reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Haniu... czy ja widzę że ty się stresować zaczęłaś??? Nie poznaję cię, gdzie twój luz, dystans i poczucie humoru??;-)
A tak poważnie - na prawdę jestem szalenie ciekawa tych twoich trojaczków:)
CO do twojego pytania - tez słyszałam że się tak liczy - od ostatniej@

Jadźka pełen luz, nawet testu w chałupie nie mam. Poza tym to moja pierwsza owulacja więc zapas pesymizmu też mam.
Ale muszę szybko dzwonić z rańca, żeby mnie męda Dzi wcisnął na wizytę. Bo ja muszę zobaczyć na własne oczy czy jestem.
Ciekawa jestem czy będzie widać tak wcześnie czy to mnoga ciąża??????????

reklama
Jadźka pełen luz, nawet testu w chałupie nie mam. Poza tym to moja pierwsza owulacja więc zapas pesymizmu też mam.
Ale muszę szybko dzwonić z rańca, żeby mnie męda Dzi wcisnął na wizytę. Bo ja muszę zobaczyć na własne oczy czy jestem.
Ciekawa jestem czy będzie widać tak wcześnie czy to mnoga ciąża??????????
Hanka - szczrze to HHHHH bedzei widac na tym etapie. Daj na luz rob sobie testy ewentualnie badaj bete i poczekaj dwa tygodnie. PS - ja na ten przyklad nie dam sobie zrobic usg dopochwowo - za dużo poronien potem (jakos co czytam to poronienie niedugo po badaniu), mnie, jak sobie probuję zbadac szyjke macicy to odrzuca od wlozenia "tam" palucha, wiec instynktownie czuje ze woe poczekac niz robic usg "dowcipne"

Czesc Dziewczyny..

Dobrze, że plamienia ustały.
Powiedz mi jak sobie liczyłaś w którym tygodniu jesteś???? Wyczytałam na necie, że liczy się od początku cyklu. Czyli jak jutro wyjdą mi II krechy i będę miała 28 dc to znaczy, że jestem w 4 tygodniu?????? czy jak????
Pytam bo mój Gin przyjmuje poniedziałki, wtorki i piątki i muszę dzwonić żeby się wcisnąć na wizytę. Jak coś to na jutro się wcisnę a jak nie to w piątek. Bo w 4 tygodniu już coś widać, nie????????????????????

Hanka w 4 tygodniu po zapłodnieniu.. czyli od owulki.. czyli musialabys byc okolo w 6 tyg od okresu.. nie napalaj sie lekarz nic nie zobaczy w 2 tygodniu od zapłodnienia..

Byłam dziś na monitoringu.. tak czekałam na owulke tak czekałam i w tym cyklu na pewno sie nie doczekam już.. pęcherzyk sie cofnął i ma 7mm.. w przyszlym cyklu mam zrobić FSH LH testosteron prolaktyne w 3-5dc i progesteron w 23-25dc.. w oparciu o moje 30dniowe cykle.. prezentu pod choinke nie będzie czekam cierpliwie na @ i z nowym cyklem zaczynamy nowe starania.. chyba kupie testy owu.. chociaz dzis lekarz dał mi ulotke kliniki, która zajmuje sie niepłodnością.. nie powiedział, że mam już się tam udać, ale się z tym zapoznać.. jeśli wyniki wyjdą zle to zapewne mam sie oswoic z myślą, że cieżko będzie i przemyślec ta klinikę.. juz chodzą mi po głowie myśli na temat pieska zamiast dziecka..

Wybaczcie ale nie przeczytam coście babochy napisały bo za dużo tego.
Poza tym zatoki mnie biorą więc głowa boli, siedzenie przy kompie nie wskazane. Będę musiała iść na naświetlanie więc znikam na miesiąc co najmniej.

Życzę powodzenia:happy:

Hanka - szczrze to HHHHH bedzei widac na tym etapie. Daj na luz rob sobie testy ewentualnie badaj bete i poczekaj dwa tygodnie. PS - ja na ten przyklad nie dam sobie zrobic usg dopochwowo - za dużo poronien potem (jakos co czytam to poronienie niedugo po badaniu), mnie, jak sobie probuję zbadac szyjke macicy to odrzuca od wlozenia "tam" palucha, wiec instynktownie czuje ze woe poczekac niz robic usg "dowcipne"

Wiem tylko ja bidok jestem i badanka za 40zł trochę mnie wykończą i jeszcze wizyta u lekarza - finansowo nie wydole. Do tego muszę jeszcze się zaszczepić na żółtaczkę (też kosztuje-przeje******). I tak muszę do niego dzwonić, bo muszę się zapytać czy mam brać bromergon.
Z reszta nie ma co się podniecać, jeszcze nie widziałam II kresek.
Jak wyjdą to i tak muszę dzwonić, zobaczymy co on powie.
Jasna dupa jak ja wytrzymam do jutra?????????????????????:baffled:

Wiem tylko ja bidok jestem i badanka za 40zł trochę mnie wykończą i jeszcze wizyta u lekarza - finansowo nie wydole. Do tego muszę jeszcze się zaszczepić na żółtaczkę (też kosztuje-prze******). I tak muszę do niego dzwonić, bo muszę się zapytać czy mam brać bromergon.
Z reszta nie ma co się podniecać, jeszcze nie widziałam II kresek.
Jak wyjdą to i tak muszę dzwonić, zobaczymy co on powie.
Jasna dupa ak ja wytrzymam do jutra?????????????????????:baffled:

ty jak ty... ale jak my wytrzymamy?????????
zrob testa, jak bedzie na II to wtedy zadzwon do gina i sie jakos umow i bez histerii. Moje sie trzyma to i twoje si eutrzyma :D

Czesc Dziewczyny..
Hanka w 4 tygodniu po zapłodnieniu.. czyli od owulki.. czyli musialabys byc okolo w 6 tyg od okresu.. nie napalaj sie lekarz nic nie zobaczy w 2 tygodniu od zapłodnienia..
Byłam dziś na monitoringu.. tak czekałam na owulke tak czekałam i w tym cyklu na pewno sie nie doczekam już.. pęcherzyk sie cofnął i ma 7mm.. w przyszlym cyklu mam zrobić FSH LH testosteron prolaktyne w 3-5dc i progesteron w 23-25dc.. w oparciu o moje 30dniowe cykle.. prezentu pod choinke nie będzie czekam cierpliwie na @ i z nowym cyklem zaczynamy nowe starania.. chyba kupie testy owu.. chociaz dzis lekarz dał mi ulotke kliniki, która zajmuje sie niepłodnością.. nie powiedział, że mam już się tam udać, ale się z tym zapoznać.. jeśli wyniki wyjdą zle to zapewne mam sie oswoic z myślą, że cieżko będzie i przemyślec ta klinikę.. juz chodzą mi po głowie myśli na temat pieska zamiast dziecka..

A byłaś na jakiś wspomagaczach jak np. clo???????

ty jak ty... ale jak my wytrzymamy?????????
zrob testa, jak bedzie na II to wtedy zadzwon do gina i sie jakos umow i bez histerii. Moje sie trzyma to i twoje si eutrzyma :D

Tak jest kierowniczko:-)
Jutro Sąd ostateczny - wszystko się okaże. A do tej pory luz na maxa.

Moze dopiero masz owulke :confused:
Dziekuje kochana dla Ciebie rowniez buzaki ;*
Tak niestety przylazla dzisiaj wredna @, ale bardzo lagodna nawet ciut mnie brzych nie boli, uffff jak dobrze :tak:

Dobrze, że chociaż cię nie boli. Chcesz to cię przytulę!!!!!!!!!

reklama
A byłaś na jakiś wspomagaczach jak np. clo???????

tak w tym cyklu brałam clo.. pierwszy cykl.. nastepny naturalny bo hormony mam zrobic.. tylko niegdy nie robilam hormonow i nie wiem czy pobieraja krew czy mocz mam zaniesc.. czy na czczo.. nic nie wiem..

przy okazji trzymam za Ciebie kciuki za II

Do góry