reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie,staraczki od 2009 roku

Witam dziewczyny,

Ja znow przespalam popoludnie i teraz nadrabiam zaleglosci przed kolacyjka:) Jesli chodzi o mnie to musze znow ponarzekac na mdlosci. Powiem wam, ze czasem byloby latwiej chyba zwrocic niz sie tak meczyc, ale slyszalam ze i to nic nie daje. Mdli mnie od 16 kazdego dnia. otem chwila spokoju bo ok. 18 robie sobie drzemke. No i znow mnie dopada wieczorem, jakby caly czas cos na zoladku siedzialo. Chce aby szybciej minal ten pierwszy trymestr, te wszystkie zagrozenia i zle samopoczucie. Poza tym zauwazylam, ze zrobilam sie strasznie drazliwa, ludzie w autobusie, w sklepie, na ulicy mnie denerwuja... najchetniej to bym sie zamknela w domu i lezala w lozku.
Narzekaj, narzekaj - wiem że to dziwnie zabrzmi ale doskonale wiem co czujesz. Ja na tle nerwowym miałam przez jakieś 2 lata straszne problemy z żołądkiem. Dzień w dzień mdłości, nie mogłam zwymiotować. I z jedzeniem był problem bo cały czas niedobrze mi było - przez niejedzenie byłam strasznie osłabiona i tak na okrągło. A i tylko bym spała bo wtedy brzuch nie bolał i raczej sie wymiotować nie chciało.

No i zaloba w domu nastala. Poczulam klucie w brzuchu, poszlam do WC i papier rózowy na calego, wiec jednak testy nie klamia. Mam juz dosc na dzisiaj. Pozdrawiam
Kur.. mać no - Ola strasznie mi przykro - kurde no - życie jest niesprawiedliwe - no wku.... mnie ta Twoja @ - Kobiety to mają przesrane i tyle. Wrrrrrrrr......

reklama

Narzekaj, narzekaj - wiem że to dziwnie zabrzmi ale doskonale wiem co czujesz. Ja na tle nerwowym miałam przez jakieś 2 lata straszne problemy z żołądkiem. Dzień w dzień mdłości, nie mogłam zwymiotować. I z jedzeniem był problem bo cały czas niedobrze mi było - przez niejedzenie byłam strasznie osłabiona i tak na okrągło. A i tylko bym spała bo wtedy brzuch nie bolał i raczej sie wymiotować nie chciało.

Kur.. mać no - Ola strasznie mi przykro - kurde no - życie jest niesprawiedliwe - no wku.... mnie ta Twoja @ - Kobiety to mają przesrane i tyle. Wrrrrrrrr......

Dzieki Kochane, siedze sama w domu, bo M na nocce ale zadzwonil mnie pocieszyc, bo mu smsa napisalam. Jeju jak mi psykro, no ale coz nie jest mi dane jeszcze byc mama :-(

Dzieki Kochane, siedze sama w domu, bo M na nocce ale zadzwonil mnie pocieszyc, bo mu smsa napisalam. Jeju jak mi psykro, no ale coz nie jest mi dane jeszcze byc mama :-(
Los niestety lubi nam płatać figle. Szkoda że czasami nie można podejrzeć co nam szykuje.
Ale już niedługo będziemy ciężarówkami i będziemy sie śmiać z tych wrednych małpiszonów :tak:

Los niestety lubi nam płatać figle. Szkoda że czasami nie można podejrzeć co nam szykuje.
Ale już niedługo będziemy ciężarówkami i będziemy sie śmiać z tych wrednych małpiszonów :tak:

Wkur..lam sie normalnie, nie dosc ze @ przyszla, to jeszcze tak pozno, wiec nie wiem kiedy sie spodziewac nastepnej a o owulce to nawet nie mysle, mam ja w d..pie poprostu juz, jeszcze chyba nie dotarlo do mnie ze znowu zaczynamy od zera.

Powiem Wam tak, pracuje w osrodku opiekunczym dla mlodziezy, przedzial wiekowy 16-20 pare lat, i co miesiac jak przyprowadza sie nowa dziewczyna to za pare miesiecy jest w ciazy. Jak na to patrze to mnie szlag trafia, bo ja pracujac place podatki zeby ona mogla dostac zasilek, bo sie puscila. Potem wielkie dochodzenie, bo nie wiadomo kto jest ojcem. A mnie lekarka powie ze trzeba czekac i sie smieje mi w twarz ze za rok mam przyjsc. K.....wa

Powiem Wam tak, pracuje w osrodku opiekunczym dla mlodziezy, przedzial wiekowy 16-20 pare lat, i co miesiac jak przyprowadza sie nowa dziewczyna to za pare miesiecy jest w ciazy. Jak na to patrze to mnie szlag trafia, bo ja pracujac place podatki zeby ona mogla dostac zasilek, bo sie puscila. Potem wielkie dochodzenie, bo nie wiadomo kto jest ojcem. A mnie lekarka powie ze trzeba czekac i sie smieje mi w twarz ze za rok mam przyjsc. K.....wa

Ola - Kochanie, smutne ale prawdziwe niestety. :-( Życie jest niesprawiedliwe czasami i pisze różne scenariusze. Ale ja głęboko wierze że kiedyś będziemy nosić z dumą nasze maleństwa pod serduszkiem a radość będzie tym większa że te maleństwa będą chciane, oczekiwane i Kochane... :tak:

Witam dziewczyny,

Ja znow przespalam popoludnie i teraz nadrabiam zaleglosci przed kolacyjka:) Jesli chodzi o mnie to musze znow ponarzekac na mdlosci. Powiem wam, ze czasem byloby latwiej chyba zwrocic niz sie tak meczyc, ale slyszalam ze i to nic nie daje. Mdli mnie od 16 kazdego dnia. otem chwila spokoju bo ok. 18 robie sobie drzemke. No i znow mnie dopada wieczorem, jakby caly czas cos na zoladku siedzialo. Chce aby szybciej minal ten pierwszy trymestr, te wszystkie zagrozenia i zle samopoczucie. Poza tym zauwazylam, ze zrobilam sie strasznie drazliwa, ludzie w autobusie, w sklepie, na ulicy mnie denerwuja... najchetniej to bym sie zamknela w domu i lezala w lozku.

Kochana tez Ci tego zycze ale nie chce Cie martwic I trymestr to nie koniec problemow :tak: czasami poczatek, u mnie zaczely sie jazdy dopiero na calego wiec...cala ciaza to chuchanie i dmuchanie czasem...Co do mdlosci z corka mialam do 9mc i nie zwracalam a teraz w sumie wcale, pojawilo sie pare wlasnie w II trymestrze...Buziaki i nie martw sie minie..oby tylko takie dolegliwosci byly to bedziesz szczesliwa :-) Co do zamkniecia w domu i lezenia w lozku nie polecam bo leze od paru tygodni z przerwami a u nas wrzesnioweczka juz 3.5 mc plackiem wiec ciesz sie jak mozesz pracowac, biegac, korzystac z wiosny bo w 4 scianach z czasem idzie dostac pierdolca za przeproszeniem

ps. Witam wiosennie wszystkie staraczki :-)

Ola - nie martw sie wiem jak @ boli ale w koncu musi sie udac...ja wylam do ksiezyca ze jestem bezplodna niewierzylam ze moge zobaczyc II kreski swirowalam juz i mialam zwidy kiedys tyle ze te zwidy okazay sie moim groszkiem...doczekasz sie, ja b. dlugo czekalam, 4 lata :-) i doczekalam sie w najmniej spodziewanym momencie dlatego zrobilam test az 6 dni przed @ bo sie nie spodziewalam i to byl test z nudow i dla jaj do tego owu hihihi i wyszedl :-)

Maggie - kochana Ty mnie zawsze napawasz dobrym humorem ;-)trzymam kciuki bo widze ze za pare dni testujesz...hmm moze bedzie prezent na swieta jak ja dostalam :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No i zaloba w domu nastala. Poczulam klucie w brzuchu, poszlam do WC i papier rózowy na calego, wiec jednak testy nie klamia. Mam juz dosc na dzisiaj. Pozdrawiam

No kur..... mać! Chyba tylko tyle powiem! :wściekła/y: Oluś ale będzie dobrze. Jak to Dziewczyny piszą: nowy cykl, nowa nadzieja. Buziaki gorący dla Ciebie!

Do góry