reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

hej dziewczyny, melduję się po pracy... i nadrabiam...

No to możemy sobie ręce podac :), mnie spadła o 4 kreski, wiec jestem wkuta. Jeszcze wczoraj poklocilam sie ze znajoma (w moim wieku) ktora tez by bardzo chciala miec dziecko ale chlopa nie ma, i w ramach swoich niepowodzen zaczela mi mowic jak to ona sie o mnie martwi, bo tak sie nakrecilam, a pewnie nie jestem w ciazy i w ogole napewno mnie boli brzuch na @ a cycki mi urosly z wmowienia sobie. Nie mogla tylko mi powiedziec ze sobie wmowilam te dwa razy dwie kreski.

Jestem zla i smutna. Najbardziej mnie boli to ze myslalam ze to jest moja dobra znajoma prawie... przyjaciółka. A tu... wsparcie jak sie patrzy w chwili stersu.
niestety tak czasem bywa, nie powinni ludzie takich komentarzy rzucać ale może ją też poniosło - moja koleżanka z pracy po tym jak przyszłam z powrotem po poronieniu zapytała "czy już wszystko dobrze?" sama nie miała problemu z zajściem w dwie ciąże...
no i dupa!!!!! jedna kreska i nic więcej nie chce się pokazać:angry::wściekła/y:.
@ też nie ma, ale coś czuję, że dzisiaj najpóźniej jutro się zjawi:wściekła/y:
oby nie a jak już to idzie wiosna i następny cykl :-):-):-)
Tak mi sie jedna mysl po głowie tłucze od rana, manowicie gdy wchodziałam do swojej"ukochanej pracy" po schodach zakręciło mi się w głowie i zrobiło mi sie niedobrze, no więc ja odrazu włączyłam myslenie - fasolka- ale to niemozliwe zebym była w ciązy w tym miesiącu.
I tak siedze analizuje i przeziez ja w tym cyklu wypiłam z butelke likieru, a na dodatek mam jeszcze miesiac szlabanu na staranka.
to wszystko nie ma znaczenia - czekaj do terminu @ i testuj....dla mnie to wielce prawdopodobne objawy:happy::happy:

kobietki

ja nie chce nie chce wrednej @

zaklinam ja, i prosze o pomoc, a kysz a kysz @ ;)
TAK PRZEZYWAM CO CHWILE CHODZE DO KIBELKA SPRAWDZAC

no to zaklinamy:tak:

a kysz, a kysz, a kysz,
wrednej @ nie chcemy
ja też dołączam do zaklinania...
a kysz, a kysz, a kysz,
wrednej @ nie chcemy

wiecie co , tak mnie mdli..juz myslalam przed chwila ze pojde na przytulanko z muszlą...

kurde jak myslicie to taka silna sugestia, ze wywołuje u siebie nawet podswiadomie odruchy wymiotne?

jaks mi słabo w ogole, mroczki, swist w uszach mialam..
moze ja chora jestem
zimno mi
za silne te objawy jak na sugestie... może jednak to fasolka się chce z mamusią zaprzyjaźnić

ja przy pierwszej ciąży zaszłam na cyklu bezowulacyjnym (oczywiście wg lekarza)
miałam wtedy nieregularne cykle, w 12 dc byłam u lekarza na usg był mały pęcherzyk i lekarz stwierdził, że bezowulacyjny. Wróciłam do domu i stwierdziłam, że no cóż czekamy na @ i się nie doczekaliśmy
lekarze to też ludzie i mogą się mylić a natura żyje sobie swoim rytmem i daje nam jajeczka kiedy ona chce a nie książki.
Ja już się zastanawiam czy w związku z tym, że od 16dc brałam duphaston nie mogłam spowodowć braku ciąży skoro nie wiadomo dokładnie kiedy była owu. Z usg wynikało, że 12-13 dc pęcherzyk był 18mm więc miał jeszcze możliwość rośnięcia kilku dni ale nie mam pewniości, że pękł 15 czy 16 dc.
Przy 31dniowych cyklach owu mog e mieć nawet 18dc, prawda??
Niby czuję ból około 16dc ale przez tą kontrolę lekarską jakoś się pogubiłam. Teraz bez prochów wszystko sobie notuję i może się zorientuję jak i co??
Właśnie dziś zaczął się śluzik i wczoraj już były przytulanki. Może dziś też sobie nie odmówimy...

reklama
ja nie nastawiam się w tym cyklu na nic uwierzyłam lekarzowi, choć cały czas zastanawiam się skąd ten płyn bez owulacji, rozumiem że musi nastapić kolejna faza cyklu ale wszędzie jest napisane że płyn jest z pękniętego pecherzyka????! jakie to wszystko jest dziwne, boże jak ja już chcę kolejny cykl!!!

Dziewczyny

Mi sie chyba troche cykle rozregulowaly.
Jakie macie dlugosci cykli ? Ja ostatnie 3 cykle mialam inne: 31 dni, pozniej 32 dni, pozniej 30 dni. A teraz juz sama nie wiem co bede miala - nie powinnam miec owu, ale jakos mnie jajniki bola coby mogloby swiadczyc o owu. A jesli tak to mialabym cykl 28 dni. Normalnie jazda bez trzymanki

Wam sie tez tam cyklu bujaja ? Nadmienie, ze wogole nie przyjmuje zadnych lekow, ani chora nie jestem

Dziewczyny

Jakie macie dlugosci cykli ? Ja ostatnie 3 cykle mialam inne: 31 dni, pozniej 32 dni, pozniej 30 dni. A teraz juz sama nie wiem co bede miala - nie powinnam miec owu, ale jakos mnie jajniki bola coby mogloby swiadczyc o owu. A jesli tak to mialabym cykl 28 dni. Normalnie jazda bez trzymanki

Wam sie tez tam cyklu bujaja ? Nadmienie, ze wogole nie przyjmuje zadnych lekow, ani chora nie jestem
moje ostatnie cykle 40- ten po Hsg dlatego tak długo,35,29,32 ja też nie wiem jak długi bedzie ten?

Witajcie kochane :-)
napiszcie mi proszę, czy branie mocnych antybiotyków może wpłynąć na spermę, a co za tym idzie na fasolką?
Ja słyszałam, że wpływają, zawsze się można ginekologa zapytać.

Hej, wpadam powiedzieć, że znów nie będę mogla być na bieżąco :-(
Darię w nocy z czwartku na piatek dopadła grypa żołądkowa a od wczoraj jest na antybiotyku bo jeszcze zapalenie oskrzeli się przypałątało :-(. Do tego wszystkiego mnie znów w nocy bardzo bolał brzuch, nie wiem, może to ma związek z przekręcaniem małego i naciskiem np. na wątrobę :confused:
Oj moje dwa biedactwa. Trzymajcie się i szybko wracaj:tak::tak:

Witam Was kochane znowu mnie nie bylo troszke ale nie mialam kompa :-:)-:)-(
:-)Fajnie, że jesteś

.Teraz mam dni plodne ale nawet nie mysle o tym...napewno nic nie nie wydarzy jak juz 8 mc i nic:-(
Niunia mi właśnie w 1 ciąże udało się zajść w 8 cyklu starań. Głowa do góry;-);-)

Dziewczynki ja już kiedyś pisałam, że mi pierwszy test wyszedł negatywny a na drugim po tygodniu były już piękne grube krechy :tak::tak:
Buziaczki dla wszystkich.
A ja bym tylko spała i jadła :dry:
Tikanis, Lilu, Marzenixx, w.kropeczka buziaczki i dla reszty dziewczynek.

Butterfly gdzie jesteś????

A tak w ogóle witam wieczornie.
Czasami was poczytam.
Powodzenia.
Pa Pa.

powodzenia - zaglądaj do nas jak będziesz miałą ochotę:tak:
Dziewczyny
Ja mam ostatnio 30 - 31 więc uważam, że są równe
Witajcie kochane :-)
Buziaczki dla wszystkich.
A ja bym tylko spała i jadła :dry:
Tikanis, Lilu, Marzenixx, w.kropeczka buziaczki i dla reszty dziewczynek.
Butterfly gdzie jesteś????
śpij, jedz i odpoczywaj;-)

reklama
Do góry