reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

super masz ta teściową, aż Ci normalnie zazdroszczę:tak::tak::tak::tak: ja od swojej jak dotąd dostałam, kiedyś wieki temu na gwiazdke, parę rajstop i szampon do włosów na imieniny też dawno temu:-:)-:)-(

no to super prezent Ci sprawiła,postarała się :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A to ta bluzka a ja jeszcze w rozczochranych włosach zaraz ide prostowac

fajna, a włosy prostujesz codziennie?nie niszczą się?

obawiam sie ze to nie ma znaczenia:-D Bylam u niej moze 3 razy:-D
Jak ja to mowie tesciowa to nie rodzina:-D:-D
nawet mama by mi przez gardlo nie przeszlo:sorry2:

to jak do niej mówisz?ja do swojej mówię mamo,na początku sie krępowałam a póxniej jakos poszło,czasami mi się nawet po imieniu wymsknie:-D:-D:-D:-D

Witam :-)

Wczoraj juz nie miałam siły zajrzeć, a że Anabuba miała silę to jestem w szoku :szok::-D

Moja Helena po wczorajszych szaleństwach wstała o 2 w nocy i juz nie usnęła :szok: Nie śpi do tej pory :szok: M z na siedział od 3 rano :-p Jajestem mwga wyspana, całe łózko dla mnie :sorry2: Mojej Helenie tez sie wczoraj temprearura zuciła, musiały panienki cos złapać, ale juz przeszło :tak: Anabuba aj jak Weronika ?

Dzisaj piękan pogoda, jeśli Helena nie padnie to lecymy do parku :tak:

A moje dzidzi zmieniło pozycje :tak: Juz nie lezy w poprzek :tak: Mam nadzieje, że tak zostanie, tylko nie mam pewności czy jest głową do góry czy do dołu :baffled:
i nie chciała spać?no to szybko sie wyspała ta Twoja gargamela :-D:-D:-D:-D ciekawe o której padnie w dzień?bo nie wierzę że dotrzyma do wieczora :no::no::no: mogę się nawet założyć :-D:-D:-D:-D

A mi sie dzis snilo ze w ciazy jestem:szok:
Fajnie bylo znow poczuc ruchy dzidziusia w brzuszku.W snie ale zawsze cos:tak::-D

Ania sny czasem sie sprawdzają :tak::tak::tak::tak::tak: a mi też juz się marzy aby mieć kolejnego bąbla :-p

gadałam sobie z madziulą przez telefon a w tym czasie moja julka zamkneła się od środka w łazience ale było płaczu histerii a ja wariatka dostałam głupawki i zanim ją otworzyłam to wyłam ze śmiechu:tak::tak:

dobrze że moja Oliwka nie zrobiła mi nigdy takiego numeru bo nie wiedziałabym co zrobić,wpadłabym pewnie w panikę jak to ja :tak::tak::tak::tak:bo ze mnie to straszna panikara :-D:-D:-D:-D

[FONT=Arial CE, sans-serif]

[/FONT]
As jka zwykle mozna liczyc na Ciebie ze podeslesz nam żetelne informację.ja nigdy nie założyłabym sobie wkładki,jakoś bym sie bała :tak::tak::tak:

No ekspertem w tej dziedzinie nie jestem:cool2:

Ale mnie naszło na kanapki z majonezem czwarta już wcinam :szok::szok::-D:-D:-D

Mamo helenki ale masz apetyt,no ale komu jak komu ale Tobie wolno:tak::tak::tak:

AAA wasnie, niemowilam Wam osttanio jak bylam na tych badaniach glukozy, zjadłam rano 1,5 kanapki potem wypiłam ta glukoze i po godzinie juz zaczełam wpieprzac kanapki po drodze dopracy do mojego m... u niego w pracy zjadłam 3 kanapki i o 13 juz bylam tak głodna ze wrzeszczałam że juz jedziemy do domu bo nie wytrzyma- kupiłam potem 4 pączki kołaczyka i rogalika, dostałam gratis 2 kajzerki- po drodze do domu( a z piekarni jest 2 min) pochłonełam pączka i kołaczyka(o matko) i w domu moj sobie robil bulke z szynka- to ja tez jedną zjadła- a potem pączek na dobitke, a godzine pozniej byl obiad- i zjadłam jeszcze zeberka z ziemniakami i burakami:szok::szok::-D:-D
m sie ze mnie smial:zawstydzona/y:

medeuska gdzie Ty to wszystko mieścisz???? :szok::szok::szok::szok::szok: kobieto alez Ty masz apetyt?matko jedyna :-D:-D:-D:-D:-D:-D urodzisz mega dziecko skoro z niego taki żarłoczek :-D:-D:-D:-D:-D

o to mi by się przydał taki pies, bo moja córcia panicznie sie boi much (nie wiem dlaczego, bo nikt jej nigdy muchami nie straszył) i muszę biegać po całym domu z klepką na muchy i jeszcze przy okazji uspokajać małą:/

oooo nowa kolejna mamusia :happy2: witam.
widzę po suwaczkach że macie z mamą helenki ciążę na tym samym etapie.Ty masz 36 tydz a mama helenki 36tyd i 6dni.:tak::tak::tak::tak: ale jestem spostrzegawcza :-D:-D:-D:-D:-D jaka płeć?znasz już/

mnie teraz też zgaga męczy... podobnie mialam pod koniec pierwszej ciąży... najgorszejest to, że dopada mnie nagle i zupełnie NIC mi nie pomaga... no chyba że jest troche mniejszy atak zgagi to szklanka mleka jest dobra...
współczuję zgagi,też czasem miewałam,nic przyjemnego :no::no::no:

dziewzyny mam już moje wyniki więc w skrócie bo obiad lece robić;mam anemie za mało żelaza potasu magnezu podwyższone ob i zdaniem pani doktor powinnam odsapnąć bo mam zaczątki nerwicy:szok::szok:

malinka Ty się już nie odchudzaj tylko bierz się za siebie,witaminki proszę zazywać i dbac o siebie.zdrówka życzę :tak::tak::tak::tak:

a wiecie co....:zawstydzona/y:

Ja bym sobie na disco poszła pokręci tyłeczkiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D

wsumie, jeszcze takiego brzuch anie mam, nie widac ze w ciazy, nikt sie nie bedzie głupio patrzyc ze ciezarna na dyskoteke przyszła:-D tylko.. czy ja jeszcze umie tanczyc?:-D teraz z moją kondycją nie za dobrze:sorry2::sorry2:

ciężąrnej też wolno a co :-D:-D:-D:-D
medeuska ty się miałaś pochwalić swoim brzuszkiem,obiecałaś i jakoś do tej pory obiecanych fotek nie ma :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Ja dzis postanowilam z m ze zapisze Emily do takiej grupy gdzie sie dzieci bawia medzy soba Pani uczy ich piosenek zabaw i gier itd a mamusie sobie siedza na klachach przy kawce i wszystko obserwuja:tak::tak: kosztuje to pare groszy jest tylko wioske dalej takze spacerkiem ok 15min a Emily bedzie przynajmniej miedzy dziecmi bo ona naprawde malo z dziecmi przebywa a nie chce zeby potem byla samolubna i nie umiala sie z dziecmi bawic zeby je bila i wszystko im zabierala a tak w tej grupie miedzy dziecmi bedzie miala napewno duzzy ubaw:tak::tak: mam nadzieje:-):-) musze tam tylko zadzwonic i sie popytac czy maja jeszcze wolne miejsca

dobra pweiem wam o nunie, robila kupe na balkonei jak zwykle i kurde miala jakiegos wlosa czy cos i jej sie przykleila ta kupa do pupy... i kurde wytarła mi o całą podłoge, rozsmarowałapo pokoju i po swoim tyłku... walilo jak nie wiem:-( musialam na nowo podlogi szorowac i jej dupe myc, feeeeeeeee:baffled::wściekła/y:

a fuj fuj bleeeee :baffled::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja dzis postanowilam z m ze zapisze Emily do takiej grupy gdzie sie dzieci bawia medzy soba Pani uczy ich piosenek zabaw i gier itd a mamusie sobie siedza na klachach przy kawce i wszystko obserwuja:tak::tak: kosztuje to pare groszy jest tylko wioske dalej takze spacerkiem ok 15min a Emily bedzie przynajmniej miedzy dziecmi bo ona naprawde malo z dziecmi przebywa a nie chce zeby potem byla samolubna i nie umiala sie z dziecmi bawic zeby je bila i wszystko im zabierala a tak w tej grupie miedzy dziecmi bedzie miala napewno duzzy ubaw:tak::tak: mam nadzieje:-):-) musze tam tylko zadzwonic i sie popytac czy maja jeszcze wolne miejsca
bardzo fajna sprawa ,też bym cos takiego chciała,ale nie ma nic takiego u mnie

Ja chodze codziennie z małą do parku tam jest duzo dzieci i zanjomych mamus i opiekunek. Dzieciak bawia się razem :tak: Helena gania z innymi dzieciakami a ja odpoczywam :-p:cool2:

mlena mlena, to nie kwestia miasta. To developer dał ciała :tak: Ja tez bym się wściekała jakbym zapłaciła 10 za miejsce parkingowe a inni parkowali by za dramo. Miejsca oplacone powinny być odgrodzone, a reszta niech robi co chce :tak:

A samosądów nie popieram, sparawa do sądu przeciwko developerowi i koniec :tak:

Współczuje sasiadów, ale nie przylepeij etykietki Warszawiakom :-p

Luiza ja to roozumiem ale oni parkuja na swoich miejscach a my w takim miejscu że nie powinno to nikomu przeszkadzać jak raz zaparkowalismy pod bramą koło osiedla to rano nie było wycieraczek i wgniecione drzwi :wściekła/y: a innym zwinęli lusterka i jeszcze coś tam :baffled:
tym bardziej że moje auto jest na poznanskich rejestracjach nie zabieram nikomu miejsca a Ci co krzyczą to najczęściej w ogóle samochodów nie maja Ci co wykupili miejsca to się tez wkurzają bo np jak rodzice przyjada to nie moga wjechać teraz jest juz jasne że to bezprawie jak powiedziała policja , mamy częśc udziałów w gruncie i to jest wspólnota więc mamy prawo wjechać i zaparkowac byle nie zastawiać drogi przeciwpożarowej

gadałam sobie z madziulą przez telefon a w tym czasie moja julka zamkneła się od środka w łazience ale było płaczu histerii a ja wariatka dostałam głupawki i zanim ją otworzyłam to wyłam ze śmiechu:tak::tak:
o matko, to musiała się nieźle przestraszyć:szok::szok::szok::szok:
mmm i kanapeczki z poledwiczką i tooooną majonezu pochłonięte, już chleba nie mam:szok::szok::szok:

Mój pies własnie dorwał wieeeeeeeeeeeeeeeeelką muchę i ją maltretuje teraz:-D:-D:-D podgryza rzuca na zirmie i patrzy czy sie rusza:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
niezły masz ubaz z tym psiakiem:-D:-D:-D:-D:-D
AAA wasnie, niemowilam Wam osttanio jak bylam na tych badaniach glukozy, zjadłam rano 1,5 kanapki potem wypiłam ta glukoze i po godzinie juz zaczełam wpieprzac kanapki po drodze dopracy do mojego m... u niego w pracy zjadłam 3 kanapki i o 13 juz bylam tak głodna ze wrzeszczałam że juz jedziemy do domu bo nie wytrzyma- kupiłam potem 4 pączki kołaczyka i rogalika, dostałam gratis 2 kajzerki- po drodze do domu( a z piekarni jest 2 min) pochłonełam pączka i kołaczyka(o matko) i w domu moj sobie robil bulke z szynka- to ja tez jedną zjadła- a potem pączek na dobitke, a godzine pozniej byl obiad- i zjadłam jeszcze zeberka z ziemniakami i burakami:szok::szok::-D:-D
m sie ze mnie smial:zawstydzona/y:
widzę, że masz niezły apetyt:tak::tak::tak: smacznego
dziewzyny mam już moje wyniki więc w skrócie bo obiad lece robić;mam anemie za mało żelaza potasu magnezu podwyższone ob i zdaniem pani doktor powinnam odsapnąć bo mam zaczątki nerwicy:szok::szok:
malinka wyluzuj i skończ z tą dieta bo Cię wyniszcza:no::no::no:

widzę, że tylko Agnes zauważyła przybycie nowej mamusi :baffled::baffled::baffled: ale ta nowa jakoś się tak nie przywitała:no:

zaraz zmykam do domciu:-D:-D:-D:-D to znaczy do przedszkola najpierw a potem smigamy do laryngologa po skierowanie na tą fiberoskopię:baffled::baffled::baffled::baffled:

pa pa

Ja chodze codziennie z małą do parku tam jest duzo dzieci i zanjomych mamus i opiekunek. Dzieciak bawia się razem :tak: Helena gania z innymi dzieciakami a ja odpoczywam :-p:cool2:

Tez fajnie ale u nas nie ma takiego parku jedynie co to sie na placu zabaw spotykaja ale Emily jest jeszcze za mala na plac zabaw ona dopiero co zaczela raczkowac:tak:

Lena już marudzi więc zmykam musze jeszcze pralkę nastawić i zrobic sosik do gołabków na obiadek Laura jeden obiad je w szokole więc w domu to po 16 dopiero chce zjeść w szkole zawsze coś przegryzie ale te porcje to malutkie są więc jej nie starcza
a mnie juz slinka cieknie bo te gołąbki to od tygodnia za mną chodziły :-D

widzę, że tylko Agnes zauważyła przybycie nowej mamusi :baffled::baffled::baffled: ale ta nowa jakoś się tak nie przywitała:no:

zaraz zmykam do domciu:-D:-D:-D:-D to znaczy do przedszkola najpierw a potem smigamy do laryngologa po skierowanie na tą fiberoskopię:baffled::baffled::baffled::baffled:

pa pa
Jesli masz na mysli mnie jako nowa mamusie to ja sie przywitalam juz dawno a nawet sie grzecznie zapytalam czy mnie do siebie przyjmniecie:-D:-D:-D

reklama
Tez fajnie ale u nas nie ma takiego parku jedynie co to sie na placu zabaw spotykaja ale Emily jest jeszcze za mala na plac zabaw ona dopiero co zaczela raczkowac:tak:

U mnie jest taki plac wyłożony takim miękkim kolorowym g..., mamy poszczają raczkujące dzieciaki :tak:

Ale takie zajęcia tez na pewno świetna sprawa :tak: Ja nawet nie wiem czy koło mnie cos takiego prowadzą :baffled: pewnie tak, ale cena przypuszczalnie zniechęca...

Do góry