reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2008

A ja nie śpie. Mały sie budzi co chwile bo oczywiście znow go ten pieprz... katar dopadł. I przez to że on zasypia na 15 min to już mi sie spac odechciało.:wściekła/y:
Biedny mój syneczek tak sie męczy. Oddycha przez buzie więc smoczka wypluwa a jak wypluwa to sie budzi.
Dzięki dziewczyny za rade. Macie chyba racje że ta sukienka nie bardzo ale na ogrodniczki to sie skusze chyba najwyżej obetne nogawki, a fasonu chyba nie straca bo są proste i szerokie.
EVELAJNA ja wcale wysoka niestety nie jestem mam tylko 165cm
Oj lece bo mały sie znów obódził:no::baffled:

reklama
A ja nie śpie. Mały sie budzi co chwile bo oczywiście znow go ten pieprz... katar dopadł. I przez to że on zasypia na 15 min to już mi sie spac odechciało.:wściekła/y:
Biedny mój syneczek tak sie męczy. Oddycha przez buzie więc smoczka wypluwa a jak wypluwa to sie budzi.
Dzięki dziewczyny za rade. Macie chyba racje że ta sukienka nie bardzo ale na ogrodniczki to sie skusze chyba najwyżej obetne nogawki, a fasonu chyba nie straca bo są proste i szerokie.
Oj wspolczuje Biedny Maksiu Oliwka tez ma katar ale chyba tak jak mama nauczyla sie z nim funkcjonowac:confused:
EVELAJNA od dzies mam kilka dni urlopu Ide do pracy 15 maja na noc Czyli za tydzien w piatek na noc Jeszcze tydzien laby :tak:
MALENA jejku slyszalam o tej swinskiej grypie I PRZYZNAM ZE JA SIE JEJ TROCHE BOJE TZN ZE OLIWKA MOZE ZACHOROWAC

A WY DZIEWCZYNY BOICIE SIE TEJ SWINSKIEJ GRYPY?

WIOLAS wszystko z czasem wroci do normy
WIOLA opis jak z melodramatu:baffled:Wspolczuje Ja tez na pierwszej dniowce jak pomyslalam o Oli to mialam lezki w oczach gardlo scisniete a ze myslalam o niej caly czas to caly czas tak mialam :confused:Moze ja dziwna jestem ale teraz czasem ciesze sie ze w pracy OD NIEJ ODPOCZYWAM
UWIELBIAM POWROTY JAK WIDZE JEJ USMIECH JAK JA WRACAM DO DOMU :tak:

MOLI OLIWKA krzyczy tak aby sobie pokrzyczec Nic sie jej nie dzieje Tak jakby byla zla i krzyczy AAAAAAAA
Robi sie przy tym czerwona MOJA MALA TERRORYSTKA JUZ NAS USTAWIA :blink:

Nocka ok 2 razy wstawalam do malej Do niej trzeba wstawac jak ona spi na brzuchu bo troche na nim pospi a pozniej jeczy bo przez sen nie umie sie odwrocic :baffled:
Od przed 6 nie spi Lezala na szczescie grzecznie a ja spalam Po 6 zaczela ryczec wiec flacha i od kilku minut spi znowu Ide sie polozyc na kilka minut bo pewnie nie pospi dlugo

Po 9 idziemy do lekarza

ACHA moja nianka dostala propozycje z urzedu pracy na staz do sklepu i czeka na wiesci od nich 12 ma cos wiedziec wiec ja zaczelam szukac nowej nianki Dzis maja przyjsc 2 jedna na 15 druga na 16 i wiecie co choc bardzo lubie ta Magde to chyba z niej zrezygnuje bo mnie nie pasuje to ze ona sie co 2 weekend uczy Ja mam prace non stop i czasem nie pasuje mi sobie wziasc wolne jak ona jest w szkole a musze bo kto z mala zostanie? I to jest takie problematyczne troche a tak wezme sobie taka nie uczaca sie co ma czas i moze przyjsc zawsze Np teraz 15 mam nocke to jest piatek i 16 tez mam nocke I w sobote rano po pierwszej nocce musze isc spac bo zas w ten sam dzien na nocke A Magda tego 16 ma szkole I G musialby sobie wziasc wolne aby zostac z mala a ja musialabym isc spac I widzicie juz sie pojawia klopot z jej szkola a w pracy nie moge powiedziec ze nie przyjde :no:

Hejka.

Miałam normalnie koszmarną nockę. Co chwila śniły mi się jakieś totalne głupoty. Normalnie jestem tym tak zmęczona jakbym wogóle nie spała. O 4 obudziłam Kacperka bo złapałam go za główkę, bo śniło mi się że on spada i chciałam go złapać :baffled: Masakra.
Temperatury niema od wczoraj na antybiotyku. Na razie moczu nie robimy bo jak już dostał antybiotyk to wyniki będą niewspółmierne. Więc zrobi się po zakończonej kuracji.
Czarna i co z tym autkiem?
Dorotka to faktycznie zmień nianie , w końcu to ona ma się dopasować a nie ty
Mama Maxa jakoś te ciuszki nie w moim guście , poza tym wydaje mi się że one są dobra ale dla bardzo szczupłej osoby.
Wanilia będzie dobrze. Zawsze początki są najgorsze. Kacperek też odkrył swoje atrybuty i za każdym razem jak ma zdjętą pielszkę to się za nie łapie , ciągnie je a potem zdziwiony że to boli :-D
Evelajna faceci tak mają.
Pogoda się poprawiła więc my dziś planujemy spacerek i małe zakupki.No i trzeba troszeczke mieszkanie zacząć sprzątać bo w niedziele teściowa przyjeżdza. :-D

Witajcie
Po dniu susła o dziwo nocka spokojna i spałyśmy do 7.30 z jedną przerwą na cycolenie. Od rana dzwonię po lekarzach, bo mojemu M. 2 dni temu coś chrupnęło podczas gry w piłke w kolanie, a że ma już rekonstrukcję więzadeł i usuniętą łąkotkę, więc nieciakawie... Mam nadzieję, że coś mi się uda przyśpieszyć, bo na razie udało się załatwić rezonans dopiero na 1.06. Och ta służba zdrowia, to na dodatek opieka prywatna...

Dziś w planach chyba tylko spacer + odwiedziny w Biedronce po body i jakiś obiadek (nie wiem kompletnie co). Może jakąś lasagne zrobię...

ojjj piprz... pogoda same chorubska przez nia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Marma ja wiem czy przy tak małej dawce juz mocz bedzie wyjałowiony:sorry2: nam w szpitalu i tak badali lepiej miec pewnosc;-)

Kate gdyby mi smrody dały pospac tez bym wczorajszy dzien tak spedziła a tu d... A o term w naszej służbie zdrowia ja juz sie nie wypowiadam:nerd:

Dorotka powodzenia przy rozmowach z opiekunkami

A ja mówie dzien dobry:-p

U mnie dziś humorek lepszy. Od rana sobie mieszkanko ogarnęłam. Miąsko czeka w przyprawach. Macio się czołga po puzzlach pianlowych własnie jest juz na dywanie, chyba pomalutku zaczyna raczkować. Ide sie ubrać i zmykam na bazarek, może tam jakąś kieckę wypatrze na te wesele. zajrze pozniej.pa.

W moim mieście wykryto pierwszy w Polsce przypadek świńskiej grypy!!!
:-:)-:)-(

Iza śpi, M. ma wychodne a ja się dalej do roboty na studia nie mogę zabrać.
Może jutro...
Coś znowu mam doła...
ano ja tyż słyszałam i jestem przerażona:szok:

Cześć kobitki
pierwszy dzień w pracy za mną, nie powiem że było lekko łatwo i przyjemnie, bo i nikt nie mówił, że będzie. Z domu wyjezdżałam z oczami pełnymi łez, bałam się ze makijaż szlak trafi, w pracy prosiłam tylko żeby mnie nie pytali o Szymcia bo zaraz łzy stawały w oczach i język kołkiem w gardle. Na korytarzu zobaczyłam pania z dzieckiem na ręku i tak mi było strasznie przykro...... a jak wróciłam i Szymuś zasnąl wtulny we mnie z rączką na mojej szyi ryczałam jak bóbr......

za to wieczorem ryczałam ale ze śmiechu, mój syn odkrył w kąpieli że jest mężczyzną. Dopatrzył siusiaka, najpierw go obserwował potem wziął w rękę pociagnął, pomacał a ja z M wyliśmy ze smiechu. Kochane dziecko...

sory ze tak egoistycznie, ale nawet nie mam weny na czytanie, mam nadzieje, ze wybaczycie.

Buziaki!

mi już płakać się chce i nawet nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy co to będzie jak ja wróćę do pracy:baffled:ja myślę,że nasze maluchy sa silniejsze od nas...
a gratuluję odkrycia,ja muszę pilnować swojego Generała,bo ten jak poczuje siuraka w ręku,to ciąga nim na lewo i prawo:-p

ja juz te zaswiadczenia zalatwiam( z ZUSU i opieki tylko musze)mieszkanie jest male wiec bedzie ok.dochody na 1 osobe nie moga u nas przekroczyc 840 zl a ja mam 500 wiec luz.tylko ciekawa jestem ile moga mi dac tego...
jak sie tylko wprowadze i bedzie umeblowane to porobie foty i wrzuce:)bo teraz tam jest pobojowisko bo Wiesiu maluje;-)i wszystko obklejone i zastawione.
jutro jade przepisywac wszystkie rachuki zeby na mnie przechodzily.kupa roboty z tym wszystkim.do tego do Warszawy musze jechac po mebloscianke i telewizor i inne pierdoly i nie wiem kiedy bo W raz jest a raz go nie ma.taka praca:-(
dzwonilam dzisiaj do szkoly bo za miesiac mam egzaminy i chce sie na zaoczne przeniesc potem i okazuje sie ze zaoczne trwaja o semestr dluzej...czyli zostanie mi jeszcze rok a nie pol jak myslalam:baffled::happy2:super...
a teraz trza zapalic i do biochemii siasc bo sama sie nie zrobi:angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra...jak mi sie nie chce:dry::-(

zalatana Ty kobito i nie pal tyle,bo Cię opierdziela motyle:cool2:a biochemii nie zazdroszczę,ja jej nigdy nie trawiłam:no:ale ty zdolna jesteś,zdajesz na 5 to co tam biochemia dla Ciebie:tak:;-)

o kurka,pewnie teraz śpisz...współczuję,też by mi się spać nie chciało...zdróweczka dla Maksiolka,a Ty też trzymaj się zdrowo:tak:

liluniano to dobrze,ze humorek lepszy...:-)Nie martw się:tak:

marmaTy to masz koszmary:szok:to chyba przemęczenie i stresik wychodzi...oby Kacperek szybko zdrówka nabrał:tak:
ja miałam sen,że Miki raczkuje i jego nogi były z gumy i na wszystkie strony wyginały mu się:szok:

kateno to współczuję Twojemu M,ja jestem po artroskopii więzadła rzepki,nic fajnego...wkurza mnie to,że nie można uprawiać sportów które się lubi:wściekła/y:,a Twój M na dobrą sprawę powinien już teraz zrezygnować z piły:tak:rowerek byłby wskazany:-)a z tym rezonansem to i tak szybko macie:szok:zdróweczka dla M,niech się szanuje chłop:-)

dorotkono to masz znowu kłopot:baffled:mam nadzieję,że uda się z tą nianią,wkońcu to Ty wybierasz,a musisz ufać takiej kobiecie,no i jak się decyduje pilnować dzidzię to powinna być dyspozycyjna:tak:Powodzonka i czekamy na wieści

dzień doberek!Nocka oki,wczoraj Miki drugi raz obrócił się na brzuszek i tak spał do 3,no a potem pobudka po 5:wściekła/y::wściekła/y:no i tak się zaprawił,że szpinakowa kupa wyleciała bokiem:cool2:teraz szaleje na podłodze,ja piję kawkę i ledwo lukam...to dziecko nie wdało się w mamusię-śpiocha:cool2:zaraz chyba idziemy na szybszy spacerek,puki słoneczko świeci,choć chyba jeszcze wieje:baffled:

oj dziewczynki tyle piszecie że kiedy ja to przeczytam
ostatnio brakuje mi czasu a do tego pogoda nie była zbyt sympatyczna i ze spacerów nici, dokładając do tego ząbkowanie mojej lali to już masakra, wyszły jej dwa ząbki w ciągu jednego tygodnia i dała trochę rodzicom popalić moja bidulka, mam nadzieję że teraz bedzie już lepiej bo chociaż spać już chodzi normalnie

oj dziewczynki tyle piszecie że kiedy ja to przeczytam
ostatnio brakuje mi czasu a do tego pogoda nie była zbyt sympatyczna i ze spacerów nici, dokładając do tego ząbkowanie mojej lali to już masakra, wyszły jej dwa ząbki w ciągu jednego tygodnia i dała trochę rodzicom popalić moja bidulka, mam nadzieję że teraz bedzie już lepiej bo chociaż spać już chodzi normalnie

oj,to współczuję...następne powinny iść już lżej:tak:
a tak apropo,masz przepiękną myśl w sygnaturce:-)
no właśnie dziewczyny,co niektóre z Nas będą pierwszy raz obchodziły DZIEŃ MATKI:-)Czuję się taka dumna że jestem mamą...:-):-):-):-)

reklama
oj,to współczuję...następne powinny iść już lżej:tak:
a tak apropo,masz przepiękną myśl w sygnaturce:-)
no właśnie dziewczyny,co niektóre z Nas będą pierwszy raz obchodziły DZIEŃ MATKI:-)Czuję się taka dumna że jestem mamą...:-):-):-):-)
też tak czuję i nie zamieniłabym tego uczucia za nic na świecie

Do góry