reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2009

Witam Dziewczyny! Dzisiaj mam wizytę wieczorkiem u gin jestem tak zdenerwowana że nie mogłam spać, a to wszystko dlatego że nastawiłam się na dziewczynkę (mam już chłopca) i boję się że będzie inaczej :-(, a dzisiaj już pewnie się dowiem.

reklama
:-)Oli mnie też czeka wesele na początku czerwca i już teraz mam dylemat w co się ubiorę!!Na razie idziemy w najbliższą niedzielę na komunię i na razie worek nie potrzebny ale za miesiąc kto wie!!

He he wesele weselem ale ja rowniez za tydzien mam komunie:laugh2::laugh2::tak:;-)

Kroptusia ale fajnie sie czytalo jak Twoj M cieszy sie z synka:tak:W koncu nie bedzie sam facet:laugh2:

Inka gratuluje zakupow, pewnie od razu inny humorek:tak:M tez sie nie moze doczekac dzieciatka, slodkie co??? Zycze Ci kochana zeby podbrzusze przestalo bolec;-)Ja mialam bole na poczatku ciazy teraz twu twu narazie cisza:tak:Dziekuje za pocieszenie, jestem spokojniejsza co do stroju na weselicho:rofl2:

U nas leje i leje, a brzusio rosnie i rosnie, dzis M umawia mnie na wizyte jutro do lekarza, ale bez usg-to dopiero 5 maja:tak:

Ja również witam poniedziałkowo, ale dla mnie jeszcze weekend się nie skończył, ja zaczynam w środę nockę i kończę w niedziele rano. A od poniedziałku planuje iść na L4 chcę sobie troszkę poleniuchować, tym bardziej, że w przyszłą środę przylatuje do mnie rodzinka na tydzień:-)
Ja jutro do położnej, a czwartek o 12 USG już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo:tak: może nawet dowiem się płci dziecka;-)
Okaże się w czwartek...

Chciałam również powitać nowe mamusie i pogratulować dziewczynom, które znają już płeć. Teraz będzie nas już coraz więcej:tak:
Pozdrawiam i życzę miłego tygodnia

i ja witam się po weekendzie
i na szybciutko
W gardziołku drapie i najchętniej spać bym poszła:-)...no ale jak?
Ide do gina dzisiaj po l 4 i wyniki badań
a jutro zamierzam leżeć do góry brzuchem....dosłownie:tak::tak::tak:

Hejka :-)
Ja również po-weekendowo. Byliśmy wczoraj z m i ze znajomymi na ognisku nad Rabą, było CUDOWNIE. Brakowało mi tego. Niestety ognisko nie podzielało naszego entuzjazmu i cały czas gasło,ale jakimś cudem udało nam się upiec kiełbaski. :-D
Moje samopoczucie w związku z tym jest znacznie lepsze, mimo że niebo dzisiaj już nie jest takie bezchmurne jak wczoraj. :sorry:
inka fajnie,że pytasz, bo ja właśnie też czasami odczuwam takie lekkie bóle..Nie tak często jak wcześniej,ale zdarzają się. Myślę,że to raczej niegroźne.
cayoo ja mam ten sam problem, tzn. mdlenie w tramwajach i autobusach, i w ogóle jak jest duszno i gorąco. Ostatnio zasłabłam w tramwaju,dobrze,że m był ze mną. :sorry:
Poza tym,to dalej niespecjalnie chce mi się COKOLWIEK robić,więc leżę i się nudzę,a najgorsze jest to,że to nudzenie się zaczyna mnie denerwować. Na spacerkach też dość szybko się męczę,chociaż brzuszek malutki i jak ubiorę spodnie,to praktycznie nie widać.:sorry: Ale uparłam się,że choćby nie wiem co,to zacznę się "wietrzyć",bo przecież mnie w domu krew zaleje... A tak przy okazji pytałam gina ostatnio o alkohol...Tzn. czy raz na jakiś czas mogę się napić małego piwka z soczkiem albo Redd'sa jakiegoś; powiedział,że właściwie tak,tylko żebym nie przesadzała, bo on sam wie jakie to uczucie w lecie kiedy ludzie siedzą na ogrodkach w knajpach i popijają piwko,a ty nie możesz. :-D Wiem,że to niewskazane (tylko mnie tu nie linczujcie :-p),ale takie maluutkie z soczkiem, raz na jakiś czas... :-D

Hejka :-)
Ja również po-weekendowo. Byliśmy wczoraj z m i ze znajomymi na ognisku nad Rabą, było CUDOWNIE. Brakowało mi tego. Niestety ognisko nie podzielało naszego entuzjazmu i cały czas gasło,ale jakimś cudem udało nam się upiec kiełbaski. :-D
Moje samopoczucie w związku z tym jest znacznie lepsze, mimo że niebo dzisiaj już nie jest takie bezchmurne jak wczoraj. :sorry:
inka fajnie,że pytasz, bo ja właśnie też czasami odczuwam takie lekkie bóle..Nie tak często jak wcześniej,ale zdarzają się. Myślę,że to raczej niegroźne.
cayoo ja mam ten sam problem, tzn. mdlenie w tramwajach i autobusach, i w ogóle jak jest duszno i gorąco. Ostatnio zasłabłam w tramwaju,dobrze,że m był ze mną. :sorry:
Poza tym,to dalej niespecjalnie chce mi się COKOLWIEK robić,więc leżę i się nudzę,a najgorsze jest to,że to nudzenie się zaczyna mnie denerwować. Na spacerkach też dość szybko się męczę,chociaż brzuszek malutki i jak ubiorę spodnie,to praktycznie nie widać.:sorry: Ale uparłam się,że choćby nie wiem co,to zacznę się "wietrzyć",bo przecież mnie w domu krew zaleje... A tak przy okazji pytałam gina ostatnio o alkohol...Tzn. czy raz na jakiś czas mogę się napić małego piwka z soczkiem albo Redd'sa jakiegoś; powiedział,że właściwie tak,tylko żebym nie przesadzała, bo on sam wie jakie to uczucie w lecie kiedy ludzie siedzą na ogrodkach w knajpach i popijają piwko,a ty nie możesz. :-D Wiem,że to niewskazane (tylko mnie tu nie linczujcie :-p),ale takie maluutkie z soczkiem, raz na jakiś czas... :-D

ja w 1 ciazy pilam karmi i to w lecie juz czesto gesto bo gasilo pragnienie bo bezalkoholowe i lekarz sie smial jak zapytalam czy moge, teraz czytam ze na karmii tym co niby pilam pisze alkohol do 0,5% i zapytalam sie lekarza czy mozna od czasu do czasu to pozwolil i by nei przesadzac w ciazy z niczym w zadna strone tak samo jak lech bo tylko lecha znalazlam bezalkoholowego z sokiem....zdania podzielone ja uwazam ze z niczym nie powinno sie przesadzac sa kobiety niepijace wogole nie palace i sa problemy a pijaczki narkomanki czy kolezanka cala ciaze kopcily i NIC

a my wczoraj na obiadku w restauracji zamówilismy sobie piwko bezalkoholowe,męzus dlatego ze prowdzail auto a ja mialam ochote:-) Lech ma do 0,5 % a Żywiec prawie 1,5 % więc wziełam Lecha, ludzie sie patrzyli jak na wariatke bo ciąza widoczna a ja z piwem hihih, więc wziełąm tą butelke i odwróciłam w strone "widzów" haha

a poza tym jest moczopędne a ja chce miec zdrowy mocz więc pije wode i wszytko ile wlezie;-) dzis odstawiam furagin i jutro ide zrobic badanie moczu i mam nadzije ze bedzie oki!

Witam cieplutko zresztą tak jak u nas za oknem:):)Ja niestety nie mogę wyjść na dwór, bo córcia jeszcze trochę chora i muszę jej towarzyszyć, ale mam nadzieję, żę jutro już trochę zaczerpniemy powietrza!!Naftanalek niestety musisz się uzbroić w cierpliwość i spokojnie polegiwać, mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej!!Na studiach miałam koleżankę, która leżała całe 7,5 miesiąca, ale wszystko zakończyło się szczęśliwie:):) A na zabicie czasu to proponuję jakąś ciekawą lekturkę i odpoczywaj, bo za parę miesięcy będziesz marzyć o chwili spokoju:):)Moltizerka ja tego określenia też nie bardzo lubię, ale sam fakt pojawienia się tej niewdzięcznie brzmiącej siary jest bardzo pozytywne!!To Twoja druga ciąża , tak jak u mnie, ale w moim przypadku wszystko dosłownie wszystko jest inaczej a jak to jest i było na początku u Ciebie??Powiem szczerze, że ta ciąża jest jakaś trochę trudniejsza!!Henrietta nie ma co się zamartwiać tym ,że ginekolog tak dopytywał, na pewno nie ma tak dobrego sprzętu, żeby zrobić dokładne badania prenatalne i 3 lub 4D, a swoją drogą trochę dziwni ci lekarze, przecież im powinno zależeć, żeby pacjentka miała bardzo dokładne badania i to oni nawet powinni polecać innych specjalistów w danej dziedzinie!!Wiecie jak byłam na tych badaniach prenatalnych to pani doktor mówiła mi, że dużo pacjentek do niej trafia jak już jest za późno, ona jest super specjalistką w chorobach genetycznych, zresztą na internecie sporo można o niej poczytać i sama powiedziała, że niektórzy ginekolodzy mają za stary sprzęt, niektórzy na wyczucie robią badania a medycyna nadal idzie naprzód tak więc jak tylko macie możliwość zrobienia sobie badania prenatalnego 3, 4D u jakiegoś specjalisty to nie zastanawiajcie się ani chwili!!Nie wiem henrietta jaką masz pracę, ale jeśli jesteś już zmęczona to może warto pomyśleć o dłuższym L4!!Ja jestem na L4 ze względu na alergie, którą mam!!Sarenka porządne wyspanie się w naszym stanie to pół sukcesu, skoro Ty nie będziesz wypoczęta to i maleństwo będzie czuło ten dyskomfort tak więc szybko trzeba załatwić wygodne łóżeczko:):)A ja wieczorem nie mogę zasnąć normalnie do 1 w nocy majgam się z boku na bok, jakaś bezsenność mnie ogarnia:(:(Kroptusia gratuluję synusia, już sobie wyobrażam jaki tatuś dumny hihii!!U nas następna kobietka hiiihi , no cóż założymy babiniec, ale najważniejsze to żeby była zdrowa i cała:):) Kasiunia pracujesz na noc?? To jest zabronione kobietom w ciąży i to nawet jeśli sama dobrowolnie wyraziłaś zgodę na taką pracę a byłaby kontrola w zakładzie pracy to pracodawca dostanie karę!!Postptaszyna ja też walczę z przeziębieniem, właściwie już mi przechodzi, ale za to powolutku tracę głos, jak byłam ostatnio w przychodni z córcią to lekarka mówiła, że teraz taki wirus panuje atakuje gardło krtań i tchawicę!!Mnie lekarka poleciła tabletki homeopatyczne i syropek stodal i len do picia, ale na ból gardła świetnie pomaga płukanka wody utlenionej z wodą, wprawdzie smak nie bardzo, ale przynosi ulgę i jest w miarę skuteczna. Mam dziewczyny do Was pytanie czy któraś robiła badania na toksoplazmozę, to z krwi badanie, pytam bo kuzynki koleżanka urodziła właśnie dziecko z toksoplazmozą i od razu zapaliła mi się lampka ostrzegawcza, pytałam już swojej ginekolog i powiedziała, że na tych dokładnych badaniach 4d można wykryć pewne wady które mogą sugerować np toksoplazmozę np wodogłowie a u mnie wszystko jest ok, ale jeśli chcę to mogę zrobić sobie badanie żeby się uspokoić, tym bardziej że moja ginekolog prowadziła pacjentkę z toksoplazmozą i antybiotykiem w trakcie ciąży wyleczyła ją!!Pozdrawiam i idę trochę ogarnąć domek, potem obiadek!!Ale się cieszę, że znalazłam to forum, przynajmiej mam się do kogo wygadać, a gaduła ze mnie jest :angry::-D

Dziewczyny spokojnie, ogólnie jest przyjęte, że alkoholu nie wolno pić w ciąży, ale mnie lekarka powiedziała przy pierwszej ciąży, że jeśli od czasu do czasu mam ochotę na parę łyków piwa to na pewno nic się nie stanie a do dzidziusia pewnie nie trafi nic po tym jak okrąży cały organizm!!Tak więc na żeden lincz nie czekajcie, ja np ostatnio wypiłam tak 1/3 piwka z soczkiem mężowi i nie widzę w tym nic złego!!Pewnie, że nie możemy sobie pozwalać na codzienne sączenie procentów, ale od czasu do czasu i w małych ilościach spokojnie jestem pewna że nie zaszkodzi!!Kroptusia dotleniaj się, spacerek powolny i niezbyt długi na pewno nie zaszkodzi, byle tylko nie przeginać jak i w każdym temacie hihi!!

reklama
ja ostatnio musze sobie wypic co jakis czas kawke bo mi pomaga na bóle głowy a mam potworne!! juz nie wiem co z tym robic ostatnio az wzięłam paracetamol bo myślałam ze zwariuje...
generalnie staram sie nie pic kawy bo źle wpływa na nerki i wypłukuje magnez z organizmu a ja biore 3 razy dziennie magnez przeciw skórczowo, więc z kawą uwazam.

jeny jak ja bym sobie wstała z wyra i posprzątała mieszkanie, porobila porządki w szafach, popucowala podłogi... hihih brakuje mi takich prostych zwykłych rzeczy, za to męzulek ma juz dosyc czasami hihh wszystko na jego głowie ale nie jęczy tylko robi wsyztsko...

Do góry