reklama
Z kasczki robi się z rosołuJadlam tylko z kaczkiwieprzowej czarniny jescze nie jadlam ale napewno jest tak samo pyszna jak i z kaczki
![]()
z wieprzowiny to najpierw trzeba barszcz z dudków ugotować i z tego się robi.
Pychotka

Moja teściowa jest specjalitką od czarniny z kaczki,a moja mama od czarniny wieprzowej.
Pod tym względem mam superaśnie.

Ja tak też robię udka ,albo skrzydełka .As dzięki za przepismuszę spróbować :-)
Oczywiście udka trzeba dusić dłużej tak ze 30-40 minut.
Przede wszystkim są bardzo soczyste w środku o ile je na początku zapieczesz na dośc gorącej patelni.
Agnieszka&Emily
Mama Emily:)))
No to ci zazdroszcze tez bym z checia zjadla czarnineZ kasczki robi się z rosołu
z wieprzowiny to najpierw trzeba barszcz z dudków ugotować i z tego się robi.
Pychotka
Moja teściowa jest specjalitką od czarniny z kaczki,a moja mama od czarniny wieprzowej.
Pod tym względem mam superaśnie.
Ja tak też robię udka ,albo skrzydełka .
Oczywiście udka trzeba dusić dłużej tak ze 30-40 minut.
Przede wszystkim są bardzo soczyste w środku o ile je na początku zapieczesz na dośc gorącej patelni.

medeuska
październikowa mama'09
hm, ja nie wiem tez raczej bym nie tknęła, ale np kaszankę zjem, a też jest z krwi... sama nie iwem, ale jakos do nnie ni eprzemawia...Czarnina to zupa robiona z krwi kaczkiwiem ze obrzydliwie to brzmi ale zupa jest naprade pyszna
pierwszy raz ja jadlam nie wiedzac ze to z krwi kaczki i tak mi zasmakowala ze mi to jest jedno z czego jest robiona
![]()
madziulanatasza
Fanka BB :)
zostawić was na chwile i iść ie kimnąc ,ale zeście naskrobały.................a u mnie słonko wyszło i wiatr przestał tak bardzo dmuchać

madziulanatasza
Fanka BB :)
U mnie też lubią czarninę ,rodzice ,brat mąż i dzieci ,ja się brzydzę choć przecież kaszankę też czasami zjem ,nie wiem skąd te opory ,ale jakos nie mogę sie przemuc

reklama
Agnieszka&Emily
Mama Emily:)))
Dobra ja ide w koncu ten obiad robic bo Emily juz wstala m bedzie lada moment w domu a ja jeszcze w pizamie i bez obiadu
No ale jak co to zwale wszytko na was;-);-);-)ze zescie mnie tutaj trzymaly i nie moglam nic zrobic;-);-);-)

Podziel się: