reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mamo Helenki głodna jestem;-),a od dzisiaj sie odchudzam ,a ty mi tu tak wyskakujesz.....:-):-D:-)nie wódz na pokuszenie :rofl2:Ja też odpadam dziewczyny .Narki!

reklama
musze sie wam pochwalic.mój P mial dzis testy na prawko.zdal w 4minuty i to bezblednie:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
ale wroci dopiero kolo 19-20 bo musi ustalic jazde i zanik dojedzie ze stolicy...ale to tez dobrze:rofl2:
wiecie co ta noga to mnie wczesniej bolala tylko przy chodzeniu i to tez nie zawsze a teraz juz zaczyna mnie rwac,tak jak ostatnio.oj chyba bedzie zle i chyba sobie bede musiala zrobic badania jak powtorzy:crazy:
ostatnio to skakalam na jednej nodze bo nawet stanac nie moglam.ale Weronika byla mniejsza i mnie wazyla a teraz,....
no to gratki dla Twojego m a jakie zdawal :confused:
a co Ty masz z ta noga :confused:

musze sie wam pochwalic.mój P mial dzis testy na prawko.zdal w 4minuty i to bezblednie:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:
ale wroci dopiero kolo 19-20 bo musi ustalic jazde i zanik dojedzie ze stolicy...ale to tez dobrze:rofl2:
wiecie co ta noga to mnie wczesniej bolala tylko przy chodzeniu i to tez nie zawsze a teraz juz zaczyna mnie rwac,tak jak ostatnio.oj chyba bedzie zle i chyba sobie bede musiala zrobic badania jak powtorzy:crazy:
ostatnio to skakalam na jednej nodze bo nawet stanac nie moglam.ale Weronika byla mniejsza i mnie wazyla a teraz,....
Anabuba koniecznie nie ma co tak poważnych rzeczy lekceważyć ,bo samo może przejdzie ,ale nie musii:-)a to już poważnie ci doskwiera.:-(

luna ale z ciebie laska:tak::tak::tak::tak::tak:
a co do tekstów mojej julki to i owszem czasami zabawne ale momentami nie wiem gdzie oczy schować:zawstydzona/y: ja np wchodzę zlatem do tramwaju w powietrzu zapach potu a julka na cały głos ALE ŚMIERDZI MAMUSIU DLACZEGO LUDZIE SIĘ NIE MYJĄ???:szok: ma na swoim koncie kilkanaście takich tekstów że miałam ochotę zapaść się pod ziemie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
m bogaty słownik to fakt a jak ktoś rozmawia i użyje wyrazu którego nie zna od razu wyłapie i pyta co on oznacza:szok: i tak powiedziała ostatnio babci jak były w biedronce że dosyć ma już na dzisiaj zakupów jest już sfrustrowana tym wszystkim:szok:i ulubione jej jakis czas temu..... podsumowanie jakiejś pogadanki z nią a ona i jaka konkluzja po tym wszystkim???? wyliśmy:-D:-D a jak wychodzimy z domu to nigdy nie mówi muszę sie ubrać czy poprawić tylko zawsze poczekajcie muszę się ogarnąć jakoś:-D:-D:-D:-D

Nie no Julka jest boska.

Ja pamiętam jeszcze do tej pory kilka takich śmiesznych sytuacji ,jakie były z moimi dzieciakami.
Ostatnio ksiądz po kolędzie przyszedł i wchodzi prosto do nas.Kuba w drzwiach stoi i pyta.Masz cukierki?
Ksiadz zdębiał i mówi nie :no: ,a Kubuś to spadaj i zamknął mu drzwi przed nosem.Wtedy to myślałam ,że pod ziemię się zapadnę.:sorry2:
Druga sytuacja była w autobusie.
Wchodzimy w ponury słotny dzień do autobusu a on mega ludźmi zawalony.Mały stoi i tak mówi.
Normalnie szok ,żadnych miejsc wolnych.
Czy ktoś mi ustąpi?:confused:
Nagle cisza w autobusie i wszyscy na małego patrzą a on :
no co zmęczonego człowieka po spacerze nie widzieliście?
wszyscy ryknęli śmiechem i chłopak ustąpił młodemu miejsca
Ten zamiast podziękować znów wypalił.
No wreszcie a już myślałem ,że ludzie serca nie mają i na tym bagnie na podłodze będę siedział.:-D:-D:-D:-D
A z tydzień temu też w aytobusie mi czadu narobił.
Wracaliśmy z zajęć i taki młody chłopa się na niego patrzył.
I młody tak do mnie.
Mamo on się na mnie patrzy.
Ja- to nie małpuj to nie będzie.
Młody -ale on się nadal patrzy.
Ja małego ściągam i zagaduję a młody tak:
Już normalnie nie wytrzymam i mu zaraz coś powiem.
To ja Kubuś tylko grzecznie przeproś pana i powiedz mu ,że sobie nie zyczysz.
A ta bestia tak:
Ej facet ,co się tak na mnie patrzysz ,przecież widzisz ,że mnie to krępuje.
Kulna mać jeszcze chwila i eksploduje i dopiero będzie bigos.:szok::szok::szok::szok:
Facet wysiadł na następnym przystanku.:-D:-D:-D
Oj chyba prędko się nie spojrzy na szalejące dziecko,ale i tak mi mega głupio było.

TAK ,TAK JULKA TO AGENTKA STRACH BĘDZIE JAK PODROŚNIE I W PANIENKE SIE ZAMIENI NO WYMIATAŁA BĘDZIE ,A CHŁOPCY TO BĘDĄ SIĘ JEJ BA;LI :tak::tak:.KSAWEK JADŁ MISECZKĘ ZUPY PÓŁ GODZINY ,ON WSZYSTKO ROBI STRASZNIE POWOLI ,UBIERA SIE ,JEJEDYNIE CIO DFO PRZYJEMNYCH RZECZY MA REFLEKS.MIĘDZY MOIMI JEST 4 LATA I 4 MIESIĄCE RÓŻNICY ,ALE JA ŻAŁUJĘ ŻE SIĘ WCZEŚNIEJ NIE ZDECYDOWAŁAM ,LEPSZY KONTAKT BY MIELI.TYLKO ŻE KIEDY kLAUDIA BYŁA MALUTKA NIE WYOBRAŻAŁAM SOBIE CIĄŻY I KOLEJNEGO DZIDZIUSIA
Ksawej jest dobry ,ale mój lepszy bo:
śniadanie -miska płatków -1,15-1,20
obiad -zupa 1,5 godz niewyjęte
drugie danie to bite 2-2,5 godz
kolacja 40 -50 min
to jest rekordzista chyba w tej kwestii.
Dać mu gunesa za najwolniejsze jedzenie:-D:-D:-D

Sewcio wlansie wstal a ja musze isc ten obiad zrobic -
nie no wylaczam BB bo nie zajde do tej kuchni :baffled::baffled::baffled::-D:-D:-D:-D
Ja też już muszę kompa wyłączyć,żeby od BB odejść :-D:-D:-D

Ja właśnie dlatego , że sie boje to chodziłam regularnie, póki w 5 mieś nie byłam, no i teraz jakoś od narodzin małej nie byłam, co mi się te słodkości z okresu ciąży teraz odbijają. Ząb jeden boli, w drugim światłoutwardzalna się wypłukała. Albo jutro albo najdalej w poniedziałęk lece do mojej znieczulicy.

I kciuki za mnie prosze trzymać. Palenie rzuciłam. Ciężko to widzę.
trzymam

Oliwka juz siedzi w łóżeczku.Ale coś spać to nie chce za bardzo.ja juz nie wiem co ona ma z tym spaniem,noce zarywa i tak w dzień też nie chce spać albo przespi się z 1,5 godz z wielkim przymusem.
Nie wiem tak sobie myślę może jest jakaś przyczyna takiej bezsenności.Jak będę 31.03 na szczepieniu to pogadam z lekarka na ten temat.Bo zaczyna mnie to niepokoić.
To normalne z czasem minie.Nie panikuj.

Ja mam dzisiaj na obiad pomidorowe od wczoraj;-)wiec jesli chodzi o gotowanie to mam luz:tak::tak::tak:
Własnie wylalam na siebie i na podloge kefir-FUCK:wściekła/y:
podziel się a nie wylewasz :-);-)

jak wypełnialiście Pity to przekazałyście na coś 1%podatku????

ja przekazałam na Fundację Polsat na chore dzieci.:tak:
www.wszesniak.pl

A ja właśnie z Malinką przez telefon poplotkowałam i aż mi lepiej,no normalnie ulga wyrzucić to wszystko z siebie...przynajmniej mnie szlag na miejscu trupem nie położy:tak::-)Klaudia wróciła z kangurka obejrzałam jej prace pierwsza część super ,całej nie sprawdziłam ,bo potem to już trzeba więcej myśleć ,ale mądrunia ta moja córunia:-)Sprawdzę póżniej ,ale i tak dumna jestem ,nawet jak w tych wyżej punktowanych zadaniach będą babole jakieś:happy:
Moja też właśnie z kangurka wróciła.Zadania były tak trudne,że dzieci razem robiły z pomocą nauczycielki,która je pilnowała.
To miał być konkurs a była praca zbiorowa :szok::-D:-D

MEDEUSKA
I bede miała domowe przeszdkole:-D:-D:-D:-D
super nianię do pomocy :tak::-):-):-)

Kurde za dużo jem...:baffled:
W domu zjadłam 2 kanapki jak przyszłam do pracy kolejne 2 z serkiem Danio, potem sałatkę jarzynową z majonezem i bułkę z parówką, kołaczyka i teraz znów wcinam jakąś gotową sałatkę z makaronem...:-:)-:)-(

Troche przesada..:no: Za 3 dni bede wyglądac jakbym byla w 7 mies z takim apetytem....:szok:
To różnie.Ja bez ciąży tyle potrafię .2 godzinki i znów to samo....:-D:-D

NO MADZIULANATASZA ZE MNIE TEZ ZESZŁO:-D:-D:-D:-D
JA MAM DZISIJ ZIEMNIAKI KURCZAKA I SURÓWECZKE Z PORY JABUSZKA MARCHEWKI:tak::tak: JAMI:tak::tak:
JA 1% PRZEKAZAŁAM NA BLIŹNIACZKI Z MOJEJ RODZINKI Z JELENIEJ GÓRY URODZIŁY SIE W 22 TYG CIAZY I CO BY BYŁO SMIESZNIEJ MAMA BYŁA POD OPIEKĄ LEKARZY I NIE WIEDZIELI ZE TO CIĄŻA BLIŹNIACZA JAK URODZIŁA TO SIĘ DOWIEDZIAŁA:szok::szok: JAK DLA MNIE TO BYŁ SZOK NAD WSZYSTKO NO I WIKTORIA CHODZI PRZY BALKONIKU I WIDZI TYLKO NA JEDNO OCZKO WERONIKA CHODZI ALE NIE WIDZI MAJĄ SŁABE MIĘŚNIE I WSZYSTKIE PROBLEMY JAKIE TYLKO W TAKIM PRZYPADKU M OŻNA MIEĆ:-:)-:)-( MAJĄ JESZCZE STARSZA DZIEWCZYNKĘ 10 LETNIA OLE A BLIXNIACZKI MAJA 5 LAT TYLKO KUZYN PRACUJE ONA W DOMKU Z DZIEĆMI I GROSZE OD PAŃSTWA:no::no: WIEC JAK MOĘ POMÓC TO CZEMU NIE:tak::tak:
Pomoc dla takich osób jest bardzo ważna.Sama wiem ile na to trzeba.
^ lat temu tygodniowo płaciłam 480 zł. za same rehabilitacje.

to teraz juz bedzie tak cały czas?:szok::szok::-(
Wszystko od Ciebie zależy.

JAK TO DOBRZE MIEC STARSZE DIECKO:-D:-D MAMA MA LENIA TO SYNEK POSZEDŁ DO SKLEPU KUPIŁ CHLEBEK MLECZKO BUŁECZKI :-D
DOBRA JA TEZ NARAZIE ZMYKAM BO TERAZ SYNKA CZAS NA KOMPA:-D:-D
ALE PÓŹNIEJ BĘDĘ NAPEWNO:tak::tak::tak:
AAAAA U MNIE SŁONKO PRZEPIĘKNE:-D:-D ALE WIEJE JAK W KIELECKIM:-D:-D:-D
Oj ja też czasmi swoją królewnę wykorzystuję,ale ona to już obiadki robi :-D:-D:-D

A tak sobie myśle że ten wątek powinien sie nazywać mamy siedzące przed komputerami a nie mamy siedzące w domu z dziecmi:-D:-D:-D

Święte słowa :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

Wreszcie przez wszystko przebrnęłam.UFFFFF...
Idę do kuchni obiadek robić.
Dziś zupka ogórkowa wg PP zobaczymy co z tego wyjdzie.:confused:

reklama
Ja pamiętam jeszcze do tej pory kilka takich śmiesznych sytuacji ,jakie były z moimi dzieciakami.
Ostatnio ksiądz po kolędzie przyszedł i wchodzi prosto do nas.Kuba w drzwiach stoi i pyta.Masz cukierki?
Ksiadz zdębiał i mówi nie :no: ,a Kubuś to spadaj i zamknął mu drzwi przed nosem.Wtedy to myślałam ,że pod ziemię się zapadnę.:sorry2:
Druga sytuacja była w autobusie.
Wchodzimy w ponury słotny dzień do autobusu a on mega ludźmi zawalony.Mały stoi i tak mówi.
Normalnie szok ,żadnych miejsc wolnych.
Czy ktoś mi ustąpi?:confused:
Nagle cisza w autobusie i wszyscy na małego patrzą a on :
no co zmęczonego człowieka po spacerze nie widzieliście?
wszyscy ryknęli śmiechem i chłopak ustąpił młodemu miejsca
Ten zamiast podziękować znów wypalił.
No wreszcie a już myślałem ,że ludzie serca nie mają i na tym bagnie na podłodze będę siedział.:-D:-D:-D:-D
A z tydzień temu też w aytobusie mi czadu narobił.
Wracaliśmy z zajęć i taki młody chłopa się na niego patrzył.
I młody tak do mnie.
Mamo on się na mnie patrzy.
Ja- to nie małpuj to nie będzie.
Młody -ale on się nadal patrzy.
Ja małego ściągam i zagaduję a młody tak:
Już normalnie nie wytrzymam i mu zaraz coś powiem.
To ja Kubuś tylko grzecznie przeproś pana i powiedz mu ,że sobie nie zyczysz.
A ta bestia tak:
Ej facet ,co się tak na mnie patrzysz ,przecież widzisz ,że mnie to krępuje.
Kulna mać jeszcze chwila i eksploduje i dopiero będzie bigos.:szok::szok::szok::szok:
Facet wysiadł na następnym przystanku.:-D:-D:-D
Oj chyba prędko się nie spojrzy na szalejące dziecko,ale i tak mi mega głupio było.
heh dobre ale sie usmialam :-D:-D:-D

Do góry