reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hejka wszystkim!

Olesia33-ale masz talen! Torby sa piekne i wygladają na bardzo profesjonalne wykonanie! Zakladaj biznes bo jestes w tym dobra!:tak:

...zycze wszystkim wam fajnego ,wesolego dzionka.grunt to optymizm i dobry chumorek.buziaki!PA!PA!:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

Emma2-widze ze u Ciebie dołek zostal skutecznie zakopany...tak trzymac!:-)

Beatko- przykro mi ze tescik z jedna kreską:-(...Ale Ty jestes juz kilka ladnych dni po spodziewanej @...wg mnie nie czekaj dalej tylko przełam się i idź na betke -jak będzie ciąza to super!!!! ale jakby wyszla negatywnie to prędko do ginekologa... który to już Twoj dzien cyklu???

Passingby-super foto na dzis!!!!
Odezwij się po wizycie słonko!

Zajaczku-grunt to nowa fryzurka!!! Czekamy na fotosy....
A z egzaminkiem poradzisz sobie na pewno! O ktorej masz wyniki tamtego i o ktorej ten kolejny??? I czy to dzisiaj???? Cos namieszalam????

...migdał mnie tak nawala ze gadać nie mogę! wczoraj mialam 37,5st po podludniu :baffled: szlak by to trafil!!!! bola mnie wszystkie kostki i stawy łamią!!!
kochana zgadzam sie ale .... taki zwykly potasik owszem bez recepty ale on wiele nie zdziała a np moja mama uzywa Kalipoz 750 mg lub Kaldyum ok 350 mg i te sa na recepte!!!! :sorry:
:sorry:

Eve-no to dorobiłas...biedactwo!!! Nie możesz sie teraz rozchorowac na święta przecież!!!! Łykaj co sie da byleby działalo...i zdrowiej szybko!:tak:

Apropos potasiku-ja mam taki 333mg wiec tez silny i bez recepty.:baffled:

Marzenixx-no to fajnie, ze się ktosik odezwał!!! Kiedy rozmowa? jaka pracka? Czy juz zaciskac kciuki????:-)

Ja dzisiaj lece do Super G na 18.15 i zobaczymy czy pęcherze pękły. Do fanatyczek usg mam pytanie czy mam o coś konkretnego sie pytać oprócz tego "czy pękły".
.:eek:

Hanka-powinnas zapytac tez o grubosc endometrium-bo to jest tez istotne dla zagniezdzenia sie zarodka...a jakby te hodowane nadal nie pekly to oczywiscie rowniez o rozmiar pecherzy i ewentualny termin wystrzelenia.
3mam kciuki-daj znac co powiedział superg:tak:

A na ciotke-dobra rada-jak sie zjawi daj jej stolnice, powiedz ze sie ma 30 osob zjawic wkrotce i niech na urodzinowa impreze pierogi lepi!:laugh2:zobaczysz ze jak zwieje to juz predko nie wroci:-D

Oczywiście nic ciekawego nie było. ...A ja chcę ładne balerinki, tylko nie takie twarde jak kalosze.
A dziś w nocy miałam koszmary, śniło mi się że poroniłam, okropne a później nie mogłam już zasnąć.

A plaszczyk??? moze jeszcze ci sie uda cos fajnego znelźć?
Z butami to ja własnie mam taki problem, ze mam wrazliwe stopki i trudno mi kupic cos co nie obciera i jest wystarczajaco miękkie....raz mialam takie superwygodnie butki-ala'balerinki-z miekkiej skorki...upolowalam je tu w Londynie - i zalatałam je na smierc...az sie dziury w podeszwie zrobiły po 3 latach:laugh2::laugh2::laugh2:ale były niesamowicie lekkie, miekkie i wygodne!

Kingusiu-kochana-pamietaj ze sny dzialają w drugą strone!!!! Dzidzia ma sie dobrze i nic takiego co sie śniło sie nie przydarzy!!! Jeszcze pare m-c i urodzisz slicznego, zdrowego bobaska a my cie zasypiemy gratulacjami!!! tak bedzie-innej opcji nie ma!!! pamiętaj!:tak:;-):tak:

Pozatym mam troszke malu czasu teraz bo dokladnie za miesiac wyjezdzam do turcji wienc narazie caly moj czas pochlania wyjazd ale to chyba dobrze bo sie szykuje na staranka w turcji oj bedzie sie dziac:rofl2:

kropeczko a jak tam twoje kolanko kochanie juz lepiej :confused2:
:-D

Sisi-ale masz fajnie...do turcji to na wakacje-tak? Gdzie dokladnie jedziesz? j bylam w czerwcu w ubieglym roku i było suuuper!

A kolanko...niebawem będzie dobrze- za niecale 2 m-ce mam operacje i potem już z gorki:-)

Zobaczymy czy w pracy będzie duża afera bo wzięłam zwolnienie na ciąże a nikt nie wie. Już nie kombinowałam i tak widać brzuszek to by się dowiedzieli. Pracuje tam tylko pół roku i zobaczymy jak mnie potraktują jak wrócę po świętach do pracy jak źle to idę dalej na zwolnienie:tak::tak:

Kingus...niech no oni tylko coś zaczną gadać...a zwolamy tu cala ekipe i pokazemy szefowi gdzie rosną baobaby:tak:
Masz racje-jakby tylko cos bylo nie tak, nieciekawa atmosfera to Ty masz asa w kieszeni-idziesz do konca na L4 i niech sie wypchaja!

Nie zostawiaj mnie nieudacznika samej - ja nie umiem szyć, robić na drutach, szydełkować, nawet malować nie umiem:sorry:
Jedynie gadać i śpiewać mogę, bo robię to bardzo często:zawstydzona/y: chociaz mój M twierdzi, że wyję:-)

:-D

Andziu-ok bede z Tobą...
Z tym, ze ze spiewaniem u mnie to nieco gorzej...ale za to nadrabiam gadaniem...:-) do tego mam "talent":laugh2:

Kropeczko - Dziekuje slonce, jestes naprawde kochana:tak::tak::tak::tak:

A mam dobre wiadomosci. Nie wiem co mnie podkusilo wczoraj i zrobilam testa owulacyjnego (mialam ostatni) i kreska testowa wyszla taka ciemna od razu a to byl moj 15dc.
Andzia_S - JESTES NIESAMOWITA W ODPISYWANIU NA prawie WSZYSTKIE POSTY:-)

Mezatko-dziękuję kochana!!!!
Super ze tescik sie spisał!!!!!! Oj teraz to sie pewnie udało, bo ze starankami trafiliscie tak w sam raz!!!! trzymam kciukaski moooocno i nie puszczam!

A przeprowadzka-fajny pomysl!!!! Choc kurka wodna...wczoraj ogladalam program o szkocji...jak tam u Was pięknie jest....ech...z z Polski to skad Ty blizej jesteś...bo takie masz goreczki w tle na swoich slubnych fotkach???

A w sprawie niejakiej AndziS-zgadzam się z Tobą!!!!

U mnie tez było kameralnie i nie zamieniłabym tego na mega weselicho. Oczywiście wesela lubię, ale u innych. Swoje chciałam małe. Ale i tak było mnóstwo roboty i nerwów. No i oczywiście na koncie pustki, ale na szczęście wesele nam sie zwróciło. Większość osób dawała nam kasę a nie prezenty, bo wiedzieli że zbieramy na mieszkanie.

Z innej bajki- jak zaczynałyście staranka to od razu z testami owu, z mierzeniem temp. czy na początku bez tego wszystkiego? Ja od maja zaczynam staranka i nie wiem jak podejść do tematu. Bo z jednej strony wszystko to ww mnie nakręca mocno a z drugiej - starałam się przy pierwszej ciąży 10 miesięcy ( bez testów i mierzenia temp) więc to nie mało. Może tym razem powinnam spróbować inaczej?
.

Loree-ja mialam duze wesele, tradycyjne, choc w lokalu.....ale bylo nerwow co nie miara, bo cale przygotowania jak i koszt wzielismy na siebie z mezem bez zadnej pomocy rodzicow...matko kochana-nigdy wiecej!!!!!!! Tej jazdy, zalatwiania, stresu....jakbym miala teraz wyjsc pomownie z amaz zrobilabym to calkiem inaczej!
Jesli chodzi o koszt-zwrocilo nam sie jedynie polowe, ale nie rozpatrywalismy wesela wogole w tych kategoriach...mialo byc fajnie, wesolo i elegancko i tak w sumie bylo...tymbardziej nam zalezalo na tym, bo nie jestesmy na codzien w kraju-i od paru juz lat nie mamy okazji do czestych spotkan z rodzina i znajomymi, a tak to- byla uroczystosc i mozliwosc spotkania sie z bliskimi i dalszymi na weselu...

A co do testow-kochanie-ja bym na Twoim miejscu zaczela z testami juz od maja...nic nie masz do stracenia, a poznasz dzieki temu swoj organizm lepiej, jasniej okreslisz kiedy masz owulacje itd...Moim zdaniem jak chcesz w kaure szybko zajsc w ciaze-kup testy i zacznij je robic od razu...
I koniecznie zrob badania i cytologie itd...wczesniej!!!! I juz lykaj kwas foliowy-polecam FOLIK!

byla ta pierniczona policja....nie zamkneli mnie ale rewizje chcieli zrobic.....okazało sie ze dwa lata temu kupiłam w komisie...jakis trefny telefon....i przyjechali go zabrac....masakra zapłaciłam za niego wtedy 350zł.

Jej Dzen...historia jak z filmu!!!! Dobrze ze cie nie zamkneli...szkoda tylko tej kasy co za niego dalas i nerwow!
A jak staranka, na jakim etapie u Ciebie kochanie?

Taki mi się marzy...Bielizna, bielizna damska i męska - e-Lady.pl - sklep internetowy, bielizna.

Choć z drugiej strony może taki gadżet lepiej by podziałał na zapładnianie niż te wszystkie badania:-D:-D

Na pewno by sie sprawdzil...piekny jest! PIEKNY!!!!!

Dzięki! Zaryzykuję i zamówię. W aptece jeden test ciążowy od 10 zł w górę. Nie wiem jak owulacyjne, bo nigdy nie kupowałam.

Ja placilam w aptece 24zl za 5 sztuk owulacyjnych.

Teraz dobrze ale wieczorem miałam straszne mdłości tylko wieczorami krzyczę do M żeby się szybko kąpał bo mamy razem wc i łazienkę. Tak od 20 jestem nie do życia :baffled: mam nadzieje, że z czasem będzie lepiej.
Zobaczymy czy w pracy będzie duża afera bo wzięłam zwolnienie na ciąże a nikt nie wie. Już nie kombinowałam i tak widać brzuszek to by się dowiedzieli. Pracuje tam tylko pół roku i zobaczymy jak mnie potraktują jak wrócę po świętach do pracy jak źle to idę dalej na zwolnienie:tak::tak:
oj tam nie przejmuj sie pracką! przeciez widzieli ze zatrudniaja młoda meżatkę! :tak:
a co do mdłości! to chyba lepiej ze wieczorkiem niz z rana! bo wtedy to juz byś napewno do pracki nie mogla chodzić! :eek:
Eve-no to dorobiłas...biedactwo!!! Nie możesz sie teraz rozchorowac na święta przecież!!!! Łykaj co sie da byleby działalo...i zdrowiej szybko!:tak:

Apropos potasiku-ja mam taki 333mg wiec tez silny i bez recepty.:baffled:
no łykam co sie da ale juz czuje na serduchu ze sie męczy :confused2: a dałabyś nazwe tego patosiaku to se kupie! :sorry:

Ostatnia edycja:
Na pewno by sie sprawdzil...piekny jest! PIEKNY!!!!!

Ja placilam w aptece 24zl za 5 sztuk owulacyjnych.
Cześć Kropeczko kochanie:-) Ty to nigdy nikogo nie pominiesz:-D I nie wiem jak ty to robisz że pamiętasz wszystko, co kto kiedy i jak:-)
Dzisiaj mam drugi egzamin o 16. Wyniki pierwszego też później. Nie powiem żebym była nauczona... Niby wszystko przerobiłam, ale nic nie powtórzyła. Miałam plana coby to rano i w pracy z robić ale nie bardzo mam jak. rano miałam wstać o 4 żeby się pouczyć, ale byłam w stanie otworzyć oko do książki dopiero przed szóstą:crazy:
W domu mam cyrk na kółkach...nie wiem kiedy to ogarnę..
P.S. Gorsecik piękny, ale mam do wyboru w tym m-cu albo gorsecik albo badania hormonów (zapas finansowy mój:-))

odnosnie testow ciazowych i owu.. kupilam na pojedyncze sztuki.. 10 owu i 5 ciazowych za 1,29 za sztuke i 6zł przesylka wiec zaplacilam 25,35zł.. sa takie cieniutkie jak Hanka pisała.. no nie wiem 3mm szerokości..

:eek:

no łykam co sie da ale juz czuje na serduchu ze sie męczy :confused2: a dałabyś nazwe tego patosiaku to se kupie! :sorry:

Eve-nie dawaj za wygrana!!!! Jak sie nienajlepoej czujesz to moze zwolnij sie z roboty i odpocznij w domciu??? Oj poszalałas z tymi oknami....

A potas-dupa jestem-jak sie wkleja fotke tu? chcialam wstawic opakowanie potasu ale nie umiem ani copy ani cut&paste nie dzialaja...normalnie jakas ciemna masa ze mnie chyba...

A nazywa sie tak: POTAS K 333mg mikroelementy i witaminy (20 tabletek), producent ZF Colfarm SA z Mielca. Takiw biale pudeleczko prostokatne i na granatowo pisze POTAS K, a na czerwono 333mg.
Mie umiem wstawic fotki.........

Już nie muszę robić bety. Właśnie dostałam @:-(Jakoś próbuje sie trzymać. Z tej okazji jadę na zakupy muszę odreagować.W Maju robię badania mam nadzieje że będzie dobrze i w końcu sie doczekam dzidziusia.

Cześć Kropeczko kochanie:-) Ty to nigdy nikogo nie pominiesz:-D I nie wiem jak ty to robisz że pamiętasz wszystko, co kto kiedy i jak:-)
Dzisiaj mam drugi egzamin o 16. Wyniki pierwszego też później. Nie powiem żebym była nauczona...
W domu mam cyrk na kółkach...nie wiem kiedy to ogarnę..
P.S. Gorsecik piękny, ale mam do wyboru w tym m-cu albo gorsecik albo badania hormonów (zapas finansowy mój:-))

Zajaczku Kochany-pamietaj-wszystko umiesz, jestes MISTRZUNIO i dasz rade z kazdym egzaminkiem...czyli od 15 mijego czasu sciskam za Ciebie paluchy!
...Z cyrkiem...lepiej ze jest na kólkach...szybciej sie zwinie :laugh2::laugh2::laugh2:i bedzie grało jak trzeba na swieta...po kolei wszystko ogarniesz!
A gorsecik...Jezu az mi ochoty na takie cacko zrobiłas...naprawde piekny...ale chyba jednak badania wazniejsze...no nie wiem...:baffled:

odnosnie testow ciazowych i owu.. kupilam na pojedyncze sztuki.. 10 owu i 5 ciazowych za 1,29 za sztuke i 6zł przesylka wiec zaplacilam 25,35zł.. sa takie cieniutkie jak Hanka pisała.. no nie wiem 3mm szerokości..

Nektarynko-ja mialam test owul.kupione online w Uk takie wlasnie cieniutkie paseczki, pakowane po 10sztuk i one wlasnie zawsze mialy jasniejsze kreski jak testowalam - a jak w Polsce kupilam w aptece te za 24zl za 5 sztuk-taki konkretny test - i zrobilam to krechy byly jak sie patrzy. Stad tez mam porownanie, ze nawet jak te cieniutkie maja jasniejsza kreche kontrolna to wcale nie jest powiedziane ze nie ma woulacji....mozliwe ze jest owulacja, bo na innych testach w tym samym czasie wyszlyby (jak u mnie) mocne krechy!

reklama
Do góry