reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Mam parę pytań.

-Jaki rozmiar biustonoszy do karmienia kupujecie. Taki jak nosicie teraz, czy większą miseczkę?
- Ile planujecie kupić majtek jednorazowych-tych z siateczki, oraz ile tych paczek podkładów poporodowych.

Może, któraś ma juz jakieś doświadczenie w tej kwestii i coś doradzi. Nie chce aby czegos mi zabrakło. Bo głupio potem wysyłac mojego S na takie zakupy.
Ja kupiłam taki rozmiar jaki teraz noszę, ten do karmienia jest rozciągliwy, więc nie bedzie problemu (mam mega biust 80D:szok::baffled: a miałam 75C),a co do gatek to mam 5 par takich z fizeliny z canpola,myslę że do szpitala starczy u nas trzymają 2 doby, a jak nie to maż w aptece mi dokupi, podkłady mam takie z seni, takie doradziła mi babka w aptece, mam 1 paczke mega duzych i 2 paczki mniejszych z teny

reklama
Strasznie mi się podoba ten tygrysek. Mam jakiegoś konkretnego fioła na punkcie tyrgyska- dlatego kupię ogromną naklejkę naścienną z nim i może Kubusia też będzie ślicznie nad łożeczkiem wyglądać:) Aż się rozmarzyłam.

Ja planowałam kupić:3 paczki podkładów z belli(a chyba kupię jednak 2), mam parę sztuk teny(próbki).
majtki jednorazowe kupię chyba też jedno opakowanie 5 sztuk. Widziałam takie wielorazowe pakowane po 2 sztuki-kupie na próbe. Moze wystarczy tego wszystkiego. A jak cos szpital mam niedaleko mój S będzie najwyżej biegać i donosić różne rzeczy,

Ja kupiłam 2 opakowania majtek wielorazowych (w sumie 4 sztuki) a podkładów kupiłam 3 paczki takich ogromniastych a potem w razie czego to już pewnie zwykłe duże podpaski będę używała.

mocherowe to może nie bo by nas przerazliwie gryzły:-):-):-):-)

A ja byłam dziś na zakupkach , pościel do łóżeczka kupiłam z feretti , podobno dobra ale niemam doświadczenia więc sie okarze;-) , kołderke , ochraniacze , prześcieradełko , baldachimek i rożek , wszystko pod komplet ale płacić trzeba osobno a nawet wkład usztywniający do rożka osobno kosztuje :baffled: :baffled::baffled::baffled: niemówiąc o stelarzu do baldachimka. jednym słowem pociągło mnie dziś troche po kieszeni:-:)-:)-:)-( niemyślałam że to wszystko tyle kosztuje. Zrobie fotke jak kupie łóżeczko i założe , bo narazie to niezawiele widać.
Kupiliśmy też spodenki sztruksowe w 5.10.15 na wyprzedaży - śliczniutkie:tak:

mocherowe to może nie bo by nas przerazliwie gryzły:-):-):-):-)

A ja byłam dziś na zakupkach , pościel do łóżeczka kupiłam z feretti , podobno dobra ale niemam doświadczenia więc sie okarze;-) , kołderke , ochraniacze , prześcieradełko , baldachimek i rożek , wszystko pod komplet ale płacić trzeba osobno a nawet wkład usztywniający do rożka osobno kosztuje :baffled: :baffled::baffled::baffled: niemówiąc o stelarzu do baldachimka. jednym słowem pociągło mnie dziś troche po kieszeni:-:)-:)-:)-( niemyślałam że to wszystko tyle kosztuje. Zrobie fotke jak kupie łóżeczko i założe , bo narazie to niezawiele widać.
Kupiliśmy też spodenki sztruksowe w 5.10.15 na wyprzedaży - śliczniutkie:tak:
No Andzia Feretti- tośliczna pościel ale strasznie droga, też miałam na nią chrapkę ale właśnie cena mnie odstraszyła :baffled:

Hej,
no właśnie dobrze że zaczęłyście temat kocyków - od dłuższego czasu poszukuje takiego ażurowego, ale nigdzie nie widziałam takich - fakt, że przeglądam głównie internet, bo lekarz kazał leżeć a mężulo się stresuje i rzadko pozwala wyskoczyć na zakupy :(
Ale wszystkie kocyki są "grube i ciepłe" a dla Malutkiej na lato przydałby się taki cieniutki... Poradźcie gdzie można coś takiego dostać - albo w necie albo w jakimś sklepie w W-wie lub okolicy?
Neessy - ponoć w Warszawie jest Mothercare, w Irlandii tam są takie ażurowe kocyki.

A co dajecie na wyściółkę do wózka? Rożek? Kocyk?Bo chyba ten materacyk, który jest na wyposażeniu , to trochę za mało, i trzeba go chyba jakoś zabezpieczyć.

reklama
Wkrótce w rodzinie mam komunie. A nie chce wydawać majątku na kreacje-której więcej nie założe. Czeka nas jeszcze tyle wydatków.Chce coś prostego i taniego. Nie wiem tylko czy to sie nadaje. Wyglada ładnie. Zamowie najlepiej teraz i jakby cos bylo nie tak to bede miala czas aby znalezc co innego

Do góry