reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hania - ja się dokładnie nie znam, ale podobno miał wejść w życie przepis, że jak działka rolna leży w obrębie miasta, to jest odralniana czy jakoś tak bez problemu i nie trzeba nawet mieć pozwolenia

My też czekamy na projekt i pozwolenie (chcemy rozbudować domek), też mamy w tym roku w planach fundamenty (choć podobno wystarczy tylko wpis geodety by liczyło się, że budowa rozpoczęta) - reszta jak się skończy kryzys - chyba, że dadzą nam kredyt wcześniej:tak:

Miała wejść ustawa, że wszystkie ziemie rolne automatycznie stają się budowlanymi. W sensie jak masz rolną to nie musisz jej przekształcać. Miało ale nie weszło. Uchwalili tylko jakiś bzdurny przepis, że niby już się nie musisz starać o pozwolenie na budowę w starostwie tylko zgłaszasz do gminy, że się będziesz budować.
Tak to zagmatwali, że masakra. Dołożyli ludziom roboty papierkowej przez co projekty poszły w górę o min. 1500zł. Mieli ułatwić ludziom a tylko popieprzyli bardziej.

Ja bym poczekała z kredytem. W kryzysie lepiej nie ryzykować. Ludzie w panice robią różne rzeczy i gospodarka może się obrócić w pył w krótkim czasie. A też nie wiemy czy kryzys nie został sztucznie wywołany, żeby ktoś mógł zarobić.

WITAM
juz ze mna troche lepij ale dalej jestem jaks taka wypluta, z trudem zakoledotalam sie do mojego lekarza a moich wynikow jeszcze nie ma :wściekła/y::no::crazy::wściekła/y: musze czekac do poniedzialku lub wtorku. A wizyte u lekarza umowily mi na piatek 13:szok:

Grunt to terminowość!!! Ręce opadają.
Wiesz co, moja mama jest tak przesądna, że teraz w piątek 13 nie wychodzi z domu.

mam pyt. czy płyn w zatoce jest zawsze w 3 fazie cyklu czy tylko po owulacji?

wiem ze po jest zawsze po owu, bo to plyn po uwolnieniu jajeczka jak peka pecherzyk...wiec wydaje mi sie ze bez niej (owulacji)nie powinno go byc...ale to tylko na chlopski rozum sobie wytlumaczylam, nie wiem jak medycznie...jednak jak byla ostatnio na monitoringu to wlasniepo widocznym plynie lekarz stwierdzil ze jestem swiezo po owulacji...testy potwierdzily.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jaja sobie robisz, to, że umiem coś robić to nie znaczy, że to jest na porządku dziennym.
Poprostu mam takie wystrzały z nudów, albo jak widze, że M kąpletnie sobie z czymś nie radzi i mnie szlaczek trafia to wkraczam do akcji.

taaa ty Niunia nie bądź taka skromna:tak:

A tak w ogóle kobietki...

Musze sie pożegnać na parę dni albo i więcej jak mi sie poszczęści.

Muszę poszerzyć wiedzę, na stare lata się uczyć.
Nowy zawód.....

No a cos tym razem wymyśliła? pochwal sie???

My też czekamy na projekt i pozwolenie (chcemy rozbudować domek), też mamy w tym roku w planach fundamenty (choć podobno wystarczy tylko wpis geodety by liczyło się, że budowa rozpoczęta) - reszta jak się skończy kryzys - chyba, że dadzą nam kredyt wcześniej:tak:

no to widze ze tu same inwestorki na forum mamy...i bardzo dobrze, trza robić jak kazimierz wielki-rozbudowac ta ojczyzne trochę, podmurować gdzie trzeba i bedziemy mieli cacy, ze hoho:-)

Ja tylko na chwile, znalazlam cos takiego:

[FONT=Arial, sans-serif]Niekorzystnym efektem tej stymulacji jest wysoki odsetek ciąż mnogich oraz zespołu hiperstymulacji jajnika, jak również bardzo wysokie koszty.[/FONT]

źródło

no to trzymam kciuki Olapop za powodzenie misji!!! Dlaczego oni pisza ze niekorzystny skutek to ciaza mnoga...przeciez to sama radosc miec blixniaki!!!:confused:

A wizyte u lekarza umowily mi na piatek 13:szok:

Dobra data-będzie szczesliwa-zobaczysz!

A GDZIE HANKA??? PEWNIE SIE ŻARŁOK JEDEN OBJADA FRYKASAMI U MAMUSI:-)

Dostane od was zjeby ale nie mogłam się powstrzymać i kupiłam sobie piwo w sklepie i je wypije.
Tak mi się chce, że aż się trzęsę. Przypuszczam, że to alkoholizm i delirka mnie dopada bo na objawy ciążowe to raczej za wcześnie.
Nawet tam się nic nie zaczęło dzielić (optymistyczna wersja zakładająca ciążę) a co dopiero zachcianki ciążowe.
Tak więc to jest alkoholizm a ja jestem złą kobietą.

Dostane od was zjeby ale nie mogłam się powstrzymać i kupiłam sobie piwo w sklepie i je wypije.
Tak mi się chce, że aż się trzęsę. Przypuszczam, że to alkoholizm i delirka mnie dopada bo na objawy ciążowe to raczej za wcześnie.
Nawet tam się nic nie zaczęło dzielić (optymistyczna wersja zakładająca ciążę) a co dopiero zachcianki ciążowe.
Tak więc to jest alkoholizm a ja jestem złą kobietą.

Przecie jestem
Dziś był schabowy z mizerią i ziemniaczkami.

NO TOŚ JUZ STRACONA, OJ BEDZIE SIE HANKA W PIEKLE SMAŻYŁA A BORUTA JUZ ŁAPSKA ZACIERA...CZY RACZEJ KOPYTKA:-D ZEBY W PIATEK W WIELKIM POSCIE SCHABOWY I JESZCZE PIWO:szok:
zartuje oczywiscie...

Witam was dziewczyny i proszę o radę. Staramy sie z mężem o dzidzie juz jakiś czas ale moje pytanie dotyczy testu ciązowego czy możliwe żeby nie wykazał ciązy dokładnie 12 dni po przytulankach sprawdzałam Bobo Testem.bo ja już stracciłam nadzieję i czepiam sie wszystkiego może to jednak za wcześnie choć nie wydaje misie:-(

reklama
witam was dziewczyny i proszę o radę. Staramy sie z mężem o dzidzie juz jakiś czas ale moje pytanie dotyczy testu ciązowego czy możliwe żeby nie wykazał ciązy dokładnie 12 dni po przytulankach sprawdzałam bobo testem.bo ja już stracciłam nadzieję i czepiam sie wszystkiego może to jednak za wcześnie choć nie wydaje misie:-(

Nicolette kochanie-a jak dlugie masz cykle??? W którym dniu cyklu robilaś test i ile bylo to dni przed spodziewaną @?
Tak wogole to nie wolno testowac sikancem przed terminem...wiesz o tym??? nawet jak na tescie pisza rozne rzeczy to tylko reklamowe czary-mary...
Bobotest to jeden z czulszych i lepszych testow, ale jesli jestes przed teminem (a pewnie takl) to naeet on mogl jeszcze nic nie pokazac.
najwczesniej-bo okolo 10 dni po owulacji-ciaze da sie wykryc badaniem beta z krwi-i to jest badanie pewne na 100%.

Ostatnia edycja:
Do góry