reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Meliskę poleciła mi moja kuzynka która od 2mscy jest mamą :tak: Powiedziała, żebym jedną dziennie wieczorem sobie wypiła, bo podobno jej lekarz też poradził. I miętową herbatę też można pić w ciąży, dobrze działa na dziecko jak i na nas.

Teściowa dała mi dzisiaj pudełko lodów, właśnie otworzyłam i po prostu niebo w gębie!!! Carte Dor - wiśniowe. Pyyyyycha

laparada super poradziłaś sobie z tą babą w przychodni:tak: weszłaby przed Tobą i narzekała bez powodu lekarce, a takie baby to godzinami z lekarzem lubią siedzieć, bo w domu do roboty nic nie mają.

Ja tez na ruchy dzidzi niecierpliwie czekam, ale jeszcze nic nie czuję- czasem pobolewa mnie brzuch, ale to pewnie dlatego, że się rozciąga.
Do gina idę w czwartek, już nie mogę się doczekać, bo na pewno usg mi zrobi i dziecko zobaczę:-) Chcę, żeby mąż był przy badaniu, bo wtedy jak zobaczy maleństwo to będzie przeżywał ciąże podobnie do mnie:tak:-tak mi sie wydaje.
Ja do mojego maleństwa mówię- może głupia jestem, bo pewnie nie słyszy, ale mówię mu, że je kocham i głaskam brzuch:tak:
Ok, fajnie, że jest forum, że Wy jestescie:-) zawsze jest z kim pogadać:tak:

A teraz siadam do ksiażek- z wielkim leniem, ale sesja i jak mus to mus.
Pozdrówki, buziaczki

Marta_szc To moje ukochane lody, ale mi smaka narobilas normalnie, jak ja bym sie dobrala, to by cale pudelko zniknelo :-).

Maz wrocil i zaszyl sie w garazu ze swoimi narzedziami, ale nie narzekam, bo ostatnio bardzo duzo czasu spedzamy we dwoje, terazm mam chwilke dla siebie a jak skonczy to moze go na spacer wyciagne.

madziek... tteż tak mam ... a D to nawet bardziej... hehe...
poza tym jak ja byłam kilka dni temu u gina to normalnie radocha na maxa.... hehe...
tak juz sobie skacze w środku taka prawdziwa istotka z nóżkami i rączkami....:-)
ja się prawie popłakałam... niestety byłam sama ale trzeciego jadę z D i też zobaczy :-D

dopiero pierwsze ?? :szok:
ja miałam pierwsze w 5t5d drugie 6t6d trzecie 8t3d a czwarte już w 14t3d
tyle że te dwa ostatnie były u polskich lekarzy a na kolejną irlandzką wizytę czekam bo mam za 2 tygodnie.... czyli wg nih po ponad 2 miesiącach ciąży:-p nie wytrzymałabym....

dopiero pierwsze ?? :szok:
ja miałam pierwsze w 5t5d drugie 6t6d trzecie 8t3d a czwarte już w 14t3d
tyle że te dwa ostatnie były u polskich lekarzy a na kolejną irlandzką wizytę czekam bo mam za 2 tygodnie.... czyli wg nih po ponad 2 miesiącach ciąży:-p nie wytrzymałabym....

W Anglii pierwsze robia dopiero miedzy 10-14 tyg. a drugie 18-22 chyba. Ja nie mam szans do polskiego lekarza isc bo strasznie daleko mam. Ponad 3 godziny drogi samochodem przy dobrym ruchu. Ale w Polsce w lipcu pojde sobie prywatnie poogladac maluszka :-)

Bobaska albo bobaski :)
Trzymam kciuki - napewno wszystko bedzie w porzadku :)

Hehe... albo bobaski :-) wszystko mozliwe juz jutro sie dowiem :-) Dziekuje za wsparcie :)

reklama
przezierność karkowa 12mm.... więc wporządku.... no i zbadał serduszko kość nosową.... i wszystko inne.... i oczywiście nie ma żadnych zastrzeżeń... n ja tylko to że męcze się strasznie....:sorry2:ale cóż...
Ka...M a jak wyglada takie badanie karku itd bo to normalne usg chyba nie jest. Mi doktorka powiedziala ze na nastepnej wizycie czyli za 4 tyg zrobimy szczegolowe badania dla dzidziusia i sie teraz zastanawiam co to. :confused:

Do góry