reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Laski lecę bo matula dzwoniła, że już się naplotkowała i chce do domu. Na bank wmusi we mnie obiad więc wpadnę za jakieś 2 godziny.

reklama
kochana do zabiegu w ogóle nie doszło powiedział, że nie ma sensu wydawać pieniążków, a IUI robi się gdy pęcherzyk ma co najmniej 17-19 mm to minimum. A co do LH miałam skierowanie ale nie poszłam ... robiłam tylko testy owualcyjne. Wrzucę wam jutro zdjęcie to osądzicie ... bo ja nie wiem dlaczego tak wychodziły...sam lekarz nie wie?!

martynko to dobrze ze nie ryzykowal zabiegu, bo skoro pecherzyk sie zbuntowal to tylko niepotrzebnie poszlaby kasa na to...ale teraz wiesz na czym stoisz to w tym cyklu napewno sie uda-trzymam mocno kciuki! A co bierzesz na owu-clo?
A z testami to jest tak, ze testy mowia o poziomie lh koniecznym do wystapienia owulacji, ale nie sa 100%ym potwierdzeniem owulacji...a powody dla jakich Lh jest duze??? hmmm:confused:...pojecianie mam, jednak skoro masz jakies nieprawidlowosci w tym zakresie to wydaje mi sie, ze powinnas zrobic badania krwi na LH. Lekarz co powiedzial?
A moze poprostu te akurat testy jakies wadliwe byly i Lh jest ok...?
nie wiem juz sama...?

Rozwaliłaś mnie na maxa. Szczwana bestia jesteś, plan erste klasse. Jeszcze bogate ciotki za granicą trzeba wykorzystać!!:-D

Może clo tak działa i można sobie zaplanować ilość pęcherzyków.

No to ja sie pisze na ciotkowanie, choc...ciotką obecnie niepracującą jestem a i funt ostatnio słabo stoi:-) :-( i posiadlosci w hrabstwach Yorkshire tez na razie brak...ale zawsze to ciocia z zachodu, nie?:-D

Skoro da sie te pecherze tak planowac to ja sie pisze na blizniaki;-) ciekawe co na to moj ginekolog i maż?:-)

Laski lecę bo matula dzwoniła, że już się naplotkowała i chce do domu. Na bank wmusi we mnie obiad więc wpadnę za jakieś 2 godziny.

O!!! To i babcia sie do wychowania i wykarmienia wnukow doloży!!!:-)

uciakj laska uciekaj

Wkropeczko! Leki dostanę 3 dnia@ mam przyjść ... jeszcze nic nie wiem jakie. Już robiłam wcześniej badania na LH i było w porządku.
mam pyt. czy płyn w zatoce jest zawsze w 3 fazie cyklu czy tylko po owulacji?

niunia-kobietą renesansu!!! Niczym da Vinci!:tak:
kochanie-na pecherzy-żurawinka-suszona, sok, suplement z apteki-pod kazda postacią!!! I nasiadówki-chyba kory dębu czy cosik takiego...

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Jaja sobie robisz, to, że umiem coś robić to nie znaczy, że to jest na porządku dziennym.
Poprostu mam takie wystrzały z nudów, albo jak widze, że M kąpletnie sobie z czymś nie radzi i mnie szlaczek trafia to wkraczam do akcji.

Czesc i czolem = kluski z rosolem :-D

Dziewczyny, czy Was juz na dobre pogielo???? Przeciez ja mam teraz jakis milion stron do przeczytania, a zaraz musze uciekac do pracy :crazy: Pozabijam, niech tylko wroce i zobacze wiecej niz jedna zapisana stone :wściekła/y:
A propos Dysleksji ( z ktorej pisalam prace licencjacka :-D), to najnowsze badania ( w UK), sugeruja ze nie ma takiej choroby.

Aj będziesz czytać, będziesz!!!!!
A co do tej dysleksji, czytałam kiedyś, że np zaburzenia nauki czytania powodowane są wadą wzroku nawet nieznaczną co pomimo najlepszego postępu w jwkiś tam chory sposób odbija sie później.
Co do przekręcania liter, fatalnej gramatyki, ortografii, problemów z czytelnym pisaniem, to musi być coś nie tak bo nie da rady wytłumaczyć tego.
Ja przypomnę, że miałam w dzieciństwie wyparek samochodowy (czytaj kilka postów wstecz) co mogło spowodować nagłą zmianę o 180 stopni u mnie postępów w nauce (było to uderzenie głową podczas wypadku) nie chodziłam sporo czasu do szkoły. Nie pamiętam, dobrze ale wypadek był jakoś zimą a do szkoły poszłam jak już był środek wiosny.

mam to samo czytam i czytam a musze jeszcze masy do ciast zrobic.. wszystkie placki upieczone teraz tylko masa i przelozyc przez placki polac polewa i mam juz dwa ciasta (cappucino i krolewiec.. mniam mniam

housa piatej serii jest 16 odcinkow z M ogladamy na biezaco.. niezły jest tylko zastanawiam sie kiedy w koncu sie z Cuddy zejda.

Mniam mniam

Co do Hausa:

5*20 tyt."Simple Explanation"

strona;

housemd.info.pl

A tak w ogóle kobietki...

Musze sie pożegnać na parę dni albo i więcej jak mi sie poszczęści.

Muszę poszerzyć wiedzę, na stare lata się uczyć.
Nowy zawód.....

Witam!
Znowu mam zaległości:tak:

Hej. Wpadam tylko na chwilke przed wyjazdem.
Baw się dobrze:-):-):-)

Kaprycha-no toś dorobiła...teraz muszę pana Antka z ekipy remontowej wzywac i sufity podnosic w chalupie....bo tak od tych komplementów urosłam ze glową szlaczki na suficie znaczę:-):-D:-)
A co do kluskow z rosołem...ja dzisiaj robie kluski ale nie z rosołem tylko z serka waniliowego-pyyyychotka...tylko dupsko rośnie potem jak na drozdzach...wiec bedzie glowa znaczyła sufit a tyłek obijał mi sie o podlogę jak jajca jamnikowi:-)

Na kabaret-pisze sie całą gębą!!! Moge zostać managerem...zna sie tych co trzeba to i promocja bedzie jak się patrzy:-)...przyjmnicie bezrobotną po AE do zespolu?

To jakieś talenty zbiorowe - kabaret forumowy będzie (w sumie już jest):tak::tak::tak:

ty sie stresujesz co bedzie do poniedzialku! a ja wyjezdzam na 4 dni wroce do was dopiero w srode! to co ja mam powiedziec!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::-D

Miłej zabawy i zapatrz się tak mocno na chrześniaka:-)

kropeczkoSkurcze moga byc spowodowane poprostu praca, wysilkiem, zmeczeniem, stresem badz taki jestem typ ze niektore do 9 mc ostro pracuja inne 9 mc leza :)))

Kroptusiu - słuchaj męża, nie stresuj fasolki - i korzystaj z odpoczynku - jeszcze się napracujesz;-)

Witajcie. Nadrobiłam zaległości:tak::tak:

Wczoraj mój M był starsznie zajęty i jak tylko wróciliśmy z usg zasiadł do kompa i już nie miałam szans się dostać.
Maluszek ma 1,6 cm widać "począteki" rączek i nóżek i serduszko bije 170 uderzeń/minutę. Dziś wieczorem wkleje zdjęcie:-)

Pięknie - czekamy na zdjęcia:-):-D

mam to samo czytam i czytam a musze jeszcze masy do ciast zrobic.. wszystkie placki upieczone teraz tylko masa i przelozyc przez placki polac polewa i mam juz dwa ciasta (cappucino i krolewiec.. mniam mniam

nc kobotki wracam do ciast.. potem obiad i wolne..

Nektarynko - daj jakiś przepis, ja poproszę cappucino:tak:

Od rodziców "w spadku" dostałam ziemię ale była rolna.
Hania - ja się dokładnie nie znam, ale podobno miał wejść w życie przepis, że jak działka rolna leży w obrębie miasta, to jest odralniana czy jakoś tak bez problemu i nie trzeba nawet mieć pozwolenia

Poza tym z takimi pozwoleniami to wartość działki idzie do góry. Będzie najwyżej zabezpieczenie dla dzieci.

Taka ściema mała bo nikt mi nie może kazać wybudować wszystkiego co jest na projekcie od razu.

My też czekamy na projekt i pozwolenie (chcemy rozbudować domek), też mamy w tym roku w planach fundamenty (choć podobno wystarczy tylko wpis geodety by liczyło się, że budowa rozpoczęta) - reszta jak się skończy kryzys - chyba, że dadzą nam kredyt wcześniej:tak:

Witam!
A teraz powiem wam coś o testach owulacyjnych zaczęłam je robić 15 dc i 3 ostatnie testy wyszły identyczne druga kreska testowa bordowa-czyli wiele razy mocniejsza od drugiej - co w intrukcji owulacja - nie możliwe 3 dni mieć owulację . Skąd u mnie wysokie LH lekarz nie umie stwierdzić.
Byłam podłamana tą całą sytuacją dlatego się nie odzywałam ale już wróciłam.!!!
POZDRAWIAM
Witaj!
Bardzo mi przykro, że się przedłuży oczekiwanie na fasolkę:-(
a jeżeli chodzi o testy - może u Ciebie jest wyższy poziom LH niż producent testu przewidział i już mniejszy wzrost zalicza jako szczyt LH

reklama
A tak w ogóle kobietki...
Musze sie pożegnać na parę dni albo i więcej jak mi sie poszczęści.
Muszę poszerzyć wiedzę, na stare lata się uczyć.
Nowy zawód.....
No to jak wrócisz to znowu nas czymś zaskoczysz;-)

To kto mi odpowie????

czy płyn w zatoce doauglasa zawsze wystepuję po owulacji? czy może być jak nie było owulacji?

Martynka - ja nie wiem czy ten płyn ma być cały czas w 3 fazie czy po owu:no:
No i znowu wszyscy poszli, jak nadrobiłam zaległości:-(

Do góry