reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Hanka nie doszukuj się u siebie chorób... przydałoby Ci się porządne lanie za takie wymyślanie ... pewnie ułożyłaś sobie już wszystkie możliwe historie chorób alfabetycznie :)))

reklama
Hanka nie doszukuj się u siebie chorób... przydałoby Ci się porządne lanie za takie wymyślanie ... pewnie ułożyłaś sobie już wszystkie możliwe historie chorób alfabetycznie :)))

A tam od razu alfabetycznie, ułożyłam pod względem ilości objawów i ewentualnych ich podobieństw. I zamknęłam sie w 30 pozycjach. To przecież niewiele.

Ja siedzę i wcinam sucharki bo od rana nie jestem w stanie nic innego przełknąć i popijam herbatką z cytryną i miodem. Dzięki za pomoc przy tych tabletkach na gardło. Wysłałam mojego M. do apteki i przyniósł jakieś HOMEOGENE 9 mam nadzieje że do jutra ból gardła przejdzie bo gorączki nie mam. Od rana na termometrze 37.00

A tam od razu alfabetycznie, ułożyłam pod względem ilości objawów i ewentualnych ich podobieństw. I zamknęłam sie w 30 pozycjach. To przecież niewiele.
No pewnie że to niewiele...
a037.gif
myślałam że doszłaś już do 50-tki
a020.gif

Wróciłam od lekarza.
Mam torbiel na jajniku.
Dyktuję:
jajnik prawy o wym.33 na 21mm o nieco zatartych granicach,
jajnik lewy o wym 47 na 37 mm z zmianą nyoechogenną o średnicy 28,6 mm-torbiel.
Podobno jajko nie pękło i zrobił się torbiel.Na @ też się nie zapowiada podobno widać to na usg że się nie złuszcza nic i dopiero za jakieś dwa tyg będzie @ na wywolanie nic mi nie dał kazał czekać.
Wiem że Julitka miała to samo:no:
A i jeszcze kazał mi test zrobić za 2tyg. Nie wiecie po co? Co z tego jajka coś może być jescze?
Boję sie czy zafasolkuję przez ten torbiel.
ojoj to sie porobilo!!!! :-( ale o torbiel bym sie tak bardzo nie martwila! tak jak dziewczynki pisaly! ja mialam w piersiach i na kazdym usg mniej lub wieciej z fazami cyklu zmienialo sie to jak w kalejdoskopie! :sorry2:

no a ja juz po wizycie u rodzinnej! dostalam zwolnienie do srody kazala mi siedziec na tylko w domu! jak powiedzialam ze moze mozliwa byc prawdopodobna ciąża to rzadnych lekow mi nie dala!!!!!! powiedziala ze tak na dobra sprawe lepiej nie kabinowac!! :dry: a pozniej jak chcialam od niej wyludzic skierowanie na badanie moczu to sie usmiechnela i powiedziala ze jak juz bede w tej ciazy to wtedy pogadamy!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wrrr.... gryze!
a i a pro po toxo powiedziala ze najwieksze ryzyko niesie tatar!

Dziewczyny podajcie mi przepis jak szybko zajść w ciążę bo zwariuję:))
Ja zażywam ładnie Folik już od października, teraz jeszcze Tran doszedł. Kiedyś też Wiesiołka brałam na śluz, ale jak po kilku cyklach nic to nie dało to nie zażywałam a potem to ginka mi właśnie ten Tran zaleciła.
Mojemu daję też Folik, do tego Salfazin i zajada od pewnego czasu razem ze mną Tran.
Pijemy już długo soki, On szczególnie, więc wit. C też w tym ma.
Badania jajników, cytologię i inne diagnostyczne badania miałam i są super wyniki.
Nie robiłam prolaktyny i progesteronu, ale zrobię w kwietniu przed kolejną @. Mam do Was pytanie na czym te badania polegają??

Kiedyś naczytałam się o leżeniu po stosunku z nogami na ścianie. Praktykowałam to tylko parę razy, nie lubię tego, ale chyba znowu zacznę. I naczytałam się, że przez godzinkę po seksiku nie powinno się wstawać bo się wylewają żołnierzyki - fakt. Kochamy się często na ''pieska'' bo to moja ulub. poza i wiem, że sprzyja poczęciu.

Chyba się zaopatrzę w testy owu!! Mimo, że zawsze w owulkę mam nitkę krwi w śluzie i mimo, że często się kochamy. I nie sądzę by ZA często bo kiedy rzadziej się kochaliśmy to też w ogóle nie dało rezultatów.

Ja wiem dokładnie, że zdrowa para stara się średnio rok o bobasa. My od października się staramy.

Mojego koniecznie muszę wysłać na badania!! Dobrze, że chociaż chce. Bo wiadomo - to, że on ma sześcioro rodzeństwa nie znaczy, że ma tak super plemniczki jak Jego tatuś bo Jego tatuś co rok robił bobaska a Mój J. jakoś nie bardzo;>

Wiem, że u mnie to przede wszystkim psycha może odpowiadać dlatego postaram się przyhamować na miarę moich możliwości. Mam w marcu/kwietniu full nauki to może odciążę myśli od bobaska.

reklama
Jeszcze dodam, że dziś mija tydzień odkąd nie piję tej niezdrowej Coca-Coli hehe:)
Alkohol ograniczam, czasem mam ochotę napić się piwa to się napiję, nie można za każdym razem się czuć na uwięzi. Chyba, że absolutnie nie wolno pić piwa?:>
Na solarkę też nie chodzę. Kiedyś chodziłam, ale też właśnie nieczęsto.
Piję dziennie multivitaminki. Kawki nie piję normalnej bo piję raz dziennie rozpuszczalną z cukrem i mlekiem. A cukry ograniczam.

Do góry