reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

:-):-) Moj jest Niemcem:tak::tak::-D
A co do namiarow na nk podawalam juz wczesniej ale specjalnie dla ciebie podam jeszcze raz;-);-):-):-)
Agnieszka Reinartz miasto Grevenbroich

No to Super spedziliscie dzien:tak::tak:
Mam nadzieje ze to na zabki mogly by sie juz w koncu przebic :tak:
Mogliscie wpasc jeszcze byscie sie na grila zalapali:tak::tak:

My juz po filmie m robi sobie kanapki do roboty to musialam jeszcze do waas zajrzec:tak::tak:
pozno wrocilismy a Wy juz po grilu byliscie bo jak przyjechalam to akurat pislaas ze jestescie po:-D
A mówi cos po polsku? czy rozmawiacie tylko po niemiecku ze sobą? :-)

A tak w ogóle to dzień dobry :-):-):-):-):-)
dziś też bedzie cieplutko,słońce praży od rana.My pobudka 6.30.
musze przyznac ze David od Agnieszki mowi super po polsku ja bez problemu sie z nim dogaduje A przy okazji to super facet duzo Adze pomaga.Takiego to szukac ze swieczka:tak:
A już myślałam, że nikt nawet nie zauważył mojej nieobecności :-:)-:)-(
Dużo się działo. Od czwartku moje dziecię siedzi u dziadków, a my z m odpoczywamy :-D W weekend oczywiście pracowałam, a mam tej roboty ostatnio sporo, bo sesja się zbliża i duuużo poprawek muszę sprawdzać. :confused2:
W piątek byliśmy w urzędzie od paszportów. Chcieliśmy zrobić paszport dla Piotrusia i wymienić mój (bo jeszcze panieńskie nazwisko mam w tym starym :zawstydzona/y:). Z moim się udało, a z Piotrusiowym to jest tak, że musimy być wszyscy troje. Rodzice muszą przy pani urzędnicy złożyć podpisy, a dziecko trzeba pokazać w okienku, coby było wiadomo, że to to samo, co na zdjęciu :baffled: I niedużo załatwiliśmy. :eek:
A teraz czekam na "Brzydulę", a na później zaplanowałam duże sprzątanko. :happy: Ciekawe, czy mi wyjdzie? :-D
tak to jest z tymi paszportami ze musza byc oboje rodzicow i dziecko wiem bo My do konsulatu spacejalnie jechalismy Laura ma tymczasowy na rok ale bede musiala jej zrobic ten 10 letni:tak:
witajcie witajcie!!!!!!!!!!!!!!!!!
duzo sie tu działo beze mnie?????????????:-):-):-)

Paulina do szkoły odprawiona,P jeszcze %%%% spi,Weronika tez;)
ja juz wstawiłam pranie,pije kawke zeby sie obudzic i zeby przestało mna chwiac:-D:-D:-D:-D:-D:-D

od poczatku-dziewczyny bły u moich rodzicow,podobno bez wiekszych problemow,mala grzcznie chodział spac itd:-)
tylko katar jej prawie przeszedl ale za to znow ma chrype:baffled::baffled::baffled:
pewnie od gardla:baffled:

wesele takie osbie-jedzenie super,towarzystwo tez ale za to orkiestra dawala wiele do zyczeia.
poprostu byli do bani,nie dosc ze wiekszosc grali jkas dziwna muze totalnie nie na wesele to czesto grali wolne kawalki szczegolnie na poczatku:szok::szok::szok:
a przeciez na poczatku powinno sie rozruszac ludzi.
w kazdym razie po 3 jakos sie zwinelismy z wesela,nozki nie nie bolaly:no::no: upic tez sie nie upilam:no::no::no:

ciotka wynajea nam pokojw hotelu.pierwszy razspalam w hotelu i bylo ....:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:

potem poprawiny wczoraj od 15.to sie dopiero dzialo.waidomo juz luzneijsza atmosfera.sami swoi,i z racji ze ciotke stac to na poprawinach gral "czlowiek orkiestra":-)gral,spiewal i bawil luudz.na weselu tyle sie nie wytanzylam co wczoraj na poprawinach.
byla tak dobra impreza ze moja tesciowa musiala nas tzn mnie:-) scigaca z parkieu prawie sila jakos ok20.30,wiec w domu bylismy ok.21.30:-D:-D:-D:-D:-D

pozniej wrzuce jakies fotki.
jak moj szanowny P sie podniesie(bo wzial dzis urlop):baffled:(kurcze ja 3 dni i to cale dni ze swoim P w domu:szok::szok::szok::szok:),jak ja to wytrzymam????????
musze siewziac powoli za sprzatanie itd itd.
ale chociazwykorzystam dzis P zeby po Pauline pojechal do szkoly bo mi sie nie chce:-D
pogoda ładna i zapowiada sie cieply dzien;)

wybaczcie ale nie nadrobie zaleglosci:sorry2::sorry2:
najwazniejsza na weselu jest orkiestra jak graja do bani to ludzie sie nie bawia no chyba ze juz maja w czubie to wtedy im jedno byle rytm jest:-DJedzonko nadrobilo i czlowiek orkiestra:-)
No i jeszcze jedno co mnie martwi powinnam miec już @ a jeszcze jej nie ma a z racji tego ze zawsze mam tydzień to oby nie wypadła jak M przyjedzie bo z nocki nici
przyjdzie do Ciebie @ na czas:tak: tak zebys sie wyrobila n a powrot M:-)
Witam :-)

Pogoda u mnie siczna, w końcu, bo weekend był do bani jesli chodzi o pogode :baffled: Niedziela to ogólnie nieciekawa, bo po sobocie i nieprzespanej nocy musiałm cały dzień w wyrku spędzić bo mnie jakies skurcze dopadły :wściekła/y: Ale juz OK brzucho jeszcze pobolewa ale nie ma tragedii :sorry2:

Moja Helen zakatarzona :baffled: no ale temperaturki juz niema :-)

Lece cos wszamać :tak::cool2:
Kochana tak co nam za wczasu nie urodzisz oszczedzaj sie teraz bo lada moment porodowka;-)Helcia gdzie tenm katar zalapala:confused:
Ja kupuje zawsze na zapas, czasami jeden katron stoi otwarty tyle czasu w lodówce, że musze wyrzucić, a jak mojego coś najdzie to wypije wszystko co znajdzie :szok: A ja mam skamuflowane :-p bo nie pijam kawy bez mleka :-D:cool2:
ja bez melke tez ani rusz musze miec w lodowce do kawy czy do platkow dla Laury;-)
ja też uwielbiam grać w karty w tysiąca 3-5-8 pana w supermonopol eurobiznes skrable a teraz gramy najczęściej w chińczyka i gry ortograficzne bo w to dzieciaki grają no i nasza ulubiona gra rodzinna to kalambury o musimy też zagrać w państwa i miasta:tak:
ja tez lubie grac w tysiaca kiedys kurnik odwiedzalam:-)
Witam :-) no juz po wszystkim teraz trzeba odsapnac Nie wiem co chcecie wiedzic Wesele super jedzenia duzo goscie dopisali My w sumie bawilismy sie w swoim gronie Wytanczylam sie z mezem :szok::-Dciotecznym szwagrem pozartowlaismy po prostu super Z wesela wrócilismu a raczej przywiozl nas chrzesnik męża Adrian o 3 nad ranem pospalismy do 8.30 O 11 mielismy rocznice komuni ale tak sie wkurzyłam ze szok ksiądz tak powymyslam ze nawet tak nie bylo na komuni :wściekła/y:Na poprawinach tez bylo fajnie ale juz bardzo nie posiedzialismy bo pilnowalismy na zmiane Gabrysi a starszaki same sie pilnowały Zaklepalismy sobie samochod byc moze kupimy własnie od szwgra opel wektra zobaczymy na razie wstepne rozmowy były ;-) ogolnie dawno sie tak nie bawialm inie wiedzialam ze mój maz mnie tak obtańczy:-p tyle ide nastawic pranie ;-)
no to chociaz Ty zadowolona super i czekam na foty:happy2:
No to super ze wesele udane i ze sie wybawiliscie na calego:tak::tak:
Mnie czekaja dwa wesela w sierpniu:tak::tak: jedno u Anki a jedno u znajomych ale to juz tutaj w DE:tak::tak: Tez mam nadzieje ze sie wybawie bo strasznie lubie chodzic na wesela:tak::tak:
Aga mam nadzieje ze sie wytanczysz u mnie na weselu ja zreszta juz zadbam o to :))
Ja mam znajama ktora ma 23 lata i nadal nie ma nawet dowodu osobistego:szok::szok::tak: nie chcialo jej sie wyrabiac:no::no: za to grozi chyba tez jakas kara do placenia:tak: fakt ma paszport ktory byl wyrobiony jak jeszcze byla dzieckiem i rowniez ma w nim panienskie nazwisko:no::no: paszport ma wazny do tego roku ciekawe co w tedy zrobi:szok::szok:

zrobi sobie niemiecki:confused::baffled:

Laura nadal w basenie na balkonie:happy2:Ja gotowa ze sprzatniem wiec moge cos zjesc:sorry2:

reklama
pozno wrocilismy a Wy juz po grilu byliscie bo jak przyjechalam to akurat pislaas ze jestescie po:-D

musze przyznac ze David od Agnieszki mowi super po polsku ja bez problemu sie z nim dogaduje A przy okazji to super facet duzo Adze pomaga.Takiego to szukac ze swieczka:tak:

tak to jest z tymi paszportami ze musza byc oboje rodzicow i dziecko wiem bo My do konsulatu spacejalnie jechalismy Laura ma tymczasowy na rok ale bede musiala jej zrobic ten 10 letni:tak:

najwazniejsza na weselu jest orkiestra jak graja do bani to ludzie sie nie bawia no chyba ze juz maja w czubie to wtedy im jedno byle rytm jest:-DJedzonko nadrobilo i czlowiek orkiestra:-)

przyjdzie do Ciebie @ na czas:tak: tak zebys sie wyrobila n a powrot M:-)

Kochana tak co nam za wczasu nie urodzisz oszczedzaj sie teraz bo lada moment porodowka;-)Helcia gdzie tenm katar zalapala:confused:

ja bez melke tez ani rusz musze miec w lodowce do kawy czy do platkow dla Laury;-)

ja tez lubie grac w tysiaca kiedys kurnik odwiedzalam:-)

no to chociaz Ty zadowolona super i czekam na foty:happy2:

Aga mam nadzieje ze sie wytanczysz u mnie na weselu ja zreszta juz zadbam o to :))

zrobi sobie niemiecki:confused::baffled:

Laura nadal w basenie na balkonie:happy2:Ja gotowa ze sprzatniem wiec moge cos zjesc:sorry2:

Ciocia ty go juz tak nie chwal:tak::tak: bo jeszcze mu sie cos odwidzi z tym pomaganiem i co ja w tedy zrobie:-):-);-);-)

A co do wesela to spokojnie:tak: wybawimy sie tak ze potem bedziemy tydzien zdychac i sie kurowac:-):-)
Tak jak ja sie na swoim weselu wybawilam i mnie upili ze chlopu w nocy poslubnej w hotelu usnelam:-):-) a mielismy specjalnie apartament malrzenski z jakuzi itd zamowiony musial mi nawet suknie slubna sciagac bo ja nie dalam rady:-):-) do tej pory mi to wypomina:-):-) No ale chyba kazdemu moze sie zdarzyc co???;-);-);-):-D
Takze ciocia pamietaj nie pij za duzo bo Bogdanowi usniesz:-)

Bylam przed chwila z Emily na tarasie tam jest taki upal ze w sloncu nie da sie wytrzymac:tak::tak: ja nie lubie jak jest az tak cieplo:no::no: bo w tedy czlowiekowi w takie upaly nic sie nie chce:no:
Ide mala polorzyc spac bo to juz jej godzina jest:tak::tak:

no ja swoja już położyłam ale słyszę, że spać to ona jakoś nie może. a sama wołała...
Pranie jedno wisi, drugie kręci kila czeka...

Ciocia ty go juz tak nie chwal:tak::tak: bo jeszcze mu sie cos odwidzi z tym pomaganiem i co ja w tedy zrobie:-):-);-);-)

A co do wesela to spokojnie:tak: wybawimy sie tak ze potem bedziemy tydzien zdychac i sie kurowac:-):-)
Tak jak ja sie na swoim weselu wybawilam i mnie upili ze chlopu w nocy poslubnej w hotelu usnelam:-):-) a mielismy specjalnie apartament malrzenski z jakuzi itd zamowiony musial mi nawet suknie slubna sciagac bo ja nie dalam rady:-):-) do tej pory mi to wypomina:-):-) No ale chyba kazdemu moze sie zdarzyc co???;-);-);-):-D
Takze ciocia pamietaj nie pij za duzo bo Bogdanowi usniesz:-)
nie kracz hehehe jak bedziesz blisko mnie siedziala a tak przewiduje to moge skonczyc tak jak Ty:-D:-D
Bylam przed chwila z Emily na tarasie tam jest taki upal ze w sloncu nie da sie wytrzymac:tak::tak: ja nie lubie jak jest az tak cieplo:no::no: bo w tedy czlowiekowi w takie upaly nic sie nie chce:no:
Ide mala polorzyc spac bo to juz jej godzina jest:tak::tak:
No ja juz Laure wzielam z balkonu bo jeszcze udaru dostanie
no ja swoja już położyłam ale słyszę, że spać to ona jakoś nie może. a sama wołała...

tez macie upalnie?
Mnie czeka prasowanie ale w taki upal to chyba o polnocy bede prasowala:baffled:

Ja tez musze isc do piwnicy pranie zrobic ale jakis mi sie nie chce:no::no:
Musze tez jeszcze posprzatac bo dzisiaj to ja jeszcze nic nie zrobilam tylko siedzialam przed kompem ale tez mi sie nie chce :no::no:

nie kracz hehehe jak bedziesz blisko mnie siedziala a tak przewiduje to moge skonczyc tak jak Ty:-D:-D

No ja juz Laure wzielam z balkonu bo jeszcze udaru dostanie

tez macie upalnie?
Mnie czeka prasowanie ale w taki upal to chyba o polnocy bede prasowala:baffled:

No to nie moze tylko napewno skonczysz tak jak ja:tak::tak: bo jak bede kolo ciebie siedziala to kieliszek bedziesz miala non stop pelny:tak:
Ja jak o 20 zawioze Emily do rodzicow to dopiero dla mnie impreza sie zacznie bo wczesniej to bede musiala na dziecko uwazac:tak::tak: no chyba ze tatus bedzie uwazal bo on nie pijacy:tak:

No to nie moze tylko napewno skonczysz tak jak ja:tak::tak: bo jak bede kolo ciebie siedziala to kieliszek bedziesz miala non stop pelny:tak:
Ja jak o 20 zawioze Emily do rodzicow to dopiero dla mnie impreza sie zacznie bo wczesniej to bede musiala na dziecko uwazac:tak::tak: no chyba ze tatus bedzie uwazal bo on nie pijacy:tak:

Dobrze ze dasz wolne tepo do 20 bo bym mogla oczepin nie doczekac:-D
David nie pijacy aha juz mu pozwole uwazaj:-D
Ja bede miala kierowce wiec wszyscy beda pijacy:tak::-D

reklama
Upalnie nie, dokładnie 24*w cieniu. Ale prania od grona, pościele, ciuchy i ciuszki....

Coś mało nas tu siedzi dzisiaj.
No i mała spac nie chce. Ale musi!
Wczoraj skubana poszł aspać o 22. Gdzie zawsze kładę ja bez problemu o 20.00. Dlatego albo zaśnie teraz ( poki wczesnie ) albo nie bedzie spac w cale, bo wieczorem da mi do wiwatu. W nocy wstawałam do niej 4 razy a przypominam, śpimy już w drugim pokoju, kurcze, przelecieć cał mieszkanie do niej po ciemku, to jest coś. Tylko nie wyobrazajcie sobie willi, po prostu pokoje na dwóch krańcach mieszkania ( małego)

Do góry