reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

z jednej strony chcialabym zeby test byl wadliwy hehe ale teraz to bez sensu juz:zawstydzona/y:

zwolnili poniewaz takie mialam "kolezanki" w pracy.... skorzystaly z tego ze bylam na urlopie i naopowiadaly szefostwu roznych bzdur, ze ja nie wiadomo co nagadalam na nich , co oczywiscie jest nieprawda:zawstydzona/y:
juz wczesnije slyszalam ze jedna taka chce zajac moje stanowisko(bylam kierownikiem w sklepie odziezowym), ale nie sadzilam ze tak to sobie wymysli.....

W poprzedniej pracy i na staży miałam podobną sytuację, nawet nie wygrasz z urzędasami, także dałam sobie spokój. A to wszystko przez to, ze człowiek jest dobry i nie mogli znaleźć haka, błędu, to zmyślali, a na stażu przez mściwość, jednej takiej su..... bo jej się nie ułożyło po myśli, to trzeba było komuś innemu nabałaganić.

A jaką masz formę zwolnienia?

reklama
Witajcie dziewczyny. Codziennie śledze forum ale dosć żadko dodaje cos od siebie. Jesem w 27 dniu cyklu. Moje cykle wachają sie od 26 do 31 dni. W niedziele robiłam test wyszedł negatywny dzisiaj rano powtórzyłam ale wynik jest taki sam. W tamtym tygodniu brzuch bolał mnie jak na okres a od wczoraj wogóle przestał . Od 3 dni piersi zaczeły mnie pobolewac z każdym dniem coraz mocniej. Sama już nie wiem moze podpowiecie mi coś bo słowo daje powoli zaczynam głupieć od tego

Witajcie dziewczyny. Codziennie śledze forum ale dosć żadko dodaje cos od siebie. Jesem w 27 dniu cyklu. Moje cykle wachają sie od 26 do 31 dni. W niedziele robiłam test wyszedł negatywny dzisiaj rano powtórzyłam ale wynik jest taki sam. W tamtym tygodniu brzuch bolał mnie jak na okres a od wczoraj wogóle przestał . Od 3 dni piersi zaczeły mnie pobolewac z każdym dniem coraz mocniej. Sama już nie wiem moze podpowiecie mi coś bo słowo daje powoli zaczynam głupieć od tego

Widzę tu testomaniaczkę, WYLUZUJ!

W poprzedniej pracy i na staży miałam podobną sytuację, nawet nie wygrasz z urzędasami, także dałam sobie spokój. A to wszystko przez to, ze człowiek jest dobry i nie mogli znaleźć haka, błędu, to zmyślali, a na stażu przez mściwość, jednej takiej su..... bo jej się nie ułożyło po myśli, to trzeba było komuś innemu nabałaganić.

A jaką masz formę zwolnienia?

troche mnie zaskoczyli wiec podpisalam za porozumieniem stron na wniosek pracownika...:-(podejrzewam ze zle zrobilam..... a moze ktoras moze mi pomoc?bo ja sie za bardzo na tym nie znam.... mojego meza ksiegowa ma mi wszystko wylicz zeby mnie nie oszukali, ale moze ktoras z was sie natym zna? bylabym bardzo wdzieczna..... wyglada u mnie to tak:

podanie brzmi tak : proszę o rozwiązanie umowy o prace zawarta w dniu 12.08.08 r pomiedzy (moje dane) zamieszkanla (tu moj adres i nr pesel) a firma z(tu ich adres i nip) rozwiazanie umowy nastepuje w dniu 3.03.09 za porozumieniem stron na wniosek pracownika.
łacznie od sierpnia jak u nich pracuje wykorzystalam 7 dni urlopu

nie wykorzystalam 2 tyg czasu wypowiedzenia

jesli na umowie mam 3250 brutto a oni mi ponoc zmienili umowe na nizszą stawke ale ja nie dostalam zadnego aneksu i nic nie podpisywalam to co z tym? bo jak dostalam teraz RMUA to tam byla juz nizsza stawka
urlpu mi sie nalezy 20 dni

troche mnie zaskoczyli wiec podpisalam za porozumieniem stron na wniosek pracownika...:-(podejrzewam ze zle zrobilam..... a moze ktoras moze mi pomoc?bo ja sie za bardzo na tym nie znam.... mojego meza ksiegowa ma mi wszystko wylicz zeby mnie nie oszukali, ale moze ktoras z was sie natym zna? bylabym bardzo wdzieczna..... wyglada u mnie to tak:

podanie brzmi tak : proszę o rozwiązanie umowy o prace zawarta w dniu 12.08.08 r pomiedzy (moje dane) zamieszkanla (tu moj adres i nr pesel) a firma z(tu ich adres i nip) rozwiazanie umowy nastepuje w dniu 3.03.09 za porozumieniem stron na wniosek pracownika.

jesli na umowie mam 3250 brutto a oni mi ponoc zmienili umowe na nizszą stawke ale ja nie dostalam zadnego aneksu i nic nie podpisywalam to co z tym? bo jak dostalam teraz RMUA to tam byla juz nizsza stawka

JESTEM KADROWĄ WIĘC POMOGĘ

Jaką miałaś umowę? Na czas określony czy nieokreslony? Chodzi mi o ostatnią Twoją umowę. Do kiedy była zawarta ta umowa( jesli jest ona na czas okreslony). ???????

Napisz na jakie okresy mialas zawarte wczesniejsze umowy u tego pracodawcy ( np pierwsza probna, druga na okreslony i ostatnia np na okreslony)

Potrzebne mi to do sprawdzenia jaki masz okres wypowiedzenia

Jesli podpisalas papier ktory sami sobie wymyslili (czytaj. porozumienie stron) (to zrobilas bardzo zle), bo dopięli tego czego chcieli, a Ty jesteś z dnia na dzień na lodzie.

Ostatnia edycja:

Przede wszystkim powinni podać Ci powód i najlepiej było by dla Ciebie gdyby to było na wniosek pracodawcy. Mogła byś wtedy dostać jeszcze odszkodowanie za jeden miesiąc w wysokości pensji bo jeżeli na twój wniosek to nie wiem czy dostaniesz. Aneks o zmianie wynagrodzenia powinnaś dostać na piśmie i to w dniu od kiedy była zmiana. Jeżeli pracodawca nie ma mocnych argumentów i nie zgodzi się na zmianę to pozostaje Ci tylko Sąd Pracy. Z reguły przy braku argumentów by przegrał. zależy co dziewczyny nagadały. Ale w sądzie równie dobrze mogą kłamać. Możesz też zapytać sie specjalnie tych plotkar co powiedzą na Sąd, czy są zdolne złożyć fałszywe zeznania. Ale, jeżeli nie znajdziesz ani jednego sprzymierzeńca to było by ciężko. Najlepiej jakbyś poradziła się Radcy Prawnego ale pamiętaj że gdy jest to na twój wniosek to ciężko.
No i jeżeli masz prawo do kuroniówki to chyba nie dostaniesz bo z tego co piszesz wygląda, ze to ty się zwolniłaś.

Jesli chodzi o urlop to tezx musisz najpiwerw odpowiedziec mi na kilka pytan:

-czy pracowalas w 2008 r gdzies zanim tu przyszlas do pracy?

-jesli tak, to ile u tego poprzedniego pracodawcy wykorzystalas urlopu? (masz to wpisane na swiadectwie pracy z tamtego zakladu)

W roku 2008 mozna wykorzystac 20 lub 26 dni urlopu i to nie jest tak ze w tamtej firmie mozna 26 i w tej tez.

Liczy sie to proporcjonalnie.

Jaki masz staż pracy w ogóle? (ponizej 10 lat-to nalezy sie w roku 20 dni urlopu, a jesli powyzej 10 lat -to 26 dni urlopu)

Czekam na odpowiedz.

NA JAKIEJ PODSTAWIE CI ZMIENILI STAWKĘ? ROZUMIEM ZE NA MNIEJSZĄ? NIE MIELI PRAWA ! BOŻE KTO TAM SIĘ ZAJMUJE KADRAMI????? JAKAŚ BANDA IMBECYLI !

Ostatnia edycja:
Jaką miałaś umowę? Na czas określony czy nieokreslony? Chodzi mi o ostatnią Twoją umowę. Do kiedy była zawarta ta umowa( jesli jest ona na czas okreslony). ???????

Napisz na jakie okresy mialas zawarte wczesniejsze umowy u tego pracodawcy ( np pierwsza probna, druga na okreslony i ostatnia np na okreslony)

Potrzebne mi to do sprawdzenia jaki masz okres wypowiedzenia

Jesli podpisalas papier ktory sami sobie wymyslili (czytaj. porozumienie stron) (to zrobilas bardzo zle), bo dopięli tego czego chcieli, a Ty jesteś z dnia na dzień na lodzie.
umowe mialam na czas okreslony na 5 lat. wczesniej pracowalam w innej pracy.a przed tamta praca pracowalam wlasnie wtej pracy a teraz wrocilam(mam nadzieje ze nie namieszalam)wiec dostalam odrazu na 5 lat. z dwutygodniowym wypowiedzeniem. tylko ze oni mieli zmniejszyc mi pensje jakies 2 miesiace temu i od dwoch miesiecy dostawalam na reke 2000 tys netto a nie jak wczesniej 2300 ale nie dostalam umowy zadnej nowej ani aneksu o zmianie pensji ale na ostatnim rmua juz mam mniejsza pensje, wiec moze chociaz z tym cos da sie zrobic?? jutro mam isc po siwadectwo do nich i wyplate...

reklama
Jesli chodzi o urlop to tezx musisz najpiwerw odpowiedziec mi na kilka pytan:

-czy pracowalas w 2008 r gdzies zanim tu przyszlas do pracy?

-jesli tak, to ile u tego poprzedniego pracodawcy wykorzystalas urlopu? (masz to wpisane na swiadectwie pracy z tamtego zakladu)

W roku 2008 mozna wykorzystac 20 lub 26 dni urlopu i to nie jest tak ze w tamtej firmie mozna 26 i w tej tez.

Liczy sie to proporcjonalnie.

Jaki masz staż pracy w ogóle? (ponizej 10 lat-to nalezy sie w roku 20 dni urlopu, a jesli powyzej 10 lat -to 26 dni urlopu)

Czekam na odpowiedz.
nalzey mi sie 20 dni bo nie przepracowalam 10 lat jeszcze, a w poprzedniej pracy dostalam kase za urlop. pracowalam do 11 sierpnia 20008 a od 12-tego juz tutaj w sklepie i urlop dopiero teraz mialam 7 dni.

Do góry