reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
U nas też piękne słoneczko, niebieściutkie niebo. Ale wieje trochę mniej niż wczoraj na szczęście.
Dziewczyny nie stresujcie się pójściem dzieciaczków do przedszkola. Kacper zaczął chodzić w zeszłym roku w marcu i od początku świetnie sobie radził z nowymi obowiązkami. Fakt, że miałam możliwość zostawiania go na początku tylko na godzinkę i stopniowo wydłużaliśmy ten czas. Najwięcej czasu zajęło nam żeby zostawał na leżakowaniu. Ale Panie super do niego podeszły. Nie musiał się przebierać w piżamkę jak inne dzieci, tylko kładł się w tym w czym przyszedł. Ale po jakimś czasie sam poprosił, że chce się przebrać jak inne dzieci. Rozwojowo strasznie poszedl do przodu. Najbardziej z mową i stał się samodzielny. A we wrześniu widziałam jak stres rodziców oddziaływuje na dzieci. to mamusie były bardziej przestraszone i spanikowane niż dzieci, i same siebie nakręcaly. Najważniejsze to nie wpaść w wir emocji, które towarzyszą. Będzie dobrze.
U nas już wydają karty na przyjęcie dzieci do przedszkola i są dni otwarte, że rodzice przyszłych przedszkolaków mogą przyjśc, obejrzeć zale, zobaczyć jak odbywają się zajęcia. Właśnie uświadomiłam sobie, że mija rok odkąd Kacper zaczął edukację przedszkolną:tak::tak::tak:

Asiowo biedna Paulinka. Dobrze, że narazie jest lepiej.

Magdalenkakol gratuluję przespanej nocki. Obyś za szybko go nie pochwaliła i żeby już małemu tak zostało

reklama
Witam i ja ;-)
Asiowo mam nadzieję, że to przez ten katarek... koniecznie daj znać po lekarzu!
U nas słoneczko, piękne niebo i mocny wiatr :baffled: ale chyba idzie ocieplenie, dlatego tak pogoda świruje ;-)
Za mną kolejna kiepska nocka, dobrze, że sie wcześnie położyłam... ja juz sił na tą moja gwiazdę nie mam... przez sen pluła smoczkiem, z to cyca z chęcią ciamkała :dry: a rano aż mnie wszystko bolało jakby kto mi igły w cycki powbijał... czas na zmiany, tylko czy moja panna to zrozumie...
miłego dnia

Asiowo zdróweczka dla Paulinki.

U nas też wieje jak cholerka aż sie wychodzić nie chce ale właśnei już czas bo Olek do szkoły.pa

Witam z rana. Moj syn tak jak chcialam spal cala noc
Gratulacje wyspana mamusiu;-)

No własnie tez mi sie tak wydaje..., ze to przez ten katar...:zawstydzona/y: Mam nadzieje, ze to tylko to... :zawstydzona/y:na 13 idziemy do lekarza...

Trzymam kciuki za Paulinke:-)

U nas też piękne słoneczko, niebieściutkie niebo. Ale wieje trochę mniej niż wczoraj na szczęście.

u mnie tez piekna pogoda:-D

Witam z rana kochane:-)

pogoda cudna juz z rana wybieram sie na spacer,a co...:-D:-D:-D
R sprzata(wzielo go:-D)
Marynia w super humorku bawi sie wlasnie z psem:zawstydzona/y::-p
musze zrobic zakupy dla Maniulki bo wczoraj bylo wszystko zamkniete;-)

Milego dzionka:-)

Witajcie :tak:

Asiowo - mam nadzieję, że z Paulinką już dobrze :sorry2: zdrówka dla małej!!!

Uuuuu, ale jestem mega wyspana :-D Wczoraj wcześnie zasnęłam, bo już po 22, a mała spała dziś do 7:30 :szok: Chciałabym żeby jej tak zostało :tak: Wstałam więc wcześniej niż zwykle i udało mi zjeść śniadanko z mężem :-) - wychodzi później do pracy ;-) U nas pięęęęękne słonko :-D:-D:-D spacerek po drugim śniadanku obowiązkowy :tak:
Życzę miłego i słonecznego dnia :tak: i oby dzieciaczki w kość już nie dawały ;-)

Dziekuje dziewczyny:tak:

Paulinka zasneła na 1 drzemke... jakas niespokojna sie znów zrobiła:-( Naprawde jestem przerażona..., a wczoraj P. był na spotkaniu słuzbowym wieczorem to go stamtąd sciagnełam, tak spanikowałam:-(

Wczoraj byłam na aerobicu, znów sie wymęczyłam... jak mi to dobrze robi, nawet sobie nie wyobrazacie, na chwilkę urwać sie od rzeczywistosci:tak: Juz marudze, ze do pracy chciałabym wrócic..., ale niestety nie mam takiej mozliwosci:zawstydzona/y:

U nas pogoda narazie sliczna, swieci słonko i cieplutko... Ale nie wiem czy my gdzies dzis wyjdziemy, zobaczymy co lekarka powie:zawstydzona/y:

reklama
Mała usnęła sama w łóżeczku :-) i to dość szybko, bo wczoraj wchodziłam co 2,4,6,8,10 i 15 min a i tak nie usnęła,a dziś poszłam do niej tylko 2 razy (ale po 2 i potem już 5 min.) jak odchodziłam to się rozpłakała, ale po chwili cisza, podchodzę do łóżeczka i dziecko śpi :tak: no i dziś jej nie brałam na ręce, tylko kładłam spowrotem, picie, moniek, koszulka, na boczek i papa.
Mam nadzieję, że załapie szybciej niż w 7 dni :dry:
na noc szybko zasypia, bo po kąpieli już jest nieźle padnięta, potem chwile cyuś i do łóżeczka, powierci się chwilkę i śpi, ale potem budzi się po 2-4 godzinach na cycka i chyba wtedy jej dam, no i co? mam znów ja odłozyć do łóżeczka i jak zacznie płakac to tak samo wychodzić? bo chyba nie ma sensu w dzień ją na to wychodzenie uczyć, a w nocy znów przy cycku...

Do góry