reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witam ja dzis pierwsza. I znowu 11 godzin spania bez jedzenia!!!!!! to juz trzecia nocka, oby mu tak zostało !!!!
Stasiu gratulujemy ząbka!!!

Pogoda tragedia. W Krakowie warstwa śniegu, idzie sie załamac. GDZIE TA WIOSNA????

Głuszku
, na pewno w końcu wiosna przyjdzie! :tak:
Za gratulacje dziękujemy. Staś tez już 3 noc przespał (od 20.00 do 6.00). Ale bym chciała, żeby tak zostało.

po prostu ja zostawiam z ulubionym liskiem (sama zaczelam go jej klasc,zeby nie czula sie samotnie w lozeczku i go pokochala;-)) i wychodze.

A ja daję Stasiowi ukochanego misia i wychodzę :-)

Staś tez jest mały terrorysta. Raczkuje za mną i buczy, żeby go wziąć na ręce.

Ząbków brak:
Zuzia

Jasio
Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś

5ząbków
Nadinka

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

reklama
CZesc
U nas dzis było jedzenie o 1 :-(, wczoraj mały miał 37,8 i nie wiem czy cos sie wykluwa czy to od zebów...

A ja tez uaktualniam liste

Ząbków brak:
Zuzia
Jasio

Antoś
Maja (maajkowa)
Mateusz
Oleńka (joaśkowa)

1 ząbek:

2 ząbki:
Brunko
Mikołaj Joli
Wojtuś
Marysia
Arturek
Milena
Kubuś

3 ząbki:
Mikołaj lorciowy
Paulinka
Ola (kasiau)
Natalka

4 ząbki:
Filipek
Lenka
Staś

5ząbków
Nadinka
Michaś

6 ząbków:

Krzyś
Dominik

7 ząbków

8 ząbków:
Dobrusia
Bartuś
Maciuś

Hej dziewczyny:-)
Bbakania-gratuluje zabka u Natalki i pierwszego ''mama''.
My probujemy Mai ciagle wpoic gdzie jest mama,ktora to mama,powtarzam jej wolno jak mowic-ale chyba jeszcze na nia czas nie przyszedl;-)
Pieknie mowi ''tata'',''baba'',cos jak ''ciocia'',tylko to brzmi ''tota'',a ''mama' za nic.
Ja do niej:powiedz ''mama'',a ona z usmiechem:''tata'';-) A jak M pyta jej:gdzie jest mama?,to tylko sie smieje do niego i nic.A jak pytam:gdzie jest tata?,to najpierw patrzy na drzwi,a potem na tate (jesli jest akurat w domu).......

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 mcy:-)

Witam kochane,mam nadzieje,ze macie sliczna pogode:-)u nas nocka ok,ja juz zjadlam sniadanko i wypilam 2 kawusie no nic biore sie za sprzatanie

Milego dzionka:-)

Witam się i ja :tak:

Najlepszego dla dzieciaczków!

U nas dobra nocka, pobudka przed 7, a teraz mała padła na swoją pierwszą drzemkę :tak: Ufff po wczorajszym dniu bałam się że będzie ciężko :zawstydzona/y:
Marlena, u nas też piękna pogoda, więc po drugim śniadanku mykamy na rodzinny spacerek :-D Wreszcie we trójkę :tak: Huuuraa :-D
Słonecznego dnia!!!

Witajcie!
Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy
smerfy5.gif

Ja w nocy niestety dałam za wygraną, Jasiek nie dał się z 2 razem odłożyć do lóżeczka i spał ze mną :-( cóż teraz ma drzemkę nr 1 usnął przy cycu i śpi a ja klikam na BB.

Witam kochane,mam nadzieje,ze macie sliczna pogode:-)

U nas piękne słońce :-) spacerek na 100% :-)

nigdy się nie dałam i chyba dlatego do żadnej z drzemek nie lulam Antosia. Jak coś zasypia sam lub noszony w chuście

Wytrwałość popłaca gdybym tak jak Ty od małego uczyła odkładania to dziś pewnie nie byłoby problemu ale on tak od małego ryczy i te płynące grochy, że żal patrzec :-( chyba jestem za miękka :-(

Staś tez już 3 noc przespał (od 20.00 do 6.00). Ale bym chciała, żeby tak zostało.

Życzę żeby Stasiowi już tak zostało :tak:

Milego dnia
slonce5_(www.e-gify.pl).gif

Dzien Dobry
U nas nocka Ok ale Nadia obudziła sie o 6 i już nie chciała zasnąc .. :-(od godzinki już spi i niebawem sie obudzi, zje coś i idziemy na spacerek, jak na razie u nas pogoda ładna, swieci słoneczko.
Ja nigdy nie mialam problemów z usypianiem Nadii, kładłam do łozeczka i zaraz zasypiała. Od jakiegoś czasu do usypiania włączamy małej kołysanki z Mini Mini:-)

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy

Miłego Dnia życzę

Ostatnia edycja:
Aniknulka - a mi się wydaje, że sporo zależy czy długo się karmi piersią... :tak: im dłużej tym trudniej malucha przyzwyczaić do samodzielnego usypiania... przecież przy maminiej piersi jest tak ciepluchno, taki ładny znajomy zapach i tak biezpiecznie... :tak:a tu nagle maluch zostaje sam sobie do spania :sorry2: Kilka moich koleżanek nadal karmiących ma dzieci prawie dwuletnie i do tej pory mają problem z samodzielnym spaniem, o spaniu w łóżku rodziców nie wspomnę :zawstydzona/y: Także wydaje mi się - coś kosztem czegoś :tak:

reklama
witajcie!:tak:

Wszystkiego najlepszego dla Lenki i Arturo z okazji 9 m-cy:tak:

U nas juz lepiej... małej powoli przechodzi choróbsko, mi tez:tak: Mam nadzieje, ze szybko wyzdrowiejemy na dobre, pogoda u nas brzydka wiec nie załujemy, ze musimy siedziec w domku:-) Nocka tez cała przespana, znaczy tylko do 6, ale mam nadzieje, ze to sie zmieni za tydzien jak czas przestawimy:-p

U nas teraz tez nie ma problemów z usypianiem..., odłokładam do łozeczka, chwilke z nia posiedze i wychodze, z reguły odrazu zasypia, jak sie nie uda, to mała dostaje swojego misia i z nim zasypia odrazu:tak: wsadzi se go podpache, przytuli się i idzie spac... :tak: Jak karmiłam jeszcze małą tylko cycem, to jej nie pozwalałam przy mnie zasypiac, jak widziałam, ze zasypia to ją brałam do odbicia i sie rozbudzała i dopiero odkładałam do łozeczka i wtedy nauczylismy małą samodzielnie zasypiac, ale wtedy mąż mi bardzo pomógł i sie udało... choc powiem, ze łatwo nie było:zawstydzona/y:

Wczoraj wysprzatalismy domek z mężem, a dzis moge odpoczac, bo On pojechał do roboty:zawstydzona/y: heh...
Miłego dnia!

Do góry