reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

Witaj Shenkoka, dobrze że nie zginęłaś na dobre:tak:
Gratuluję dużego chłopaczka.:tak: Ja mam też łożysko na przedniej ścianie i nie pomyślałam wcześniej, że to przez to kopniaczki są takie słabe. Czuję już dosyć długo ale nadal nie można je nazwać pożądnymi kopniakami.

reklama
Witam się po długiej nieobecności. Nasz chłopak rosnie, że hej! Na ostatnim badaniu połówkowym lekarz zmierzył nawet siusiaka :) mój mąż był bardzo dumny! Na szczęście z maluchem wszystko w porządku..łożysko ułozone na przedniej ścianie..od razu mówię, że to nie to samo co łozysko przodujace, jak mówia tu niektóre dziewczyny..zgodnie z tym co lekarz mi powiedzial..często zdarza się, że przez łozysko na scianie przedniej słabiej odczuwa się ruchy dziecka..co jest faktem w moim przypadku..maluch wazy juz 530g..całe badanie mamy nagrane na płytkę..niezły ponad 20 minutowy filmik z pomiarami i przerwami na ziewanie łobuza..oby tak dalej! Trochę wcześniej zapowiedziano mój poród..no ale to się na pewno jeszcze zmieni więc nie panikuję :)
Życzę Wam mamusie samych dobrych wieści z badań..

Witaj Shenkoka, dobrze że nie zginęłaś na dobre:tak:
Gratuluję dużego chłopaczka.:tak: Ja mam też łożysko na przedniej ścianie i nie pomyślałam wcześniej, że to przez to kopniaczki są takie słabe. Czuję już dosyć długo ale nadal nie można je nazwać pożądnymi kopniakami.

No to mnie uspokoiłyście, ja co prawda nie wiem jak mam łożysko ułożone, w poniedziałek się dowiem, ale martwiłam się, że nie czuję prawie wcale ruchów dzidzi ani jej kopniaczków:-(, ale może właśnie to łożysko jest ułożone na przedniej ścianie:-)

Ja też czytałam, że przy łożysku na przedniej ścianie kopniaczki są słabsze, choć ja nie mogę tego powiedzieć, tyle, że czuję je głównie po bokach, najchętniej synek mi nerki, boki i kość łonową okopuje. Przez to mam wrażenie, że większość czasu jest w pozycji w poprzek brzucha i dość nisko.

Ja też czytałam, że przy łożysku na przedniej ścianie kopniaczki są słabsze, choć ja nie mogę tego powiedzieć, tyle, że czuję je głównie po bokach, najchętniej synek mi nerki, boki i kość łonową okopuje. Przez to mam wrażenie, że większość czasu jest w pozycji w poprzek brzucha i dość nisko.
A coś w tym jest, rzeczywiście... że mnie po pępku nie kopie tylko gdzieś po bokach...
Blizna pooperacyjna mnie okropnie boli... zwłaszcza, jak postoję, czy pochodzę dłużej. Mam wrażenie, że mnie tak brzuchol ciągnie i że gdybym miała taki pas podtrzymujący, byłoby mi lżej (bo jak sobie ręką brzuch podtrzymuję, to boli mniej)...

Shenkoka :-) świetnie, ze u Was wszystko dobrze :-) Połówkowe robił dr Koza? Ja mam u niego wizytę połówkową w następną sobotę... a przed urlopem wizytę u dr Ślęczki, bo nasz dr się wczasuje :-)
Z Twoic opisów wynika, ze Koza jest bardzo dokładny :-) Cieszę się i też już nie mogę doczekać się filmu :-) no i na to usg idziemy z Zuzanką, niech też ma okazję zobaczyć siostrzyczkę :-)

Hej dziewczyny, jestem po wizycie i okazalo sie ze moja dzidzia jest o kilka dni starsza, wazy 350 gram co do plci nie bylo przekonania... No i poznalam moj termin a mianowicie 24.10.2009 jupiiiiiiiii :-)

Shenkoka :-) świetnie, ze u Was wszystko dobrze :-) Połówkowe robił dr Koza? Ja mam u niego wizytę połówkową w następną sobotę... a przed urlopem wizytę u dr Ślęczki, bo nasz dr się wczasuje :-)
Z Twoic opisów wynika, ze Koza jest bardzo dokładny :-) Cieszę się i też już nie mogę doczekać się filmu :-) no i na to usg idziemy z Zuzanką, niech też ma okazję zobaczyć siostrzyczkę :-)

AbEjA dr Koza jest rewelacyjny..świetny fachowiec, a przy tym niezwykle miły i kontaktowy..miałam u niego robione pierwsze badanie prenatlane..więc teraz szlam juz wyluzowana..naprawde świetny lekarz :) bardzo dokładnie tłumaczy wszystko..odpowiada na każde pytanie..wszystko pokazuje na ekranie..super! bedziesz zadowolona..wygląda jak G. Turnau :-D
a ja mam wizytę u Wieczorka 16.06..przed jego urlopem..no i muszę przyjść z wynikami badań..czyli czeka mnie w tym tygodniu test obciążenia glukozą 75g...brrr

a ja mam dzisiaj kolejne usg. już potwierdzone na 17.30. mam nadzieje że potwierdzi się że dziewczynka.
LuizaPatrycja dawno się nie odzywała. ciekawe co u niej i czy wszystko ok po tej drugiej wizycie u gina

My dzisiaj o 17:30 mamy wizyte ,może dowiemy się kto mnie tak zaczepia:-p troszke się denerwuję bo wyniki badań spadły:-(

reklama
Do góry