reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Anno25 widzę że lubimy to samo, bo ja tez jestem można powiedzieć maniaczką na punkcie przepisów. Pytasz co bym chciała hmm...:sorry:Zawsze mam problem z pomysłem na śniadanie lub kolacje na kanapki i płatki juz patrzeć nie mogę czasem :-D:-D I zawsze w tej materii musze kombinować :angry: Jak macie dziewczyny jakies pomysły na urozmaicenie to z chęcią poczytam:-)
 
na śniadanie proponuje np. nalesniki z sosoem czekoaldowym i truskawkami albo omlet z boczkiem i cebulka w środku
a kolacja? no cóż tu jest tyle możliwości....:-D
 
Anno25 widzę że lubimy to samo, bo ja tez jestem można powiedzieć maniaczką na punkcie przepisów. Pytasz co bym chciała hmm...:sorry:Zawsze mam problem z pomysłem na śniadanie lub kolacje na kanapki i płatki juz patrzeć nie mogę czasem :-D:-D I zawsze w tej materii musze kombinować :angry: Jak macie dziewczyny jakies pomysły na urozmaicenie to z chęcią poczytam:-)
Optyczka szacuneczek, wyczarować takie pyszności przy dwójce absorbujących szkarbów to naprawdę coś:happy:
 
kolacja?
parówki inaczej ;-)
składniki:
parówki
ciasto jak na naleśniki tylko troszkę gęściejsze i sporo ziół prowansalskich
ser żółty (nie koniecznie)

Parówki obtoczyć w cieście i smażyć z każdej strony, ja zazwyczaj po pierwszym usmażeniu obtaczam jeszcze raz bo ciasto jednak spływa i do tego drugiego obtoczenia dopiero dodaję starty ser żółty. Smacznego :) Dodam, że najlepsze ze sosem czosnkowym :tak::tak:
 
no to się podziel czyms sprawdzonym:-p:-D

uwielbiam gołąbki lub krokiety domowej roboty :tak:

Farsz na gołąbki:
60dkg łopatki
40 dkg boczku
2-3 cebule
2 torebki ryżu
2 torebki kaszy

Mięsko, boczek dusimy w przyprawach i z cebulą. Jak przestygnie to mielimy (cebulę też i dodajemy troszkę tego sosiku z duszenia). Do tego dodajemy ugotowaną kaszę i ryż. Doprawiamy dużą ilością pieprzu i wegety. Zawijamy we wcześniej ugotowaną kapustę. Dusimy. Z tej ilości wyjdzie jakieś 16-18 szt.
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry