reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
:-DTrochę mnie uspokoił, ale wolałam chuchać na zimne i już biorę duphaston.
Na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże.
I powiem Wam, że po nim boli mnie po bokach zdecydowanie mniej !
Narazie od przebudzenia nie biorę nospy, bo chcę sprawdzić czy jest lepiej po samym duphastonie.
A jak na noc wzięłam nospę i obudziłam się o 5 00 żeby zrobić test ciążowy i zmierzyć tempkę w pochwie to nie bolało mnie wogóle :-)
Mój trzeci i ostatni teścik Kinder Test pokazał krechę już z prawdziwego zdarzenia :tak::happy: Prawie tak mocną jak ta testowa kreska.

OLICA :) mnie bol jajnika sam przeszedl po tych plamieniach, dzieciak rosnie (wraz z beta) ale co sie strachu najadlam to moje...

Babo trzymam kciuki bardzo!!!! moze uda ci sie tam zalatwic podwojne iv - zeby dwa razy dali??? Wiem ze z powodu stresu owulacja potrafi sie laskawie przesunac na dzien wczesniej lub pozniej - czy beda ci wywolywali owulacje????
Tak czy inaczej - polecam przytulanki chwie wczesniej (moze nawet w szpitalnej lazience :p )zeby macica byla rozpulchniona i gotowa :) to wbrew pozorom bardzo wazne!

Witajcie w niedzielny poranek

U mnie temp dzisiaj 36,8, tak jak wczoraj i oby tak pozostało do końca i odegnało @... myślicie, że powinnam profilaktycznie brać 1x dziennie duphaston - tak na wszelki wypadek????? to na pewno nie zaszkodzi a może pomoże jakby progesteronu było mało??

passingby- no to będziemy czekać do 23 marca i trzymać kciuki ale beta rośnie ładnie:happy::happy:

Witajcie w niedzielny poranek

U mnie temp dzisiaj 36,8, tak jak wczoraj i oby tak pozostało do końca i odegnało @...

passingby- no to będziemy czekać do 23 marca i trzymać kciuki ale beta rośnie ładnie:happy::happy:

czesc czesc :) trzymam kciuki za twoja :) oby byla WYSOKA

znalazłam cos takiego:
KIRTUKA Właśnie przeczytałam b. ciekawy artykuł o badaniach nad przyrostami hormonu beta hcg w zależności od płci dziecka ( robili te badania pod kątem chorób genetycznych dzidziczonych z płcią )

Okazało się że w 91 % wyzszy przyrost ( co 48 godz.) był u płodów żeńskich a o wiele wolniejszy u chłopców .

Stąd moje pytanie do dziewczyn które badały we wczesnej ciąży betę hcg czy wam się to sprawdziło?

Jestem ciekawa bo ja mam już syna i teraz jestem w drugiej ciąży i tak porównując ( robiłam 3 badania w tym samym dniu po zapłodnieniu) tera mam ogromne przyrosty. Np. w 4 t.c. z synem -
100 a za 48 godz. 189
teraz 105 za 48 godz 280

5 t.c 3 dni - syn 3960
teraz 5t.c. 3 dni 10 200

6t.c. 5 dni - syn 18 021
teraz 6t.c5 dni 57 000

10 t.c. 5 dni - syn 41 000
teraz 10 t.c. 5 dni 172 000

sama jestem ciekawa... moze corcia mi sie robi???

Olica

dziekuje kochana:-)
A jak ty sie czujesz...masz jakies objawy?
To wasze pierwsze dziecko?

Objawy tylko w postaci bóli brzucha jak na @. No i 3 testy ciążowe.
Pierwszy-dwa dni przed @
Drugi- dwa dni po spodziewanym okresie
Trzeci-ostatni- dziś i krecha już prawie maksymalnie mocna z prawdziwego zdarzenia.
Piersi jakby nadmuchane, al;-e dalej się mieszczę w swój stanik 75C.
To nasze pierwsze dziecko :-)
Od dnia kiedy miał pojawić się okres czyli tydzien temu prawie zwijam się z bólu.
Tzn z tym zwijaniem trochę przesadzam, ale dość mocno to boli i dlatego wczoraj zadzwoniłam do gina i pojechałam do szpitala.

OLICA :) mnie bol jajnika sam przeszedl po tych plamieniach, dzieciak rosnie (wraz z beta) ale co sie strachu najadlam to moje...

Babo trzymam kciuki bardzo!!!! moze uda ci sie tam zalatwic podwojne iv - zeby dwa razy dali??? Wiem ze z powodu stresu owulacja potrafi sie laskawie przesunac na dzien wczesniej lub pozniej - czy beda ci wywolywali owulacje????
Tak czy inaczej - polecam przytulanki chwie wczesniej (moze nawet w szpitalnej lazience :p )zeby macica byla rozpulchniona i gotowa :) to wbrew pozorom bardzo wazne!

Widzisz gdybym miała plamienia to chociaż bym wiedziala, że coś nie tak.
A tak to nie wiem... czy panikuję, czy może nie zawsze jak jest coś źle to człowiek plami...?
Cholera wie.

Ostatnia edycja:
czesc czesc :) trzymam kciuki za twoja :) oby byla WYSOKA

sama jestem ciekawa... moze corcia mi sie robi???
dzięki wielkie...
Jeżeli to prawda to byłoby super - tak wiedzieć od samego początku...
ja też chcę tak bo już synka również mamy i przydałaby się córunia:-):-):-) zresztą mój synek chce koniecznie siostrzyczkę...

:-DWitajcie kochane !!! Ale we Wrocku okropna pogoda ble !!!

I ja się witam dżdżyście... pada i pada od rana.....

Trochę mnie uspokoił, ale wolałam chuchać na zimne i już biorę duphaston.
Na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże.
I powiem Wam, że po nim boli mnie po bokach zdecydowanie mniej !
Narazie od przebudzenia nie biorę nospy, bo chcę sprawdzić czy jest lepiej po samym duphastonie.
A jak na noc wzięłam nospę i obudziłam się o 5 00 żeby zrobić test ciążowy i zmierzyć tempkę w pochwie to nie bolało mnie wogóle :-)
Mój trzeci i ostatni teścik Kinder Test pokazał krechę już z prawdziwego zdarzenia :tak::happy: Prawie tak mocną jak ta testowa kreska.

Olica, bardzo się cieszę, że 1. już tak nie boli 2. że jesteś spokojniejsza!:-)

Byłam w szpitalu na ul. Dyrekcyjnej. Tam pracuje mój gin Grzegorz Myszczyszyn.
A Ty do kogo chodzisz i skąd dokładnie jesteś ? :-)
Dobre opinie widziałam na necie o Twoim ginekologu :tak: Też jestem z Wrocławia:-) i na pierwszą wizytę wybieram się do Szpitala 40-lecia, do doktora Bodniaka.
A propos Wrocławia: zagłosowałaś już na wprowadzenie do naszych szpitali możliwości znieczulenia przy porodzie? Jeśli jesteś zainteresowana, to zaglądnij na www.wroclaw.gazeta.pl tam można podpisać petycję :nerd::happy:

Dzięki Pysia ! Będę się starać odpoczywać, ale k....wa dalej mam kontrolę ZUS w firmie i chcąc nie chcąc nie da się całkiem bez emocji i nerwów podejść do tego....

Wiem, trudno się wyłączyć i nie odczuwać stresu.... Zawsze i zewsząd jest się na niego narażonym. Mam nadzieję, że kontrola szybko sobie pójdzie i da spokój!!!Ja np. bałam się, czy moja stłuczka samochodowa nie odbija się negatywnie na Maluszku. Chcąc nie chcąc trochę się przestraszyłam i zdenerwowałam:szok: No, ale jest ok.

Widzisz co gin to inne zalecenia :-)
Pocieszam się tym, że nie mam plamień.

Ja też się tak pocieszam :tak:

Alisko dziękuję za ten artykuł, trochę mnie uspokoił....

- Mnie też. Każda ciąża jest inna, każdą z nas musi i tak lekarz obejrzeć :zawstydzona/y:

Ja polecam monitoring, mam wrażenie, że tylko dzięki niemu jestem teraz w ciąży bo na bank wiem, kiedy była owulka.
Też bardzo polecam. Poszłam na monitoring tylko raz i się uspokoiłam, bo dowiedziałam się, że owulka będzie i kiedy +/- pechęrzyk pęknie.

Udanej, choć niestety deszczowej:-(, niedzieli życzę!!

reklama
Do góry