reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

A ja byłam w łazience bo myślałam, że @. Mokro mam cały czas i sikac mi się chce.. Ale patrzę a tu na papierze biały śluz:eek: Mógłby wreszcie się zrobic brązowy i w końcu @ a nie tak.. co to ciuciu babka czy jak?:-D
Aguś.... a ty może byś testa zrobiła a nie trzymała nas w niepewności!!!!!
U mnie @ się rozkręciła na maksa....I teraz nie wiem czy mam się umawiac na HSG czy nie, bo nie mam tego wymazu KM:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
a tempke dzis mierzylas?? bo jak biały śluz to tak jakby na fasolke:tak:
Mierzyłam ale jest 36,6 więc nici z fasolinki.

Aguś.... a ty może byś testa zrobiła a nie trzymała nas w niepewności!!!!!
U mnie @ się rozkręciła na maksa....I teraz nie wiem czy mam się umawiac na HSG czy nie, bo nie mam tego wymazu KM:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
Aj, po huk mi ten test skoro tempka dziś 36,6;-)

niestety tą chorobę ma ciocia męża wiec doskonale wiemy ze to z jego strony! :confused2: ale pytanie jest takie jak leki wplyna na genetyke rzołnierzyków czy nie uszkodza armii :confused2: zeby dzieciątko urodzilo sie zdrowe! :-(

Ewuniu chodziło mi o to, że niektóre choroby są przenoszone tylko przez kobiety albo tylko przez mężczyzn więc może są szanse na całkowicie zdrowe dziecko bo plemniki nie ucierpią.
Co do relacji plemniki i leki czytałam gdzieś, że jest takie badanie nasienia w którym sprawdza się wpływ leków na nasienie ale nie wiem czy to w Polsce czy to były jakieś eksperymenty.
Ogólnie to jakość nasienia pogarsza się po lekach na raka, po naświetlaniach i z tego co wiem to przy lekach sterydowych (tak jak sterydy pogarszają płodność u mięśniaków z siłowni)

Ewuniu chodziło mi o to, że niektóre choroby są przenoszone tylko przez kobiety albo tylko przez mężczyzn więc może są szanse na całkowicie zdrowe dziecko bo plemniki nie ucierpią.
Co do relacji plemniki i leki czytałam gdzieś, że jest takie badanie nasienia w którym sprawdza się wpływ leków na nasienie ale nie wiem czy to w Polsce czy to były jakieś eksperymenty.
Ogólnie to jakość nasienia pogarsza się po lekach na raka, po naświetlaniach i z tego co wiem to przy lekach sterydowych (tak jak sterydy pogarszają płodność u mięśniaków z siłowni)
o dzieki za te info :sorry: no on wczoraj dostal silny lek przeciwzapalny - sterydowy :confused2: jednorazowo zastrzyk a jak wykupi ma brac Slfasalazin EN ktory moga brac nawet kobiety w ciąży o ile jest to wskazane :eek: zdecydowalismy ze najlepiej bedzie jak pojdzie do androloga i sie dopyta u źródła! znacie jakiegos dobrego w Warszawie?:sorry:

Cześć dziewczynki.Tak jak obiecałam wczoraj ;-)

Załączniki

• bols.jpg
    bols.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 30
  • z6364191M.jpg
    z6364191M.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 30
  • page196_2.jpg
    page196_2.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 26
a ja niestety mam zle wiadomosci :-( moj mąż pa na 90% nieuleczlna chorobę reumatyczna zzsk czylu zesztywnienie stawow kręgoslupowych O ZZSK
:confused2: jeszcze ma tylko wykonac 1 badanie na antygen i jak wyjdzie pozytywne to na 100% to ta choroba! niestety dobrze ja znamy bo jego ciocia ja ma ... :-:)-:)-( do konca zycia na silnych lekach przeciwzapalnych i niustajaca rehabilitacja .... :-( a najbardziej mnie wkurza fakt ze ja ta chorobe podejzewalam juz w zeszlym roku jak natknelam sie w necie na nia i wyslalam P. do reumatologa a lekarz to zbagatelizowal i go odeslal z kwitkiem! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a wtedy nie bylo jeszcze zajetego odcinka szyjnego a teraz dupa! :wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy:
no to sie wyzaliłam!
teraz sie zastanawiamy co z dzidzią ....:-(

Kurde Ewa musicie polatać teraz po lekarzach.
Ja nic a nic nie słyszałam o takiej chorobie :-(

reklama
Cześć dziewczynki.Tak jak obiecałam wczoraj ;-)
Wszystkiego najlepsiejszego Madziu:-):-):-)
Drinusia, chetnie:-D:-D
Tak z samego rana przed wstaniem z Łóżka o 7 rano:tak:
Aha.... no to niefajnie....

Słuchajcie.... gdzie ja moge zrobic to badanie czystości pochwy????? k* ale jestem zła że nic takiego nie powiedziała... a już myślałam że trafiłam na rozsądną ginkę:crazy::crazy::crazy:

Do góry