reklama
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
jestem i ja
AS po tym co w swoim zyciu przeszlas dasz sobie i z ym rade,skoro ja daje rade z autyzmem to Ty nie dasz????????
dzielna jestes!
juz duzo zrobilas w kierunku jego terapii-konie,integracja!no i klasa integracyjna to strzal w dziesiatke:-):-):-):-):-)
o mapke to pisz priva do mamm Helenki:-)
zarowno zespol Aspergera ,jak i autyzm dzieciecy typowy i autyzm atypowy i chyba jeszcze zespoł Retta naleza do calosciowych zaburzen rozwojowych-inaczej to autystycznego spektrumAs to on ma tylko zespól Aspagera czy autyzm?? czy narazie nie da sie tego stwierdzic??
no tak niestety jest,czasami sie u dziecka nie podejrzewa autyzmu bo gada-predzej jakies uposledzenie czy cos,a dopiero jak idzie do szkoly to okazuje sie ze asperger.Jest dzieckiem inteligentnym ,więc autyzm odpada.
Różnica jest taka np : autyzm występuje na ogół do 30 miesiąca życia a zespół Aspargera ujawnia się po 3 roku życia.
Niektórzy specjaliści nazywają zespół Aspargera jako autyzm późnorozwojowy.
Problem polega na tym,że autyzm normalny powszechnie znany diagnozuje się bardzo wcześnie.
Zespół Aspargera zaczyna się diagnozować w okresie szkolnym między 6 a 10 rokiem życia.
Zespół Aspargera czyli ZA może być już rozwinięty,może się zatrzymać na obecnym poziomie a bez pomocy może zdecydowanie się jeszcze pogłębić.
Ja już miałam takie podejrzenia dużo wcześniej ,jednak też miałam tę nić nadziei ,że Kubuś ma tylko zaburzenia neurologiczne na tle nerwowym jak było stwierdzone do tej pory.
Tu jest więcej.
Jak rozpoznać zespół Aspergera?
AS po tym co w swoim zyciu przeszlas dasz sobie i z ym rade,skoro ja daje rade z autyzmem to Ty nie dasz????????
dzielna jestes!
juz duzo zrobilas w kierunku jego terapii-konie,integracja!no i klasa integracyjna to strzal w dziesiatke:-):-):-):-):-)
No mi nie dane, bo mój m polsat męczy.
Ja zajadam średni serek z bananem i szczypiorkiem a mój mi tu zapachami smazonej kiełbaski z cebulką
Co taka cisza???
Ja tez chce na mapkę!!!!!!
o mapke to pisz priva do mamm Helenki:-)
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
taka mloda godzina a tu tak pusto???????????????????????????????

Witam
Byłam ogladac to mieszkanie i jest w sumie oki

Stoi praktycznie puste i jest wolne od zaraz
Trzy duze pokoje,holl,kuchnia,łazienka i duza jadalnia do tego duzy taras,dostep do ogrodka na ktorym mozna zrobic piaskownice i grill
Jeszcze sie zastanawiamy bo ja bylam ogladac sama bo M jeszcze byl w pracy i twierdzi ze jeszcze zdazy cos znalesc
Jak ja to slysze to

Dominik juz u siebie ,Witusia spi a Klaudia oczywiscie w moim wyrku
Ale jestem jakas pasnieta i wszystko mnie boli
Byłam ogladac to mieszkanie i jest w sumie oki

Stoi praktycznie puste i jest wolne od zaraz

Jeszcze sie zastanawiamy bo ja bylam ogladac sama bo M jeszcze byl w pracy i twierdzi ze jeszcze zdazy cos znalesc
Jak ja to slysze to

Dominik juz u siebie ,Witusia spi a Klaudia oczywiscie w moim wyrku
Ale jestem jakas pasnieta i wszystko mnie boli

Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Luna a jaki filmik?
Dowikla to wez go za fraki niech oglada to mieszkanie
mnie moj znow w

z tego samego powodu co zawzsze.
Madziula - nie chwal dnia przed zachodem slonca jak to sie mowi....

dostalam @ 3dni wczesniej niz powinnam.ale wiecie co-ostatnio przed @ rwal mnie bark,pamietacie.juz tak kilka razy i teraz rowno 4tyg po oststnim ataku dzis znow mnie rwal

(tylko @ zrobila zwod lekki).ale to chyba ma jkis zwiazekz hormonami...
Dowikla to wez go za fraki niech oglada to mieszkanie
mnie moj znow w

z tego samego powodu co zawzsze.
Madziula - nie chwal dnia przed zachodem slonca jak to sie mowi....

dostalam @ 3dni wczesniej niz powinnam.ale wiecie co-ostatnio przed @ rwal mnie bark,pamietacie.juz tak kilka razy i teraz rowno 4tyg po oststnim ataku dzis znow mnie rwal

Wiecie co ja dzisiaj zrobiłam
po 1 to po patryka w koncu nie zdazylam- bo wczesniej skonczyli- szewc mi fleczkow nie wymienil- bo maszyne mial rozebrana, ale NAJLEPSZE-
przypaliłam ziemniakii mam obsuwe z obiadem
całe sie schajcowaly,m w domu siwy dym a ja sobie spie w najlepsze
zasnełam nad krzyżówką
![]()
ale z Ciebie artystka

No ja Brzydulę to tylko rano oglądam, jakoś mi łatwiej wtedyzawszę się obudzę
![]()
ja niedawni zaczełam oglądac ten serial ale też zawsze rano bo popołudniu oglądam "Pierwsza Miłość" i nie rozdwoje sie a jak jestem na spacerze to oglądam same powtórki rano

a juz jestem,choc tylko na chwile bo jakas padnięta jestem.
Agnes, gdzie jesteś jak Cie nie ma???
A na dworze bylismy do 19.00 na placu zabaw,potem Oliwka oglądał a dobranockę,potem"Barwy szczęścia",kapanie Oliwki,kolacja i poszła spać no i jestem.to tak w skrócie

reklama
Podziel się: