reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Witajcie dziewczyny!
Strasznie długo mnie tu u Was nie było :-( Miałam spore problemy w domu, wszystko zwaliło się na głowę.. kasa, zdrowie, ehh szkoda gadać.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem do swojego grona.

Buziaki dla wszystkich!

Witaj i nadrabiaj!:-) Dobrze, że już po problemach i mam nadzieję, że tak zostanie:tak:

reklama
Hej laseczki :-) Ja tylko sie melduję i uciekam. Musze nadrobić zaległości z weekendu w czytaniu forum, ale to chyba dopiero jutro tyle mam dzisiaj jeszcze w planach zajęc:-) Mąz wraca za godzinkę z roboty wiec musze z grubsza ogarnąc dom bo aż głupio, że taki bałagan mam, a niby cały dzien w domu siedzę:sorry2:
Dobra lecę, pa dziewuszki :-)

Ja wczoraj byla na kawce z Kasia i Annya- oczywiscie najpierw zrobilysmy male zakupy w sklepie dla dzieci a potem na kaweczke. Bardzo mile popoludnie dla brzuchatek polecam. :tak:

Oj, ale Wam zazdroszczę spotkanka, fajowo:tak::-)

U nas pogoda taka sobie, troszkę słonka dzisiaj było, ale to jeszcze nie to na co czekam z niecierpliwością.

Cześć Babeczki!

Wuyu/Kalina a do ktorego tyg ozna zrobic to 3d?

Słyszałam, że to najlepiej do 30 tyg. z hakiem robić, żeby dzidzia mieściła się jeszcze w "obiektywie" ;-)

Kalina no to macie podobne zamiary do naszych:tak: Ostatecznie zdecydowaliśmy się na dokładniejsze podejrzenie Maluszka - 1 kwietnia:-)

Inja, 1 kwietnia to Madziumba się odważyła na podglądactwo - ja tam na wszelki wypadek pójdę dzień później, bo jeśli Ksenia jest taką żartownisią, jak Frysia, to... :szok:

Witajcie dziewczyny!
Strasznie długo mnie tu u Was nie było :-( Miałam spore problemy w domu, wszystko zwaliło się na głowę.. kasa, zdrowie, ehh szkoda gadać. No ale już wyszliśmy na prostą i postanowiłam do Was zajrzeć.
Spróbuję nadrobić wszystkie zaległości, ale chyba ot nie będzie fizycznie możliwe :-D strasznie dużo napisałyście...
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem do swojego grona.
Buziaki dla wszystkich!

Najważniejsze, że się "odwaliło" z tej głowy! Nanya, pamiętaj, że my tutaj również stanowimy terapeutyczną grupę wsparcia! Wiadomo - co ..... (Prośba do Moderatora o wstawienie odpowiedniej liczby :-)) głów to nie jedna!

Hej laseczki :-) Ja tylko sie melduję i uciekam. Musze nadrobić zaległości z weekendu w czytaniu forum, ale to chyba dopiero jutro tyle mam dzisiaj jeszcze w planach zajęc:-) Mąz wraca za godzinkę z roboty wiec musze z grubsza ogarnąc dom bo aż głupio, że taki bałagan mam, a niby cały dzien w domu siedzę:sorry2:
Dobra lecę, pa dziewuszki :-)

Tricolor, niech Twoje plany się zmaterializują, bo z doświadczenia wiem, że planowanie nie jest aż takim problemem, jak realizacja planów... ;-);-);-)

Ja wczoraj byla na kawce z Kasia i Annya- oczywiscie najpierw zrobilysmy male zakupy w sklepie dla dzieci a potem na kaweczke. Bardzo mile popoludnie dla brzuchatek polecam. :tak:

To ja sobie pozwolę nieśmiało i jako pierwsza zaproponować spotkanie czerwcówek z Warszawy - Dziewczynki, może zorganizujemy jakiś mały zlocik? :rofl2:

Nie wiem jak Was ale mnie coraz częściej dopada myśl jak to będzie już po porodzie tzn. jak sobie ze wszystkim poradzimy (z opieką, pielęgnacją i przede wszystkim odpowiedzialnością za tego małego człowieczka, który będzie zdany tylko na nas).
To jest nasze pierwsze dziecko w związku z tym wszystko będzie nowe. Ostatnio koleżanka poleciła mi książkę, o której pewnie część z Was słyszała "Język niemowląt" autorstwa Tracy Hogg (u nas znana dzięki programowi telewizyjnemu Zaklinaczka dzieci) i przyznam się, że ta lektura sprawia, że jest mi lżej, autorka w taki prosty sposób wyjaśnia przede wszystkim tajniki psychiki dzieciątek (co prawda jestem w trakcie czytania ale jak na razie bardzo mi się podoba :-). Jeśli więcej Was ma takie myśli to szczerze polecam.

U nas dalej cieplutko,i coraz bardziejzdaje sobie sprawe ze ta wielka chwila nadchodzi wielkimi krokami i ze mala juz niedlugo bedzie z nami:-)
Ja tez mam obawy jak sobie poradze z dwoma maluchami bo wiki ma dopiero1,5.roku,ale damy rade musimy,narazie wszystko idzie wyjatkowo dobrze,malabardzo szybko porzucila pieluszke jakies dwa tyg,chodzi w dzien bez zakladam jej tylko jedna w nocy bo duzo pije,sama jestem zdziwiona ze potrzebowala doslownie dwa trzy dni aby,zrezygnowac z pampersa,wczoraj kupilismy prawie wszystko do jej pokoiku lacznie z lozkiem,i o lozeczku nie chce juz slyszec,co prawda krecila sie w lozku,dosc dlugo,ale zasnela sama,i spi smacznie juz1,5 h,mam nadzieje ze z wszystkim pojdzie tak dobrze i Viki spokojnie zaakceptuje pojawienie sie siostrzyczki bo tego najbardziej sie boje:happy::happy:

U nas robia 4D do 34 tyg.bo pozniej ponoc dzidzia jest juz za duza,ja robilam,okolo 27 tyg.i bylo super widac.:-)
Ide robic obiadek a pozniej z mala na spacerek.Pa dziewczynki:-):-):-)

Beatko, te obawy to chyba każdą z nas dopadają z różną częstotliwością i intensywnością :-D Ja mam starszą córcię solidnie odchowaną i teraz czuję się troszkę tak, jakby to była pierwsza ciąża i pierwsza dzidzia :tak:

A co do Twojej Viki, to chyba warto podkreślać, że zostanie Starszą Siostrą i jaka to jest ważna funkcja, jak bardzo będzie potrzebna itd. Myślę, że można sprawić jej jakiś super prezent z okazji narodzin Małej i zmiany statusu na tę właśnie Starszą Siostrę :-D

Tau, przecieraj, przecieraj szlaki :-D

Sale super, ale muszę Wam powiedzieć, że na mnie nigdy żaden fotel ginekologiczny dobrego wrażenia nie robi - choćby był ze szczerego złota i wysadzany brylantami. Ot, taka maruda jestem :baffled:

Ciekawe, kiedy przyniesiesz pierwszą pałę :-D

A jeśli chodzi o spotkanie Czerwcówek z Wawy, to możesz podjechać :tak:

reklama
Do góry