reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
jestem i ja;)

As to on ma tylko zespól Aspagera czy autyzm?? czy narazie nie da sie tego stwierdzic??
zarowno zespol Aspergera ,jak i autyzm dzieciecy typowy i autyzm atypowy i chyba jeszcze zespoł Retta naleza do calosciowych zaburzen rozwojowych-inaczej to autystycznego spektrum

Jest dzieckiem inteligentnym ,więc autyzm odpada.
Różnica jest taka np : autyzm występuje na ogół do 30 miesiąca życia a zespół Aspargera ujawnia się po 3 roku życia.

Niektórzy specjaliści nazywają zespół Aspargera jako autyzm późnorozwojowy.
Problem polega na tym,że autyzm normalny powszechnie znany diagnozuje się bardzo wcześnie.
Zespół Aspargera zaczyna się diagnozować w okresie szkolnym między 6 a 10 rokiem życia.
Zespół Aspargera czyli ZA może być już rozwinięty,może się zatrzymać na obecnym poziomie a bez pomocy może zdecydowanie się jeszcze pogłębić.
Ja już miałam takie podejrzenia dużo wcześniej ,jednak też miałam tę nić nadziei ,że Kubuś ma tylko zaburzenia neurologiczne na tle nerwowym jak było stwierdzone do tej pory.
Tu jest więcej.
Jak rozpoznać zespół Aspergera?
no tak niestety jest,czasami sie u dziecka nie podejrzewa autyzmu bo gada-predzej jakies uposledzenie czy cos,a dopiero jak idzie do szkoly to okazuje sie ze asperger.
AS po tym co w swoim zyciu przeszlas dasz sobie i z ym rade,skoro ja daje rade z autyzmem to Ty nie dasz????????
dzielna jestes!
juz duzo zrobilas w kierunku jego terapii-konie,integracja!no i klasa integracyjna to strzal w dziesiatke:-):-):-):-):-)

No mi nie dane, bo mój m polsat męczy.
Ja zajadam średni serek z bananem i szczypiorkiem a mój mi tu zapachami smazonej kiełbaski z cebulką:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Co taka cisza???

Ja tez chce na mapkę!!!!!!

o mapke to pisz priva do mamm Helenki:-)

wróciłam, przynajmniej na chwilke
Malina, zapodałam sobie te filmy co poleasz, a nie widziałam, polegam na Twoim dobym guście, hihi. Bedzie ochrzan jakby co:-D:-D:-D

Witam
Byłam ogladac to mieszkanie i jest w sumie oki:tak::tak::tak:
Stoi praktycznie puste i jest wolne od zaraz:tak:Trzy duze pokoje,holl,kuchnia,łazienka i duza jadalnia do tego duzy taras,dostep do ogrodka na ktorym mozna zrobic piaskownice i grill
Jeszcze sie zastanawiamy bo ja bylam ogladac sama bo M jeszcze byl w pracy i twierdzi ze jeszcze zdazy cos znalesc
Jak ja to slysze to:angry::angry::angry::angry:

Dominik juz u siebie ,Witusia spi a Klaudia oczywiscie w moim wyrku
Ale jestem jakas pasnieta i wszystko mnie boli:no:

Luna a jaki filmik?
Dowikla to wez go za fraki niech oglada to mieszkanie
mnie moj znow w:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
z tego samego powodu co zawzsze.
Madziula - nie chwal dnia przed zachodem slonca jak to sie mowi....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dostalam @ 3dni wczesniej niz powinnam.ale wiecie co-ostatnio przed @ rwal mnie bark,pamietacie.juz tak kilka razy i teraz rowno 4tyg po oststnim ataku dzis znow mnie rwal:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(tylko @ zrobila zwod lekki).ale to chyba ma jkis zwiazekz hormonami...

Wiecie co ja dzisiaj zrobiłam:-D:-D

po 1 to po patryka w koncu nie zdazylam- bo wczesniej skonczyli- szewc mi fleczkow nie wymienil- bo maszyne mial rozebrana, ale NAJLEPSZE-

przypaliłam ziemniaki:-D:-D i mam obsuwe z obiadem:-D:-D całe sie schajcowaly,m w domu siwy dym a ja sobie spie w najlepsze:-D zasnełam nad krzyżówką:-D:-D

ale z Ciebie artystka :tak::tak::tak::tak:

No ja Brzydulę to tylko rano oglądam, jakoś mi łatwiej wtedy :tak: zawszę się obudzę :-D

ja niedawni zaczełam oglądac ten serial ale też zawsze rano bo popołudniu oglądam "Pierwsza Miłość" i nie rozdwoje sie a jak jestem na spacerze to oglądam same powtórki rano :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Agnes, gdzie jesteś jak Cie nie ma???

a juz jestem,choc tylko na chwile bo jakas padnięta jestem.
A na dworze bylismy do 19.00 na placu zabaw,potem Oliwka oglądał a dobranockę,potem"Barwy szczęścia",kapanie Oliwki,kolacja i poszła spać no i jestem.to tak w skrócie :tak::tak::tak::tak:

reklama
Ja tez dostalam teraz @ trzy dni wczesniej niz powinnam ale mi to akurat pasuje:tak::tak::tak:

U mniew koncu wszyscy spia:-)Ja zjadłam spaghetti i zaraz tez zmykam do wyrka

Do góry