reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj no to nie az tak dlugo spi w dzien normalnie to powinna wieczorem padnac ze zmeczenia:tak::tak: moja spi od 12 do 14 a potem od 17 do 18 30 a potem o 20 mleczko i dobranoc:tak::tak::tak: w nocy juz na szczescie od paru miesiecy nie je:tak::tak: ale mam znajoma jej coreczka jest od mojej 4 tygodnie mlodsza i musi w nocy co 2 lub 3 godziny dziecko karmic bo jest glodne:szok::szok::szok: wspolczuje je

moja zasypia ok 12,30-13 i śpi różnie ale max do 2 h zasypia na noc tez niestety różnie teraz już zasypia bo byłam spojrzeć no i obudzi się ok 2 -3 w nocy na mleko
ona ma wszystko jakoś nieregularnie :baffled: przy Laurze to wiedziałam nawet o której kupa będzie a z Leną to nic nie wiadomo więc chodze ciągle neiwyspana i jż czasem mam takie doły ,że mi się odechciewa tego macierzyństwa:blink::blink::blink:

reklama
:no::no::no::no:

AGUNIA
A kiedy te Twoje urodzinki,kiedy????;-)
sprawdź w kalendarzu:-D:-D:-D:-D
ja dzisiaj zapłaciłam zaległy rachunek za prąd 270 zł na koncie mam 15 zł w portfelu 30 zł a już dziś dostałam rachunek za wode bagatela 170 zł:szok::wściekła/y::wściekła/y:
i jak tu żyć normalnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
my mamy gorzej rozliczenia półroczne i jak przyjdzie taki rachunek to mozna paść trupem :no:
ale w poznaniu to pamiętam że rozliczenia były 2-u miesięczne jeden miesiąc przychodził za wode a kolejny za prą i ten zawsze najbardziej bolał zwłaszcza jak miałam boiler w łazience
ja mam u rodziców ogrzewanie naprąd i bojler też, rachunki to koszmar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:po okresie grzewczym przyszło 3.000 zł:baffled::baffled::baffled::baffled:

Ja mam gaz i prad co dwa miesiace a wode wliczona ryczałtem w czynsz:tak::tak::tak:
Ale pytam sie jak to jest na wynajetym jak za wod etrzeba placic samemu z rozliczenia licznikow

z rozliczenia liczników to drogo wychodzi bardzo ja pamiętam że ok 200 nawet bywało zł ale to nie tylko na wynajmie jest z liczników

Ojjjj kochane nie martwcie sie tak bedzie dobrze:tak::tak::tak: wiem ze latwo sie tak mowi ale dacie jakos rade z tym kryzysem finansowym:tak::tak:
ten kryzyzs to na kilkanastepnych lat.....
tymbardziej przy takich prezentach od p jak dzis:wściekła/y::wściekła/y:

Miesiecznie masz tyle za wode????:baffled:
To ile Tobie wychodzi na miesiac z wszystkimi oplatami razem z wynajmem???
no strasznie duzo zawode

ja mam duuuuuuuuuuo mniej

dowikla a to nie jest tak ,że rachunki za energię i wodę sa co 2 miesiące ?

u nas teraz jest tak ze za prad przycodzi raz na pl roku
a za wode to roznie co 2-3 mieisace

wez malin anapisz cos wesolego bo dzis jestem :-:)-:)-:)-:)-(

Ja place za wode wywoz spieci itd miesiecznie 150Euro czyli ok 600zl:szok::szok::szok: a za mieszkanie 700Euro czyli ok 2800zl dobrze ze przynajmniej prad mam za darmo bo m pracuje na elektrowni:-D:-D:-D
oczywiscie tu sa tez inne zarobki niz w PL

A&E ale to za wynajem tyle?
Wwawie na naszym osiedlu za 3 pok. zyczyli sobie za wynajem 2500-3000 tys a zarobki wiadomo jakie nieporównywalne :no:

moja zasypia ok 12,30-13 i śpi różnie ale max do 2 h zasypia na noc tez niestety różnie teraz już zasypia bo byłam spojrzeć no i obudzi się ok 2 -3 w nocy na mleko
ona ma wszystko jakoś nieregularnie :baffled: przy Laurze to wiedziałam nawet o której kupa będzie a z Leną to nic nie wiadomo więc chodze ciągle neiwyspana i jż czasem mam takie doły ,że mi się odechciewa tego macierzyństwa:blink::blink::blink:
No wlasnie ja mam tak z Emily od poczatku ja karmilam o stalej poze kladlam spac o stalej poze itd i tak juz zostalo do dzis na szczescie bo moge wszystko lepiej poplanowac jak wiem kiedy ma spac czy jesc a tak doradzila mi moja polozna na pierwszej wizycie:-D:-D
Ale kochana trzymaj sie dasz rade nie doluj sie bedzie dobrze napewno jej sie wszystko ustabilizuje :tak::tak:

No wlasnie ja mam tak z Emily od poczatku ja karmilam o stalej poze kladlam spac o stalej poze itd i tak juz zostalo do dzis na szczescie bo moge wszystko lepiej poplanowac jak wiem kiedy ma spac czy jesc a tak doradzila mi moja polozna na pierwszej wizycie:-D:-D
Ale kochana trzymaj sie dasz rade nie doluj sie bedzie dobrze napewno jej sie wszystko ustabilizuje :tak::tak:

ja tez sie taram o stlaych porach,chociaz z jedzeniem to roznie:-D:rofl2:
ale dziecko to dziecko a nie robot

reklama
Do góry