@@@ sie pojawila...![]()
Tak mi przykro, przytulam mocno:-(
Witaj gosia
trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@@@ sie pojawila...![]()
Jejku jakie tu pustki!
Och moje kochane,mam ogromnego doła. :-( Czym to jest spowodowane? Jestem niby po owulce,ale aż tak.... Buuu... Boję się końca tego cyklu. Sama myśl o @ przyprawia mnie dzisiaj o łzy. Masakra!
alisa - a który to dzień cyklu?? może @ nie przyjdzie...
no to jutro trzymam kciuki...33 dc.... brzuch gniecie i gniecie, piersi bardzo bolą przy dotyku. Nie wiem. Rano się okażeOstatnio wyjezdzałam, zmianiałam klimat. Więc różnie z tą @ może być.
no to jutro trzymam kciuki...
a czy któraś z Was potrafi obliczyć stosunek FSH do LH
zrobiłam badania i wyszło
FSH - 6.43 i LH - 5.10 w 3dc![]()
no to jutro trzymam kciuki...
a czy któraś z Was potrafi obliczyć stosunek FSH do LH
zrobiłam badania i wyszło
FSH - 6.43 i LH - 5.10 w 3dc![]()
no chyba, że to ma być LH do FSH to wtedy wychodzi 0,8 co zmienia postać rzeczy i nie wiem czy już jest tak dobrze. takie wyjaśnienie znalazłam w necie
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.