mogłabym zamieszkac z Tobą bo ja kuchnie traktuje jak wroga.No gotuję bo musze,ale tak naprawdę mój M uwielbia się tam kucharzyc :tak::-D:-D
I nie jedz za dwóch tylko dla dwóch ;-):-D:-D:-D
Ja ta nie schudlam po porodzie z wszystkiego :baffled:
Przed Antkiem ważyłam 48kg a teraz 55kg i nie chce spaśc:angry:

siemanko

Witam wszystkie mamuski :) strasznie sie ciesze ze znalazlam takie fajne forum :) szkoda tylko ze tak pozno :) ale mam nadzieje ze pomozecie w ciezszych chwilach ;) pozdrawiam serdecznie

witaj nowa mamusiu Galwayska..jesli masz ochote na plotki i spotkanko to zapraszam..a nawet bardzo zapraszam od soboty zostaje sama w domku na 10 dni..znaczy z synkiem tylko wiec towarzystwo mile widziane

Sofik kochana oszczedzaj sie i uwazaj...niech mlody jeszcze troszke posedzi...

a jak juz mowa o maluchach to moja panienka chyba trampolone sobie jakas zamontowala u mne w brzuchu bo skacze niemilosiernie a brzuch lata we wszystkie mozliwe strony..heheh...tak to nigdy nie mialam jeszczce zwlaszcza ze Ona z tych leniwych

Witam po weekendzie
Sofik dobrze cię widzieć znów na forum :tak:
Agusiek witaj, jak znosisz ciąże i w ogóle w której cześci Galway mieszkasz?

Didi to ruchliwa ta twoja córcia ostatnio ;-) moja kopie coraz mocniej, ale jest spokojna, w nocy mnie nie budzi i ogólnie nie sprawia mamusi "kłopotów" jak na razie ;-)

Misia fajnie, że masz apetyt i checi do gotowania, ale uważaj z jedzeniem za dwoje, mi po pierwszej ciązy zostało 5kg i to było ok bo przed byłam bardzo szczupła, ale jak po drugiej też mi zostaie 5kg to juz nie bedę tak zadowolona, :baffled: 12-18kg to niby norma ile powinno się przytyc w ciazy... wiadomo, że wszystko zalezy od organizmu, ja w każdym razie wiem ze byloby mi trudno zrzucić więc się teraz nie objadam za bardzo ;-)

Ciao dziewczynki :)

Prosze, poniedzialek rano i od razu jaki ruch sie zrobil!;-) A ja wlasnie kawe dopijam i lece do roboty!:-( Ja narazie przytylam 6 kg....nie wiem, czy to duzo do tego etapu...? Ale czuje sie ciezko bo nigdy tyle nie wazylam. Sluchajcie - jak myslicie co moge sobie zakupic w Polsce , co potrzebne i bedzie do wyprawki, a nie dostane tego tutaj, lub jest to cholernie drogie? Bede teraz ostatni raz przed porodem i pomyslalam, ze moze bym cos kupila. Wiem np. ze ciezko tu znalezc koszule nocne rozpinane z przodu, a slyszalam, ze potrzebne. Pieluchy tetrowe, ale co jeszcze warto by bylo sobie z Polski przywiezc, jak myslicie?

Misia ja koszule kupiłam sobie w Peenys rozpinane z przodu fakt ,że nie od samego dołu do góry ale 4 guziki od góry.Mi wysarczyło :tak: ,pieluchy tetrowe w Boots lub Mothercare są też.;-)
Możesz sobie kupic spirytus do pępka,maści lecznicze na odparzenia Alantan albo Linomag.
No i musze iśc bo mi Matt grzebie w szufladach :baffled:

reklama
Misia ..dokladnie ja koszule ostatnio tez juz kupilam w pennys...a z Pl.. przywiez sobie pieluchy tetrowe ( tniej sa) spirytusik do pepka jak isze anineczka moz byc zlyky taka mala 100 rozcinczy se wtedy 2:1 ( 1 kiliszek spirytusu dla taty , 1 dla mamy spirytusu i 1 kiliszek wody dla dziecka ) i gotowe... Ja kazalam mamie kupic jeszcze takie jednorazowe podklady poporodowe i do przewijania maluszka bo przydadza sie na lozko jak bede krawwila po porozie i bynajmiej przescieradel niepobrudze hehe...czapeczki takie wiazane na uszku bo u niestety takich brak... nie wiem co jesczzce musze pomyslec aa no i bepanthen na bolace i krwawiace sutki hehe w pierwszych dniach karmienia jest jak na zbawienie

Do góry