reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

to co ja mam powiedziec! siedze tu juz od roku!!!! a nawet sie jeszcze nie staralam! :szok: :-D ale ja jestem typem ktory do wszystkiego musi sie przygotowac i sie ciesze ze moglam tu sie tylu rzeczy dowiedziec czy to o badaniach czy innych sprawach bo dzieki temu wiem co mnie czeka! :tak: a poza tym jestem fanem biologi wiec ta wiedze traktuje bardziej narazie naukowo! :-D choc juz czesc wcielilam w zycie! :-p
tak poza tym dziewczynki przyznam sie wam ze.... w tym cyklu sprawdzamy metode przytulanek przerywanych! :-D:rofl2: zobaczymy czy dziala! :-D:-D:-D
JESTEŚMY DLA CIEBIE KRÓLICAMI DOŚWIADCZALNYMI:crazy::crazy::crazy:

PIĘKNIE:-):-):-)

reklama
w.kropeczko aneks podpisalam z data wsteczna choc wiem ze sie tak nie robi, ale coz, juz nie chcialam byc swinia, dogadalam sie z nimi a to najwazniejsze....:tak:

ciesze sie ze u ciebie coraz lepiej, rzeczywiscie ci lekarze to kazdy co innego mowi....

marzenixxx-masz racje, w sumie tez bym tak chyba zrobila jak ty, zeby nie rozstawac sie w zlosci...z tym ze z tego co wiem, to tak czy siak oni zrobili to niezgodnie z prawem...
Najwazniejsze ze masz wlasciwe rozwiazanie umowy- ajk z swiadectwem pracy-dopilnuj zeby glupot nie popisali! Buziaki!

Plamka ty lepiej pożycz od sąsiadki kota i se połóż na to kolano jak to reumatologia. Kot ci tam wszystko wygrzeje.

Należy się 300zl za konsultacje:-)

:-D:-D:-D ta "plamka" mi sie całkiem spodobała...dzieki za rady...zaraz ide łapac po wsi koty:-D

kropeczko

z lekarzami to tak tak jest najgorzej z nimi zaczac, straci sie tylko kupe kasy a tak w gruncie rzeczy to z czasem wszystko samo mija, albo człowiek sam sobie pomoże, ale z drugiej strony z twoim kolankiem trzeba zrobic szybko porzadek..moe ten specjalista jest jednak wart swojej ceny, daleko masz do katowic? tak sie składa ze ja mieszkam blisko katowi, w katowicach pracuje, ale nie słyszałam o znanym ortopedzie w katowicach, moze dlatego ze nie muisałam korzystac

Elfa-ciesze sie ze odnalazla sie obraczka!!! sasiadowi nalezy sie porzadna bomboniera -duuuze merci czy cos w tym stylu, albo jakis alkoholek-o ile on z tych pijacych...A co to sciemy-to teraz radze te okna umyc bo jak pojdzie plotka ze mylas, a masz brudne to beda gadali ze tyle ma lat a okien porzadnie umycnie potrafi:-D
Co do przodo-tyło-zgiecia a nóg w gorze-napisze miala i zapytam dzisiaj kolezanke.
Elfa-kochanie dokladnie jest jak mówisz...jak sie zacznie pielgrzymki do specjalistow to konca nie widac i czlowiek po kazdej wizycie ma wrazenie ze wie wiecej a tak naprawde to jest coraz glupszy:wściekła/y:
Ten lekarz nazywa się J.Widuchowski-jest docentem, ordynatorem w Piekarach Śl., a prywatnie przyjmnuje w Katowicach-na Topolowej.
Do Katowic mam koło 70-80km jakos tak....wiec jeszcze nienajgorzej, tymbardziej ze droga dobra-2 pasy w jedna sronę i mozna szybko obrócic tam i z powrotem:-)
A moge spytac trochę dokładniej - gdzie mieszkasz?
[
u mnie wszytko jak w zegarku wiec jak sie spozni to jest szansa ze sie udalo, dziwnie sie czuje jakos tak nie jak zwykle przed @ ale juz nie wiem czy to przez to ze tak bardzo chce. z testowaniem poczekam do 11(to mojego M urodzinki, "a noz" sie uda i bedzie prezencik).

olesia33-cosik i się zdaje ze maż ani się nie domysla jaki dostanie prezent!!! Na całeżycie! Trzymam kciuki!

:) w temacie późnych - idę do gin, badanie poszło, drożność i płodność, wszystko gra. Nieśmiało pytam czy mam wstrzymać się z próbami zajścia do czasu uzyskania wyników badań (toxo, chlamydia) na co gin do mnie:
- Pani szacowna, w Pani przypadku wiek jest groźniejszy od chalmydii

.

Passingby-no co za specjalista sie znalazl...matko kochana! A ile Ty masz lat ze tak ci powiedzial-z tego co mowisz to wskazuje na jakies 50...:wściekła/y:?

...myśle ze z Wami będzie mi łatwiej przetrwac do tego USG we wtorek, jakis stres i nerw mnie wziął...Czarne myśli krążą mi po głowie, do tego nudności ustały i się przestraszyłam...
Bede Wam trochę marudzic do wtorku ...mam nadzieje ze wybaczycie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kasiu-jak tylko Ci to pomoze i uda ulgę to marudź ile wlezie-forum jest jak dobry spowiednik-przyjmie wszystko;-)
Ale Ty nie masz naprawde powodów do obawy!!! jestem pewna ze fasolka jest zdrowa i silna i duza jak trzeba i zobaczysz-we wtorek ci o tym przypomne jak juz bedziesz wyluzowana po usg!!!
Buziaki nerwusie!

No to niezle :) ja tez jestem nerwuska furiatka agentka :)) :))

uff jaka ulga , ze nie tylko ja mam takie "szalone" pomysły ;)

Wiece co-normalnie zamusze mojego meza zeby to poczyytal to moze przestanie nazywac mnie nerwusem itd... Kobity ja wam z tymi numerami do piet nie dorastam z moj m i tak twierdzi, ze przesadzam:rofl2:

. Fakt, ze mielismy naprawde ciezki okres bo oboje stracilismy prace musielismy zmienic mieszkanie potem kryzys w zwiazku potem nowa praca stres itd i to wszystko sie tak nagromadzilo we mnie ze przestalam sie usmiechac i tylko wiecznie zmeczona bylam.
Eve OB mialam 10 mm a norma to od 0- 10mm niby w normie ale wysokie

mari-kochanie-badanie koniecznie powtorz bo moze to jakas niegrozna infekcja, ale warta wyleczenia!
Co do samopoczucia to czesto tak jest ze w trudnych schwilach przychodza jakies stany zobojetnienia, depresji itd...najwazneiejsze to je odkryc, zdefiniowac i pokonywac dzien po dniu, malymi kroczkami!
A kiedy masz zabieg?
Buziaki i powodzenia!!!

Nie mozna sie w ciazy opalac wrecz unikac sloneczka ew buzke a tak to chronic brzuszek, dlatego sie boje lata bede ze wsciekloscia na wczasach szukac cienia, w 1 ciazy tylko nogi wystawialam i buzie czasem :))

Podpisuje sie wszystkimi rekami!!! Nie wolno sie opalac!!! szkodliwosc UVA i UVB -potwierdzona i co do tego nie ma roznicy zdan!!! Chron brzuszek i to podwojnie!

...zdjęłam obrączekę rzuciłam w trawę i jeszcze skakałam po niej żeby ją wbic do ziemi :sorry2:a później zaczęło lać, wszyscy nas wołali do domu a my czego szukaliśmy w trawie, grzebaliśmy...trochę się dziwnie patrzyli... Na szczęscie się znalazła, juz po deszczu:-)

No to kasia-tez dajesz po zaworkach:-D:-):-D najwazniejsze jednak ze z happy endem:tak:

...mialam skurcze regularne do tego co 5 min przez 9 godzin i to nie pierwszy raz, rano do szpitala wiec sie strachu najadlam, w nocy myslalam ze poronie :(( teraz odpoczywam i sie regeneruje zakaz pracy i mega odpoczynek, tylko mala odprowadzam bo nie ma kto :)):))

Kroptusia-matko swieta-ty tam bardziej uwazaj na siebie, nawet bardziej niz prosilam wczesniej!
A powiedzieli co moze byc przyczyna takich wczesnych skurczy i to tak czestych??? Mas jakies leki teraz na to? czy tylko lezenie...?
A pomyslec...ze podobno 2i trymestr najbezpieczniejszy...:confused:

Dziewczyny, czy Wy płaczecie na różnych filmach lub programach:tak:
:zawstydzona/y:

Andzias-ja sie łatwo wzruszam, na komediach, dramatach 9choc tych nie lubie) i historiach z zycia wzietych...moj maz tez tego nie rozumie...taki juz wrażliwiec jestem o dużej sile empatii...
ale nie sądzę by bylo w tym cos złego:tak:

Dobrze gotuję, sama wymyślam przepisy na ciasta gdzie z 80% pomysłów jest dobra, potrafię skręcać meble, poniektóre prace remontowe w domu np tapetowanie, malowanie..., czasami pomogę M coś przy aucie.
Pasjonuje się fotografią.

Ja chyba zwariuję, zatwardzenie i nawet nie odczuwam z tego powodu przykrych dolegliwości, czego nie mogę powiedzieć o pęcherzu, od wczoraj daje mi popalić, tak jakby cały czas chciało mi sie siusiu.

niunia-kobietą renesansu!!! Niczym da Vinci!:tak:
kochanie-na pecherzy-żurawinka-suszona, sok, suplement z apteki-pod kazda postacią!!! I nasiadówki-chyba kory dębu czy cosik takiego...

Czesc dziewczyny,jestem na forum pierwszy raz i mam do was pytanko,wiem ze kazdy o to pyta i niektore z nas pisza ciagle to samo ale jednak zadam to pytanie.Otoz razem z mezem staramy sie o dzidziusia juz od akiegos czasu,wczesniej bralam tabletki przez okres 7 lat i odstawilam jakis czas temu a dokladniej cztery miesiace temu,zaczelismy sie starac ale nic z tego nie wyszlo,wiec doszlismy do wniosku ze jeszcze troche poczekamy i zaczelam znow brac tbletki - microgynon i bralam jakis miesiac i po przedyskutowaniu z mezem postanowilam znow odstawic,wiec nie biore juz jakies trzy miesiace i nic... :no:
Niewiem czy cos jest z nami nie tak,nie robilam badan ale nigdy nie mialam zadnych problemow z okresem,zawsze na czas bardzo regularnie.Kochamy sie z mezem prawie codziennie,a jak nie codziennie to co drugi dzien,nie ma wiekszej przerwy i wciaz nic,niewiem zaczelam sie okropnie martwic bo przeciez wszystko powinno byc ok?? niewiem juz co mam robic.Blagam poradzcie cos bo juz sama niewiem co mam robic,codziennie wstaje i nic mi sie nie chce,boje sie ze cos jest nie tak.... ale przeciez jestemy zdrowymi i mlodymi ludzmi!!

Beatko-po pigulkach mozesz nadal miec orkiestrowe granie w hormonach, zwykle zaleca sie czekanie okolo 3 miesiecy od odstawienia tabletek zanim zacznie sie staranka...wiec moze ten czas kiedy probowaliscie to jeszcze nie byl najwlasciwszy stad nieudane podejscia.
Po drugie-jak pisala Eve-codziennie przytulanko nie jest za dobre...bo obniza jakos nasienia, mysle ze skoro to dla was bardzo wazne -mozecie przynajmniej ograniczac sie w okresie po @ a przed owulacja.
Po trzecie-nie piszesz czy robilas jakiekolwiek badania...obserwujesz cialo, mierzysz temperature, masz potwierdzenie owulacji???
Ile macie lat, jakies nalogi, przebyte choroby???
Na poczatek mozesz zaczac badac swoj organizm, jesli tego nie robisz-kup testy owulacyjne, idz na wizyte do ginekologa, przygotuj sie od strony badan do ciazy-lykaj folik. I na spokojnie dzialajcie...kielka miesiecy staran to niewiele, malo komu udaje sie zajsc w ciaze za pierwszym razem...choc pary sa mlode i zdrowe...to nie takie proste:-) paradoksalnie:-(
Powodzenia!

JESTEŚMY DLA CIEBIE KRÓLICAMI DOŚWIADCZALNYMI:crazy::crazy::crazy:

PIĘKNIE:-):-):-)
:-D:rofl2::-D:rofl2::-D:rofl2: ale sie usmialam! :-D co ci do glowy przyszlo!!!! :confused::errr: ja sobie tak wmawiam ze to tylko wiedza zeby sie nie nakrecac!!!!! :-D
Eve apropos stosunku przerywanego my to stosujemy od zeszlego roku i nic a tyle sie naczytalam ze to zadna metoda antykoncepcji (z tym ze my generalnie mamy problem z zajsciem w ciaze). A fajnie by bylo jakby byla wlasnie taka kontrolowana wpadka :)))))))))) Zycze Tobie tego z calego serduszka. I co j tu robie jeszcze do banku musze leciec.
no wlasnie marzy mi sie taka wpadeczka bez tego calego kontrolowania sie! :sorry2: i narazie nie dziekuje! ;-):tak:

Czesc i czolem = kluski z rosolem :-D

Dziewczyny, czy Was juz na dobre pogielo???? Przeciez ja mam teraz jakis milion stron do przeczytania, a zaraz musze uciekac do pracy :crazy: Pozabijam, niech tylko wroce i zobacze wiecej niz jedna zapisana stone :wściekła/y:

Dobra, to pisze tylko odnosnie rzeczy, ktore zapamietalam :-D
W.Korpeczko, glupio mi jak cholera, ze myslalam ze juz z kolanem lepiej. Nie wiem skad ja taka informacje dorwalam :-p Co do zakladania z Hanka kabaretu, to ja jestem na tak. Nawet nic nie bede musiala robic, bo jak ten wariat pojawi sie na scenie, to ludzie beda nas pieniedzmi obrzucac :-D
Lolitko, tak jestesmy juz zdecydowani na IVF. Poki co zbieram wszystkie badania od lekarza. We wtorek robimy hormony i nasienie. Potem mamy z wynikami isc do poradni. Mozliwe, ze bedziemy sie kwalifikowac na refundacje IVF ale jezeli lista jest dluga, to ja chce isc prywatnie w lipcu. Nie chce juz marnowac czasu. A u Ciebie jak? Na jakim etapie jestescie? Gdzie bedziecie robic zabieg?
A propos Dysleksji ( z ktorej pisalam prace licencjacka :-D), to najnowsze badania ( w UK), sugeruja ze nie ma takiej choroby.

Kurka i wszystko juz zapomnialam co przeczytalam :wściekła/y:
Ktos sie mnie pytal, czy mam jakies objawy. Ja pisalam, ze odliczam dni testowania, tyle ze zaponialam dopisac ze chodzilo mi o testowanie Hanki :-D
Hanka, jeszcze tylko
12 dni:-) Jak ten czas leci :-p

Kurde, pipki bedziecie pewnie na mnie zle, ze nie odnioslam sie do wszystkich tematow ale nie dam rady teraz wszystkiego poczytac :sorry2:

Tak wiec pozdrawiam Was kobitki : Hanke, W.Kropeczke, Eve, Julitke ( gdzies polazla lafiryndo?), Olice, Olap :-), Dzeni, Katarzynke, Zajaczka, Marzenix, Niunie, Lilu, Mari27, AndzieS, Elfe, Sisi (gdzie jestes??), Pysie, Kingus, Kulszusze :p, Olesie, Kroptusie i cala reszte staraczek:-D:-):-D:-):-D:-):-D

P.S. Szacun dla W.Kropeczki - nie wiem jak Ty to robisz ale zawsze, kazdej odpowiadasz. Niesamowita jestes

Ostatnia edycja:
to co ja mam powiedziec! siedze tu juz od roku!!!! a nawet sie jeszcze nie staralam! :szok: :-D ale ja jestem typem ktory do wszystkiego musi sie przygotowac i sie ciesze ze moglam tu sie tylu rzeczy dowiedziec czy to o badaniach czy innych sprawach bo dzieki temu wiem co mnie czeka! :tak: a poza tym jestem fanem biologi wiec ta wiedze traktuje bardziej narazie naukowo! :-D choc juz czesc wcielilam w zycie! :-p
tak poza tym dziewczynki przyznam sie wam ze.... w tym cyklu sprawdzamy metode przytulanek przerywanych! :-D:rofl2: zobaczymy czy dziala! :-D:-D:-D
no kochana siedzisz tu tyle co ja , od kwietnia zeszlego roku:-) i podziwiam cie powiem ci szczerze ze tyle wytrzymujesz :tak:
a co do stosunku przerywanego to ja osobiscie nie wierze ze mozna w ten sposob zajsc w ciąże (oczywiscie wiem ze niby mnostwo jest takich przypadków) ale ja tak sie kocham z M od kilku lat i jakos nie mielsimy zadnej wpadki, ale ze nie jestem przykladem 100-procentowym bo nawet normalnie jeszze nam sie nie udalo hehe to mam koleznake ktora 8 lat:szok: taka metode miala i nigdy nie wpadla a jak zaczeli sie z mezem o dziecko starac to od razu im sie udalo:tak:
gdybym zaszla w ten sposb to chyba bym sie czuła jak maryja dziewica i uznalabym to chyba za niepokalane poczęcie hahahahhahahahah:szok::szok::-D

ale ja jestem typem ktory do wszystkiego musi sie przygotowac i sie ciesze ze moglam tu sie tylu rzeczy dowiedziec czy to o badaniach czy innych sprawach bo dzieki temu wiem co mnie czeka!:-p

to masz tak jak ja:-D bedę drażyla temat do skutku:-D:-):-D...
wczoraj jak jechalam do tego lekarza to tata mnie chyba z 5 razy upominal zebym sie nie wyglupiala i nie byla madrzejsza od lekarza, bo ja juz tyle o tym wszystkim naczytalam sie wczesniej i mialam sto pytan...az sam doktor powiedzial, ze widzi, ze jestem zorientowana i mowil skrotami-a tata:szok:szok:-D
Eve-trzymam w takim razie za te przerywania...coby sie wszystko udalo przerwac:-)
no patrz przejzalas mnie!!!! bo jestem lewo reczna a prawo oczna!!!! na lewe oko prawie nie widze!!!! :tak:to taka pamiatka po czarnobylu - podobno dostalam wysypki popromiennej i na oko poszlo! :dry:

no tak...ruskie dali nam nie tylko po tyłkach ale i po oczach, plucach, zoladkach itd... :wściekła/y::angry::wściekła/y:

Hej. Wpadam tylko na chwilke przed wyjazdem.Zaraz spadam do domu, cos przegryze, wsiadamy w autko i prosto na lotnisko. Jeszcze dzis zobacze sie z Siostra. Jutro z Mamcia. Mam nadzieje, ze beda w domu, bo ciagle nikt nie wie, ze przylatuje. Nie mam nawet czasu przeczytac co naskrobalyscie. Pojawie sie za kilka dni i mam nadzieje, ze bede czytac same dobre wiesci. :)Udanego weekendu!! :)

Czesc i czolem = kluski z rosolem :-D

W.Korpeczko, glupio mi jak cholera, ze myslalam ze juz z kolanem lepiej. Nie wiem skad ja taka informacje dorwalam :-p Co do zakladania z Hanka kabaretu, to ja jestem na tak. Nawet nic nie bede musiala robic, bo jak ten wariat pojawi sie na scenie, to ludzie beda nas pieniedzmi obrzucac :-D
A propos Dysleksji ( z ktorej pisalam prace licencjacka :-D), to najnowsze badania ( w UK), sugeruja ze nie ma takiej choroby.

P.S. Szacun dla W.Kropeczki - nie wiem jak Ty to robisz ale zawsze, kazdej odpowiadasz. Niesamowita jestes

Kaprycha-no toś dorobiła...teraz muszę pana Antka z ekipy remontowej wzywac i sufity podnosic w chalupie....bo tak od tych komplementów urosłam ze glową szlaczki na suficie znaczę:-):-D:-)
A co do kluskow z rosołem...ja dzisiaj robie kluski ale nie z rosołem tylko z serka waniliowego-pyyyychotka...tylko dupsko rośnie potem jak na drozdzach...wiec bedzie glowa znaczyła sufit a tyłek obijał mi sie o podlogę jak jajca jamnikowi:-)

Kaprycha-nie wiem moze ja cos zle sformułowalam, bo już kilka osób cieszyło sie ze z nogą lepiej...bylo lepiej ale tylko jakies 10 dni w połowie lutego-nawet się na narty wybrałam:zawstydzona/y: ale od ubieglego poniedzialku-juz 2i tydzień ... kolano daje mi popalić na nowo, jest takie sliczne-okrąglutkie jak pączek w tlusty czwartek i boli bardzo mocno...dlatego biegam znowu od lekarza do lekarza:wściekła/y:

Na kabaret-pisze sie całą gębą!!! Moge zostać managerem...zna sie tych co trzeba to i promocja bedzie jak się patrzy:-)...przyjmnicie bezrobotną po AE do zespolu?

kochanie a teraz na powaznie-ten zabieg masz miec w Uk, tak? A gdzie mieszkasz? Bo slyszlaam ze w niektorych miejscach jest calkiem za darmo...?
A wspominalas tez ze jakby co...to prywatnue-ale tez w UK? jaka jest cena prywatnie???

co do dysleksji...dziwna sprawa...

:tak:
gdybym zaszla w ten sposb to chyba bym sie czuła jak maryja dziewica i uznalabym to chyba za niepokalane poczęcie hahahahhahahahah:szok::szok::-D

marzenixxx-uwazaj o czym marzysz bo marzenia sie spelniaja!:-)

Zobaczcie Dziewczyny jaki znalazlam wykres ciazowy, w zyciu bym nie powiedziala ze u tej kobiety zagoscila fasolka :sorry2:

Fertility Friend OnLine Chart Gallery

Witaj Lilu-w koncu sie odezwalas!!! ochanie-co u Ciebie, tak cicho siedzisz ze juz sie martwilam:tak:
Masz racje-wykres niby rosnie tempka po owu ale poziom taki niski...a jednak!

Hej. Wpadam tylko na chwilke przed wyjazdem.Zaraz spadam do domu, cos przegryze, wsiadamy w autko i prosto na lotnisko. Jeszcze dzis zobacze sie z Siostra. Jutro z Mamcia. Mam nadzieje, ze beda w domu, bo ciagle nikt nie wie, ze przylatuje. Nie mam nawet czasu przeczytac co naskrobalyscie. Pojawie sie za kilka dni i mam nadzieje, ze bede czytac same dobre wiesci. :)Udanego weekendu!! :)

Prrrr szalona!!!!:-) udanego wyjazdu i milego weekendziku w ojczyznie!!! wracaj wypoczęta i pelna wrazen!

reklama
Kaprycha-no toś dorobiła...teraz muszę pana Antka z ekipy remontowej wzywac i sufity podnosic w chalupie....bo tak od tych komplementów urosłam ze glową szlaczki na suficie znaczę:-):-D:-)
A co do kluskow z rosołem...ja dzisiaj robie kluski ale nie z rosołem tylko z serka waniliowego-pyyyychotka...tylko dupsko rośnie potem jak na drozdzach...wiec bedzie glowa znaczyła sufit a tyłek obijał mi sie o podlogę jak jajca jamnikowi:-)

Kaprycha-nie wiem moze ja cos zle sformułowalam, bo już kilka osób cieszyło sie ze z nogą lepiej...bylo lepiej ale tylko jakies 10 dni w połowie lutego-nawet się na narty wybrałam:zawstydzona/y: ale od ubieglego poniedzialku-juz 2i tydzień ... kolano daje mi popalić na nowo, jest takie sliczne-okrąglutkie jak pączek w tlusty czwartek i boli bardzo mocno...dlatego biegam znowu od lekarza do lekarza:wściekła/y:

Na kabaret-pisze sie całą gębą!!! Moge zostać managerem...zna sie tych co trzeba to i promocja bedzie jak się patrzy:-)...przyjmnicie bezrobotną po AE do zespolu?

kochanie a teraz na powaznie-ten zabieg masz miec w Uk, tak? A gdzie mieszkasz? Bo slyszlaam ze w niektorych miejscach jest calkiem za darmo...?
A wspominalas tez ze jakby co...to prywatnue-ale tez w UK? jaka jest cena prywatnie???

co do dysleksji...dziwna sprawa...
:-)

Hahaha ale sie usmialam :-D:-):-D Widze, ze poczucie humoru masz godne naszego kabaretu :-p:-p:-p
A propos mojego IVF, to tak zabieg mam miec w UK ( mieszkam w South Yorkshire - Doncaster). U nas refunduja ale nie wiem jeszcze jaka dluga jest lista. Czesem czeka sie do 8 tygodni a czasem do 18 miesiecy, wiec... :-( Jezeli bedziemy robic prywatnie, to tez w UK. Co do ceny, to w porownaniu do polskiej nie ma az takiej ogromnej roznicy ( doliczajac koszty lotow itp.) . Tutaj wyniesie nas to ok. 3000 funtow ( z lekami). Wiem, ze w londynskich klinikach jak dzielisz sie jajeczkami, to nawet prywatnie masz wszystko za darmo. Myslalam, ze pierwsze IVF zrobimy nie dzielac sie ale jak sie nie uda, to bede robic nastepne rozdajac jajka kazdemu. Bede probowac poki macica mi nie odpadnie :-D:-):-D
Buzka, uciekam sie kapac. Bede Was podczytywala szykujac sie do roboty :-D

Do góry