Witam cieplutko zresztą tak jak u nas za oknem

Ja niestety nie mogę wyjść na dwór, bo córcia jeszcze trochę chora i muszę jej towarzyszyć, ale mam nadzieję, żę jutro już trochę zaczerpniemy powietrza!!
Naftanalek niestety musisz się uzbroić w cierpliwość i spokojnie polegiwać, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej!!Na studiach miałam koleżankę, która leżała całe 7,5 miesiąca, ale wszystko zakończyło się szczęśliwie

A na zabicie czasu to proponuję jakąś ciekawą lekturkę i odpoczywaj, bo za parę miesięcy będziesz marzyć o chwili spokoju

Moltizerka ja tego określenia też nie bardzo lubię, ale sam fakt pojawienia się tej niewdzięcznie brzmiącej siary jest bardzo pozytywne!!To Twoja druga ciąża , tak jak u mnie, ale w moim przypadku wszystko dosłownie wszystko jest inaczej a jak to jest i było na początku u Ciebie??Powiem szczerze, że ta ciąża jest jakaś trochę trudniejsza!!
Henrietta nie ma co się zamartwiać tym ,że ginekolog tak dopytywał, na pewno nie ma tak dobrego sprzętu, żeby zrobić dokładne badania prenatalne i 3 lub 4D, a swoją drogą trochę dziwni ci lekarze, przecież im powinno zależeć, żeby pacjentka miała bardzo dokładne badania i to oni nawet powinni polecać innych specjalistów w danej dziedzinie!!Wiecie jak byłam na tych badaniach prenatalnych to pani doktor mówiła mi, że dużo pacjentek do niej trafia jak już jest za późno, ona jest super specjalistką w chorobach genetycznych, zresztą na internecie sporo można o niej poczytać i sama powiedziała, że niektórzy ginekolodzy mają za stary sprzęt, niektórzy na wyczucie robią badania a medycyna nadal idzie naprzód tak więc jak tylko macie możliwość zrobienia sobie badania prenatalnego 3, 4D u jakiegoś specjalisty to nie zastanawiajcie się ani chwili!!Nie wiem henrietta jaką masz pracę, ale jeśli jesteś już zmęczona to może warto pomyśleć o dłuższym L4!!Ja jestem na L4 ze względu na alergie, którą mam!!
Sarenka porządne wyspanie się w naszym stanie to pół sukcesu, skoro Ty nie będziesz wypoczęta to i maleństwo będzie czuło ten dyskomfort tak więc szybko trzeba załatwić wygodne łóżeczko

A ja wieczorem nie mogę zasnąć normalnie do 1 w nocy majgam się z boku na bok, jakaś bezsenność mnie ogarnia

Kroptusia gratuluję synusia, już sobie wyobrażam jaki tatuś dumny hihii!!U nas następna kobietka hiiihi , no cóż założymy babiniec, ale najważniejsze to żeby była zdrowa i cała

Kasiunia pracujesz na noc?? To jest zabronione kobietom w ciąży i to nawet jeśli sama dobrowolnie wyraziłaś zgodę na taką pracę a byłaby kontrola w zakładzie pracy to pracodawca dostanie karę
!!Postptaszyna ja też walczę z przeziębieniem, właściwie już mi przechodzi, ale za to powolutku tracę głos, jak byłam ostatnio w przychodni z córcią to lekarka mówiła, że teraz taki wirus panuje atakuje gardło krtań i tchawicę!!Mnie lekarka poleciła tabletki homeopatyczne i syropek stodal i len do picia, ale na ból gardła świetnie pomaga płukanka wody utlenionej z wodą, wprawdzie smak nie bardzo, ale przynosi ulgę i jest w miarę skuteczna. Mam dziewczyny do Was pytanie czy któraś robiła badania na toksoplazmozę, to z krwi badanie, pytam bo kuzynki koleżanka urodziła właśnie dziecko z toksoplazmozą i od razu zapaliła mi się lampka ostrzegawcza, pytałam już swojej ginekolog i powiedziała, że na tych dokładnych badaniach 4d można wykryć pewne wady które mogą sugerować np toksoplazmozę np wodogłowie a u mnie wszystko jest ok, ale jeśli chcę to mogę zrobić sobie badanie żeby się uspokoić, tym bardziej że moja ginekolog prowadziła pacjentkę z toksoplazmozą i antybiotykiem w trakcie ciąży wyleczyła ją!!Pozdrawiam i idę trochę ogarnąć domek, potem obiadek!!Ale się cieszę, że znalazłam to forum, przynajmiej mam się do kogo wygadać, a gaduła ze mnie jest