reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

eh dziewczyny ... no taką mam chandre,że masakra...:-:)zawstydzona/y: nic mi sie nie chce.... nie mam na nic ochoty, chyba że płakać.... a jeszcze na 15-sta do tesciowej na obiad musze isc...:-(

reklama
Lilitko - chcesz 1 bo nie chcesz bliźniaków?
Ja tam nie miałabym nic przeciwko 2;-)

Andzia

Tak, nie bardyo bym chciala miec blizniaki. Troche z egoistzcznzch powodow, ale tez dlatego ze zawsze ciaza mnoga jest bardziej ryzykowna i dla samych dzieci...wiec za1szym razem poprosze o 1 zarodek. Jesli sie nie uda, to drugie podejscie juz z dwoma....

No i jestem. Leje nadal i nie zapowiada się na koniec.

Andzia mierzyłam tempkę przez 2 cykle. Te 2 cykle były na clo i pregnylu. Niby wzrost był dopiero po dwóch/trzech dniach po pregnylu. Ale u mnie wykres przypomina rozpierdziel totalny jak zarys Tatr. Więc przypuszczam, że clo i pregnyl fałszują temperaturę więc skończyłam z mierzeniem tempki.

Madzienka a tobie co się dzieje. Pogoda ci doskwiera czy co???

Badaicka grzej jej tyłek to mniej będzie piec.

Andzia_S - ty jesteś bezbłędna, złapiesz wszystkich, chyba nocha to masz do monitora przyklejonego. Ja odpadam przy tak długim czytaniu przy tych kolorach.

Eve - to działaj, czym szybciej tym lepiej

Co do naszych panów nadmiernie pijących piwo, czy palących papieroch, no cóż oni twierdzą, ze są najlepsi, najmądrzejsi, im nic nie może przeszkodzić, nic nie może się stać. No cóż, mądry po szkodzie i na starość przyznaje babie racje. Jeżeli sam się nie przekona, to choćby siłą nic nie wskóracie.

Facet:
- wszystko wie najlepiej ----- - ale często słyszymy, kochanie a gdzie...?
- jest niezniszczalny ----- - jak go katar dorwie to już umiera:-D
- nie potrzebuje niczyjej pomocy ----- - to po co mu kobieta?
wedle przysłowie człowiek mądry po szkodzie, rodzaj męski nigdy nie zmądrzeje:-D

Więc moim zdaniem nie ma co siłą przekonywać o racji, kłócić się z tego powodu bo szkoda nerwów i zdrowia dla męskości, w końcu przyzna kiedyś przed sobą że gdyby nie kobieta to by dawno wyginęli.

Nie to że z religią tu wyjeżdżam, ale to właśnie kobieta przy stworzeniu świata była dopełnieniem dzieła stworzenia...

No hej ja jestem, i u nas w krakowie tez leje jak z cebra - nie ma co nosa wystawiac z domu...
Dzis tempka dalej 37 i @ nie widac... zwariuje chyba...
Gosia piękna tempka:tak: I fasolka jest juz zapewne:tak::-)

agniesiak jak tam ?? @ sie rozkręciła?? czy nie ma;-)
No niestety jest.. ale w tym miesiącu będe uzywac testów owulacyjnych, może pomogą. No i mierzę tempkę cały czas.:tak:

Hanka - ja mierze caly czas bedac na clo i dsuphastonie i jest ok... moze tobie po tej prolaktynie takie tatry wychodza...zobacz sobie moj wykresik...
266df5 Ovulation Charts
Cudowny wykres..:-):-)

U mnie bez zmian..Już nie wiem co mam Wam pisać...Ciśnienie rośnie - strach przed obroną też. Siedzę i piszę i piszę i piszę...We wtorek mam spotkanie z promotorem i niosę mu do sprawdzenia końcówkę pracy - zobaczymy co powie.
Mężuś dalej w gipsie...4 dzień z rzędu w domu siedzi a kłótni narazie brak więc jest nieźle..
W piątek wybieramy się na wesele do mojej koleżanki bliskiej - mężuś posiedzi i popatrzy jak się żonka bawi :)))

Konkretnych staranek narazie brak - poprostu się kochamy..Może jak zniknie ciśnienie związane z magisterką to o tym pomyślę..Narazie nie jestem w stanie..

witam - wróciłąm z "Dnia Dziecka":tak:
uwielbiam moją siostrzenicę - jest po prostu cudowna:-)
eh dziewczyny ... no taką mam chandre,że masakra...:-:)zawstydzona/y: nic mi sie nie chce.... nie mam na nic ochoty, chyba że płakać.... a jeszcze na 15-sta do tesciowej na obiad musze isc...:-(
ja już byłam na obiedzie u teściowej:sorry:
Marzenko - ale to chyba raczej nie obiad jest winien humorku:no:
Andzia

Tak, nie bardyo bym chciala miec blizniaki. Troche z egoistzcznzch powodow, ale tez dlatego ze zawsze ciaza mnoga jest bardziej ryzykowna i dla samych dzieci...wiec za1szym razem poprosze o 1 zarodek. Jesli sie nie uda, to drugie podejscie juz z dwoma....
rozumiem - ja nie mam nic przeciwko ciąży bliźniaczej - tzn. wiem, że to jest ryzyko większe ale też z egoistycznych powodów mogłabym miec 2 za jednym zamachem;-)
No i jestem. Leje nadal i nie zapowiada się na koniec.

Andzia mierzyłam tempkę przez 2 cykle. Te 2 cykle były na clo i pregnylu. Niby wzrost był dopiero po dwóch/trzech dniach po pregnylu. Ale u mnie wykres przypomina rozpierdziel totalny jak zarys Tatr. Więc przypuszczam, że clo i pregnyl fałszują temperaturę więc skończyłam z mierzeniem tempki.
Ja myślałam, że może to pomoże Martynce uniknąć takich lęków - pękł czy nie:tak:
Andzia_S - ty jesteś bezbłędna, złapiesz wszystkich, chyba nocha to masz do monitora przyklejonego. Ja odpadam przy tak długim czytaniu przy tych kolorach.
Facet:
- wszystko wie najlepiej ----- - ale często słyszymy, kochanie a gdzie...?
- jest niezniszczalny ----- - jak go katar dorwie to już umiera:-D
- nie potrzebuje niczyjej pomocy ----- - to po co mu kobieta?
wedle przysłowie człowiek mądry po szkodzie, rodzaj męski nigdy nie zmądrzeje:-D

Nie to że z religią tu wyjeżdżam, ale to właśnie kobieta przy stworzeniu świata była dopełnieniem dzieła stworzenia...
:-D:-D:-D:-):-):-):rofl2::rofl2::rofl2:
tak właściwie to juz. kiedyś pisałam, żę nie umiem tak wejść w środek rozmowy gdy przejrzę tylko co pisałyście i nie znam tematu - a w piątek nawet był efekt - złożyłam Kroptusi życzenia bo się zasugerowałam tym co pisałyście chociaż juz wiedziałyście, że nie ma urodzin:-D:-D:-D
dlatego czytam to co piszecie przez ten cały dzień gdy mnie nie ma na BB:tak: i potem odpowiadam - ale to już wciskanie przeze mnie własnych 3 groszy;-)
Hanka - ja mierze caly czas bedac na clo i dsuphastonie i jest ok... moze tobie po tej prolaktynie takie tatry wychodza...zobacz sobie moj wykresik...
266df5 Ovulation Charts
Gosiu - Ty już jutro masz 18 dzień po owulacji - jak tempka będzie taka ładna to znak, że fasolka mieszka u Ciebie pod serduchem:-) trzymam kciuki:tak:
U mnie bez zmian..Już nie wiem co mam Wam pisać...Ciśnienie rośnie - strach przed obroną też. Siedzę i piszę i piszę i piszę...We wtorek mam spotkanie z promotorem i niosę mu do sprawdzenia końcówkę pracy - zobaczymy co powie.
Mężuś dalej w gipsie...4 dzień z rzędu w domu siedzi a kłótni narazie brak więc jest nieźle..
W piątek wybieramy się na wesele do mojej koleżanki bliskiej - mężuś posiedzi i popatrzy jak się żonka bawi :)))

Konkretnych staranek narazie brak - poprostu się kochamy..Może jak zniknie ciśnienie związane z magisterką to o tym pomyślę..Narazie nie jestem w stanie..

OluPM - będzie dobrze - zdasz na pewno:tak:
ja w weekend za tydzień mam egzamin na podyplomówce i też będę teraz rzadziej Was podczytywać - tzn. "zza krzaka":-D:tak::-D
ale dzis jeszcze jestem - w końcu niedziela - trzeba odpocząć;-)

reklama
Jak dotre do apteki i kupie test - bo leje jak diabli...
czekam na wynik.. na dwie kreseczki..
nektarynko sto lat sto lat!!! z okazji urodzin!!!!!!!!

Nekatarynko STO LAT !!!!!!!

NEKTARYNKA WSZYSTKIEGO NAAAAAAAAAAAAAAAAJLEPSZEGO:-)

Nektarynko - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!
Sto lat i spełnienia marzeń!
I najwspanialszej fasolki na świecie:-):-):-)

Nektarynko STO LAT STO LAT KOCHANA

NEKTARYNKO WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ SPEŁNIENIA MARZEŃ I MALUTKIEJ FASOLKI POD SERDUSZKIEM

HEJ LASECZKI!!!!!!!!!!!!!
Nektarynko - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ!!!!!!!!!!!!!!!

Nwektarynko - sto lat sto lat sto lat:-):-):-):-)

Na osiemnaste urodziny Twoje,
przyjmij też życzenia moje.
Zdrowia, szczęścia,
pomyślności oraz radości.
Co byś zdrowa była,
dzieciaków mnóstwo urodziła,
życiem się nacieszyła
i wszystko co chciała robiła.
Co by te chłopaki szwarne za Tobą latały
i rąk byle kaj nie wkładali.
Wódki, wina i drineczki ciurkiem z kranu się lały
i aby wróbelki do Ciebie pod oknem zawsze mile ćwierkały.

No Jadźka jeszcze rok i będziesz mieć 18 i pół:-D
Teraz to już z górki leci:-D

NEKTARYNKO najlepszego, czego Sobie życzysz, czego Twa duszyczka zapragnie:-)
dziekuje dziekuje i jeszcze raz dziekuje..

i tak żeby nie byc gołosłownym..
Finlandia-Redberry-Fusion-40-500ml-Full.jpg

a dla mamus
sok_pomaranczowy.jpg

Nektarynko - skąd Ty wzięłaś to zdjęcie psiaka - HOT DOG:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::-):-):-)
a ktos na Nk wszedl na moj profil i tak skopiowalam fotke... bo poplulam monitor
266df5 Ovulation Charts
a nie jest tak ze jak sie bierze duphaston to trzeba testa zrobic i jak negatywny to odstawic? nie orientuje sie ale z ciekawosci pytam.. aa wykresik ładny

tak w ogole połozylam sie spac o 5 rano wstalam po 9 najpierw poszlam do wc potem zmierzylam tempke.. w sumie 36,77 ale wczoraj dalam czadu.. znieczulilam sie strasznie dopiero dzis czulam jak mnie nogi bolą.. no cóz.. tak bywa na weselach.. dzis popijalam tylko wode mineralną z kieliszka.. bo wódka mi sie przepila:)

Jeszcze raz dziekuje za zyczenia.. poza tym to ja juz odpływam... do domu wrocilismy jakos przed 18.. a poprawimy jakos do 18 mialy byc ale mnie cos brzuch bolał z przejedzenia oraz nogi..

Trzymajcie sie kochane.. dzis trzeba zgwalcic M.. bo jeszcze mam sluz płodny a na tempke dzisiejsza nie patrze..

Ostatnia edycja:
Do góry