reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Czesc
Ja tez nie wyspana :-D I tez nocny marek....raczej nie chodze spac przed polnoca - bo bym sie z M chyba prawie nie widywala :sorry2:...on wraca zwykle ok. 19, trzeba sie zajac dziecmi, polozyc je spac......wiec zeby troche ze soba jeszcze "pobyc" to dlugo siedze...
A ja dzis zmykam wieczorem do ginki....miala mi w poniedzialek zakladac mirene, ale sie rozchorowala......i teraz nie wiadomo czy jeszcze sie da, bo okres sie skonczyl...No nic zobaczymy ;-)

Ale sie usmiala z tego "lba" :-D
PUSIA, AGNES, NONEK - witajcie :-)
PUSIA - slonko, a moze umowilybysmy sie na jakis probny makijaz slubny? Ja co prawda jeszcze nie jestem pewna czy chce sie sama malowac czy zlecic to wizazystce. Mam troche profesjonalnych kosmetykow i mysle ze w miare sobie dobrze radze......ale jednak fajnie byloby sprawdzic jak bede wygladac jak "wyjde spod pedzla specjalistki" :-p

A to moje chlopaczki - tyle ze zdjecia sa z polowy stycznia, wiec troche stare. Nowe jest to ostatnie - Kuba chcial nakarmic Filipa pieczarkami :sorry2::-D

reklama
anielap - serio - szok - lubi żłobek
dzisiaj Mirek poszedł totalnie zadowolony do żłobka - z 3 bombonierkami - żeby dzieci i panie częstować - bo ma Imieniny - Panie już kombinują jak mu zorganizować dzień - jakieś piosenki typu Sto lat itp

Manka tez bardzo lubila chodzic, rwala pierwsza zawsze do sali.
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta:-).

Aneta no no, juz widze kawalera dla mojej Majerany;-). A Jak patrze na Filipka to az mi sie chce takiego dzidziusia....przynajmniej przytulic i powachac:sorry2:.

A My od dzisiejszego dnia oduczamy się smoka.Obciełam rano smoka ,pokazałam rano Oliwce że smoczek ugryzła myszka :-D i smoczuś ma ałe.Chodziła z tym smokiem,wsadzała go do buzi ale jej wypadał bo duzo obciełam i nie da rady go ssać :-D:-D:-D:-D

Teraz usypianie.Oliwka leży juz od 10min w łózeczku.dałam jej pieluszka i kotka do przytulenia i połozyłąm smoka koło poduszki.Gryzie go z drugiej strony :-D:-D:-DTroszke popłakiwała ale teraz lezy spokojnie.Zobaczymy jak długo bedzie trwało to usypianie bez dydusia :biggrin2:
Musze mieć tylko dużo cierpliwości.I się nie złamać bo w łazience w szafce mam ukryte 2 smoki zapasowe w razie czego :-D:-D:-D:-D ale jej nie dam :no:

Teraz zaczęły sie okropne wrzaski :szok::szok::szok::szok::szok:
coś czuję że będzie bardzo ciężko

Czesc
Ja tez nie wyspana :-D I tez nocny marek....raczej nie chodze spac przed polnoca - bo bym sie z M chyba prawie nie widywala :sorry2:...on wraca zwykle ok. 19, trzeba sie zajac dziecmi, polozyc je spac......wiec zeby troche ze soba jeszcze "pobyc" to dlugo siedze...
A ja dzis zmykam wieczorem do ginki....miala mi w poniedzialek zakladac mirene, ale sie rozchorowala......i teraz nie wiadomo czy jeszcze sie da, bo okres sie skonczyl...No nic zobaczymy ;-)

Ale sie usmiala z tego "lba" :-D
PUSIA, AGNES, NONEK - witajcie :-)
PUSIA - slonko, a moze umowilybysmy sie na jakis probny makijaz slubny? Ja co prawda jeszcze nie jestem pewna czy chce sie sama malowac czy zlecic to wizazystce. Mam troche profesjonalnych kosmetykow i mysle ze w miare sobie dobrze radze......ale jednak fajnie byloby sprawdzic jak bede wygladac jak "wyjde spod pedzla specjalistki" :-p

A to moje chlopaczki - tyle ze zdjecia sa z polowy stycznia, wiec troche stare. Nowe jest to ostatnie - Kuba chcial nakarmic Filipa pieczarkami :sorry2::-D

To widzę że dzieci postanowiły dziś nie dać rodzica pospać :))

Co do makijażu próbnego to nie ma problemu :tak:. Ale Te Twoje chłopaki fajne :)) Kuba się nic nie zmienił no a Filipek rośniej ... ale słodziak

anielap - serio - szok - lubi żłobek
dzisiaj Mirek poszedł totalnie zadowolony do żłobka - z 3 bombonierkami - żeby dzieci i panie częstować - bo ma Imieniny - Panie już kombinują jak mu zorganizować dzień - jakieś piosenki typu Sto lat itp

STO LAT DLA MIRKA :-)

A My od dzisiejszego dnia oduczamy się smoka.Obciełam rano smoka ,pokazałam rano Oliwce że smoczek ugryzła myszka :-D i smoczuś ma ałe.Chodziła z tym smokiem,wsadzała go do buzi ale jej wypadał bo duzo obciełam i nie da rady go ssać :-D:-D:-D:-D

Teraz usypianie.Oliwka leży juz od 10min w łózeczku.dałam jej pieluszka i kotka do przytulenia i połozyłąm smoka koło poduszki.Gryzie go z drugiej strony :-D:-D:-DTroszke popłakiwała ale teraz lezy spokojnie.Zobaczymy jak długo bedzie trwało to usypianie bez dydusia :biggrin2:
Musze mieć tylko dużo cierpliwości.I się nie złamać bo w łazience w szafce mam ukryte 2 smoki zapasowe w razie czego :-D:-D:-D:-D ale jej nie dam :no:

Teraz zaczęły sie okropne wrzaski :szok::szok::szok::szok::szok:
coś czuję że będzie bardzo ciężko

no to trzymam kciuki za odsmoczkowywanie ;-). My na razie odzwyczajiliśmy od smoka ale tylko w dzień ...podczas spania jeszcze się nie odwarzyłam mu zabrać bo wiem że będzie ciężkoooo :baffled:

Udało się Oliwka usnęła bez smoka.Ale darłą sie ponad 30minut.Wziełąm ja na ręce w koncu,przytuliłam a jka się uspokoiła to odłozyłąm do łózeczka.Zaczęłąm spiewać kołysankę i głaskać po główce i przy tm usnęłą dosłownie w niecałe 3 minuty.

Ale ulga,boję się bardziej wieczornego usypiania.Ale skoro raz sie udało to już się nie wycofam.
Ale usnęłą w jednej rączki zaciskała pieluszkę w drugiej obciętego smoka.

A Oliwka to już chyba z 2 miesiące temu nie dostawałą w dzień smoka tylko do spania a teraz powiedziałąm dość i z usypianiem przy smoku.W końcu to juz duża dziewczynka.

Udało się Oliwka usnęła bez smoka.Ale darłą sie ponad 30minut.Wziełąm ja na ręce w koncu,przytuliłam a jka się uspokoiła to odłozyłąm do łózeczka.Zaczęłąm spiewać kołysankę i głaskać po główce i przy tm usnęłą dosłownie w niecałe 3 minuty.

Ale ulga,boję się bardziej wieczornego usypiania.Ale skoro raz sie udało to już się nie wycofam.
Ale usnęłą w jednej rączki zaciskała pieluszkę w drugiej obciętego smoka.

A Oliwka to już chyba z 2 miesiące temu nie dostawałą w dzień smoka tylko do spania a teraz powiedziałąm dość i z usypianiem przy smoku.W końcu to juz duża dziewczynka.

To gratuluje :))
Kacper też już od dawna w dzień nie ma smoka no ale z tym spaniem ... może też zacznę próbować ...tylko tak mi sie nie chce bo to będzie walkaaaa:crazy:;-)

Na początku na pewno będzie się sprzeciwiał, ale warto.ja opiero wygrałam jedna bitwę a co będzie w nocy jak się przebudzi i będzie szukać dyda.trudno trzeba się przemeczyć ,nic nie przychodzi łatwo.A przynajmniej Jka szybko się odzwyczai nie będzie mieć problemów ze zgryzem.:tak:

reklama
Do góry