reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

hej dziewczyny ale mnie tu kupę lat nie było :zawstydzona/y: pamiętacie mnie jeszcze
Rybcia jak nasze spotkanie? jeszcze aktualne czy uległo przedawnieniu? mam nadzieję że nie.
Pozdrawiam Was i to napisania :-)

reklama
Ola,

dołączam się do zyczeń. kurcze, az się boję drugiego porodu...

my planujemy tak zafasolkować, żeby dzidziuś (najlepiej córeczka) na wiosnę 2010 zjechał(a) :rofl2:

a tak a propos ciążowych zachcianek, któraś pisała o piciu całą ciąże pepsi czy coli a ja dzis o zgrozo ! usłyszałam, że wiele dzieci ma problemy z rozstepami z powodu pica glownie takich napojów, bo toksyny sie w tzw boczkach im gromadzą ... :szok: ciekawe, prawda ? tak wiec nie wiem czy to tak dobrze miec takie smaki ... :tak:i dzidzia od razu dorobi się rozstępów

Sama właśnie popijam Cole ale... w ciąży piłam tylko niegazowane rzeczy a już pepsi i coli w ogóle. Sa to dwa najbardziej niezdrowe gazowane napoje - i to nie tylko dla ciężarnych ;)

Ale tu ostatnio ruch hihiihh:-D
Tez słyszałam ,ze pepsi i cola sa okropnie niezdrowe :tak:
OLa szybkiego porodu:tak::-)
Agnes zazdroszcze planow fasolkowych;-)
a mam pytanie do mam dziewczynek ,czy Wasze dziewczynki maja wozki dla lalek ?ja chce kupic wozek Julce na 2 urodzinki,ale sama nie wiem jaki na allegro jest pełno ,a w sklepach slaby wybor:tak:moze cos poradzicie;-)
pozdrawiam:-)

dziękuję za życzenia - mam nadzieję, że się spełnią ;-)
co do wózka - moja córka ma wózek od poprzedniej gwiazdki, czyli jak miała rok i 7 miesięcy dostała od babci oczywiście ;-) ale to jest taki zwykły wózek, żaden firmowy, więc pewnie nawet bym go w necie nie znalazła... oczywiście jest różowy - taki w stylu 2 w 1, czyli gondola wyjmowana oraz spacerówkę można z niego zrobić - bawi się nim sporadycznie, służy też za miejsce przechowywania 3 lalek :-)

Witaj Ania, dawno Cię nie było :tak: Co do spotkania z Rybcią, to trochę się spóźniłaś, bo Rybcia już dość dawno mieszka w Anglii. No ale przyjedzie do Polski w odwiedziny, więc myślę, że jakieś szanse na spotkanie są ;-)

AnesBest, to latem się starać będziecie :happy:
Oj posypią się nam maluszki na bydgoskim BB :tak::sorry2:

Agnes80, moja Oliwka ma 2 wózki. Najpierw kupiliśmy jej zeszłej wiosny chyba, więc miała coś koło 1,5 roczku, taki:
WÓZEK DLA LALEK !!! SUPER CENA!!! (566704690) - Aukcje internetowe Allegro
ale okazał się duży i za trudny do prowadzenia przez te skrętne kółka.
Więc wózek poszedł do piwnicy, a w Biedronce kupiłam taką przejściówkę:
WÓZEK DLA LALEK SPACERÓWKA PARASOLKA (558646297) - Aukcje internetowe Allegro
może nic specjalnego, za to dla takiej małej dziewczynki idealny, łatwy do prowadzenia, leciutki i malutki :tak: Oliwka dużo się wózkiem i lalkami bawi, więc już materiał się porozpruwał (zwłaszcza, że sama do niego wsiadała :-D), ale pewnie latem go wyrzucę i przyniosę z piwnicy ten większy. No chyba, że nadal będzie miała Oli kłopoty z jego prowadzeniem, to jeszcze z rok poczeka, a na ten biedronkowy uszyję nowy pokrowiec.
A tak w ogóle to ten jest bajer :szok::tak:
WOZEK DLA LALEK 2 w 1 JOYRIDER GONDOLA SPACEROWKA (560259296) - Aukcje internetowe Allegro
ale to też raczej z tych większych, no i cena :szok:

Ola, szybkiego i bezbolesnego porodu życzę :tak:

Co do coli, to my strasznie ją wszyscy lubimy :zawstydzona/y: choć wiem, że jest niezdrowa.
Oliwka też chce pić oczywiście colę, więc ją trochę nabieramy ;-) Jeśli cola jest w domu, to też kupujemy napój o smaku kwasu chlebowego, zupełnie podobnie wygląda, smakuje, hm ... no trochę inaczej, ale dziecko daje się nabrać, a to najważniejsze :-D

Któraś mnie pytała jak umieściłam lalkę w torcie. Chyba Agnes80 :confused:
Lalkę umieściłam w kartonowej tubie od pasa do końca nóg, którą same z Pauliną zrobiłyśmy, a ta tuba idealnie się mieściła w otwór w cieście (piekłam w blaszce z kominem). W sumie to piekłam 2 biszkopty, bo lalka miała długie nogi, na dole wykorzytałam ciasto upieczone w takiej tortownicy jak ta z lewej strony zdjęcia (z tym wkładem z kominem), a górę sukienki piekłam w blaszce w kształcie tej z prawej strony.

Dolną część przekroiłam na pół, w górną na 3 części i poprzekładałam kremem.
Tort po przekrojeniu tak wyglądał:

Hej,hej laseczki :-)

Kasiad,spać po nocach nie możesz ???....musimy się umówić na jakieś sygnały i będziemy razem po nocach na forum siedziały :-D:tak::-D...
Ach ta nasza coca-cola,ja także wiem że niezdrowa ale co zrobić jak tak smakuje :tak::-:)tak:....a wiecie co,powiem Wam,że po pierwszym porodzie jak chodziliśmy z mężem po marketach,to normalnie na widok coli dostawałam slinotoku i musiał mnie normalnie siłą ciągnąą do wyjścia :-D...obawiam się,że teraz będzie tak samo....Moja Wika ma także wózek,już drugi,ponieważ ten pierwszy,tak jak Oliwki,rozpadł się bo Ona do niego wsiadała i kazała sie wozić...teraz ten drugi w domu w sumie stoi,leżą w nim lalki,ale jak tylko robi się ładnie to pakuje w niego lalkę,przykrywa kocykiem i zabieramy go na spacer czy na zakupy i młoda jedzie nim twardo cały czas bez problemu....

Przyjemnego popołudnia :-)

ja na colę też miałam ogromną ochotę po pierwszym porodzie - a właściwie na pepsi, taka zimna z cytryną mi się normalnie marzyła ;-) też ślinotoku dostawałam... teraz czasem sobie pozwolę na kilka łyków, ale pewnie już niedługo to będzie niemożliwe...

reklama
U nas wózek ma Agatka - ale właściwie to się nim już nie bawi, a Monika ma taka mała spacerówkę - która obecnie bawi się Nikodem :) Najważniejsze to żeby wózek był dobrany do wieku, bo jak za ciężki to i tak będzie stał a dziecko tylko będzie się denerwować, że nie może sobie z nim poradzić.

Do góry