reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

A sprawiedliwość na tym śiwecie faktycznie nie ma!!!

Dotknie na pewno!!! Nie wolno myśleć inaczej!!!
zgadzam sie sprawiedliwosci szkoda szukać na tym świecie bo jej nie ma już mi to ktoś tutaj na forum jasno i wyraźnie powiedział żebym nie miała złudzeń.

mam nadzieję ze twoje słowa będą prorocze i już niedługo będę zbierać gratulacje:tak:

reklama
wlasnie dzwonilam do taty i ..... :-(:-:)-:)-:)-(
guz na plucu,guz na nadnerczu, guz na watrobie, i gdzies tam jeszcze jeden jest ( niezrozumialam gdzie :zawstydzona/y: ) :-:)-:)-:)-:)-( Beda chcieli pobrac wycinki do badania :-(
Po glowie slychac ze tata zalamany :no:
Lilu - nie wiem co powiedzieć - przykro mi bardzo - ale tak jak pisały dziewczynki - węzły chłonne czyste, to trzeba dalej diagnozować - trzymam kciuki i życze zdrówka dla Taty:-(
witam sie w poludnie, tylko zeby nie bylo ze tak dlugo spie !! Wrocilam od ginka. Okropna jedza, wloska menda jedna. Idiotka ci mi w twarz smieje bo ku... nie zrozumialam 2 terminow medycznych w obcym k.. jezyku ktorego ucze sie mniej niz 3 lata. Sorry ze nie jesetem po studiach medycznych we wloszech i nie kumam. Idiotka
Makaronka - no to się wyżyłaś i dobrze - rzeczywiście potraktowała Cie ta gin jak natręta - ją samą niech tak kiedyś ktoś potraktuje to może się otrząśnie - ja niestety nie pomogę z tymi terminami, pęcherzykami itd. jeszcze za mało z tego kumam:sorry:
Witajcie dziewczynki. Ja właśnie wróciłam z zakupów. Tak mnie dzisiaj brzuch boli że szok:wściekła/y:Lilu19 tak mi przykro z powodu twojego taty. Miejmy nadzieje że wszystko będzie dobrze.
A ja sobie dzisiaj zamówiłam testy owulacyjne i zobaczymy co one mi wykażą.
Beatko - Ty ciągle jestes na zakupkach:-D:-D:-D testy rób - nie zaszkodzą, a pomóc mogą:tak:
no jestem już po wizycie
i prolaktynka 4.49 przy normie 1.3 do 25 tak że rewelacja ale sie cieszę:happy::happy::happy::happy::happy2::happy2::happy2:
teraz to mój M będzie miał przerąbane bo owulka sie zbliża chociaż testy nic nie wskazuja
Zaniepokojona - już pisałam wcześniej - super z tą prolaktyną - teraz do dzieła:tak:
Dziewczyny slyszalyscie o takich metodach rozrodu ?
Bo ja po raz pierwszy o czyms takim slysze :confused2:
Ja nie słyszałam - ciekawe jak z tą skutecznością;-)
Jutro będzie 13:-)
Pewnie warto spróbować;-) Mój M się śmiał, że wykorzystałam go do oporu;-);-)
Chyba bez oporu z jego strony:-D
MAM PYTANIE-czy mąż ktorejs z Was dostał wysypki po salfazinie??? ja kupilam w kraju mojemu te witaminy, łykał tydzien i pojawila mu sie wysypka-takie drobne krosteczki na karku...nic innego "nowego" nie adł i nie bral, tylko to...nie wiem czy to wiazac ze sobą???? w kazdym razie sie zbuntował wieczorem i juz wczoraj nie połknął...
Kropeczko - mój łyka jakiś tydzień dopiero i nic mu nie wyskoczyło:-)
Jutro zrobię zdjęcie to będzie cały 13tc. A na plusie mam około 2 kg.
Nie widziałaś mojego brzusia z 11 t ? teraz jest już trochę większy:zawstydzona/y:;-)
Jutro pokaże aktulany:tak:
śliczny brzusio:-)
OK -próbuje wg polecen Kinguś;
Moja nowa torba:zawstydzona/y:
Torba super - M ma gust:tak:
Dziewczyny mam takie pytanko w jakim dniu robi sie te wszystkie badania? Chce sie odpowiednio do tego przygotować.Wczoraj rozmawiałam z moim M i obiecał że przebada sie jako pierwszy choć nie ukrywa że sie boi wyniku. Ale trzeba byc dobrej myśli.
Już dziewczynki odpowiedziały ja dopowiem tylko, że oprócz hormonków to można jeszcze tarczycę (TSH) w dowolnym dniu i badania ogólne - też w dowolnym:tak:

lekarz powiedzial ze max piec dni po luteinie i bedzie @ a jak nie to jeszcze raz do niepo poleze.. nich bada

mysle ze najlepiej bedzie poczekac cierpliwie do tego 53dc bo wtedy powinien sie pojawic @ jak nie to dzien dobry panie doktorze
Nektarynko - życzę, byś nie dostała po 52 dc @ i żeby to trwało jeszcze 8 miesięcy:tak:
a swoją drogą to dobry plan, żeby czekac do 53 dc;-)

Lil

Zaniepokojona - już pisałam wcześniej - super z tą prolaktyną - teraz do dzieła:tak:

właśnie M sie poszedł kompać tak że jak wroci to zmykam z forum działać :tak::-Dzdążyłam go przygotować że od dziś mu przez 7 dni nie przepuszcze ani razu to stwierdził ochoczo że się zrobi i ze jak będe chciaę to nawet po dwa razy tak dla pewnosci:-D:laugh2::rofl2: taki to moj mężul dowciapny:rofl2::tak:

coś dzisiaj tu pusto z wiecorka
uciekam działać
miłej nocki wam wszystkim życze

Ostatnia edycja:
AndziaS dzisiaj kupowałam tylko jedzonko. A wczoraj kupiłam sobie buciki i spodnie.Poprawiło mi to nawet humor:-).
Dzięki dziewczyny za odpowiedz dotyczące tych badań.

Aha nie podala mi wielkosci pecherza ale powiedziala ze jestem w polowie cyklu i mamy zaczac przytulanki. Jaka polowa cyklu jak to 9 dzien??
może we Włoszech 28/2=9:-D
przeprowadzamy sie tu w uk,zmieniamy poprostu mieszkanko. maj odpadl niestety...juz sie z tym pogodzilam,lecimy dopiero w sierpniu na niecale 3 tyg.
Czyli trzymamy kciuki w sierpniu - ale już nie zmieniaj tylko przyjeżdżaj i działajcie;-)
My tez sie wyprowadzamy w maju....:baffled:
A Ty Kropeczko - gdzie się wyprowadzasz - do Polski czy nadal Wyspy?;-)
No kurde blaszka moje badania w takim razie są złe:szok:
4dc LH 3,44 FSH 7.45 czyli nie ma wyniku 1 i co ja mam o tym mysleć?
rzeczywiście niskie to LH - ale może potem rośnie:sorry:
cos mi ta paczka pachnie Zajączkiem:-);-)
Andziu-super, ze sie wyniki poprawily...a to oznacza tylko jedno - teraz jest juz czas najlepszy i fasolek napewno szybko sie zjawi!!!!!!!
A ja chyle nisko czola przed Twoim zapalem...tyle juz robilas i jeszcze w pracy bylas:szok:....ja sie nawet nie chwale co dzis zrobilam...zreszta jak przejszysz bb to zobaczysz co zrobilam...i poza tym wielkie NIC od rana:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ad 1. No to wszystko jasne - Zajączek ma nowy gorsecik:tak:
ad 2. Bo wcześniej nie miałam kiedy, a jeszcze wcześniej mi się nie chciało - ja tak na sam koniec wszystko;-) a poza tym wyposzczona jestem od BB przez cały poniedziałek - chyba się uzależniłam;-)
Widze, ze Kropeczka puszcza w swiat nasz sposob na fasolke, a mianowicie pomarancze i czerwona papryka ( papryke polecila Hanka- wczesniej o tym nie slyszalam )... no i do tego jeszcze byl andrvit ale tego maz zdazyl zjesc tylko kilkanascie tabletek zaledwie, wiec nie wiem czy zdazylo zadzialac :) Poza tym zmienil troche tryb zycia- wiecej ruchu, do pracy chodzil pieszo zamiast jezdzic samochodem, gral w tenisa, cwiczyl sobie w domu...wazne jest aby M. nie przegrzewal klejnotow tzn w pracy luzne gatki, sporo ruchu,zrzucic laptopa z kolanek, w domu chodzic i spac w luznych slipkach a najlepiej bez nich ;)
A jesli chodzi o mnie... to chyba pomoglo to, ze zajelam mysli czyms innym, postaralam sie o to zeby byc zajeta ... i bylo duuzo przytulanek w tym cyklu... niekoniecznie w najpewniejszych dniach plodnych, ale wtedy kiedy mielismy na nie po prostu ochote. Pozdrawiam Was serdecznie!!
PS. Jesli chodzi o pomarancze to chodzi tu glownie o witamine C. Moga wiec byc inne owoce i soki z duza jej zawartoscia.
Kulaszusza - kochana jak Ty się czujesz?:-)
Kurcze a moja prolaktyna jest 23, 1 -niby norma ale w sumie to juz gorna granica, robilam ja w 3 dc w trakcie @...moze to dlatego....i jak pytalam ginki to lekarka mowila ze jest ok ale wyczytalam ze to oznacza agodna prolaktynemie:-( mam sie martwic czy dac na luz.....?????
Kropeczko - powtórz prolaktynę jak przyjedziesz do Polski:sorry:
LH - 3,33 mIU/ml
FSH - 5,96 mIU/ml
badanie robilam w 5 dc
poza tym progesteron 1.13 ng/ml tu podaja norme 0.1-0.54 w fazie folik.
no i androgeny na gornej granicy norm (testosteron 0.67ng) a delta4androstenedion??-3.36 ng (norma podana 0.3-3.3)
co to jest ten delta4androstendion?????????:sorry:
T
Ok uciekam!!!!!!!!!:-)
No to iwdzę, że się oderwałaś nie możesz od BB;-):-D;-)
hej laski;-)
naskrobałyście dzisiaj tyle ze jakaś masakra pleciuchy wstrętne:wściekła/y:
kropeczko nie pojechalam do szczecina hehehe, ale małpa i tak nie zadzwoniła..... nie buja wrotki pfff:angry:
dobrze powiedziane - niech buja wrotki:-D:-D:-D
Mocno gratuluję!! Ja w tej sesji nie mam na szczęście egzaminów, tylko jedno koło i przydałoby sie je napisać na 5, ale to dopiero w czerwcu

Wróciłam już do domku, zjadłam obiadek i zagrałam z mężusiem partyjkę w worms'y:rofl2:. Byłam dzisiaj u mojego promotora i pochwalę się wam, że był zachwycony moim rozdziałem:-D
Byłam potem również na badmintonie i powiem wam, że do końca semestru to ja normalnie mistrzem będę...dobra, ale dosyć tego chwalenia się...
Chwal się - zdolna bestia widzę z Ciebie - ja w czerwcu też mam egzamin na podyplomówce:tak:
Czesc Babeczki,
Z gory przepraszam ale jestem taka wkur....ona, ze nie moge sie uspokoic :wściekła/y: W zyciu jest taka niesprawiedliwosc, a moze ja jestem naiwna , glupia i nie umiem walczyc o swoje. W pracy leca sobie w kulki i do tego stopnia ze niewytrzymalam i az wykrzyczalam moje bole. W wielkim sktocie, pracuje ze mna chlopaczek ktory tak wszystko zlewa, spoznia sie do pracy, jest bardzo opryskliwy ale jakims sposobem udaje mu sie wyciagnas od szefostwa to na czym mu zalezy :no: Spoznia sie ale potrafi wyjsc z pracy wczesniej bo nie mial przerwy. A ja kurde pracuje w moje przerwy by nie bylo zaleglosci i by wyjsc wczesniej to musze prawie blagac. Qurwa jego mac, w dupe jeza.
PRZEPRASZM ZA SLOWNICTWO.
Za co Ty nas przepraszasz - powyzywaj sobie, wyrzuć to z siebie i lepiej się poczujesz:baffled:
właśnie M sie poszedł kompać tak że jak wroci to zmykam z forum działać :tak::-Dzdążyłam go przygotować że od dziś mu przez 7 dni nie przepuszcze ani razu to stwierdził ochoczo że się zrobi i ze jak będe chciaę to nawet po dwa razy tak dla pewnosci:-D:laugh2::rofl2: taki to moj mężul dowciapny:rofl2::tak:
to w sumie 14 razy=14 szans na fasolkę;-):-D;-)

Nadrobiłam wszystko - długo mi to zajęło - jutro jestem do 18 w pracy - proszę nie piszcie dużo:sorry:

Dobrej nocy

andziu ty chyba calydzien siedisz i czytasz te posty hehehh!! prawdziwy skarb z ciebie:-D

kropeczko zapomnialam napisac ze sliczną masz torebeczke:-D kochnaego masz mężucia:tak:

a moj przemus wyjeżdża dziś w nocy i wraca w sobote dopiero..:zawstydzona/y::-( sama jak palec będę....:zawstydzona/y:

reklama
Witam Was dziewczyny z rana na chwilke przed praca. Nie wchodzilam na BB przez dwa dni i znow nie macie litosci - tyle stron do czytania :szok::szok::szok: U mnie plodne dni nadchodza wiec bedzie sie dzialo - wlasnie zaczynam czuc jajniczki:-):-)
Pozdrawiam Was wszystkie i zycze milego dnia... Wpadne popoludniu lub pod wieczor bo dopiero wtedy mama wyjezdza...Juz sie doczepila, ze mam za duzo brudnych rzeczy do prania zebrane...aghhh:crazy::crazy::crazy::crazy:

Do góry