reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

joanna jak ty kochana tyle suwaczków zmieściłaś mi nic więcej nie wchodzi w sygnaturkę:no::no::no:
a moje kochanie od 2 dni mówił że cosik kiepsko się czuje a dzisij przyszedł i mówi że jakiś senny płakać mu się chce i wogule do dupy no i się okazało ma 38.5 leży w łóżku a właściwie to już śpi:angry::angry:wszystko to te cholerne zmany pogody wczoraj 29 dzisiaj 10 no masakra:wściekła/y::wściekła/y:
wkeljałam po kolei :tak:
wcale nie.
To nie jest tak fajnie jak wygląda.
Nagranie trwa 18 dni.
W tym czasie masz w każdym pomieszczeniu gdzie dziecko przebywa montowane kamery na czujki.Do tego 12 godzin dziennie towarzyszą Ci w życiu codziennym.
Super niania,reżyser,dźwiękowiec,2 kamerzystów,wizażystka :szok::szok::szok::szok:
Sterują najpierw dzieckiem ,żeby było naj najbardziej niegrzeczne ,potem musisz wybrać 3 rzeczy,które chcesz zmienić.
No i super niania wkracza do akcji dopiero wtedy ze swoimi metodami.
Po 18 dniach wyjeźdżają,demontują wszystko,ewentualnie robią mini remont po dziurach po sprzęcie .Potem robią montaż i do emisji.
Za taki motłoch i syf w domu dziecko ma płaconą rekompensatę w kwocie 5000 zł.

U nas sprawa troszkę wyglądała inaczej ,bo Darek nie mógł brać udziału w programie (konflikt interesów) i to się im nie podobało.
Na takiej podstawie zerwali umowę :-D:-D:-D:-D
A prawda była taka,że z jedzeniem Kuby sobie nie radziła,wyganiał ją z domu,nawet ją pobił i opluł i przywitać z nią nie chciał.
Uciekał na spacerze i w gruncie rzeczy prosto w oczy mi powiedziała,że tu niewiele można zmienić.:-D:-D:-D:-D
To nie taka superniania :-D:-D:-D ale wiedziałam ze cos w tym jest naciaganego bo dziecko jest nieprzewidywalne :-D:tak:
Dziewczyny, rozłożyło mnie na maxa :-( Jestem po dwóch gripexach i innych jeszcze jakichś prochach i czuję się odrobinę lepiej, ale jak m wrócił z pracy to normalnie ruszać się nie mogłam. :no: Przespałam się ze 3 godziny, ale jak wstałam to wcale mi lepiej nie było :angry: Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie :zawstydzona/y:

Piotruś ładnie łyknął lekarstwa - trochę był zaskoczony jak mu podałam antybiotyk strzykawką :-p Przed snem dostał jeszcze Ibufen, bo znów miał gorączkę. No i jeszcze 2 kupy były w międzyczasie :eek: Na szczęście pupa jest ok!
Któraś z was pisała o jakiejś maści na odparzenia. Ja zawsze w takim przypadku smaruję mu pupę Bepanthenem i wietrzę, wietrzę, wietrzę, bo świeże powietrze cuda działa. :tak::tak::tak:
Zdrowka Wam życzę :-)
dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnie :tak::tak::tak:tak bym chciała żeby się udało :tak:to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim:tak:
trzymam ja tez chetnie bym poszła do pracy nawet myslalm zeby zopiekowacsie dzieckiem do lat 3 troche jkasy by wpadlo :tak:

WITAM :-)

reklama
Nigdy was nie nadrobie, gaduly wy jedne :-p:-D:-D:-D

dziewczynki trzymajcie kciukasy piotrek dzisiaj będzie rozmawiał w sprawie pracy weekendowej dla mnie :tak::tak::tak:tak bym chciała żeby się udało :tak:to sprzątnie i ekspozycja towarów u niego w casto 4 soboty i niedziele po 8-10 godzin zarobki może nie oszałamiające ale 500 zł bym miała a dla mnie to dużo no i wyszłabym do ludzi z domu chociaż w weekendy...a że piotrek ma weekendy wolne to odpada problem opieki nad antonim:tak:

Oby sie udalo z ta praca. Kciuki zacisniete:tak:

julka położyła się na łóżku obok antka i otworzyła książkę i "czyta " antoniemu a ten leży i słucha jak zaczarowany:szok::-D:-Da ja słucham i myślę kurcze ona mu naprawdę czyta:-D:-D:-D:-Dno poprostu julka frenklina zna na pamięć:-pto są jej ulubione kiążki ma chyba 15 części i kocha te książki bardzo bardzo ostatnio podyktowała adamowi jakich części jeszcze nie ma i teraz mam taką liste wywieszoną na lodówce:-D:-D:-D

Same korzysci z czytania dzieciom ksiazeczek i to jak szybko :-D

Hejka,uciekłam na chwilke ale już jestem.Poszliśmy jednak sie przejść zeby się przewietrzyć,grubo się ubrałyśmy,spotkaliśmy koleżankę z jej córeczką.troche pospacerowaliśmy,zimno jak brrrrr i poszlismy do mnie do domku .dzieciaki sie pobawiły razem,my wypiłysmy kawke i pogadałyśmy.
no i dopiero posżły.
póxniej wkleje fotki bo teraz muszę Oliwke przywołać do pożadku bo mi wszystko z szafek wywala,zajeła sie slipkami ojca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nie zlosc sie tak:-p Dziewczynki juz tak maja, ze do ciuchow je ciagnie;-)Moja strojnisia tez lubi w szafach grzebac. A majtki zawsze na glowe zaklada :-D

Witam z placu boju :-)
U nas ospa x 2 :rofl2:

Oby maluchy lagodnie przeszly ospe...... skoro ja juz zlapaly :baffled: Trzymaj sie Greti, jestesmy z toba :sorry:

witajcie laseczki.
Ja teraz bez kompa,bo młoda załapała te cholerne zapalenie spojówek od Kubusia.
Nie chodzi do szkoły to na kompie siedzi i na zmianę simsy i mata do tańca.
Teraz poszła oglądać YCD to mam chwilkę.
Słuchajcie mały nie miał robionej diagnostyki,bo odesłali nas do Wołomina do poradni specjalistycznej.
Tam się dostać to graniczy z cudem.
Cud jednak się stał i mamy wizytę na 2 lipca .
Kubuś wtedy przejdzie test na poziom inteligencji.
Potem panie z poradni się urlopują i wszystko odwołane.
Jak jakimś cudem uda się zaliczyć komisję to będzie to tuż przed początkiem roku szkolnego.
Proponowany termin to po 15 sierpnia.

I znów w nerwach do tego sierpnia będę.

A teraz coś miłego.
Wczoraj dzwoniła dyrektorka ze szkoły od Klaudii w informacją.
Klaudia wygrała rejonowy konkurs matematyczny i została SUPER MATEMATYKIEM roku 2008/2009 i jutro o godz.13 odbierze główną nagrodę z rąk naszego burmistrza.

Klaudia została wyrózniona z pośród ponad 1400 uczniów z woj mazowieckiego w liceum im.Staszica również w olimpiadzie matematycznej.
Miejsc premiowanych było tylko 15 :szok::szok::szok:
Odbiór osobisty nagrody jutro o godz.16.30.w głównej auli liceum.
Dyrektorka powiedziała ,że to najlepsze liceum matematyczne w kraju i takie wyróżnienie to mega sukces.
Ostatnie takie wyróżnienie z naszej szkoły było 8 lat temu.:szok::szok::szok:

Ależ jestem z niej dumna yupiiii
:-D:-D:-D:-):-):-):-):-):-):laugh2::laugh2::laugh2:
Dziewczynki nie poczytam,bo nie mam czasu.

WOW, ale masz zdolna coreczke. Gratuluje nagrody :-)

joanna ja też myślałam o opiece nad dzieckiem u iebie w domku tym bardziej że z wykształcenia jestem opiekunką dziecięcą nawet dawałam ogłoszenie w tej sprawie i nawet miałam trochę telefonów ale tylko telefonów!!!!!!!!!!!!!!!!1 najbardziej rozwalił mnie jeden zadzwoniła pani bardo chętna od razu powiedziała że jest adwokatem i dużo pracuje chciała przywozić swoją 2.5 letnią córeczkę o 8 a odbierałby jej mąż koło 16-17 ja miałam gotować dla jej dziecka też pyta o stawkę więc jej mówię ż za 6 dni w tygodniu opieki to miesięcznie 700 zł a za wyżywienie to 200 zł bo to musi bć i śniadanko i obiad jakiś podwieczorek owoce jogurty soczki...a babka że ona za opieke może mi dać 300zł a za żywienie 100zł no bo przecież i tak siedzę w domu to co mi to za róznica:szok::szok::szok::szok::szok:
a ja jak chcę dokleić jeszcze jeden suwaczek to mi pokazuje że już nie można :sorry:

w sklepie 3 a z przesyłka do domu chyba z 5 albo 6 nie pamiętam dokładnie

Anabuba przyjadę to Ci pomogę go zawinąć w ten dywan ja też trochę ważę to damy radę :-D:-D:rofl2::rofl2:

no kochane to będziemy świętować dwie rocznice :tak::tak::tak:
a co do przygó to mój L też miał nia byc kiedyś Wam opowiem jak się poznaliśmy bo to w ogóle jest dziwne :-D:-D
No to zawijajcie:-D:-D:-D
Umieram z ciekawości :tak::tak::tak:

dobra ide bo ten moj jak spal tak spi i zaden halas go nie budzi
potem bedzie lazil do polnocy wiec jakby mnie nie bylo tzn ze nie moge.ale rano bede:-)
jakis filmik najzwyzej sobie zarzuce
ciekawe co on bedzoe w nocy robil:baffled:
bo na pewno nic ze mna:eek::rofl2:
papapappa
Mój jak jest na kacu to wtedy ma wieeelką chcice ,także wiesz ,,,może być różnie:tak:może sie tobą zająć jak będziesz spała:-D:-D
dziewczyny zaczyna się finał YOU CAN DANCE :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: JUŻ TERAZ !!!!!!!!
Oglądałam i wygrała Ania ,a jej kibicowałam ,cieszę sie:-D:-D
As to mega gratulacje dla Klaudii.Spisała sie dziewczyna na medal :tak::tak::tak::tak: rewelacja.Możesz być z niej na prawdę dumna.:-):-):-):-)
Tak,mega wielkie gratulacje,
nie denerwuj się ,z Kubusiem też sie ułozy i wszystkie komisje i badania zaliczy ,do września zdążycie:tak:
a bo wielmożny jak wrocil o 18 to pożarł obiad i jak ponosil troche to wielce sie zmęczył i poszedl do tesco po iwo( na jedno mu pozwolilam przy okazji mial kupic szynke) to ***** siedzial w aucie i gadał sobie z kolegami do 20.30 i wrócil oczywiscie najebany!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: niedosc ze calyd zien go nei widzialam to oczywisie musial sie nachlac:wściekła/y:
już sie z nim pożarłam i powiedxiałam że nie obchodzi mnie gdzie bedzie spał ale na pewno nie zemna bo ja nie mam zamiaru wdychac jego smrodu:-D:-D
Lubię wojownicze kobity,a pewnie ,teraz masz gdzie się zaszyć :tak:

joanna jak ty kochana tyle suwaczków zmieściłaś mi nic więcej nie wchodzi w sygnaturkę:no::no::no:
a moje kochanie od 2 dni mówił że cosik kiepsko się czuje a dzisij przyszedł i mówi że jakiś senny płakać mu się chce i wogule do dupy no i się okazało ma 38.5 leży w łóżku a właściwie to już śpi:angry::angry:wszystko to te cholerne zmany pogody wczoraj 29 dzisiaj 10 no masakra:wściekła/y::wściekła/y:
Malinka zdrówka dla Piotra, ta durna pogoda,a mnie dalej pęcherz pobolewa ,biorę ten urosept i raz jest niby git ,a na drugi raz znowu boli;-)
No to jestem i ja:tak::tak::tak: sory ale nie odpisze na posty bo pozaznaczalam sobie ladnie wszystko i mi bateria siadla w laptopie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a drugi raz 17 stron nie chce mi cie czytac:no::no::no: mam nadzieje ze jestem usprawiedliwiona:-D:-D:-D
ale zescie naskrobaly przez ten czas co mnie nie bylo:szok::szok::szok::szok:
Znajomi pojechali po 20 a potem patrzalam na nowy program nazywa sie rodzice na probe i bylam w ogromnym szoku:szok::szok::szok::szok: chodzi tam o to ze mlodziez 17 letnia dostaje obce dzieci i ma sie nimi opiekowac 24 godz na dobe normalnie szok jak mozna swoje dziecko oddac w obce rece nie wiedzac co sie z nim dzieje a dzieci w wieku mojej malej nie ktore mlodsze:szok::szok::szok: przeciez ja bym nigdy mojego dziecka w obce rece nie oddala a tym bardziej mlodziezy ktora nie ma pojecia bo jeden dziecko w nocy prawie zgniutl a nastepna para dostala blizniaki no i te male plakaly i plakaly a oni nie wiedzieli o co chodzi jak sie okazalo dzieciaki z glodu ponad godzine plakaly:szok::szok::szok::szok: normalnie az sie sama rozplakalam tak bylo mi szkoda tych dzieciaczkow:-:)-:)-:)-( a nastepny agent jest tam taki turek ktory non stop bije swoja dziewczyne i to wszystko jest live pokazane:szok::szok::szok: normalnie nadal jestem w szoku po tym programie i nie rozumie tych matek jak moga na taki eksperyment swoje dzieci oddac:szok::szok::szok::szok:
Pomysł durnowaty jeżeli chodzi o te dzieci biedne ,a małolaty to jakieś beznadziejne przypadki ,bo każdy normalny człowiek obcym by sie jeszcze skrupulatniej zajmowałbo to duuuuża odpowiedzialność:-D

ja to jestam matka ariatka za dzieci bym zabiła!!!!!!!!!!!!!
Nie ty jedna ,bo ja też:tak:

gadasz???????????
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a swoja droga to do superniani trzeba miec odpowiednie warunki mieszkaniowe nie?
Odnosi sie takie wrażenie ,nie da się ukryc:tak:
Dziewczyny, rozłożyło mnie na maxa :-( Jestem po dwóch gripexach i innych jeszcze jakichś prochach i czuję się odrobinę lepiej, ale jak m wrócił z pracy to normalnie ruszać się nie mogłam. :no: Przespałam się ze 3 godziny, ale jak wstałam to wcale mi lepiej nie było :angry: Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie :zawstydzona/y:

Piotruś ładnie łyknął lekarstwa - trochę był zaskoczony jak mu podałam antybiotyk strzykawką :-p Przed snem dostał jeszcze Ibufen, bo znów miał gorączkę. No i jeszcze 2 kupy były w międzyczasie :eek: Na szczęście pupa jest ok!
Któraś z was pisała o jakiejś maści na odparzenia. Ja zawsze w takim przypadku smaruję mu pupę Bepanthenem i wietrzę, wietrzę, wietrzę, bo świeże powietrze cuda działa. :tak::tak::tak:
Myszunia kuruj się i ty ,a to bigos wam sie porobił ,zdrowka zyczę:tak:
Hej, wpadłam na chwileczkę tylko sie przywitać, nie było mnie 2 dni i zawalili mnie fakturami:szok::szok::szok::szok::szok:nie czytałam Was, sorry:zawstydzona/y:
A poza tym mam wyrzuty sumienia, że jestem złą matką bo zostawiłam chore dziecko w domu:-:)-:)-:)-(wprawdzie ma opiekę, przyszła moja ciotka ale co matka to matka i mam z tego powodu doła dzisiaj:-:)-:)-:)-:)-(powinnam siedzieć z nią w domu, zwłaszcza, ze w nocy gorączkowała a teraz jest osowiała i ma okropnie zawalony nos. Nie dość, że ospa to jeszcze gardło chore:no::no::no:
Zmykam, może potem zajrzę i coś poczytam
Jeste ś świetną matką ,znam takie wyrzzyty ,ale zarabiac trzeba ,a Misia ma super opiekę:tak:Zdrówka i Misi:tak:
Ja big prasowanie zaliczylam wczoraj wieczorem, skonczylam o 1 w nocy, oczy mam jak worki ziemniakow:-D
Luna nam oszalała i do 1 prasowała:szok::szok::szok::szok::szok:
Malina trzymam kciukasy jak szalona:tak::tak::tak:
Trzymajcie też ,bo Klaudia dziś pisze test 3 klasisty:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
U Klaudii kolegi w miejscowości obok 2 osoby zostają w 3 klasie:szok::tak::szok:
co nie wpłynęło pozytywnie na klaudii nastawienie dziś rano,moje dziecko przezywa prawdziwy stres:tak:Ja trzymam kciukasy za me dziecie:tak:

joanna ja też myślałam o opiece nad dzieckiem u iebie w domku tym bardziej że z wykształcenia jestem opiekunką dziecięcą nawet dawałam ogłoszenie w tej sprawie i nawet miałam trochę telefonów ale tylko telefonów!!!!!!!!!!!!!!!!1 najbardziej rozwalił mnie jeden zadzwoniła pani bardo chętna od razu powiedziała że jest adwokatem i dużo pracuje chciała przywozić swoją 2.5 letnią córeczkę o 8 a odbierałby jej mąż koło 16-17 ja miałam gotować dla jej dziecka też pyta o stawkę więc jej mówię ż za 6 dni w tygodniu opieki to miesięcznie 700 zł a za wyżywienie to 200 zł bo to musi bć i śniadanko i obiad jakiś podwieczorek owoce jogurty soczki...a babka że ona za opieke może mi dać 300zł a za żywienie 100zł no bo przecież i tak siedzę w domu to co mi to za róznica:szok::szok::szok::szok::szok:
a ja jak chcę dokleić jeszcze jeden suwaczek to mi pokazuje że już nie można :sorry:
:-D:-D:-D:-Di dlaczego nie wzięłaś tej oferty ,no drugi raz sie nie rafi:-D:-D:-D
ja kiedyś miałam podobną jak siedziałam w domu z Klaudią malutką ,znajoma miała syna w wieku Klaudii chciała dać 300 zł.za 12 godz.dziennie z wyrzywieniem ,dzień w dzień:tak::tak::tak:Ludzie maja pierdo*ca niektórzy i juz

:-D:-D:-D:-Di dlaczego nie wzięłaś tej oferty ,no drugi raz sie nie rafi:-D:-D:-D
ja kiedyś miałam podobną jak siedziałam w domu z Klaudią malutką ,znajoma miała syna w wieku Klaudii chciała dać 300 zł.za 12 godz.dziennie z wyrzywieniem ,dzień w dzień:tak::tak::tak:Ludzie maja pierdo*ca niektórzy i juz
rzeczywiscie maja pierdolca :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ciekawa jestem czy ona by się podjeła opieki na d dzieckiem za taka kwotę,wątpię :-)

moja Paulina zawsze jak cos przezyje,jakas wycieczke czy cos to zaraz wszytsko rysuje,
zrszta jak duzo mniej mowila i nie potrafila opowiedziec co sie dzialo to wszytsko bylo na rysunkach i w dodtaku z kazdym najdrobniejszym szczegolem na ktory jabym nie zwrocila uwagi.
rysuje czesto komiksy-doslownie,w ramkach ichmurkami z tekstem itd itd.jak dorwe skaer to wam wrzuce pare jej rysunkow
normlanie artysta plastyk mi rosnie:-)

Oj rosnie ci mala artystka :tak: Ze mna tez tak bylo ;-)

Dobera wy tu piszcie ,ja będę zaglądać ,dziś już mnie robota nie minie :no:muszę sie brać:tak:ale będe zaglądać:tak:
pogoda u nas dzika ,deszcz ,grad i burza:szok::szok::szok:szaleństwo w biały dzień

reklama
madziula kciukasy ściskam mocno:tak::tak:będzie dobrze klaudusia jest mądrabyle by się nie spieszyła a będzie dobrze:tak::tak:
u nas w klasie na zebraniu pani mówiła że chciałaby 3 dzieci zostawić na drugi rok bo nie opanowały materiału nawet w 30% ale w klasach 1-3 żeby zostawić ucznia na przyszły rok w tej samej klasie to rodzice muszą wyrazić zgodę..po zebraniu ci rodzice zostali na rozmowę z panią ale adam mówi że wszyscy przechoddzą do 4 klasy więc rodzice nie wyrazili zgody.myślę że gdyby to dotyczyło mojego dziecka to bym zostawiła bo lepiej nadrobić we wcześniejszych klasach jak ciągnąć to dalej bo nic dobrego to nie da.....
adama klasa od 4 klasy zostaje podzielona na 2 klasy Ai B bo teraz jest ich w klasie 30 z czego 21 chłopaków od września ma jeszcze 3 chłopców dojść więc rozdzielają klasę na 2 bo nauczyciele sobie z nimi nie radzą a że szkoła jest dobra ma wysoki poziom i ten plus że klasy są mało liczebne bo 15-20 uczniów to rodzice z drugiego końca szczecina dowożą tu dzieciaki:tak:no i ten plus że szkoła ma dużo zajęć dodatkowych zupełnie bezpłatnych łacznie z zakupem dla ucznia pomocy dydaktycznych stroi wszystko finansowane z pieniędzy unijnych więc chętnych dużo..adam chodzi n a angielski rtystyczne inoge to zakupili mu książki do angielskiego plecak kredki mazaki farby plasteliny piórnik trój piłkrski korki.jego kolega na karate to zakupili mu kimono .więc to jest naprawde sueraste:tak:

Do góry