reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
to współczuję bycie z muzykiem nie jest łatwe ale i gratuluję wydania pierwszej płyty Twojemu M teraz sie dopiero mu zacznie...

no witam Cię serdecznie wieczorową porą :-D
Lena w dzień spi max 2 godz. a w nocy jak juz zaśnie to się na mleko tylko budzi ale niestety dość późno zasypia z tego co czytałam to powinna spac więcej ale widze ,że druga taka mi rośnie z Laurą miałam problemy tez ze spaniem jak była mała a teraz to już w ogóle zaganiam ją do łózka o 22 a ona i tak potrafi o 1 czy 2 w nocy kursowac to do kuchi bo pic to do kibelka i tak w kółko :no:
skąd ja to znam.
Moja taka sama zołza.:-D:-D:-D

Dobra jestes:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: dobrze ze twojego dziecka jeszcze z innym nie pomylilas;-);-);-);-)
:-D:-D:-D:-D:-D

witam nową mamusię:happy:

mlenk spokojnie ja w pierwszym tygodniu też tak miałam że w dzień jk cię mogę ale wieczorem miałam napady głodu potem mineło:tak:
a co to się wszystkie tak zawineły:szok::szok:
mama helenki daj znać bo iekawość mnie pożera:tak:
a anabubka gdzie???
a wiki co jeszcze sprząta?????
a as gdzie jeszcze klaudia okupuje simsy czy opijają sukcesy klaudi????
Klaudia testuje THE SIMS 3 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a dziewczyny miałam wam napisać co z moją ewentualną pracą no więc babka nie mogła dzisiaj przyjechać do casto ale zadzwoniła jest zainteresowana i są warianty albo sobota 7-13 niedziela 8-18 i za to miesięcznie 400 zł albo wariant sobota 7.30-20 niedziela 8-18 i to za 600 zł albo wariant nr3 poniedziałek-piątek 18-22 i to za 750 zł kwota na ręke w weekendy to pod nosm a wieczory to biurowce i bym musiała kawałek dojechać czekam na rozmowe z nią i mam nadzieję że coś wypali i ruszy w naszych finansach zanim polegniemy:tak:
no to fajne propozycje
trzymam kciuki
Dziewczyny uciekam,bo kat na de mną stoi i krzyczy ,by kompa zwolnić. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A niech ma ,ja w sumie mam inne zajęcia.:tak::-):-):-)

I ja tez już jestem.Nie było mnie bo przyszła znajoma z córą ta co zawsze przychodzi do nas i poszlismy sobie na spacer bo sie troche cieplej zrobiło :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a potem siedziałysmy u nas w domku.dziewczyny szalały grająć balonami takimi wielkimi.

A Oliwka jest dziś strasznie niegrzeczna,nie słucha sie wcale,jak cos jej się nie podoba i nie chce czegoś zrobić to kładzie sie na dworze,robi się sztywna i krzyczy "nie".diabeł w nią dziś w stapił.
włazi mi cały czas na stół.
mam jej dzis już po dziurki w nosie.

jak dobrze że jutro jedziemy do teściowej,to ja sobie odpocznę a tesciowa będzie zajmowac się Oliwką.już się nie mogę doczekać jutra :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
M został z dziewczynkami na dworze a ja jestem juz w domu bo Dominik sie obudził:no:Ma 39 stopni goraczki i wlasnie dałam Jemu nurofen:no:Mam nadzieje ze zadziała a na noc chyab dam jemu pyralgine:wściekła/y::no:Kaszle mi jak cholera:no:Jak nic sie nie poprawi to jutro pojedziemy na ostry dyzur
ojejku to niedobrze,może to jakis wirus go złapał :tak::tak::tak::tak:

Witam wpadam na chwilunię.
Nie mam dostępu do neta do odwołania.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj Darek Klaudii kupił THE SIMS 3 i ta maniaczka grała do póxna w nocy i dziś od 7 rano.
Teraz zrobiła przerwę ,bo już ją opie.....,że za długo.
No ileż można przed kompem siedzieć....:-D:-D:-D:-D
A ja to co?
ale z niej maniaczka,ja bym jej nie pozwoliła tyle siedziec prze komputerem,trochę za długo siedzi.:tak::tak::tak::tak:

AGNES
Chyba zaczyna sie Tobie bunt dwulatka:tak::-D
No ale co sobie jutro odpoczniesz to Twoje:tak::tak::tak:
Moja tesciowa chociaz jest na miejscu to tak jakby Jej nie było:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam wpadam na chwilunię.
Nie mam dostępu do neta do odwołania.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj Darek Klaudii kupił THE SIMS 3 i ta maniaczka grała do póxna w nocy i dziś od 7 rano.
Teraz zrobiła przerwę ,bo już ją opie.....,że za długo.
No ileż można przed kompem siedzieć....:-D:-D:-D:-D
A ja to co?

moja ma ograniczonego kompa bo inaczej to miałabym podobnie , na poczatku się buntowała ale już wie ,że i tak nic nie wskura
a tak na marginesie działaja do tego dodtaki które były do 2 cześci??

Mlodemu temperaturka zaczyna spadac po tym nurofenie:tak::tak::tak:bo ma teraz 38,4:tak:Ale jak to stwierdził ma "jakies slepe oczy":szok::szok::szok::-D

oj dowikluś byle mu się coś większego nie objawiło zdrówka mu życzę

A ja mam już nerw taki ,że zabiję moje gnojka chyba jak łaskawie w końcu wróci do domu :no::no:
Lena nadal nie spi mimo ,że cały dzień praktycznie bez drzemi bo te 10 min. to nic ja już padam na twarz ogarnęłam chatę mała wykąpana i czekam łaskawie na pana aż do domu wróci , wczoraj mi napomknął ,że przyjedżają jego przyjaciele z częstochpowy i się zatrzymaja u Andrzeja ( kolega) i że on chce się z nimi spotkać bo ostatnio już nei pojechał ( 2 tyg temu) ja mu mówię ,że ma teraz rodzinę a nie kolegów i nie ma szlajania się na żadne libacje a jeszcze mała jest chora , przyjął to i " tak wiem" ale teraz tel wyłączony a go nie ma oby mu się rozładował bo jak nie to..:angry::angry::angry::angry: poczekam do 21 a potem zabiję

uwaga uwaga mamy anitkę mama helenki urodziła wczoraj o 23 z minutami miała cesarkę
wiadomość od anabuby wszystkie mamy buziaczki po badaniu usg odrazu szpital bo miała wielowodzie i cesarka. kurcze zapomniałam wymiary napewno długa na 51 cm anabubka napewno więcej wam napisze później malutka jest w inkubatorze bo to jednak miesiąc z wcześnie ale chyba jeszcze będzie tam z 3 dni....kurcze sory że tak chaotycznie ale synuś mnie pogania bo to jgo czas na kompa:tak:
ogromne gratulacje

no to gratulacje dla Luizy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dla malutkiej również ale ona ma chyba na imię Anika :-D:-D:-D

A my właśnie wróciłysmy od lekarza Lena ma zapalenie ucha , gardła i katar :no::no:
cała noc nie przespana trochę spałam na siedząco trzymając mała pionowo bo wtedy katar nie zapychał jej noska i mniej to ucho ja bolało przez to wczoraj nie spała i budziła się z krzykiem co chwila :baffled:
wczoraj pół godz tylko na spacerze bo się pogoda zepsuła nagle i niestety Lenie się trochę czapka przesunęła ale dosłownie minimalnie odsłaniając część uszka bo ona kombinuje ciągle przy niej i wystarczyło :crazy:
Zdrówka dla małej i pamiętaj nic do ucha !!!!

a własnie dziewczyny ja się zdziwiłam ta lekarka nic na to ucho nie dała tylko kazała ibum podawać jako przeciwzapalny krople do nosa wit C i flegaminę na kaszel
ale nic nie wspomniała o kompresach na ucho ja pamiętam że Laurze robiłam kompresy z olejku kamforowego czy juz tego nie zalecają???
ja jestem trochę w tyle bo jednak spora różnica wieku i nie wiem czy jej robić ten kompres czy nie?
żadnych kompresów.
Ucha w środku nie wolno rozgrzewać ,bo bardziej boli.

mlena to dziwne że nic nie dała jej na ucho??? :baffled::baffled::baffled::baffled:
są takie specjalne krople do uszu w aptece,śa bez recepty.Oliwka miała chyba z 3 razy zapalenie ucha i zawsze jej nimi kropiłam.nie pamietam nazwy.mała plastikowa buteleczka-biała bodajże z niebieskimi napisami.nie są drogie a szybko daja ukojenie i szybko to ucho przechodzi :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

kropelki sprawdzone więc kup je.:tak::tak::tak::tak:
Krople bez recepty to Otinum.
Ja teraz przechodziłam z Kubusiem kilkakrotne zapalenie ucha.Raz mieliśmy nawet z pęknięciem błony bebęnkowej i lekarka powiedziała,że nic do ucha ,bo dziecko może stracić słuch .

dicortineff to sa te krople do ucha na stan zapalny???
zrobiłam jej ta kamfora olejkiem trochą na wate i do ucha nie wiem dlaczego się tak nie robi to rozgrzewa i pomaga ja wiem ,że sa nowe metody itp ale czasem stare sa lepsze
Dicortineff to antybiotyk i wyłącznie na receptę.
Można rozgrzewać za uchem maścią i podać leki do ucha przez nos.
Żadnych kompresów i wkładania do ucha waty czy czegoś podobnego.
Efektem może być pogorszenie ,bo nie ma dostępu powietrza i rozwijają się betlenowce tak mi lekarz mówiła.

Fajnie:tak::tak::tak:
Ja sie jeszcze spytam kolezanki jak do mnie przyjdzie o te wieksze ubranka:tak::tak::-(
Byłoby super, wielkie dzięki

Mlenka, a próbowałaś tych czopków Viburcol? Są świetne, ja się dziś nimi ratowałam, bo mała cały czas z czwórka walczy a maść mi sie już skończyła. Anabuba ja cie ozłoce za te czopki .
Bo wiesz, one by ja uspokoiły, wyciszyły i pewne by zasnęła.Taka marudna bo śpiąca a nie śpi, bo przemeczona i koło sie zamyka

A właśnie mała już dwa razy uciekła mi z łózeczka, jeszcze raz i wkładam szczebelki. Ochaftowała mnie, mam nadzieje, ze to z przpicia, a nie z innego powodu.
No i uciekla i jest teraz krzyk. Albo sie uspokoi, albo na łeb dostanę:tak:

A ja sobie wysprzatałam ,pomyłam podlogi i wziełam prysznic:tak::tak::tak:Zaraz myjemy i kładziemy dziewczynki,a Dominik gra u siebie na sony:tak::tak::tak:
Zwymiotował mi ale od razu lepiej sie czuje:tak::tak::tak:

bo wszyscy mnie olewają
buźka_płacząca2.gif
agunia skarbie uśmiechnij się proszę ja tak za tobą tęskniłam:tak::tak:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

aGUNIA,MY??W ŻYCIU!!!!
lecę do m,bo pomagam mu jak on stropian na elewacji kręci ,niby siku poszłam ,oczywiście musiałam wyhaczyć o kompa:-D:-D:-D:-D:-D lecę zanim zacznie mnie szukać:-D:-D
madziula no ty nałogu tyle ci napisze:-D:-D
a może to przez brak światła słonecznego:baffled::baffled::baffled:bo u nas jakaś pogoda ostatnio do d...:eek:ciemno, zimno i pada
jak zobaczę słoneczko to moze mi się poprawi i ja oleję wszystko:laugh2:
ooooo no lepiej:tak:
będzie miała przekichane, ale mnie imię baaardzo się podoba, uwielbiam takie niespotykane, nieoklepane
Naszej małej wymyśłiłam Liwia, ale nikomu się nie podobało zwłaszcza TEŚCIOWEJ !!!
livia śliczne:tak:mi bardzo podoba się natasz całą ciąże antochową marzyłam o nim a tu jajka i dupa blada:rofl2:ale piotr walczył dzielnie o patrycję:tak:
M został z dziewczynkami na dworze a ja jestem juz w domu bo Dominik sie obudził:no:Ma 39 stopni goraczki i wlasnie dałam Jemu nurofen:no:Mam nadzieje ze zadziała a na noc chyab dam jemu pyralgine:wściekła/y::no:Kaszle mi jak cholera:no:Jak nic sie nie poprawi to jutro pojedziemy na ostry dyzur
kurcze zdrówka dla łobuziaka:tak:
As ,to za długo ,nie sądzisz ,oczy psuje ,powinnass już dawno ją pogonić ,u mnie w domu od siedzenia przed kompem ja jestem:-D:-D:-D dzieciaki maja czas ograniczony:-D:-D:-D
a gdzie twoje prawa:-D
o no święta prawda zasady jak i u mnie:-D
Witam wszystkie Panie! Wreszcie chwila czasu dla mnie....NIE MA SŁOŃCA I TO WSZYSTKO PRZEZ TO. NIE ŁAM SIĘ, OK BĘDZIE. Słyszałam taką ciekawostkę, że w Grecji prawie zawsze jest słońce, gdy zaszło na trzy czy cztery dni znacznie wzrosła liczba samobójstw.....:-:)-(Cholerka, ale my baby to twarde jesteśmy, co nas nie zabije to nas wzmocni. jak mi źle to powtarzam sobie te słowa:tak:
witaj kochana gdzie się zgubiłaś nam na tyle czasu??????????

reklama
ja mam takiego doła że nie mogę sobie miejsca znaleźć Lena nadal nie spi a ja wymiękam i znów to samo :-:)-:)-:)-:)-( jest na @@@

Do góry