reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witam.
U nas nocka ok ale z niewiadomych powódów małpisko obudziło się o 5tej....do 6tej poolezała z nami, potem kacha a jak tatus poszedł do pracy to histeria. Próbowałam ją jakos zając ale nic nie dawało rady jej pocieszyć. Przebrałam jej pamperka, posmarowałam dziąsełka i stwierdziłam: Ty sobie dziecko płacz jak chcesz a mama idzie spać. Położyłam ją obok siebie, właczyłam tv, kołdra na łeb i drzemałam. Młoda się darła...i padła po pół godzinie. Spała 1,5 i obudziła się radosna jak skowronek;-)

no to nasze małpiszonki mają coś wspólnego,Miki ostatnio ciągle budi sie po 5,a raz obudził sie kilka minut po4:szok:i d...a blada,mamusia musiała wstać,bo tatuś zaczął przez sen takie farmazony gadać,że stwierdziłam,że nie będę go wybudzać...a ztym krzyczeniem to chyba taki etap mają paździochy,Miki też ma fazkę jak tata wychodzi do pracy albo jak ja wychodzę z pokoju po coś...a Ty dzielna mama jesteś,ja nie mogę tego wrzasku słuchać i biorę go do fotelika samoch i noszę za tyłkiem:cool2:

Jakoś do mnie nie dociera to, że jestem mamą :-D
poprostu ktoś mi dziecko do opieki podrzucił i zapomniał zabrać:-D

Wiem, że to głupie, ale mi też czasem jest przykro, że Iza taka nieruchawa :-(

Ty to jesteś jednak twardzielka.
Ja bym nie dała rady :tak:
Dzidziol śpi, bo go wymęczyłam turlaniem.
Popływałyśmy też trochę poprzedpokoju - ostatnio ulubione zajęcie.
Chyba odpuszczę dzisiaj spacer, bo wieje, że łeb może urwać...
Czeka mnie tylko wyprawa po pieluchy i mleko, ale bez Izy.
Boję się tej świńskiej grypy :-(

Miłego!
Idę zupkę kombinować!:-D

mi chyba tyż podrzucili:-D:-D
i przestań pitolić tu z CZARNĄ,że wasze nieruchawe:wściekła/y::wściekła/y:Wszystkie PAŹDZICHY SĄ RUCHAWE I ZDROWE PRZEDE WSZYSTKIM!!Poprostu nasze maluchy możemy podzielić na SZALONYCH ADHD-ÓW:-D:-D i LENIWCÓW:-D:-D

MOLI on właśnie po to robił kolano, żeby grać w piłkę, inaczej sensu by nie było. Po roku już jest 100% wytrzymałości (większość piłkarzy po takich zabiegach), już kilk lat gra, jeździ na desce, na rowerze, pływa, ale coś jednak chrupnęło i nie wiadomo, czy tylko naderwane, zwichnięte czy zerwane.

Kumam,ale przerąbane z kolanem,jak raz już się zacznie mieć problemy to niestety to się ciągnie:-:)-(Może chrząstka się oderwała jak mi jak zbiegałam ponad rok temu z wielkiej góry na rajdzie pieszym,od tamtej pory nikt mnie nie wyciągnie na żadne rajdy ani rowerowe a tym bardziej piesze i biegane:-:)-(A Twój M musi uważać,żeby nie narobić sobie bigosu,a wszystkie gry zespołowe mają to do siebie,że niestety nogami kręcisz:-(Musi uważać na maksa,ale też nie rezygnować z hobby;-)Zdróweczka;-)

witam mały śpi, kaszle dalej, siedzimy w domku. Wczoraj w końcu coś popadała, ale tak mało ze nawet kałyży nie ma:(, jejku co za susza znowu- podeślijcie deszczu. My jedziemy teraz tylko prawie na cycku bo maly na wszystko zaciska buzie, wszystko jest bleee, ale poczekamy az wyzdrowieje. U nas spokojnie, ja wczoraj jedyne wyjście z domu to takie by zrobić stajnie- chciał iść M ale powiedzialam ze mnie nosi z tego siedzenia w domu. A dzisiaj byłam złożyć papiery w mopsie i się załapaliśmy na kaskę:)- zawsze to na pampki bedzie. Przy okazji zrobiłam zakupki na obiad i rabarbar na placek.
Do tych co walczą w ogródkach chce posadzić rabarbar, gdzie i czego szukać, jak to się sadzi i kiedy??

ale mi narobiłaś smaka na ten rabarbar:-pu nas tez by się więcej tego deszczu przydało,bo jest tak sucho jakby wogóle nie padało;-(a co do sadzenia,to mi tesciowa mówiła,że posadzimy na jesień,tak podobno najlepiej,bo wtedy lepiej wegetują czy cuś,a i trzeba dobrze skopać ziemię i zasilić obornikiem,no i wymagają duzo podlewania,bo to roślina-pijawka:-)
a kamiś to taki cycus jak nasz,lubi z mamą i tatą lulkać;-)

Witam i ja.
Dziś wolne mam i leniuszkuję trochę.
Zadzwoniłam do przychodni bo chciałam małego przepisać na wizytę cosześciotygodniową i dupa blada.
Pani powiedziała, że nie ma miejsc - dopiero na czerwiec.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i że inny lekarz ... bla, bla, bla .... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: muszę wziąć dzień opieki specjalnie aby udać się na wizytę z nim.
Cóż ... w sumie to teściowa mogłaby pójść z nim, ale wolałabym sama.
Zobaczymy jeszcze.

Czy u Was też tak wieje - nosz okna pootwierali i taki przeciąg, że ho ho :szok:;-):-D:-p

Śniadanko dopiero zjadłam sobie i zapijam kawusią.
Wczoraj obejrzałam meczyk Chelse vs Barcelona no i troszkę się zawiodłam - byłam za CH.

u nas to norma,że z dzieckiem nie dostaniesz się za 6 tyg:-(mnie to strasznie wq..a bo kilka razy musieliśmy przekładać szczepienia i kiedy Miki był już zdrowy to można było go szczepić a nie czekać aż znowu coś podłapie:wściekła/y:
ale z Ciebie kibic widzę:cool2:

Ja mojego troche przetrzymałam na kocu. Niki wysłałam po balony i go trenowałam. Porobił troche obrotów 360' Widac jak chce to potrafi:-D:-D:-D Zjadł II śniadanko i śpi. Tylko ciekawe ile:confused: II pranko sie wyprało tylko nie wiem czy wieszac na balkonie niby deszczu niezapowiadaja ale różnie to bywa:nerd:

Ogladaliscie kiedys na Living&travel serial (dokumentalny) 2+8??? To jest o rodzince co mieli bliźniaczki i zachciało im sie jeszcze jednego dzidziusia a urodziły im sie 6-cio raczki:szok::szok::szok: Normalnie zajefajni sa:tak:

No i widzisz CZARNA,Sami bawi się w kotka z mamą!!:rofl2:
Czasem ogladam ten program 2+8 i normalnie szalona rodzinka, ja bym chyba do Kodzborowa szybko trafiła:cool2::cool2:

To i ja się witam. Dziś już zdążyłam zjeść śniadanie, zawieźć m do pracy, Tuśkę do żłobka, a teraz piję herbatkę i wcinam migdałowe ciastko. Ale nie wiem czy "pycha", bo jeszcze nie miałam szansy ugryźć, tak wciągacie:-)

Ja dziś jestem drugi raz bardzo kosmopolityczna - zabrałam laptopa ze sobą i siedzę w kawiarni i klikam czekając na koleżankę. Dziś parking jakiś normalny znalazłam i stres zniknął. Tylko gafę okrutną strzeliłam, bo zapomniałam zabrać ze sobą mleka dla Tuśki i będę musiała wcześniej po nią pojechać.
Ale mi się trafiło! Przynieśli mi talerz kanapek do spróbowania, która najlepsza i wypełnienia ankiety:-) To się nazywa fuks. Ach! Humorek mojego lubego był nie teges, bo to JA siedziałam na kompie i klikałam. Przegonił mnie spać, a potem sam siedział i gapił na jakieś programy:dry: Faceci.... Ech....

ty to migdałowa babeczka jesteś:cool2:ja zjadłam pączka z nadzieniem różanym,a co!!Niech nam tyłko solidarnie rosną!!:-D
No i proszę co za kosmo-babka!!dziecko do żłobka,a mama na darmowe kanapki:-D

Lekarz byl osluchowo ok, gardlo ok, na katar powiedzial ze nic nie poradzi, krople i czyscic, wiec juz sama nie wiem co mu njest a zwalanie wszystkiego na zabki tez nie mozna. Poczekamy do przyszlego tygodnia moze w koncu mu cos wyjdzie bo juz mam takie straszne mysli jak on tak caly czas marudzi ze az wstyd...

może wszystko naraz i ząbki i infekcja?Kurka,dużo zdróweczka!!

Oliwka wazy 7640 wiec nie przybiera od dluzszego czasu za wiele ale lekarka nic na to nie powiedziala wiec sie nie martwie
BEDZIE SZCZUPLA PO MAMUSI :-D

OLIWCIA spi po spacerze Ja ide pozamiatac Od 15 przychodza nianki Dzis 3 Musze sie szybko zdecydowac do tydzien mi zostal

Oli widzę trzyma fasonik:-D;-)Laseczka nam rośnie na BB
A i tez zdróweczka dla niuni dużooooo!!
No i czekamy na wieści o Paniach-nianiach:-)

a my po spacerku,Miki spał prawie 2,5 godz.:szok:poszliśmy nad rzekę,ja odpaliłam książkę a Miki grzał się w słonku i jestem w szoku,bo niby drzewa uginają się a jest ciepło:szok:no i znowu doopaliłam sobie ręce i wyglądam jak brudas:cool2:
a ja nic nie mam na obiadek,no może fryteczki zrobię bo mam kilka w zamrażarce a co tam

reklama
[video=youtube;iUGY1upU1Gg]http://www.youtube.com/watch?v=iUGY1upU1Gg[/video]

a tu przedstawiam WYKŁAD GENERAŁA na temat JAK WAŻNE JEST ZCIĄGAĆ GACIE,A MAM TO PO TACIE:-D

Jedna nianka byla I jest OK OLIWCE TEZ SIE PODOBALA :tak:
Druga miala przyjsc na 16 jeszcze jej nie ma Ciekawe czy przyjdzie ?:baffled:
A ta na 17 zrezygnowala

U mnie ok LECZO SIE robi a mnie juz slina cieknie na sama mysl :tak:

Zdrówka dla wszystkich chorych maluszków!
EVELAJNA buzia zdecydowanie lepiej po maści aptecznej i syropie antyhistaminowym. To chyba jednak było od kremu Nivea :(
MOLI nie mogę odpalić filmiku, dobry link dałaś?
DOROTKA ja właśnie skończyłam robić sos boloński do makaronu, ale leczo też mniam, mniam.

My po spacerku do Biedronki (5 przystanków) i zakupach. Zrobiłam też już obiadek, Marika nakarmiona, ale coś marudzi (więc siedzi ze mną przy kompie i robi rozpierduchę na biurku, wszystko już na podłodze), posmarowałam dziąsełka (a takie są białe, może coś tam już idzie). Myślałam, że zaśnie, ale coś nie chce, a sama też nie poleży, więc za dużo nie porobię.

katepewnie wyjdą zębolki,skoro już białe dziąsełka:-)
spróbuję jeszcze raz wkleić

[video=youtube;iUGY1upU1Gg]http://www.youtube.com/watch?v=iUGY1upU1Gg[/video]

dorotkomam nadzieję,że wkońcu się uda z tą nianią...trzymam kciuki:-)

Hejka dziołchy
Oj jak mi cięzko. Jak ja nie nawidze kataru wrr Mój maksio sie męczy ja sie męcze i padam już na pysk. Dopiero co usnął to mam chwilke. Katar mu leci jak z kranu i frida jest bee. Choć ciesze sie że nic oprócz tego jak narazie sie nie rozwinęło i mam nadzieje że tak zostanie.Nie poodpisuje bo sił mi brak może wieczorem sie zbiore. Przepraszam was bardzo.
MOLI ale Mikesz jest świetny. Super generał, choć dla mnie to troszkę wygląda jak taki mały kogucik z tą swoją fryzurką. Ale jes prześwietny. Gratuluje super synka:tak:

Ja swoje też wywieszam zaraz i następne się pierze.
Dziś jadę po południu na wizytę z Sebciem do ortopedy na kontrol bioderek - mam nadzieję, że wsio oki będzie.
trzymam kciuki!!!!!!!!
podeślijcie mi ten deszcz:-) jejku ile wy tutaj naprodukowałiście stron
mały juz sobie pospał 40 minut a od 6 nie spi, normalnie jak M mówi wszystko co złe ma po mnie- też nie lubi spać, a w nocy obudził go kaszel po 12 i wzielam go na cyca do łóżka i obudziliśmy sie wszyscy razem rano w łóżku.
czarna- balony???
magdziunia powodzenia na wizycie
ewelajna ale ty masz fajnie
nio mały sie nimi bawił jedynie to go skłoniło do turlania sie:-D:-D:-D
Lekarz byl osluchowo ok, gardlo ok, na katar powiedzial ze nic nie poradzi, krople i czyscic, wiec juz sama nie wiem co mu njest a zwalanie wszystkiego na zabki tez nie mozna. Poczekamy do przyszlego tygodnia moze w koncu mu cos wyjdzie bo juz mam takie straszne mysli jak on tak caly czas marudzi ze az wstyd...
hmmmm moze zwykłe przeziebienie;-)

Obiadek idzie, dziś zapiekanka ta z reklamy z mięsem i ziemniakami, zobaczymy co wyjdzie.

koniecznie daj znac bo ja sie tez szykuje do zrobienia jej!!!!
YouTube

a tu przedstawiam WYKŁAD GENERAŁA na temat JAK WAŻNE JEST ZCIĄGAĆ GACIE,A MAM TO PO TACIE:-D
Ja pierd.... ale aparat. Normalnie jest niesamowity a ta jego fryzka jakby miał doczepione włoski:-D:-D:-D

Evelajna ty jestes agentka nie moge z ciebie

A my sie zdrzemnelismy wszyscy 2 h:-p:-p:-p nawet mały przespał pore obiadowa:-D:-D:-D Kurde powiesiłam pranko i co???? zaczął padać deszcz!!!!!!!!! co za pogoda znów w domku bedzie schło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Normalnie musze wam pokazac co przed 10 min mój mały zrobił. Mama zasiadł do kompa a on....
Tylko nie patrzcie na bałagan!!!!!!!!!!! i pokrzywiane żaluzje bo mały nagminnie je wygina:-D:-D:-D:-D

Czarnaoh shit!to JEST DOPIERO AGENT:szok::szok::-D:-D:-D Poprostu nie pasują pewnie te firanki,więc postanowił je usunąć:-D:-D:-D:-Da jaki zadowolony z siebie:-D:-D:-DJakiś aranżator wnętrz normalnie rosnie:-D:-D:-D:-D

maksiowabidulek,zdróweczka dla Maksiowego:tak::tak::tak:A TY kobito tez dbaj o siebie i jak masz chwilkę to połóż się z Maksiem,musisz mieć siły i być wypoczęta:tak:

M Maksa to sie wymeczycie. Biedulek:-:)-:)-( a Ty małego M sprzedaj i odpocznij troszke:tak:

Mały leży na dywanie i na mnie warczy:-D:-D:-D:-D A zły:-p

reklama
Do góry