wiktoria12
Mama i żona :)
Gdzie wszystkie uciekłyście

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oj puchy straszne i nie ma za co drobiazgDzis tu Wiktoria straszne puchy,a ja ci dziekuję![]()
A ja mam łózeczko z szuflada i jest mi ono przydatne. Co prawda wkładam tam rzeczy, których rzadko używam, no ale takie miejsca tez sa potrzebne:-)Widzę, że Cię wzięło na zakupy
łóżeczko śliczneJa mam z wyciętym serduszkiem
Ale ja osobiście szuflady nie polecamNie spostakalam się jeszcze z taka co by była dobrze zrobiona i się dobrze suwała i nie rozpadała
Do tego łatwiej stanąć przy łóżeczku jak niema szuflady
No i cena od razu spada o połowę
No ale każda z nas lubi co innego :-)
Strasznie okropnie niemiłosiernie tęskniłyśmywitam dziewczyny jestem tęskniłyście??????;-);-)
Ja tez miałma taki nakładany, idealnie się wpasował i był zbawiniem. Gdybym miała nachylać się iągle do przewijania i prać podkładki, o matko. A tak myk i już, a ceratkę zmyć i gicior.A ja używałam przewijaka długoOd przewijania w dziwnych miejscach bolały mnie plecy
Mam taki nakładany na łóżeczko i leżał na nim na stałe
Za nic w świecie go nie oddam
![]()
PIęnie chudniesz, tylko chyba z a szybko ( mówi ta co na zdrowej kopenchadzkiej byłamadziula ja chudnę 1 kg tygodnoiwo
luna dostałam paczuszkę dziękuję:-)
Jak robiłam w pralni, to tez eksperymentowałam. Raz cos tak zepsułam, że nawet mechanik nie chciał tego naprawiac, ale kilka maszyn sama odratowałam, więc i tak do przoduWłaśnie zabawiłam sie w pomysłową panią domu,ponieważ moja pralka ostatnio lekko brudzi pranie tzn,na niektórych ubraniach robi smugi ,a z pralki nieładnie pachnie kanalizą ,powertowałam trochę internet i wsypałam do bębna 2 paczki sody i wlałam szklankę octu,nastawiłam na 90 stmam nadzieje ,że mi pralka nie wybuchnie,a że pomoże ten sz;lam gdzieś z głębi wypłukać
robiłyście coś podobnego kiedyś,pralka ma 6 lat ,nie psuła sie nigdy ,tylko 2 razy wąż zapchał sie monetami ,ale to już sprawka mojego m...zresztą i on tę asę wydłubywał z weża potem
![]()
Oj to strasznie mi przykrBenjamin dostał dzisiaj ospę wietrzną :-(
Ciekawe kiedy bliźniaki dostaną![]()
Szczerze mowiac ja bym swojej malej nie oddala do zlobka
ale wiadomo jak sytuacja finansowa do tego zmusza i nie ma sie innego wyjscia to trzeba jakos to przebolecale ja bym najpierw porozmawiala z rodzicami albo z kims bliskim z rodziny bo te baby w tych zlobkach to nie interesuje jak dziecko zacznie plakac itd bo jak maja przypuscmy 15 dzieciaczkow i paru z nich zacznie plakac a ich jest tylko 2 to co wszystkich na raz nie uspokoja
![]()
pracowalam przed ciaza w przedszkolu tutaj w Niemczech jako pomoc oczywiscie sa to starsze dzieci niz w zlobku pierwszy dzien bylo wszystko ladnie pieknie kolorowo ale po paru dniach jak zobaczylam jak one te dzieci traktuja to mi sie odechcialo tzn jak dziecko sie uderzy czy pobije z kolega /kolezanka i takie sytuacje sie zdarzaja to nikt ich tam w placzu nie pocieszal nie przytulal nawet nie rozmawial itd siedzialy same w kacie placzac i jeszcze za ten placz opiepsz dostawaly normalnie serce sie krajalo ja niestety jako pomoc nie mialam za duzo do gatki ale w wolnej chwili placzacym dzieckiem zawsze sie zajelam ale i w tedy mi sie dostaloPo tym doswiadczeniu wiem ze moje dziecko nie pojdzie do tego przedszkola gdzie ja pracowalam chociaz mam tylko 3 min drogi wole je zapisac do innego przedszkola
chociaz w innym przedszkolu tez nigdy nie wiadomo jak beda sie opiekowac dzieckiem
![]()