reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hanka

To standard to 40ml, nie 400mln. Powyzej 250ml jest polizoospermia

Ale masz racje - nie wiem czy to netywnie wplywa na zajscie, chyba nie. Wiem tylko ze jest ta polizoospermia, bo sie naczytalam o nasieniu kiedys:)

Hanka do qrwy nędzy przestań! Lubie cie i gdybym moga to nieba bym ci przychylila teraz. Z drugiej strony do cholery zama mowilas ze to twoja pierwsza owulacja od lat, wiec moze qurwa jaja byly przestarzale i teraz kolejne wyhodujesz juz zdrowe co??? wez sie babo w garsc, bierz te cholerne leki i hoduj cholerne jaja
Popieram!!!!!!!!! Trzeba być twardym a nie miętkim
Tak z najwyższej półki ma nasienie 450 mln i 90% ruchliwości czy jak to się tam nazywa. To ja jestem tym felernym elementem w naszym związku. On cud miód malina, ogier rozpłodowy.
Od dzisiaj mamy Cię Tak nazywać pieszczotliwie?? Hanka - jeśli M. nie wypomina Ci takich rzeczy i w ogóle, to ty się nie wkręcaj. Dziewczyny maja rację. To początek dobrej drogi - teraz musi być :alleluja i do przodu"
Nie rycz, @ nie ma jest nadzieja.
Czym ty test robiłas????? i pamietaj oni oszczędzają na barwnikach!!!
Dokładnie tak - Kryzys jest przecie!!

Haniu.... Tak mi przykro...nie płacz:-:)-:)-:)-(

Dziękuję kochanie.

Hanka
Ale masz racje - nie wiem czy to netywnie wplywa na zajscie, chyba nie. Wiem tylko ze jest ta polizoospermia, bo sie naczytalam o nasieniu kiedys:)

Nie wiem, lekarz widział badania i nic nie mówił. Ja się już w tym wszystkim gubię.

Zaraz mój wstanie do roboty więc mogę zniknąć na jakiś czas.

Popieram!!!!!!!!! Trzeba być twardym a nie miętkim

Od dzisiaj mamy Cię Tak nazywać pieszczotliwie?? Hanka - jeśli M. nie wypomina Ci takich rzeczy i w ogóle, to ty się nie wkręcaj. Dziewczyny maja rację. To początek dobrej drogi - teraz musi być :alleluja i do przodu"

Dokładnie tak - Kryzys jest przecie!!

Oj widzę że rośnie maja następczyni, godna zająć moje miejsce po mym odejściu, ale dopiero jak odejdę.

Hanka
Haniu znalazlam cosik takiego moze to ci cos pomoze! :sorry2:
Parametry nasienia prawidłowego wg WHO.
Objętość

Wartości prawidłowe: powyżej 2ml
Wartości nieprawidłowe:
Aspermia - 0-0,5 ml
Hipospermia - 0,5-2,0 ml
Normospermia - 4ml ± 2 ml
Hiperspermia - >6,0 ml
Czas upłynnienia
Wartości prawidłowe: do 30 min
pH
Wartości prawidłowe: 7,2 – 8,0
W chwili emisji wzrasta z czasem do 8,2-8,5
Liczba plemników / ml
Wartości prawidłowe: 20-250 mln/ml
Wartości nieprawidłowe:
Azoospermia - brak plemników
Oligozoospermia ekstremalna -pojedyńcze plemniki
Oligozoospermia bardzo ciężka - 1-5 mln/ml
Oligozoospermia ciężka - 5-10 mln/ml
Oligozoospermia lekka - 10-20 mln/ml
Polizoospermia - powyżej 250 mln/ml
Liczba plemników / ejakulat
Wartości prawidłowe: > 40 mln

Tak w ogóle - witam was zimowo.
Wczoraj byłam u ginki.
Wywaliłam 60 dych i dowiedziałam się tego co od was za free:baffled:
Fakt - jedyne co mi powiedziała czego wy nie to gdzie można u nas zrobić takie badania. Ale na tej pieprzonej wsi jest tylko dwóch lekarzy którzy robią USG dopochwowe (oczywiście nie ona) a badanie nasienia musimy zrobić w Łodzi w Matce Polce.
Także od dziś słucham tylko Was.
Twierdzi że na razie nie musimy robić badań. Ale jak chcemy dla spokoju psychicznego to możemy. Poleciła mi badanie tempki i obserwacje śluzu. I to na pewno będę robić od następnego cyklu.
Nad badaniami się jeszcze zastanawiam... i tak muszę poczekać żeby zacząć w odpowiednich dc. Poza tym M. wyjeżdża już jutro....

Tak w ogóle - witam was zimowo.
Wczoraj byłam u ginki.
Wywaliłam 60 dych i dowiedziałam się tego co od was za free:baffled:
Fakt - jedyne co mi powiedziała czego wy nie to gdzie można u nas zrobić takie badania. Ale na tej pieprzonej wsi jest tylko dwóch lekarzy którzy robią USG dopochwowe (oczywiście nie ona) a badanie nasienia musimy zrobić w Łodzi w Matce Polce.
Także od dziś słucham tylko Was.
Twierdzi że na razie nie musimy robić badań. Ale jak chcemy dla spokoju psychicznego to możemy. Poleciła mi badanie tempki i obserwacje śluzu. I to na pewno będę robić od następnego cyklu.
Nad badaniami się jeszcze zastanawiam... i tak muszę poczekać żeby zacząć w odpowiednich dc. Poza tym M. wyjeżdża już jutro....

Moze lepiej zacznij juz teraz obserwacje sluzu, badanie szyjki macicy i mierzenie tempki - to juz beda dla Ciebie jakies wskazowki na przyszly cykl
:tak:

reklama
Witam was wszystkie! Straszna dziś pogoda, znów śnieg sypie i nie mam sił na nic. Dziś chyba spędzę dzień z kawą w jednej ręce i komputerem w drugiej. Mam pytanie do dziewczyn ,które mają doświadczenie w mierzeniu temperatury- wszędzie piszecie, że trzeba co dzień i zawsze o tej samej porze. Jak wy to robicie? Bo ja czasem jestem w pracy, czasem z dzieckiem w domu i właściwie nie mam jednej godziny wstawania. Mam sobie budzik nastawiać czy co???:szok::szok::szok: Jak będę mierzyć co dzień po wstaniu, ale będą to różne godziny to będą to wiarygodne pomiary? Laik jestem straszny, bo w pierwszą ciążę zaszłam bez tej całej otoczki:-)

Do góry