reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ale... podobno tu cuda się dzieją i fasolkują z zapchanymijajowodami!!!!!! Trzymam kciuki do białości :).

Dzieki za kciuki :-D Prosze mi sie tu nie nabijac, hihihi

U nas w porzadku. Musiałam dziś iść do pracy, na 4 godziny, ale samochod mnie zawiozl i przywiozl i caly czas siedzialam. Nic sie nie stało :), teraz 4 dni leżenia bykiem. Zrobilam rano test bobo, żeby sparwdzic czy beta nadal jest - jest :D, nawet szybciej i mocniej niż wczoraj wiec jestem dobrej mysli.

Plamienie sie skonczylo, teraz mam taki brudny sluz. Cale to plamienie wygladalo dokladnie jak ostatnie dwa dni okresu: kiedy schodza brudy, tera mnie delikatnie kluje i rozciaga po obu stonach. Tak czy inaczej jutro ide zrobic bete z krwi, a w poniedzialek druga - chce sprawdzic czy przyrasta, i czy prawidlowo przyrasta :). Moze sie okazac ze w ogole jej nie bedzie (ale mam nadzieje ze wtedy by zwykly test jej tez nie wykazal)

Buziaki dla wszystkich

Ciesze sie ze wszystko gitara u Ciebie :-D

Jak test wyjdzie pozytywnie to możesz skorzystać ze schematu.

No dawaj zesz tego tesciora! Ile jeszcze Ci zostalo dni? A w ogole, co Ty sie pipko nie odzywasz????

Hej!!! ja tylko na chwilkę , bo lecę do fryzjera...
KAPRYCHA ciche gratulację!!!! trzymam kciuki!!!!
pozdrawiam!!

Dzieki wielkie. Milego robienia sie na bostwo :-D Oj chyba jakies stukanko sie szykuje, hihihi

Cześć Kochane! Mam wynik BETY!!!
Wynik bety to 19298,00 mlU/ml czyli który tydzień???

A najlepsze jest to, że moja siostra blizniaczka tez się okazało z bety, że jest w ciąży ;-)

Piekna beta, pozazdroscic tylko. Gratulacje !!!! Fasolka rosnie w sile :-D

Trudno się nie nakręcać po czymś takim :-)

Na którą idziesz 25.03 do lekarza?

Dobra jesteś z tymi testami hihi.
Ja w niedzielę zrobię 3-ci -ostatni.Może krecha będzie już całkiem czerwona jak ta kontrolna :-)

Wizyte mam na 15.15. Boze modle sie, zeby fasolka dotrzymala do wizyty i potem juz ze mna zostala do konca :zawstydzona/y:
nie puszczamy - bez obaw... będzie dobrze..

Dzieki ptaszku kochany :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki - ja na razie spadam, jadę na zakupy bo jutro mam babski wieczór i obiecałam dziewczynom sernik i dziś go będe w nocy piekła - chyba że tu znowu będzie się działo:-):-):-)

:no::no::no: sciskam kochanie !!! brak slow normalnie lekarz tez jakis znieczulony chyba??
mi sie teraz nasuwa tylko jedno badanie jakie moglabys zrobic! to progesteron ok 7 dnia fazy lutelanej!
Dzięki dzisiaj trochę lepiej się czuję i nadal plamie @ brak dziwne:-(
Z badań robiłam toxo,cytomegalie,rózyczkę i grupę krwi.
Czy coś jeszcze zbadać czy tylko ten progesteron?

Dzien dobry :-D
klocilam sie wczoraj na watku obok :-D:-p:-D
Jakiś czas temy w tvn oglądałam ten serial Sędzia Anna Maria Wesołowska i była taka historia w tym sądzie;
Jakaś paniennka w klubie podrywała znanego piłkarza i chciała go wrobić w dziecko aby wygodnie sobie żyć z alimentów:szok: i łaziła za nim.Facet nie chciał jej bzykać ale jakoś tak wyszło że ona zrobiła mu loda i potem twierdziła że jest z nim w ciąży.Facet oczywiscie ją wyśmiał.Ona założyła mu sprawę i przedstawiła wyniki badań dna i okazało się że to jego dziecko jakim cudem to nie wiem.
Ale było niby tak że ona jego spermę wypluła do kubka i potem się tym zapładniała trzymając to w lodówce.
Bylam w szoku oglądając śmiać mi się chciało ale niby ten serial jest na faktach.he,he.

OK dziewczyny, nie wytrzymam dluzej !!! Wiem, ze zapesze ale jestem taka podekscytowana, ze nie dam rady nic nikomu nie powiedziec. Nie powiem mojemu M. ani nikomu wiecej - tylko Wam. Niech to bedzie nasza tajemnica :-D
Dzis biorac kapiel, a raczej myjac zeby - zwymiotowalam ( malutko ale jednak). Od razu pobieglam po test. Zrobilam glupio, a za 2 dni mam miec @ ale....
Zrobilam pierwszy - 2kreseczka po sekundzie doslownie, wiec mowie "niemozliwe" i pobieglam po nastepny...
Na drugim tescie, znow druga kreseczka po sekundzie....
Przed chwila dla pewnosci zrobilam trzeci i taka sama sytuacja!!! Alez jestem glupia!!! Przyjdzie @ a ja bede zalamana, bo wyglada na to ze mam HCG we krwi :-D:-):-D
Boze, to jest niemozliwe. Mam zablokowane jajowody, wiec bioje sie ciazy ektopowej. Wszystkiego sie boje!!! Juz niczego nie rozumiem. Przeciez wlasnie zaczelismy robic badania przygotowawcze do IVF.
Jezus, Maria, Jozef , osiolek i cala reszta!!!!
Nie wiem co myslec:zawstydzona/y:
To cudowna wiadomość.:tak::tak:
Trzymam bardzo mocno kciuki za twoja fasolkę.
Pamiętam że twoja iskierka też kiedyś prysła tak jak moja teraz zaraz po pozytywnym teście.:no:

Bylam dzisiaj na kolejnych zastrzykach z menopuru. Babka sie nie zorientowala, ze miala mi dac dwie ampulki, wiec dala jedna, a potem oddzielnie druga - a mogla zrobic to za jednym zamachem :baffled: Pokazala mi gdzie sie robi zastrzyk domiesniowy, ale kochane... ja nie dam rady sama go sobie zrobic... robi sie go dluuga igla.. .ja na widok takiej igly zemdleje... a jak bede nieprzytomna to przeciez sobie jej nie wbije.. :baffled::baffled: Sprobuje dostac sie dzisiaj do internisty wieczorem i moze da mi skierowanie na zastrzyk, jak myslicie?
O kurde ja to bym na pewno sama sobie zastrzyku nie zrobila br..
No jasne ze idz po skierowanie albo zapłać te 15 zł prywatnie.A jak żle coś sama wstrzykniesz to szkoda będzie ampulki i nerwów.
Dobrze że mam sąsiadke pielęgniarkę wrazie co:-)

Laseczki a wiecie coś na temat szkodliwości solarium podczas staranek?:p Czasem chodzę na solarkę, ale coraz rzadziej bo szkoda mi kasy, ale tak się czasem zastanawiałam czy solarium nie zabija Bohaterków (czyt. plemniczków:p)

Ja wogóle uważam że solarium jest nie zdrowe choć nie mówię bo czasami korzystam ale coraz rzadziej. Niedawno przeczytałam o inspekcji w solariuch w Polsce a wyniki były okropne, 80% lamp powinno być dawno wymienione i większość wogóle powinna być zamknięta bo nie dorównują przepisą w UE. Myślę że skoro ogólnie jest niezdrowe to podczas staranek pewnie też, to moje zdanie, jeśli chodzisz sporadycznie to pewnie nic się nie stanie. Ja się staram od prawie 2 lat i na solarium czasami chodziłam ale nie uważam że przez to nie mam dzieci.

Ja odkąd się staramy to mam co jakiś czas sny, że np. widzę II kreski bądź w ciąży jestem. Sporo tych snów już miałam. Niestety - sny te były na odwrót. Dlatego nie lubię tego typu snów:crazy:
Mnie już tydzień bolą jajniki, najbardziej prawy, co chwilę. Wkurzające momentami. Jedne Laski mówią, że to może coś super zwiastować (bo zdrowa jestem, więc odpadają choróbki jajników czy inne takie..), a jedne Laski, że bolące jajniki to właśnie nieudany cykl. No i bądź tu mądry.

Ja myślę że bół podczas owu jest normalny, jedne dziewczyny go mają a inne nie i tyle, wcale nie oznacza to nieudanego cyklu, nawet jak poczytamy o owu to pisze iż może towarzyszyć temu ból.

Ale... podobno tu cuda się dzieją i fasolkują z zapchanymijajowodami!!!!!! Trzymam kciuki do białości :).

U nas w porzadku. Musiałam dziś iść do pracy, na 4 godziny, ale samochod mnie zawiozl i przywiozl i caly czas siedzialam. Nic sie nie stało :), teraz 4 dni leżenia bykiem. Zrobilam rano test bobo, żeby sparwdzic czy beta nadal jest - jest :D, nawet szybciej i mocniej niż wczoraj wiec jestem dobrej mysli.

Plamienie sie skonczylo, teraz mam taki brudny sluz. Cale to plamienie wygladalo dokladnie jak ostatnie dwa dni okresu: kiedy schodza brudy, tera mnie delikatnie kluje i rozciaga po obu stonach. Tak czy inaczej jutro ide zrobic bete z krwi, a w poniedzialek druga - chce sprawdzic czy przyrasta, i czy prawidlowo przyrasta :). Moze sie okazac ze w ogole jej nie bedzie (ale mam nadzieje ze wtedy by zwykly test jej tez nie wykazal)

Buziaki dla wszystkich

Trzymam kciuki!

Cześć Kochane! Mam wynik BETY!!!

Wynik bety to 19298,00 mlU/ml czyli który tydzień???
1-2 tyg 50-500
2-3tyg 100-5000
3-4tyg 500-10000
4-5tyg 1000-50000
5-6tyg 10000-100000
6-8tyg 15000-200000

A najlepsze jest to, że moja siostra blizniaczka tez się okazało z bety, że jest w ciąży ;-)

Wow ale fajnie to już chyba 8 tydzień co? I siostrę też masz w ciąży skoro bliźniaczka to i ty masz szanse na podwójne szczęście.

Czesc dziewczyneczki :-D

Dziekuje za trzymanie kciukow i kazde mile slowo. Wiem, ze nie powinnam sie nakrecac ale mam milion mysli na sekunde. Raz pozytywne, raz negatywne :baffled:
Zwariowac mozna. Z uczelini zadzwonilam do przychodni i powiedzialam, ze chyba jestem w ciazy ale mialam juz kiedys pozamaciczna i boje sie, ze to sie powtorzy. Jutro ma do mnie zadzwonic polozna. Tylko, co ona mnie niby przez telefon zbada??? Masakra jest w tym kraju :-D Poki co, nie wytrzymalam i zrobilam jeszcze jeden tescik, tak zeby sie upewnic i tez II :-D Ciesze sie i modle sie, zeby fasolka z okresem nie odplynela. Jezeli jestem w ciazy, a ciaza zagniezdzila sie tam gdzie powinna - to to bedzie prawdziwy cud :-D:-D:-D
Nie puszczajcie tych kciukow.....blaaaaaaaaaagaaaaam.....

Na pewno wszystko będzie ok, kciuki zaciśnięte.

Ja wogóle uważam że solarium jest nie zdrowe choć nie mówię bo czasami korzystam ale coraz rzadziej. Niedawno przeczytałam o inspekcji w solariuch w Polsce a wyniki były okropne, 80% lamp powinno być dawno wymienione i większość wogóle powinna być zamknięta bo nie dorównują przepisą w UE. Myślę że skoro ogólnie jest niezdrowe to podczas staranek pewnie też, to moje zdanie, jeśli chodzisz sporadycznie to pewnie nic się nie stanie. Ja się staram od prawie 2 lat i na solarium czasami chodziłam ale nie uważam że przez to nie mam dzieci.
Popieram w 100\%
Ja korzystam bardzo rzadko z solarium i nigdy nie opalam twarzy.Nie po to wydaję na pilingi kwasami,botoksy itp aby potem mieć mapę na buzi.:-D
Dobry puder brązujący mi wystarcza.

No dawaj zesz tego tesciora! Ile jeszcze Ci zostalo dni? A w ogole, co Ty sie pipko nie odzywasz????

Jadźka ja mam jeszcze 6 dni do testowania:wściekła/y:

Pierogi qurwa lepie, narobiłam se roboty bo mi się ruskich zachciało. Burdel na maxa.
Wpadam co partie 30 pierogów. Już mam 120 szt. Przez reszte tygodnia ruskie na obiad i kolacje:sorry2:

Popieram w 100\%
Ja korzystam bardzo rzadko z solarium i nigdy nie opalam twarzy.Nie po to wydaję na pilingi kwasami,botoksy itp aby potem mieć mapę na buzi.:-D
Dobry puder brązujący mi wystarcza.

Karola a jakie pilingi z kwasami i jakim stosowałaś, chciałam teraz na wiosnę sobie coś zafundować. Kiedyś chodziłam na serię takich pilingów z erisa ale to było za 3 lata temu i drogie jak diabli ale cerę miałam super. Teraz chcialam iść tak w ramach odświerzenie cery po zimie.

Jadźka ja mam jeszcze 6 dni do testowania:wściekła/y:

Pierogi qurwa lepie, narobiłam se roboty bo mi się ruskich zachciało. Burdel na maxa.
Wpadam co partie 30 pierogów. Już mam 120 szt. Przez reszte tygodnia ruskie na obiad i kolacje:sorry2:

żeby uniknąć niezdrowej monotonnej diety możesz trochę podesłać :-p

Karola a jakie pilingi z kwasami i jakim stosowałaś, chciałam teraz na wiosnę sobie coś zafundować. Kiedyś chodziłam na serię takich pilingów z erisa ale to było za 3 lata temu i drogie jak diabli ale cerę miałam super. Teraz chcialam iść tak w ramach odświerzenie cery po zimie.
Ja chodzę na peling migdałowy.Jest super! Tak co 1.5-2mce.
Bardzo ładnie rozświetla buzię,zmarszczki i przebarwienia znikają.Nawet lekkie ślady po trądziku i zwęża pory.Bużka super polecam na wiosnę.

reklama
Do góry