reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
No to jestem i ja:tak:
Siora z mezem i z mlodym juz pojechala:tak:No ale zdazylysmy wypic kawke i umowic sie na jutro i na piatek;-)
Zaraz bedzie Ostry Dyzur na Polsacie
Dzieciaki poki co jakos sie bawia:tak::tak::tak:

dziewczyny macie pozdrowienia od Aleksi.Mówi że bardzo tęskni za Wami :-):-):-):-):-) na razie nie ma dostępu do bb bo mieszka z synkiem u swojej mamy a tam nie ma internetu.
Mały już wyszedł ze szpitala i czuje sie dobrze.
Aleksia w piątek ma operację na to biodro,bardzo sie boi więc trzymajmy wszystkie za nia kciuki :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Operacja ma byc o 11.30 w piatek a jutro jedzie już do Konstancina.
dziekuje bardzobede trzymac kciuki napewno:tak::tak::tak:
dziewczyny schudłam 1kg :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-) ale sie ciesze.
zaczęłąm słuchać rad As!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak:dzięki kobitko

na poczatek zrezygnowałam całkowicie z ziemniaków na obiad,i staram sie unikać białego pieczywa.jem najczęściej chlebki ryżowe Wasa lub chleb ciemny ale w małych ilościach.staram sie ograniczac słodycze do minimum.
I jem o połowę mniej na porcje.
co najazniejsze nie głodze się,jak jestem głodna,przegryzam marchewką,chrupkami kukurydzianymi,owocem,wycofałam banany bo są bardzo kaloryczne mimo że je uwielbiam.Waga leci powoli w dół ale już 1kg mniej.
gratki na sam poczatek brawo!!!
Agnes super! :tak:
A jeśli chodzi o dekorowanie potraw, to moja teściowa jest po prostu mistrzynią. Mnóstwo rzeczy u niej podpatruję :tak:
Mniej więcej tak wygląda stół na imprezach u teściów: (ta była jedną ze skromniejszych)
super a;le smaka mi narobilas mniam :tak::tak::tak:
Najpierw się przywitam. Cześć.
Popierwsze spałam od 19 ( nawet nie wiem kiedy zasnęłam jak się w swojego wtuliłam ) do 8 !!!!!!! rano. Pierwszy sraz na Brzydule zaspałam.:zawstydzona/y:. Organizm nie przyzwyczajony dotego, że jest wypoczęty, więc jakas rozbita.:baffled:
Ale to nic.
Mała rowaliła sobie łuk brwiowy. Anabuba poratowała mnie radami co robić, ale ta się tak wierciła, darła, kopała, że musiałam po swojego dzwonić. Przyleciał na skrzydłach i jak dokładnie to obczyściłam okazało się, że do szpitala, bo krwawi na gęsto i troszke szerokie się zrobiło. Noi w takim paskudnym miejscu, że przy robieniu min, czy nawet śmianiu się rozłazi. W szpitalu piguły zjeba... na czym świat stoi. ***** jak sie nie umie delikatmoe z takim małym dzieckiem zjąć, to niech idzie igły układać. No *****. Na lekarza dobre pół h czekaliśmy, ale ten chociaż delikatmy i taki życiowy. Założył 3 szwy. W 3 ja tzryamaliśmy i był duży problem, ale ładnie ją zszył. Znieczulenia tyle dostała, że że przy szyciu to wrzask ze strachu nie z bólu, ale serce i tak się kraje a trzęsę się do tej pory. Jak tylko wróciliśmy mała dostała butlę i poszła spać. Noi śpi. Musze ją obserwować, czy zachowuje się jak trzeba.
Chyba zaparze sobie melise, bo paluchy po klawiaturze tak mi latają, że same literówki będą.
o kurcze masakra ale musiala sie przestraszyc i Ty rozniez... dobrze ze skonczylo sie to tak jak skonczylo... a nie gorzej... zdrowka dla malej :tak:
luna z góry dziękuję:happy2:
o co mała rozwaliła ten luk brwiowy?????bidulka ucałuj ją:tak::tak:
dziękuję za rady dietetyczne no mam nadzieję gubić ten balast :tak::tak:a wy mi tu takie torty:szok::szok:a ja taki łasuch:szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D
kurcze coś jeszcze chciałam?????????????????????????????????
zmokłam jak kura tylko wyszłam z domu się rozpadało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no nic ale mam zapas obiadowy na 10 dni no i 120 zł mniej ale się zdziwiłam za co???????4 filety z kurczaka ,kawałek wołowiny na bitki ,kg skrzydełek,4 ćwartki z kurczak,pół kg żołądków drobiowych,4 kotlety ze schabu,60 dkg karkówki i tyle kasy:no:
no skads to znam.... :sorry2::sorry2::sorry2:
No jak co:confused:Jestes mloda ,atrakcyjna kobieta do tego sama z dziecmi w domu...

A tak wogole to szkoda ze jest tak zimno:no:Bo jakby bylo cieplo to pewnie by sie niezle porozbierali;-)
zostawic Was na chwile same i juz macie nieczyste mysli :-p:-p:-p:-p
ale swoja droga tak poznalam zaje***go faceta... ciacho mniam mniam .....
opalony zbudowany ciemne wlosy i ciemne oczy hmmmmmmmm to byly czasy a ja jeszcze taka mloda bylam :-p:-p:-p
a ja sie wlasnie dowiedzialam ze mam niedowage hehehehe powinnam wazyc 56kg:-D:-D
no jak bylas u mnie to chudzina jestes - chyba nawet chudsza ode mnie ;-);-)
Mi Laura z tymi brokułami dzisiaj wyskoczyła a ,że ona mało skora do jedzenia warzyw to podłapałam i chcę coś jej zrobic niech zje trochę witamin bo żadnej surówki nic zupełnie nie rusza :no:

ona to by co dziennie makaron jadła ale ile można , kombinuje z tym makaronem a dla L zawsze jeszcze coś dodatkowo wymyślam żeby makaronowstrętu się nie nabawił:-D

Lenka kolejny dzień ma luźne kupki a ten cholerny ząb nic , nie widac go nadal ale trzesobie to dziąsło cały czas , z jedzeniem nadal problem zauważyłam ,że mi odmawia obiadków i mleka:no: , deserki zje aż jej się uszy trzęsą ale poza nimi to wszystko wciskam i karmienie to godzina jak nic
ja to samo mialam czekalam i sie doczekac nie moglam ...
wyjda nie martw sie... :tak:

A u mnie wyszlo sliczne słoneczko:tak::tak::tak:
Ale nadal tak wieje ze strach wystawic glowe przez okno zeby jej nie zwialo:szok::-D
No ale wystawie sobie pranie na balkon tylko najpierw musze je wyciagnac z pralki:-);-)

Anka posiedz z nami
jestem jestem
A ile wazysz:confused:Zreszta ja tez mam niedowage:-D:-D:-DChociaz z moim apetytem to az niewiarygodne:szok::-D;-)
54,8kg
No i wyszło szydło z worka... Helena ma temperaturę i rozwolnienie :wściekła/y: Obiadu nie tknęła :no:

A ja nie mam siły :-(
wspolczucia, mam nadzieje ze to tylko tak jednodniowo
Patrysia nie przesadzaj z ta chudoscia u mnie:-D na moj gust to Ty jestes szczuplejsza ode mnie:tak:

Własnie sie spodkałam z jednym robotnikiem niezłe ciacho :)
Ładnie ładnie - też tak chce :-D

no i wyprawilam mojego do POlski a Laura nadal spi:szok:
Szybko minie - mój wraca już pojutrze :-D:-D:-D

deserki wciąga z marchewką też ale żadnej zupki ziemniaczków nic wszystkim mi pluje:wściekła/y:
A próbowałąś marchwiankę? Jak Karola miała taką biegunkę ząbkową i nic nie jadła to teściowa jej właśnie marchwiankę gotowała i szybko jej przeszło :tak:

No i wyszło szydło z worka... Helena ma temperaturę i rozwolnienie :wściekła/y: Obiadu nie tknęła :no:

Współczuję Helence :-( Bidna malutka się umęczy - mamusia ratuj dziecko :tak::tak::tak: Siłę zawsze się znajdzie dla swojego skarba :tak:

A my trochę pospałyśmy a potem Karola robiła wszystko żebym i ja wstała z łóżka - uruchamiała wszystkie grające zabawki i znęcała się nad bębenkiem - w końcu musiałam skapitulować :dry:
U nas pochmurnie, pada co jakiś czas i jak tu ...
Moje dziecko buszuje - już nie wiem ile razy dzisiaj o coś przywaliła tą głowiną, a to jak chce wejść pod krzesło to się podniesie i łupnie, albo o biurko albo o co jeszcze innego - już nie mam siły chyba jej kask kupie :no: z drugiej strony jak się walnie to nie płacze więc chyba jej takie stukanie nie boli i nie robi tego z impetem tylko delikatnie :sorry2: I ciągle mi włosy prostuje :dry: Mała prostownica :baffled::dry:

reklama
tort [arwei zrobiony.prawie bo ciasto i krem stygna.pogoda do bani ciagle

ANABUBA
To niezle Tobie wywija :no::no::no:Mowisz ze to juz jest ten wiek:baffled:Nie za wczesnie:confused:

ona am juz 9 lat i to sie powoli zaczyna,mam racje Malinka?

no to super! nie potrzebne Ci diety:tak: kazdy powinien miec prawidlowa:tak: a nie niedowage heheh musze przybrac kilogram:-D
a mi tylko wyszedl wskaznik BMI.czy cos zle zrobilam????????
wychodzi mi ze mam ok i ze swoja wymarzona wage osiagne na poczatku czerwca ale jakos marnie to widze

Mi Laura z tymi brokułami dzisiaj wyskoczyła a ,że ona mało skora do jedzenia warzyw to podłapałam i chcę coś jej zrobic niech zje trochę witamin bo żadnej surówki nic zupełnie nie rusza :no:

ona to by co dziennie makaron jadła ale ile można , kombinuje z tym makaronem a dla L zawsze jeszcze coś dodatkowo wymyślam żeby makaronowstrętu się nie nabawił:-D

Lenka kolejny dzień ma luźne kupki a ten cholerny ząb nic , nie widac go nadal ale trzesobie to dziąsło cały czas , z jedzeniem nadal problem zauważyłam ,że mi odmawia obiadków i mleka:no: , deserki zje aż jej się uszy trzęsą ale poza nimi to wszystko wciskam i karmienie to godzina jak nic
a ona sie nie odchyudza????????????:-):-):-)makaron tuczy

własnie się załamałam :no:
kółko w wózku jest bez powietrza mam nadzieję ,że się nie przebiło a ta pompka dołączona do wóżka to do d... jest:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nic nie pompuje , trzeba będzie z wózkiem na stację zapierniczac ale bez Lenki bo jak ona jest w wózku to ujechac nie można ciekawe jak ja to zrobię a stacja kawał drogi :no:
dobrze ze moje kola jakies takie gumowe i nawet gwozdz im nie zaszkodzi:-D:-D:-D

witam ja juz po gosciach obiadku...
zaraz poodpisuje ale dam Wam lekturke widzialyscie to???
Pokazała "nową" twarz - Fotoreportaż - Onet.pl Wiadomości
:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

szkoda,moze tylko chwilowe.a moze cos jej zaszkodzilo?

Do góry