reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Cześć wszystkim staraczkom :)) Jestem nowa na tym forum. Mam pewne pytanie do was, może też macie taki problem i mi pomożecie. Dopiero od 2 miesięcy staram się o dziecko z mężem. W tamtym cyklu się nie udało. Ale najgorsze jest to że mam bardzo nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy robić test ciążowy. W tamtym miesiącu cykl miał 39 dni a w tym jest już 25 dzień i zastanawiam się czy mogę już zrobić test czy jeszcze poczekać. Na wszystkich testach pisze że najlepiej robić test w dniu spodziewanej miesiączki. Niestety ja nie wiem kiedy to będzie.. Pomóżcie proszę :((((

reklama
Martuśka, Gie-oska, jak Wasze samopoczucie?

Martuśka, myślę, że na usg po 20-tym więcej się dowiesz :tak:

Ja już cała niecierpliwa liczę dni do mojego badania - cały czas myślę, czy wszystko jest w porządku? Czuję się w zasadzie dobrze, jak mogę to szukam okazji, żeby trochę odpocząć i staram się niczym nie stresować /o ile to w ogóle jest możliwe;-)/ Pobolewanie brzucha już złagodniało, tylko czasami, tak na wieczór lub rankiem coś poczuję. Jutro odbieram betę. Licząc od dnia ostatniej miesiączki, to jutro zaczynam 7. tydzień. Czytałam gdzieś, że ok. 8 tyg. wartość bety przestaje przyrastać? Wiecie coś o tym?:confused: Pozdrowienia!!
Hej:) u mnie samopoczucie ok, troszkę się stresuje bo naczytałam się w necie o ciążach pozamacicznych i w ogóle o takich tam:( niepotrzebnie, juz nic nie czytam!
Mi bóle podbrzusza nie dokuczaja tak bardzo. Mdłości nie mam , no może małe rano i chce mi się cały czas jeść:;-)

Buziaki

Cześć wszystkim staraczkom :)) Jestem nowa na tym forum. Mam pewne pytanie do was, może też macie taki problem i mi pomożecie. Dopiero od 2 miesięcy staram się o dziecko z mężem. W tamtym cyklu się nie udało. Ale najgorsze jest to że mam bardzo nieregularne miesiączki i nie wiem kiedy robić test ciążowy. W tamtym miesiącu cykl miał 39 dni a w tym jest już 25 dzień i zastanawiam się czy mogę już zrobić test czy jeszcze poczekać. Na wszystkich testach pisze że najlepiej robić test w dniu spodziewanej miesiączki. Niestety ja nie wiem kiedy to będzie.. Pomóżcie proszę :((((

A jakie były wcześniejsze cykle? Bo jeśli takie długie jak ostatnio, to jest za wcześnie na test. Poczekaj jeszcze kilka dni. I obserwuj swoje cykle:-)

A jakie były wcześniejsze cykle? Bo jeśli takie długie jak ostatnio, to jest za wcześnie na test. Poczekaj jeszcze kilka dni. I obserwuj swoje cykle:-)
Wcześniejsze cykle były też bardzo różne od 28 dni do 35. W chyba poczekam tak przynajmniej do 30 dnia i może wtedy spróbuję, bo w sumie taki 39 dniowy cykl to był po raz pierwszy, no ale to może stres z powodu egzaminów spowodował przesunięcie :))) nie wiem już sama... trudno jest czekać...:-(

Witajcie ja juz po wizycie dogadac sie dogadalam...przychodze mowie do pana doktora ze chyba jestem w ciazy on na to a skad takie przypuszczenie? to mu mowie co i jak i na tym stanelo ze jutro siuski na badanie narzeczony mi zaniesie a wyniki dopiero w piatek wiec byle do piatku i chyba dopiero wtedy tak na prawde uwierze ze zaszlam:sorry2: w pracy szef sie mnie dzisiaj pytal czy juz cos w tej sprawie upewnienia sie zalatwilam jutro musze mu powiedziec ze dopiero siuski mi przebadaja:baffled: tyle zamieszania z powodu malej fasolki hi hi:-p no a jak wyjdzie pozytywnie to nawet bede mogla sie umowic na spotkanie z polozna normalnie czad! w Polsce poszlabym do swojego ginekologa i wszystko bym wiedziala od razu a tak szkoda gadac....:wściekła/y:

weri Gdybym była na Twoim miejscu to chyba bym umierała z ciekawości i nie mogła doczekać się wyników :))) trzymam kciuki :))

coś nic się nie dzieje na tym forum :))) powiedzcie jak tam efekty waszego starania :))) jestem dopiero początkującą staraczką. Wcześniej nie próbowaliśmy bo ktoś mi powiedział że po tabl antykoncep to lepiej poczekać żeby się nie przytrafiła ciąża pozamaciczna słyszałyście coś o tym??? moja koleżanka taką miała i twierdzi że to dlatego że zaszła miesiąc po tym jak przestała brać..

coś nic się nie dzieje na tym forum :))) powiedzcie jak tam efekty waszego starania :))) jestem dopiero początkującą staraczką. Wcześniej nie próbowaliśmy bo ktoś mi powiedział że po tabl antykoncep to lepiej poczekać żeby się nie przytrafiła ciąża pozamaciczna słyszałyście coś o tym??? moja koleżanka taką miała i twierdzi że to dlatego że zaszła miesiąc po tym jak przestała brać..
Po odstawieniu pigułek zaleca się przynajmniej jeden miesiąc poczekać ze staraniami, gdyż jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia ciąży bliźniaczej. O prawdopodobieństwie ciąży pozamacicznej słyszę po raz pierwszy.

reklama
też byłam w szoku bo na jednych z pigułek pisało że zmniejszają szansę na wystąpienie ciąży pozamacicznej ... no ale dziewczyna pewnie nie wiedziała jaka jest przyczyna i pomyślała że to tabl

Do góry