reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

reklama
A my dziś pierwszy soczek jabłuszkowy wypiliśmy. :-)
Podaję z łyżeczki. Na początku nie bardzo wiedział co z tym zrobić, krzywił się, nie połykał aż mu z buzi samo wypłynęło ale później chyba załapał co się z tym robi i połykał ale nadal buźka skrzywiona:-D
Jutro reszta soczku, jak nie będzie problemów to damy jabłuszko i później chyba soczek marchewkowy.
Powoli trzeba wprowadzać bo widzę że dziewczyny szaleją:-)
Anna22 twoja mała to już niedługo kotleta dostanie:-D Dobrze że lubi eksperymentować smaki:tak:

Minisia - Z chęcią podałabym jej soczek marchewkowy, ale u nas takowych nie ma:-(. A może któraś z Mam wie jak wycisnąć sok z marchewki domowym sposobem ?:-)

Natusia - Jeszcze 2 miesiące i Małą do Mc' Donalds'u zaprowadzę :-D:-D:-D

No u nas poszla ze sloiczka marchewka z ziemniakiem i soczek marchwiowy Nic jej nie bylo wiec dzis dokonczymy soczk marchwiowy i sama jej dzis ugotuje marchewke.
Jak zje to moja marchewke to podamy inny sloiczek :-)

My od kilku dni wcinamy kleik. Dziś podałam mu soczek jabłkowy,ale krzywił się i wypluwał:confused: Mamy problem z kupkami więc myślę żeby zetrzeć mu dziś jabłuszko i dać ze dwie łyzie...
Zupka jarzynowa czeka jeszcze na swoją kolej:tak:

Sebcio wczoraj dostał pierwszy raz jabłuszko i jak narazie dobrze.
A dziś postanowiłam dać jemu marcheweczkę - zjadł i czekam na jakąś reakcję.
Ale pewnie będzie dobrze.

Majeczko jabłuszko napewno pomoże z kupką.

Natusiu oj to musiało śmiesznie wyglądać - minka skrzywiona ale zjadał.

Ale jak to jest - jeśli mały zjadł odrobinkę marcheweczki to wieczorkiem po kąpieli mogę dać jemu kaszki na noc czy raczej za dużo nowości w jednym dniu?

Sebcio wczoraj dostał pierwszy raz jabłuszko i jak narazie dobrze.
A dziś postanowiłam dać jemu marcheweczkę - zjadł i czekam na jakąś reakcję.
Ale pewnie będzie dobrze.

Majeczko jabłuszko napewno pomoże z kupką.

Natusiu oj to musiało śmiesznie wyglądać - minka skrzywiona ale zjadał.

Ale jak to jest - jeśli mały zjadł odrobinkę marcheweczki to wieczorkiem po kąpieli mogę dać jemu kaszki na noc czy raczej za dużo nowości w jednym dniu?

MADZIU moja w jeden dzien z nowosci wypila soczku marchwiowego i zjadla troche sloiczka marchew z ziemniakiem I nic jej nie bylo
a teraz dziennie ma soczek ,sloiczek i na noc kaszka bananowa :tak:

Dzis pierwszy raz zjadla tak duzo Bo pol sloiczka MARCHEWKI Z JABLKIEM :tak:z poczatku sie krzywila i mlackala a pozniej byla zadowolona :-D

Dziewczyny- brawa dla Waszych pociech za postępy żywieniowe:-)

My mieliśmy porażkowe karmienia i chyba nietolerancję laktozy w moim mleku więc poszaleć nie bardzo mogę i trzymam się wskazówek położnej. Póki co dobrze nam to robi.
Ale zaszalałam i podałam Tuśce jabłko z bananem ze słoiczka - yhmmm, ale jej podeszło. No ale to jednorazowe szaleństwo... Mamy poczekać z deserkami do 6 miesiąca.
Magdziunia, teoretycznie lepiej poczekać kilka dni wprowadzając coś nowego.
A! i mam małą "szczepić glutenem" czyli podawać pół łyżeczki grysiku dziennie (tylko nie ekspresowego, bo jest bezglutenowy)

reklama
Madziunia masz racje. Nie ma co za bardzo szaleć. Powolutko, po troszeczku i do przodu;-)

Do góry