reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

No więc ja mam 26 lat, mąż 27, jesteśmy z woj. opolskiego. W zeszłym roku pobraliśmy się a teraz doszliśmy do wniosku, zeby powiększyć rodzinę :-). Póki co 1 cykl starań za nami, niestety bez rezultatu. Trzeba działać dalej, bo owulacja już za ok. tydzień :-D. Dodam jeszcze, że od 2,5 roku stosujemy naturalną metodę obserwacji cyklu tj. temperaturę i śluz, więc już sporo wiem o swoim cyklu i kiedy najprawdopodobniej pojawia się owulacja. No oby tylko ta wiedza przydała się w praktyce :rofl2:.

:-) Coś czuje że fasoleczka pojawi się bardzo szybko. Ta wiedza bardzo przyda sie w praktyce bo oznacza że znasz swój organizm a to już połowa sukcesu. :-)

reklama
hej dziewczyny, chwilke mnie tu nie bylo ale nadrobilam wiekszosc zaleglosci:-):-):-) u mnie dalej choróbsko sie trzyma.. wrocilam do pracy na dwa dni i znowu nie mowie. Powinnam siedziec w domu i sie doleczyc porzadnie zwlaszcza ze pracuje glosem-czesto podniesionym-wiec mozna bylo przewidziec skutki...
Wrócilam M zadzwonil ze zapomnial karty do obicia sie w pracy i musialam pojechac. Nadal czysciutko,zadnego czerwonego kolorku.
Cala historia sie zaczela tak.
Skonczylam opakowanie tabsów i za 3 dni dostalam @, jak wiadomo sztuczna. Potem z niecierpliwoscia czekalam,a raczej nie, na kolejna, bo od razu rozpoczelismy staranka. Przyszla po 28 dniach, bardzo bolaca ale przezylam zalamka na szczescie. Wiec kolejnej spodziewalam sie za 28 dni i nie przyszla, ale za to bylam u kumpeli w ten dzien i uradowana ze sie przeciaga, zasiedzialam sie ma kawce do polnocy. Wrocilam do domku grubo po, ostatnie siku przed snem i na papierze ten okropny kolor. Dzisiaj mija 29 dzien wiec mam nadzieje ze nie bedzie mi sie cykl przeciagal do ponad 30, ale jestem dzielna kochane, kusi mnie tescik,bo mam jeden w domu, ale poczekam rano jest wiarygodniejszy :):):)
no to cierpliwosci i testuj w ten poniedzialek tak jak napisalas... albo idz na bete...
:-) Nie fiksuj, nie fiksuj. Rób rano teściora i zobaczymy - może da się na fasolke zwalić odstawanie brzucha i większe fałdki - oby tak było. :-D
Ja ograniczam cole jak moge ale odstawić nie da rady. Przestałam za to pić czarną herbate i pije tylko czerwoną :-) Czego sie nie robi dla potomności :-D
no wlasnie - kiedys mialas suwaczek odliczajacy czas kiedy nie pijesz herbaty:-) myslalam, ze do niej wrocilas..
Ja też trochę ponarzekam.
W pracy mam zachrzan nie z tej ziemii. Koleżanka poszła na 3-tygodniowy urlop i mam soją pracę i jej. Dziś dodatkowo szef poszedł na urlop i w razie czego mam go zastąpić. Mam wrażenie, że nogi mi spuchły, dłonie bolą. Jakaś masakra.
Do tego nie widzę żadnych objawów owulacji a małż się nie klei do przytulanek bo teściowa z babcią są u nas.
no to cie wkopala - nie ma to jak pracowac za trzy osoby przy pensji za jeden etat, prawda?? i wygonilas juz ta tesciowa??
Tak, tylko caly czas boje sie ze cos bedzie nie tak. Nie czytam juz zadnych artylulow o poronieniach, o nietypowych polozeniach dzidzi itp, wciaz jednak wiem ze teraz jest najwazniejszy czas, najciezszy...robuje odpedzic te mysli od siebie, przeciez to bledne kolo. Zle samopoczucie jest objawem ciazy, a nie objawem jej zagrozenia... przesadzam...
ciesz sie piekna pogoda i nie drecz sie - wszystko bedzie dobrze i nie ma co sie martwic na zapas...
Ludzie nawet jak jest cytat to inaczej mam niż wy wszystkie,zaraz wywale tego kompa :))
a jakiej przegladarki uzywasz bo to tez moze miec wplyw??
Oki, ja sie zabieram za mycie okna i sprzątanie kuchni - ale będę zaglądać :-)
ja kuchnie zrobilam wczoraj a okna to chyba po swietach bo przy moim stanie zdrowia to umycie 7 okien by skonczylo sie kolejnym antybiotykiea tego nie chce... okna nie zajac i nie uciekna przeciez a to ze sa brudne?? jak ktos nie chce to niech nie patrzy... zdrowie jest najwazniejsze. A mojego malza do mycia okiuen nigdy mi sie nie udalo zaciagnac... i pewnie nigdy nie uda:-:)-:)-( jaki mialabym mu wszystko tlumaczyc i poprawic po nim to wole to sama zrobic w 5 min...przy plastikach nie jest to takie uciazliwe...
Mam nadzieje,ja właśnie za godzine ide do dentysty,a tak nie lubie;/
ja sie zbieram od jesieni i ciagle nie moge dotrzec bo do dentysty jade okolo 120km bo do cioci... ale jak w koncu pojade to bedzie 5 zebow na raz:crazy::crazy::crazy:
Witam sie w tak piękny słoneczny dzionek

Bylismy u urologa z M.. ma jakies nieliczne bakterie w moczu dostal tabletki aby sie uzdrowic.. poza tym lekarz stwierdzil ze tym nasieniem do mój M ma da rady mnie zapłodnic.. takze jeden kamień z serca..
ja od razu pojechałam do gina.. udalo mi się na ostatnią pacjentke.. więc luzik.. nic nie powiedział tylko to ze mam brać luteine dowcipną.. przez 10 dni po 2 tabletki i potem do 5 dni powinien sie @ pojawić, jak sie pojawi w czasie brania no to przestać.. czas pokaze..
no to najwazniejsze ze zolnierzyki sa gotowe do boju.. teraz tylko kilka wspomagaczy i wszystko bedzie tak jak trzeba...
ale mnie kusi test jutro ale chyba sie boje rozczarowania:-(niby jestem wyluzowana ale ten cien nadzieji jednak jest,a jutro mnie czeka imprezka i nie wiem,czy sobie pozwolic na cos mocniejszego,czy sobie dac spokoj,doradzcie cos:zawstydzona/y:,brzuch nie boli,tempka 37 i do tego dzisiaj mi bylo troszke niedobrze ale to chyba z tego przejecia;-)
a ktort to dc?? moze wstaw suwaczek to byloby jasne.
:-D:-D:-D
Postanowiłam zwabić bociany na nasze forum:

Zobacz załącznik 125948

dobre - bocki zlatywac i to juz...

Witam wszystkich. Czy przyjmiecie mnie do Waszego grona staraczek 2009? :-)
no jasne - a dlaczego by nie??

Witaj wśród nas Mexi! ;-)

Ojej, ja w trakcie porządków jestem. jeszcze 2 okna do umycia, odkurzanie i mycie podłóg i będę mogła odpocząć. :-D No i obiadek dla małża zrobić muszę. :-p Pracuje mi się cudownie! Włączyłam sobie nasze wesele i chociaż słucham tylko to czuję się tak jakbym to przeżywała jeszcze raz. SUUUPER!!! Robota mi się w rękach pali. Heh! Szkoda,że jak w pracy jestem to tak nie jest. :confused2: :-D

Witaj wśród nas Mexi! ;-)

Ojej, ja w trakcie porządków jestem. jeszcze 2 okna do umycia, odkurzanie i mycie podłóg i będę mogła odpocząć. :-D No i obiadek dla małża zrobić muszę. :-p Pracuje mi się cudownie! Włączyłam sobie nasze wesele i chociaż słucham tylko to czuję się tak jakbym to przeżywała jeszcze raz. SUUUPER!!! Robota mi się w rękach pali. Heh! Szkoda,że jak w pracy jestem to tak nie jest. :confused2: :-D
kasiulek - ja to sobie jakąś muzyczke zawsze włączam do sprzątania i też mi jakoś wtedy łatwiej i energii więcej :-)

no wlasnie - kiedys mialas suwaczek odliczajacy czas kiedy nie pijesz herbaty:-) myslalam, ze do niej wrocilas..
...
gosia do herbaty nie wróciłam tylko ten suwaczek był taki zbyt widoczny a ja wole delikatniejsze. Jak narazie popijam czerwonego liściastego earl gray'a i jest ok. No i zaczęłam pić kawe - ale max 1 na dzień, ale raczej pije raz na dwa dni i z bitą śmietaną :-D

A co do sprzątnia to my baby nieźle nawalone mamy w tych naszych główkach. Chłop to sie nie przejmie, a okna że brudne to zauważy dopiero jak w lato zamiast słońca ma w domu cały czas cień :-D:-D:-D

:-) Coś czuje że fasoleczka pojawi się bardzo szybko. Ta wiedza bardzo przyda sie w praktyce bo oznacza że znasz swój organizm a to już połowa sukcesu. :-)

No zobaczymy, zobaczymy. :zawstydzona/y:
Może to i dobrze, że w poprzednim cyklu nie wyszło, bo brałam w ostatnim czasie antybiotyki i w poprzednim cyklu też, więc może i lepiej, żeby organizm się zregenerował i pozbył tych chemicznych świństw :-p.
Ja dzisiaj zauważyłam u siebie ogromne ilości płodnego śluzu, co trochę mnie zdziwiło, bo raczej zawsze pojawiał się później, a to dopiero 8 dc. No ale chyba najwyższy czas brać się do roboty :laugh2:.

Mexi - a jak długie masz cykle??? Skoro jest płodny śluz to coś się dzieje, boli Cie któryś jajnik??
Jak masz małża pod ręką to atak, a co tam :-D:-D

Podziwiam Cię:-) ja bym nie miała cierpliwości na takie wykresy:baffled:
wiesz to tylko minutka dziennie wiec cierpliwosci nie trzeba filozofii takze:-)
No więc ja mam 26 lat, mąż 27, jesteśmy z woj. opolskiego. W zeszłym roku pobraliśmy się a teraz doszliśmy do wniosku, zeby powiększyć rodzinę :-). Póki co 1 cykl starań za nami, niestety bez rezultatu. Trzeba działać dalej, bo owulacja już za ok. tydzień :-D. Dodam jeszcze, że od 2,5 roku stosujemy naturalną metodę obserwacji cyklu tj. temperaturę i śluz, więc już sporo wiem o swoim cyklu i kiedy najprawdopodobniej pojawia się owulacja. No oby tylko ta wiedza przydała się w praktyce :rofl2:.

witaj ja tez jestem w opolskiego:-) powodzenia zycze w tym cyklu

Mexi - a jak długie masz cykle??? Skoro jest płodny śluz to coś się dzieje, boli Cie któryś jajnik??
Jak masz małża pod ręką to atak, a co tam :-D:-D

Cykle średnio 28-30 dni a owulacja ok. 15-18 d.c. Śluz płodny pojawia się u mnie ok. 10 d.c. Jajnik mnie żaden nie kłuje, ale ja nawet i podczas owulacji nie zawsze go czuję. No ale tydzień zapowiada się gorący :laugh2:.

Dziewczyny wiecie co, tak sobie myślałam o porządkach i wpadło mi coś do głowy: Ze sobą też warto zrobić porządki na wiosne. Tak więc pytanie: macie jakieś ulubione kosmetyki, kremy, peelingi, maseczki, coś co możecie polecić???

Ja już dość długo stosowałam kosmetyki dermiki: kremy i maseczki ale powiem szczerze że troche mi sie już przejadly. Ogólnie maseczki kupowałam takie w torebeczkach jednorazowych i są ok. Ale chętnie wypróbuje coś nowego tylko eksperymentować zbytnio nie chce - wole coś co ktoś poleci.

Czekam na jakieś info :-)

reklama
Cykle średnio 28-30 dni a owulacja ok. 15-18 d.c. Śluz płodny pojawia się u mnie ok. 10 d.c. Jajnik mnie żaden nie kłuje, ale ja nawet i podczas owulacji nie zawsze go czuję. No ale tydzień zapowiada się gorący :laugh2:.
I bardzo dobrze. Przytulajcie się i tyle - nie myśl tylko w jakim celu się przytulacie - niech to będzie spontaniczne. :-):-):-)

Do góry