reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy diete naszych SKARBÓW!!! :))

MADZIU I ASIU super :-)
ASIU pol sloiczka ja mojej daje mniej :-)

Oliwia dzis wypila 60 ml soczku i juz jej dzis lepiej smakowalo :-) i zjadla resztke marchewki z ziemniakami :-)
Juz jej to jedzenie coraz lepiej idzie :-)
Mlackala i buzie otwierala odpoczatku ale coraz bardziej kuma do czego sluzy lyzeczka ???

Moze to glupie ale podajecie bezposrednoo ze sloiczka ????? Bo ja ze sloiczka przekladam do zakretki z butelki,butelka od niuni hihih I z tego jej podaje wiecie mam skontrolowane ile jej dac Ale zastanawiam sie jak wy podajecie Aha i jutro chce jej sama ugotowac marchewke i Czy musze dodac masla Czy moze byc sama ugotowana i pognieciona marchewka ?
Chyba kupie talerzyk dla dzieci ,Lyzeczki juz mam ale chyba z takiego normalnego talerza jak my uzywamy jeszcze jej nie dawac?

Moze to glupie pytania ale kogo mam pytac jak nie was??? :-)

reklama
Aska, Madzia gratulki dla dzieciaczkow ;)
no ja daje na miseczce :)
jutro tez ugotuje marchewke i ja dodam masla
Dorotka nie musisz dodawac

Dorotko są takie melaminowe miseczki i ja w takiej będę podawała.
Dobrze aby dziecko miało swój talerzyk, miseczkę, sztućce.

No i ja gratuluje Waszym dzieciaczkom pierwszych posiłków :-).

Dorotko - Ja podaję też z miseczki :tak:.

Zauważyłam, że są już dania, soczki, herbatki które Niunia uwielbia, i za którymi wręcz nie przepada :tak:. Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami :-):

• Potarte jabłuszko - Lubi, ale kilka łyżeczek ją zasyci;

• Przecier ze śliwek, albo z dodatkiem jabłuszka - Trzęsie na widok łyżeczki :-);

• Jabłuszko z gruszką - Ewidentnie się krzywi i zaciska buzię;

• Jabłuszko z bananem - Mogłaby jeść do oporu.. :tak:

• Jabłuszko, ryż, brzoskwinia - Lubi :tak:

• Brzoskwinia, jabłuszko, truskawki - Nie podeszło;

• Kleik ryżowy o smaku bananowym - Porażka..

• Kaszka malinowa - Raj dla podniebienia :tak::-) i chyba nr 1 jeśli chodzi o nowe smaki;-);

• Herbatka jabłuszko z melisą - ok;

• Herbatka malinowa z dziką różą - Piłaby by hektolitrami ;-);

• Soczek jabłuszkowy - Smakował, ale powodował rewolucje żołądkowe więc już nie podajemy;

Wkrótce wprowadzimy jakąś zupkę jarzynową :tak:, puure z marchewką i samą marchewkę :tak:. Przydałby się jakiś nowy soczek, ale tu jest tylko nietolerowane, przez Maje jabłuszko..:sorry2:

No i ja gratuluje Waszym dzieciaczkom pierwszych posiłków :-).

Dorotko - Ja podaję też z miseczki :tak:.

Zauważyłam, że są już dania, soczki, herbatki które Niunia uwielbia, i za którymi wręcz nie przepada :tak:. Podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami :-):

• Potarte jabłuszko - Lubi, ale kilka łyżeczek ją zasyci;
  • Przecier ze śliwek, albo z dodatkiem jabłuszka - Trzęsie na widok łyżeczki :-);
  • Jabłuszko z gruszką - Ewidentnie się krzywi i zaciska buzię;
  • Jabłuszko z bananem - Mogłaby jeść do oporu.. :tak:
  • Jabłuszko, ryż, brzoskwinia - Lubi :tak:
  • Brzoskwinia, jabłuszko, truskawki - Nie podeszło;
  • Kleik ryżowy o smaku bananowym - Porażka..
  • Kaszka malinowa - Raj dla podniebienia :tak::-) i chyba nr 1 jeśli chodzi o nowe smaki;-);
  • Herbatka jabłuszko z melisą - ok;
  • Herbatka malinowa z dziką różą - Piłaby by hektolitrami ;-);
  • Soczek jabłuszkowy - Smakował, ale powodował rewolucje żołądkowe więc już nie podajemy;
Wkrótce wprowadzimy jakąś zupkę jarzynową :tak:, puure z marchewką i samą marchewkę :tak:. Przydałby się jakiś nowy soczek, ale tu jest tylko nietolerowane, przez Maje jabłuszko..:sorry2:

ANIU fajnie ze masz juz takie rozeznanie :tak:

MADZIU I ASIU super :-)
ASIU pol sloiczka ja mojej daje mniej :-)

Oliwia dzis wypila 60 ml soczku i juz jej dzis lepiej smakowalo :-) i zjadla resztke marchewki z ziemniakami :-)
Juz jej to jedzenie coraz lepiej idzie :-)
Mlackala i buzie otwierala odpoczatku ale coraz bardziej kuma do czego sluzy lyzeczka ???

Moze to glupie ale podajecie bezposrednoo ze sloiczka ????? Bo ja ze sloiczka przekladam do zakretki z butelki,butelka od niuni hihih I z tego jej podaje wiecie mam skontrolowane ile jej dac Ale zastanawiam sie jak wy podajecie Aha i jutro chce jej sama ugotowac marchewke i Czy musze dodac masla Czy moze byc sama ugotowana i pognieciona marchewka ?
Chyba kupie talerzyk dla dzieci ,Lyzeczki juz mam ale chyba z takiego normalnego talerza jak my uzywamy jeszcze jej nie dawac?

Moze to glupie pytania ale kogo mam pytac jak nie was??? :-)

ja daję w takim kubeczku jak w tym zestawie: eBay.ie: Tommee Tippee weaning/feeding set cup,spoons,pots,girls (item 290290106970 end time 17-Feb-09 09:28:13 GMT) a słoiczek chowam do lodówki. Dzis Adaś jadł zupkę z kalafiorem i groszkeim i marchewką- zmieszałam na początek ze słoiczkiem marchewki z ziemniakiem- wsunał skubaniec cały pojemniczek = cały słoiczek :)

reklama
My po zjedzonym jabłuszku już - smakowało chyba synkowi ... trochę na początku krzywił się. Na razie dostał w sumie dwie łyżeczki i poszła już 4 kupa :tak:

a moj wczoraj wypil troszke soku jablkowego a dzisiaj pol sloiczka jabluszka;-)na poczatku byl placz ale pozniej chyba zalapal o co biega i slicznie otwieral buzke;-)
Gratulacje dla naszych nowych słoiczkowych paździoszków.
Anna widać mała już sama decyduje co lubi:-p
Mojemu żadne soczki nie podchodzą popije ale bez większego zachwytu. Same jabłuszko deserek też nie zaciska buzie ze hej:-D Za to obiadki na pierwszym miejscu. A i kaszka bebilon waniliowa Uwielbia ją:tak:

Do góry