reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam mnie to gardlo boli coraz to mocniej... :baffled:
dzisiaj ide do apteki...
a tak wogole to medeuska dzisiaj przyjezdza :-D

ja przyzłam i wszystkie uciekły:confused::confused:
my dzisiaj zionek pracowiy posadziliśmy astry przed domkiem co by ładnie było potr wczorj skosił trawę ja zamiotłam i jest ładniusio:tak:dzisiaj piotrek piłował z adamem matmę ja ugotowałam obiadek wyprasowałam tone prania i poszliśmy na spacerek na prawie 4 godzinki plac zabaw potem lody i 2 plac zabaw wróciliśmy po 18 piotr zrobił kolację obejrzeliśmy madagaskar 2 i dzieci o dziwo poszły spać nawet antek:szok: no i ja wreszcie mam czas na bb i mogę nadrobic zaległości:tak:
no to milo spedziliscie dzien superancko tak trzymac :tak:
właśnie agnes co ze żłobkiem????
u nas są porąbane zasady przyjmowania do żłobka gadałam wczoraj z sąsiadką z dołu jak sadziliśmy naszą ieleń jej synowa nie pracuje ale bardzo chce iść do pracy a właściwie to musi bo chcą wziąść kredyt mieszkaniowy a przy jednej pensji szanse zerowe złożyła podanie do 4 żłobków i do ani jednego dziecko się nie dostało bo mama ie pracuje i na nic tłumaczenia że jak ma pracować jak nie ma gdzie dziecka zostawić że jak mała będzie w ąłobku to ona pójdzie do pracy......do bani z tym .....nasz polski kochany rząd chce by rodziło się więcej dzieci a w zamian daje nam wielkie gó***:wściekła/y:
i jakie są u was ceny w żłobkach???? bo u mnie w takim najbliższym państwowym to z dodatkowymi zajęciami typu rytmika i pełnym wyżywieniem to 400 zł:szok:a prywatny to już przegięcie na maxa........
masakra i jak tu oddac dziecko do zlobka :no::no::no:
prywatne żłobki mają ceny z kosmosy niestety,ceny wachaja sie od 800-1000zł miesiecznie.paranoja :no::no::no::no::no::no::no::no:
i kogo ma na to stać?nie mam pojęcia
uh lala cenia sie cenia :sorry2:
A tak w ogóle to dzień dobry :-):-):-):-):-)
dziś też bedzie cieplutko,słońce praży od rana.My pobudka 6.30.
witaj my tez pobudka o tej samej godzinie :-D tylko ja potem jeszcze drzemalam przez chwile tyle dobeze ze mlody umie sie zabawic sam :tak:
A już myślałam, że nikt nawet nie zauważył mojej nieobecności :-:)-:)-(
Dużo się działo. Od czwartku moje dziecię siedzi u dziadków, a my z m odpoczywamy :-D W weekend oczywiście pracowałam, a mam tej roboty ostatnio sporo, bo sesja się zbliża i duuużo poprawek muszę sprawdzać. :confused2:
W piątek byliśmy w urzędzie od paszportów. Chcieliśmy zrobić paszport dla Piotrusia i wymienić mój (bo jeszcze panieńskie nazwisko mam w tym starym :zawstydzona/y:). Z moim się udało, a z Piotrusiowym to jest tak, że musimy być wszyscy troje. Rodzice muszą przy pani urzędnicy złożyć podpisy, a dziecko trzeba pokazać w okienku, coby było wiadomo, że to to samo, co na zdjęciu :baffled: I niedużo załatwiliśmy. :eek:
A teraz czekam na "Brzydulę", a na później zaplanowałam duże sprzątanko. :happy: Ciekawe, czy mi wyjdzie? :-D
a jak to jest u dzeci mozna im wyrobic paszport taki sam jak nam bo slyszalam ze dzieci maja paszport wazny tylko na rok :baffled: ja swoj tez bede musiala wymienic bo tez mam panienskie nazwisko :sorry2:
witajcie witajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
duzo sie tu działo beze mnie?????????????:-):-):-)

Paulina do szkoły odprawiona,P jeszcze %%%% spi,Weronika tez;)
ja juz wstawiłam pranie,pije kawke zeby sie obudzic i zeby przestało mna chwiac:-D:-D:-D:-D:-D:-D

od poczatku-dziewczyny bły u moich rodzicow,podobno bez wiekszych problemow,mala grzcznie chodział spac itd:-)
tylko katar jej prawie przeszedl ale za to znow ma chrype:baffled::baffled::baffled:
pewnie od gardla:baffled:

wesele takie osbie-jedzenie super,towarzystwo tez ale za to orkiestra dawala wiele do zyczeia.
poprostu byli do bani,nie dosc ze wiekszosc grali jkas dziwna muze totalnie nie na wesele to czesto grali wolne kawalki szczegolnie na poczatku:szok::szok::szok:
a przeciez na poczatku powinno sie rozruszac ludzi.
w kazdym razie po 3 jakos sie zwinelismy z wesela,nozki nie nie bolaly:no::no: upic tez sie nie upilam:no::no::no:

ciotka wynajea nam pokojw hotelu.pierwszy razspalam w hotelu i bylo ....:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

potem poprawiny wczoraj od 15.to sie dopiero dzialo.waidomo juz luzneijsza atmosfera.sami swoi,i z racji ze ciotke stac to na poprawinach gral "czlowiek orkiestra":-)gral,spiewal i bawil luudz.na weselu tyle sie nie wytanzylam co wczoraj na poprawinach.
byla tak dobra impreza ze moja tesciowa musiala nas tzn mnie:-) scigaca z parkieu prawie sila jakos ok20.30,wiec w domu bylismy ok.21.30:-D:-D:-D:-D:-D

pozniej wrzuce jakies fotki.
jak moj szanowny P sie podniesie(bo wzial dzis urlop):baffled:(kurcze ja 3 dni i to cale dni ze swoim P w domu:szok::szok::szok::szok:),jak ja to wytrzymam????????
musze siewziac powoli za sprzatanie itd itd.
ale chociazwykorzystam dzis P zeby po Pauline pojechal do szkoly bo mi sie nie chce:-D
pogoda ładna i zapowiada sie cieply dzien;)

wybaczcie ale nie nadrobie zaleglosci:sorry2::sorry2:
oooooo anabubka
heh tos pobalowala
no to czekamy na zdjecia ...
laska juz sie nie moge odczekac jak Cie zobacze :-p:-p:-p
No i jeszcze jedno co mnie martwi powinnam miec już @ a jeszcze jej nie ma a z racji tego ze zawsze mam tydzień to oby nie wypadła jak M przyjedzie bo z nocki nici
no to niech sie spieszy @co meza nie zastanie :-D:-D:-D
Wiki, to trzymam kciuki, żeby @ jak najszybciej cię nawiedziła! :tak:

Idę robić kawkę! Może któraś z was się skusi? :confused::-)
ja juz prawie koncze :cool2::cool2::cool2:

witam mnie to gardlo boli coraz to mocniej... :baffled:
dzisiaj ide do apteki...

a jak to jest u dzeci mozna im wyrobic paszport taki sam jak nam bo slyszalam ze dzieci maja paszport wazny tylko na rok :baffled: ja swoj tez bede musiala wymienic bo tez mam panienskie nazwisko :sorry2:
...
To idź do apteki, idź! :tak::tak::tak::tak:
Teoretycznie dzieciom wydają na rok taki paszport tymczasowy, ale na specjalną prośbę rodziców (trzeba to zaznaczyć przy składaniu wniosku o paszport) wydają dziecku na pięć lat. Kosztuje tyle samo - 30zł, tylko dłużej się czeka, bo na ten roczny około 2 tygodni, a na pięcioletni - miesiąc.
Ja nie tylko w paszporcie mam panieńskie :zawstydzona/y: Prawo jazdy też będę wymieniać w tym tygodniu :-D Przez cztery lata jakoś czasu nie miałam :szok: A jeżdżę przecież bardzo dużo. Dobrze, że mnie nie złapali jeszcze, bo mandacik pewnie bym niezły zapłaciła :-D:-D:-D

reklama
Witam
Ja mialam pobudke okolo 7 ale jeszcze sie polozylam:tak:Zaraz ide mlodego zaprowadzic do przedszkola a dziewczynki jeszcze spia:-)

AGNES
U nas pogoda tez super:tak::tak::tak:

ANABUBKA
Ale zabalowałas:-):tak:Zazdroszcze Tobie:tak:Super ze sie tak wybawiłas:tak::tak::tak::-(

PATRYSIU
Duuuzo zdrowka:tak:Oby szybciutko Tobie przeszło

Ja tez mam jakos zawalony nos-oby to nie zadne chorobsko bo moja siora Patyczak jest po anginie

Do góry