reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
a ja mam prośbę do malinki jakby się pojawiła;-)napisz mi przepis na ziemniaczki po nelsońsku bo nie mogę znaleźć, ale na maila bo znów nie znajdę:-D:-D:-D z góry dziękuję
 
Jadlam tylko z kaczki :tak::tak: wieprzowej czarniny jescze nie jadlam ale napewno jest tak samo pyszna jak i z kaczki:tak::tak:
Z kasczki robi się z rosołu
z wieprzowiny to najpierw trzeba barszcz z dudków ugotować i z tego się robi.
Pychotka :-D:-D:-D:-D
Moja teściowa jest specjalitką od czarniny z kaczki,a moja mama od czarniny wieprzowej.
Pod tym względem mam superaśnie.:-D:-D:-D:-D:-D

As dzięki za przepis :tak::tak::tak::tak::tak: muszę spróbować :-)
Ja tak też robię udka ,albo skrzydełka .
Oczywiście udka trzeba dusić dłużej tak ze 30-40 minut.
Przede wszystkim są bardzo soczyste w środku o ile je na początku zapieczesz na dośc gorącej patelni.
 
Z kasczki robi się z rosołu
z wieprzowiny to najpierw trzeba barszcz z dudków ugotować i z tego się robi.
Pychotka :-D:-D:-D:-D
Moja teściowa jest specjalitką od czarniny z kaczki,a moja mama od czarniny wieprzowej.
Pod tym względem mam superaśnie.:-D:-D:-D:-D:-D


Ja tak też robię udka ,albo skrzydełka .
Oczywiście udka trzeba dusić dłużej tak ze 30-40 minut.
Przede wszystkim są bardzo soczyste w środku o ile je na początku zapieczesz na dośc gorącej patelni.
No to ci zazdroszcze tez bym z checia zjadla czarnine:tak::tak:Moj tato robi bardzo dobra:tak::tak:
 
Czarnina to zupa robiona z krwi kaczki:tak::tak: wiem ze obrzydliwie to brzmi ale zupa jest naprade pyszna:tak::tak: pierwszy raz ja jadlam nie wiedzac ze to z krwi kaczki i tak mi zasmakowala ze mi to jest jedno z czego jest robiona:tak::tak:
hm, ja nie wiem tez raczej bym nie tknęła, ale np kaszankę zjem, a też jest z krwi... sama nie iwem, ale jakos do nnie ni eprzemawia...
 
zostawić was na chwile i iść ie kimnąc ,ale zeście naskrobały.................a u mnie słonko wyszło i wiatr przestał tak bardzo dmuchać:-D:-D
 
U mnie też lubią czarninę ,rodzice ,brat mąż i dzieci ,ja się brzydzę choć przecież kaszankę też czasami zjem ,nie wiem skąd te opory ,ale jakos nie mogę sie przemuc:tak:
 
reklama
Dobra ja ide w koncu ten obiad robic bo Emily juz wstala m bedzie lada moment w domu a ja jeszcze w pizamie i bez obiadu:sorry::sorry: No ale jak co to zwale wszytko na was;-);-);-)ze zescie mnie tutaj trzymaly i nie moglam nic zrobic;-);-);-)
 
Do góry